Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 21 April, 10:11

Sydsvenskan - 12 jan 19 kl. 06:30

Superisolerat rum ska klara ebolafall i SkåneMalmö får landets mest moderna isoleringsenhet - nästa gång larmet går..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Superisolerat, rumska , klara, ebolafalli , Skåne
Helsingborgs Dagblad - 12 jan 19 kl. 06:30

Superisolerat rum ska klara ebolafall i Skåne

Malmö får landets mest moderna isoleringsenhet - nästa gång larmet går..

BT - 31 aug 14 kl. 22:26

Misstänkt ebolafall i Sverige

Ett misstänkt ebolafall utreds nu i Sverige. En ung man hålls isolerad på Karolinska sjukhuset i Huddinge. Under eftermiddagen kom mannen in på en närakut i Solna eftersom han hade feber.

Kristianstadsbladet - 09 aug 14 kl. 08:39

Misstänkt ebolafall i Kanada


Kanada har satt en patient i karantän efter misstankar om ebolasmitta, uppger ledningen för ett sjukhus i landets största stad Toronto. Patienten är en man som uppvisat ebolaliknande symtom - feber och influensa - efter att ha återvänt från Nigeria, som har bekräftat nio ebolafall.Myndigheterna i provinsen Ontario förklarar att tidiga ebolasymtom liknar de som uppvisas vid flera andra vanliga sjukdomar och att sjukvårdspersonal har uppmanats att vara extra vaksamma på ebolasymtom.

BT - 09 aug 14 kl. 08:39

Misstänkt ebolafall i Kanada

Kanada har satt en patient i karantän efter misstankar om ebolasmitta, uppger ledningen för ett sjukhus i landets största stad Toronto. Patienten är en man som uppvisat ebolaliknande symtom - feber och influensa - efter att ha återvänt från Nigeria, som har bekräftat nio ebolafall. Myndigheterna i provinsen Ontario förklarar att tidiga ebolasymtom liknar de som uppvisas vid flera andra vanliga sjukdomar och att sjukvårdspersonal har uppmanats att vara extra vaksamma på ebolasymtom.

Barometern - 31 aug 14 kl. 22:24

Misstänkt ebolafall i Stockholm

Ett misstänkt fall av ebola utreds i Stockholm, uppger Stockholms läns landsting. Personen insjuknade efter att ha vistats i områden där ebola förekommer och hålls nu isolerad enligt de rutiner som finns. Åke Örtqvist, smittskyddsläkare i Stockholms län, säger att det rör sig om en ung man som precis varit i Afrika i ett av de länder som drabbats av ebolautbrott.

Sydsvenskan - 14 sep 15 kl. 04:00

Vi och de rumänska migranterna har gemensamma intressen

Den 4/9 publicerade Sydsvenskan den före detta moderata politikern Astrid Eréne Hallbergs öppna brev till Malmös rumänska migranter. Detta kom som ett svar på det brev som två av våra medlemmar hjälpt till att översätta å våra rumänska vänners vägnar.Genom att svara på Astrids Eréne Hallbergs brev vill vi tydliggöra vår ingång i den här frågan.

BT - 12 feb 14 kl. 21:48

Rumänsk ambassadör i Borås: "Tiggarna borde försöka få arbete"

Hon vill att Sverige ska se över sina lagar om gatutiggeri. I dag besökte Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige, Borås för att diskutera de rumänska tiggarna. – Tiggeri är inget ärligt sätt att försörja sig på, de borde försöka få ett arbete istället, säger hon.

BT - 15 dec 13 kl. 09:16

Rusning till insamling för återvändande rumäner

Boråsare i hundratals vallfärdade i går till den akuta insamlingen för de återvändande rumänerna i tältlägret. Men hur allt ska kunna fraktas ner till Rumänien på måndag är ännu inte klart. I LP-stiftelsens second hand-lokal på Sjöbo når högarna av påsar taket.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 06:54

Isolerat ebolafall väcker oro

Liberia har fått ett första misstänkt fall av ebola med ursprung inom landets gränser som inte har koppling till epidemin som härjar i grannlandet Guinea. - Det här är ett isolerat fall, säger chefsläkaren Bernice Dahn.
Om fallet i staden Tapeta i östra delen av landet bekräftas innebär det en oroväckande utveckling i kampen mot ebola eftersom tidigare fall har handlat om människor som återvänt från Guinea där 84 människor dött.

BT - 04 apr 14 kl. 06:54

Isolerat ebolafall väcker oro

Liberia har fått ett första misstänkt fall av ebola med ursprung inom landets gränser som inte har koppling till epidemin som härjar i grannlandet Guinea. - Det här är ett isolerat fall, säger chefsläkaren Bernice Dahn.Om fallet i staden Tapeta i östra delen av landet bekräftas innebär det en oroväckande utveckling i kampen mot ebola eftersom tidigare fall har handlat om människor som återvänt från Guinea där 84 människor dött.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Lågt valdeltagande väntas i Nordmakedonien

Nordmakedonien går till val för att utse en ny president för första gången sedan landet bytte namn i höstas. Det finns farhågor för att valdeltagandet ska bli så lågt att valet blir ogiltigt. Trots att presidenten innehar främst en ceremoniell post utan.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

”GoT”-stjärnan om depressionen

Den brittiska "Game of thrones"-stjärnan Sophie Turner berättar nu att hon lidit av depressioner sedan 17-årsåldern. I en intervju med tv-psykologen Dr Phil, som refereras av CNN, säger nu 23-åriga Turner att kritiken mot henne i rollen som Sansa Stark.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Stort tapp i flygtrafiken i norr

Flygplatserna i landets fyra nordligaste län har tappat 50 000 resenärer under årets första kvartal jämfört med samma period förra året, rapporterar P4 Västerbotten. På några flygplatser ökar antalet passagerare marginellt, men i stort märks en tydlig n.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Arga drömmar kartlagda

Är du arg på kvällen? Då är risken stor att du även kommer att drömma ilskt. En ny studie är drömvärldens känsloliv på spåren.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Kevin Abstract inspireras av Lana Del Rey

Kevin Abstract släpper nytt album nästa vecka. Den amerikanske rapparen avslöjade själv nyheten på Twitter, vilket kom som en överraskning för fansen med tanke på att han nyligen släppte två ep. "Arizona baby", som albumet heter, släpps den 25 april.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Efter 48 år – nu blir Tim svensk

Kärleken tog honom till Sverige. Men det var brexit som gjorde honom till svensk. – Nu ramlar engelsmännen över varandra för att få svenskt medborgarskap, säger Tim Crosfield.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Zelenskyj ser ut att skrälla i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval. Vallokalerna har öppnat i Ukraina i andra omgången av presidentvalet. Den senaste o.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Flyktingarnas ankomst till Veberöd utmaning för engagerade bybor

Allt fler flyttar in – engagerade gör snabba utryckningar..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Ny modell halverade matsvinnet

Göteborgs stad har på två år halverat sitt matsvinn. Nu vill Livsmedelsverket sprida stadens lyckade arbetsmetoder till kök i hela landet, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Nyckeln till framgång är enligt Livsmedelsverket menyplanering, att mäta exakt va.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Torsken har ingen röst. Ge den en i EU.

Skyll inte på sälen. Följ en tuffare fiskepolitik i EU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.