SVT > Utrikes

Sunday, 21 April, 22:10

SVT - 12 jan 19 kl. 05:29

Vad vill Gula västarna? Här får du svarenDet började med vägblockader mot höjda bränslepriser. Nu har motsättningarna hårdnat med sammandrabbningar med polis, gripanden och tårgas. De Gula västarna i Frankrike samlar en uppsjö av olika grupper som ställer hårda krav. – Det som förenar dem är motståndet mot Macron och hans reformförsök, säger journalisten och författaren Fanny Härgestam..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gula, Frankrike, Macron, Fanny Härgestam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad vill Gula, västarnaHär får du , svaren
GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Gula västarna i ny protest – över 200 gripna

Över 200 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 15:00

Oklart vad man får med Gula västarna

Den franska proteströrelsen Gula västarna har bestämt sig för att ställa upp i det kommande Europavalet. Det är i nuläget oklart vad de vill att folk ska rösta på. Retoriken är en blandning av vänster och höger.

Cornucopia - 06 dec 18 kl. 09:37

Gula västarna - allt åt alla utom rika

Nu när alla former av ytterlighetsrörelser i Sverige vill rida på de franska gula västarna är det intressant att titta på vad rörelsens krav är. Nedan följer en översättning av detta.
Mörka moln över franska parlamentet.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 01:00

Macron har pro­blem med de gula västarna

Ef­ter flera helger med stora ga­tu­de­mon­stra­tioner och myc­ket våld och van­da­li­se­ring runt om i Frank­ri­ke tvingades pres­i­dent Macron med­dela ef­ter­gifter till ”de gula västarna”. Deras kri­tik, först mot ben­sin­skat­te­höj­ningen som an­sågs drabba lands­bygden hårdast, och senare mot ojäm­lik­het i all­män­het fick stöd av yt­ter­sta väns­tern och yt­ter­sta hö­gern och pressade ned Macrons po­pu­la­ri­tets­siff­ror.
På mån­dags­kvällen lovade han höjda mi­ni­mi­löner ef­ter års­skif­tet, att över­tids­ar­be­te ska bli skat­te­fritt och att lättnader för pen­sio­närer.

SVT - 15 dec 18 kl. 04:07

Polisen rustar för ny Gula västarna-protester i Frankrike

Frankrike står inför en femte helgen i rad med massiva protester från den så kallade ”Gula västarna-rörelsen”, mot president Macrons förda politik. I spåren av terrordådet i Strasbourg ger olika företrädare för ”Gula västarna” olika indikationer om vad som väntas..

Expressen - 12 jan 19 kl. 15:59

Nya protester bland Gula västarna i Paris

För nionde helgen i rad protesterar demonstranterna "gula västarna" i Paris.Bara timmar efter en stor gasexplosion som inträffade i centrala Paris på lördagsmorgonen samlades tusentals av de gula västarna för nya protester, rapporterar Reuters. .

SVT - 27 jan 19 kl. 19:17

Frankrikes Gula västarna ställer upp i EU-valet – kan bli vinst för Macron

Den franska proteströrelsen Gula västarna har bestämt sig för att ställa upp under egen flagg i vårens EU-val. Initiativet sår dock ny splittring inom den egna rörelsen – och motsägelsefullt nog kan deras kandidatur i stället visa sig bli en vinstlott för Gula västarna huvudmotståndare: president Emmanuel Macron..

BT - 13 feb 19 kl. 07:01

Åtal efter gula västarna-demonstration

En före detta boxare riskerar sju års fängelse för polismisshandel i samband med gula västarna-demonstrationer. 37-årige Christophe Dettinger, tidigare fransk mästare i boxning, fångades på film när han den 5 januari slogs med polisen under en gula västarna-demonstration.(TT).

