Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 24 January, 02:59

Sydsvenskan - 12 jan 19 kl. 06:30

Superisolerat rum ska klara ebolafall i SkåneMalmö får landets mest moderna isoleringsenhet - nästa gång larmet går..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

308 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Superisolerat, rumska , klara, ebolafalli , Skåne
Helsingborgs Dagblad - 12 jan 19 kl. 06:30

Superisolerat rum ska klara ebolafall i Skåne

Malmö får landets mest moderna isoleringsenhet - nästa gång larmet går..

BT - 31 aug 14 kl. 22:26

Misstänkt ebolafall i Sverige

Ett misstänkt ebolafall utreds nu i Sverige. En ung man hålls isolerad på Karolinska sjukhuset i Huddinge. Under eftermiddagen kom mannen in på en närakut i Solna eftersom han hade feber.

Kristianstadsbladet - 09 aug 14 kl. 08:39

Misstänkt ebolafall i Kanada


Kanada har satt en patient i karantän efter misstankar om ebolasmitta, uppger ledningen för ett sjukhus i landets största stad Toronto. Patienten är en man som uppvisat ebolaliknande symtom - feber och influensa - efter att ha återvänt från Nigeria, som har bekräftat nio ebolafall.Myndigheterna i provinsen Ontario förklarar att tidiga ebolasymtom liknar de som uppvisas vid flera andra vanliga sjukdomar och att sjukvårdspersonal har uppmanats att vara extra vaksamma på ebolasymtom.

BT - 09 aug 14 kl. 08:39

Misstänkt ebolafall i Kanada

Kanada har satt en patient i karantän efter misstankar om ebolasmitta, uppger ledningen för ett sjukhus i landets största stad Toronto. Patienten är en man som uppvisat ebolaliknande symtom - feber och influensa - efter att ha återvänt från Nigeria, som har bekräftat nio ebolafall. Myndigheterna i provinsen Ontario förklarar att tidiga ebolasymtom liknar de som uppvisas vid flera andra vanliga sjukdomar och att sjukvårdspersonal har uppmanats att vara extra vaksamma på ebolasymtom.

Barometern - 31 aug 14 kl. 22:24

Misstänkt ebolafall i Stockholm

Ett misstänkt fall av ebola utreds i Stockholm, uppger Stockholms läns landsting. Personen insjuknade efter att ha vistats i områden där ebola förekommer och hålls nu isolerad enligt de rutiner som finns. Åke Örtqvist, smittskyddsläkare i Stockholms län, säger att det rör sig om en ung man som precis varit i Afrika i ett av de länder som drabbats av ebolautbrott.

Sydsvenskan - 14 sep 15 kl. 04:00

Vi och de rumänska migranterna har gemensamma intressen

Den 4/9 publicerade Sydsvenskan den före detta moderata politikern Astrid Eréne Hallbergs öppna brev till Malmös rumänska migranter. Detta kom som ett svar på det brev som två av våra medlemmar hjälpt till att översätta å våra rumänska vänners vägnar.Genom att svara på Astrids Eréne Hallbergs brev vill vi tydliggöra vår ingång i den här frågan.

BT - 12 feb 14 kl. 21:48

Rumänsk ambassadör i Borås: "Tiggarna borde försöka få arbete"

Hon vill att Sverige ska se över sina lagar om gatutiggeri. I dag besökte Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige, Borås för att diskutera de rumänska tiggarna. – Tiggeri är inget ärligt sätt att försörja sig på, de borde försöka få ett arbete istället, säger hon.

BT - 15 dec 13 kl. 09:16

Rusning till insamling för återvändande rumäner

Boråsare i hundratals vallfärdade i går till den akuta insamlingen för de återvändande rumänerna i tältlägret. Men hur allt ska kunna fraktas ner till Rumänien på måndag är ännu inte klart. I LP-stiftelsens second hand-lokal på Sjöbo når högarna av påsar taket.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 06:54

Isolerat ebolafall väcker oro

Liberia har fått ett första misstänkt fall av ebola med ursprung inom landets gränser som inte har koppling till epidemin som härjar i grannlandet Guinea. - Det här är ett isolerat fall, säger chefsläkaren Bernice Dahn.
Om fallet i staden Tapeta i östra delen av landet bekräftas innebär det en oroväckande utveckling i kampen mot ebola eftersom tidigare fall har handlat om människor som återvänt från Guinea där 84 människor dött.

BT - 04 apr 14 kl. 06:54

Isolerat ebolafall väcker oro

Liberia har fått ett första misstänkt fall av ebola med ursprung inom landets gränser som inte har koppling till epidemin som härjar i grannlandet Guinea. - Det här är ett isolerat fall, säger chefsläkaren Bernice Dahn.Om fallet i staden Tapeta i östra delen av landet bekräftas innebär det en oroväckande utveckling i kampen mot ebola eftersom tidigare fall har handlat om människor som återvänt från Guinea där 84 människor dött.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stor polisinsats i Umeå

Sent på onsdagskvällen ryckte flera polisbilar ut på ett larm i Ersboda, en stadsdel i Umeå. Polisen är än så länge förtegen med vad som inträffat. – Det är ett mycket grovt brott, det är allt jag kan säga just nu, säger Mattias Borin, RLC-befäl vid pol.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Konstfilmaren Jonas Mekas är död

Filmskaparen Jonas Mekas har avlidit, skriver The Guardian. Han blev känd när han umgicks i kretsen kring Andy Warhol på 1960-talet. Jonas Mekas föddes i Litauen 1922 och bestämde sig tillsammans med sin bror Adolfas för att försöka fly nazisterna och u.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nya truppinjektioner lyfter Höllviken

Höllviken breddas med skadecomebacker och värvning..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Pantern föll i förlängning

Malmölaget ledde länge mot Björklöven, men släppte in sen kvittering och föll i förlängningen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Sverige bjöd på snygg exit - den bästa VM-matchen

Spelarna som tänkte utanför Boxen skakade alla danskar en halvlek..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Gotland överklagar Tofta skjutfälts tillstånd

Region Gotland överklagar Försvarsmaktens tillstånd att använda Tofta skjutfält för skjut- och övningsverksamhet, sedan länsstyrelsen i Stockholm beviljade tillståndet i slutet av december i fjol, skriver regionen i ett pressmeddelande. Motiveringen til.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

SSK straffade AIK i derbyt

Oskarshamn trummar på mot en matchserie där vinnaren öppnar nålsögat till SHL. Hockeyallsvenskans ledare firade säsongens 25:e trepoängare efter 7–2 mot Almtuna. Dessutom ökades försprånget nedåt.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Höglander visade vägen med "zorromålet"

Rögles vände till seger med 6–4 borta mot Färjestad..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Höllviken vände derbyt efter Wilhelmssons show: ”Måste hyllas”

Höllvikenstjärnan inblandad i sju av målen i segern över Helsingborg..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Felparkerare körde på parkeringsvakter

Tre parkeringsvakter har blivit påkörda i centrala Södertälje. Påkörningen inträffade i samband med att en felparkerad bil skulle flyttas på onsdagseftermiddagen. En man dök upp och satte sig i den felparkerade bilen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.