SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 03:06

SVT - 12 jan 19 kl. 04:12

Överläkaren: I den här åldern ökar risken för att halkaUnder 2017 sökte över 17 000 människor vård för is- och snörelaterade halkolyckor. Risken för att halka kan öka redan när du fyllt 40..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

181 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÖverläkarenI den här , åldern, ökar, riskenför att , halka
News55 - 04 dec 15 kl. 06:52

Överläkaren: ”Låt pensionerade läkare jobba så löser vi läkarbristen”

Överläkaren och docenten Jan Fohlmans lösning för att få fler arbetande läkare är att låta pensionerade läkare jobba deltid i ytterligare sex år, något han skriver om på Smålandsposten opinon. Många vill jobba vidare på deltid Till News55 säger Fohlman att man egentligen inte skulle behöva ha någon åldersgräns överhuvudtaget, att det ger sig av sig själv utan risk att äldre läkare hindrar yngre att komma fram. – Det är tillräckligt många som vill gå ner på deltid så det problemet finns inte.

News55 - 01 okt 15 kl. 07:19

Överläkaren: ”Bristen på vårdplatser fortsätter döda patienter inom äldrevården.”

I somras slog professorn och överläkaren Yngve Gustafson larm på News55 om att bristen på vårdplatser dödar patienter inom äldrevården. Nu säger Gustafson till News55 att läget blivit ännu allvarligare. –I Västerbottens län planerar man att dra ner 80 vårdplatser från en nivå med redan mycket överbeläggningar.

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 06:26

Patient ville skada överläkaren

En patient på regionkliniken lyckades smuggla in två knivar och två tändare på sitt rum. Patienten klassades som en lågriskpatient men har senare uttryckt att knivarna skulle användas för att skada chefsöverläkaren. Det var när patienten inte ville lämna tillbaka en lånad tändare som chefsöverläkaren tog beslutet att patientens rum skulle sökas igenom och en kroppsvisitation göras och de gömda knivarna kom fram.

YA - 19 aug 13 kl. 06:30

Överläkaren: Nytt system kan få allvarliga följder

Foto:
Gemensamt journalsystem på alla sjukhus i Region Skåne ska öka patientens säkerhet. Överläkaren Jan Johnsen i Ystad tycker att det i?stället blivit precis tvärtom.

Expressen - 06 mar 13 kl. 14:50

Överläkaren: Orimligt med sådana skillnader

Döende barn nekas vård i hemmet på många platser runt om i Sverige.Nu ska orättvisorna kartläggas.- Det är orimligt att det är sådana skillnader, säger överläkaren Johan Arvidson..

GöteborgsPosten - 19 aug 13 kl. 15:47

Överläkaren ansåg att kidnapparen spelade sjuk

Den 23-årige man som misstänks för att ha försökt kidnappa en liten pojke på lekplatsen vid Drottning Silvias barnsjukhus hade precis släppts ut från en sluten psykiatrisk klinik. Överläkaren ansåg att han bara spelade psykiskt sjuk..

DN - 19 sep 13 kl. 15:41

Bergwall möter chefsöverläkaren i domstol

Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, ska möta chefsöverläkaren för Säters sjukhus i domstol i oktober. Det beslutade förvaltningsrätten i dag, torsdag..

Dalarnas tidningar - 12 mar 15 kl. 15:51

Ingalill Persson krävde ursäkt från överläkaren - JK-anmäls

Efter överläkaren Fredrik Bromans kritik mot landstingsledningen i ett debattinlägg gav landstingsrådet Ingalill Persson en replik..

Västerbottens Folkblad - 26 nov 15 kl. 17:18

[PLUS] Överläkaren skrev ut stora mängder narkotika

Överläkaren Tonny Andersen har upprepade gånger skrivit ut stora mängder narkotikaklassade....

Expressen - 07 maj 16 kl. 14:07

Sjuksköterskorna får stöd av överläkaren

De 24 IVA-sköterskorna som sagt upp sig i Kristianstad fortsätter skapa oro. Och ingen uppgörelse syns så långt blicken når. Nu har överläkaren Krystyna Dybkowska skickat ett vädjande brev till ansvariga politiker.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..

SVT - 4 timmar sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 5 timmar sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..

SVT - 8 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 10 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 10 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 17 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 21 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 20 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 21 timmar sedan

23 januari: Natten nyheterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.