Blekinge Läns tidning - 13 feb 19 kl. 07:01

Åtal efter gula västarna-demonstration

En före detta boxare riskerar sju års fängelse för polismisshandel i samband med gula västarna-demonstrationer. 37-årige Christophe Dettinger, tidigare fransk mästare i boxning, fångades på film när han den 5 januari slogs med polisen under en gula västarna-demonstration.(TT).

YA - 13 feb 19 kl. 07:01

Åtal efter gula västarna-demonstration

En före detta boxare riskerar sju års fängelse för polismisshandel i samband med gula västarna-demonstrationer. 37-årige Christophe Dettinger, tidigare fransk mästare i boxning, fångades på film när han den 5 januari slogs med polisen under en gula västarna-demonstration.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Svenska paret firade påsk på hotellet – då kom bombmännen

Anna Kalm och hennes man Patrik Alm tog in på lyxhotellet Shangri-La i Sri Lanka över påskhelgen. Då kom bombmännen tidigt på söndagsmorgonen. – Vi käkade i restaurangen strax innan det hände, säger Patrik till SVT Nyheter..

SVT - 2 timmar sedan

Drottningens bror räddade familjen efter kriget – höll på att kosta honom livet

Drottning Silvia var tre år gammal när hon och hennes familj lämnade Tyskland med båt efter kriget, tillsammans med 700 brasilianska migranter och flyktingar. Hennes bror Ralf spelade en avgörande roll – och det höll på att kosta honom livet. För första gången berättar de båda syskonen offentligt om de dramatiska händelserna..

SVT - 2 timmar sedan

Sri Lanka: 28 dödades i attacken mot kyrkan i Batticaloa – hälften av offren barn

Zion church i Batticaloa var en av kyrkorna som drabbades av bombdåden i Sri Lanka. I dådet miste 28 personer livet – hälften barn. -Vi kommer att ta oss igenom det här, säger kyrkans ledare Jacob Ratnam till TT.

SVT - 2 timmar sedan

Forskaren Martin Kragh kommenterar valet i Ukraina

USA och Italien är två exempel på länder där politiker som är emot etablissemanget väljs som politiska ledare. Samma trend går att se i Ukraina, där komikern och skådespelaren Volodymyr Zelenskij ser ut att bli Ukrainas nye president, menar forskaren Martin Kragh..

SVT - 3 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Zelenskij går mot seger i Ukrainas presidentval – då väntar detta

När presidentvalet i Ukraina nu avgörs så pekar allt på att landet får en ny, helt politiskt oprövad president. Dramatiskt i sig, samtidigt som den första tiden med den förmodade nye presidenten Zelenskij troligtvis blir ganska odramatisk, förutspår SVT:s korrespondent Bert Sundström på plats i Kiev. – Han kommer nog att hålla fingret i luften och känna efter vart folket i Ukraina vill, säger Sundström..

SVT - 4 timmar sedan

Resebolagen: Flera svenskar på plats i Sri Lanka

Flera svenskar är på plats i Sri Lanka – och resebolagen söker nu kontakt med dem. Samtliga svenskar har ännu inte hört av sig till researrangörerna. – Men de befinner på ett resmål längre söderut, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving vid 15-tiden på söndagseftermiddagen..

SVT - 6 timmar sedan

Zelenskyj ser ut att skrälla i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

SVT - 7 timmar sedan

Svenske Martin: ”Jag hörde två smällar”

Svenske Martin Jensen satt och åt frukost på ett hotell i staden Negombo i Sri Lanka när han hörde två höga smällar. – Personalen sa att det var fyrverkerier men vi förstod senare att det var explosioner vid kyrkan, säger han..

SVT - 7 timmar sedan

Stor förödelse efter bombdåden i Sri Lanka

Sotiga väggar, splittrade träbänkar, krossat glas och trasiga kroppar som täckts med vita skynken. Förödelsen efter bombattackerna i Sri Lanka är stor..

SVT - 8 timmar sedan

Attackerna i Sri Lanka – detta vet vi

Flera blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Minst 207 personer har dödats i attacker mot kyrkor och hotell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.