SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 10:19

SVT - 12 jan 19 kl. 04:12

Överläkaren: I den här åldern ökar risken för att halkaUnder 2017 sökte över 17 000 människor vård för is- och snörelaterade halkolyckor. Risken för att halka kan öka redan när du fyllt 40..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÖverläkarenI den här , åldern, ökar, riskenför att , halka
News55 - 04 dec 15 kl. 06:52

Överläkaren: ”Låt pensionerade läkare jobba så löser vi läkarbristen”

Överläkaren och docenten Jan Fohlmans lösning för att få fler arbetande läkare är att låta pensionerade läkare jobba deltid i ytterligare sex år, något han skriver om på Smålandsposten opinon. Många vill jobba vidare på deltid Till News55 säger Fohlman att man egentligen inte skulle behöva ha någon åldersgräns överhuvudtaget, att det ger sig av sig själv utan risk att äldre läkare hindrar yngre att komma fram. – Det är tillräckligt många som vill gå ner på deltid så det problemet finns inte.

News55 - 01 okt 15 kl. 07:19

Överläkaren: ”Bristen på vårdplatser fortsätter döda patienter inom äldrevården.”

I somras slog professorn och överläkaren Yngve Gustafson larm på News55 om att bristen på vårdplatser dödar patienter inom äldrevården. Nu säger Gustafson till News55 att läget blivit ännu allvarligare. –I Västerbottens län planerar man att dra ner 80 vårdplatser från en nivå med redan mycket överbeläggningar.

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 06:26

Patient ville skada överläkaren

En patient på regionkliniken lyckades smuggla in två knivar och två tändare på sitt rum. Patienten klassades som en lågriskpatient men har senare uttryckt att knivarna skulle användas för att skada chefsöverläkaren. Det var när patienten inte ville lämna tillbaka en lånad tändare som chefsöverläkaren tog beslutet att patientens rum skulle sökas igenom och en kroppsvisitation göras och de gömda knivarna kom fram.

YA - 19 aug 13 kl. 06:30

Överläkaren: Nytt system kan få allvarliga följder

Foto:
Gemensamt journalsystem på alla sjukhus i Region Skåne ska öka patientens säkerhet. Överläkaren Jan Johnsen i Ystad tycker att det i?stället blivit precis tvärtom.

Expressen - 06 mar 13 kl. 14:50

Överläkaren: Orimligt med sådana skillnader

Döende barn nekas vård i hemmet på många platser runt om i Sverige.Nu ska orättvisorna kartläggas.- Det är orimligt att det är sådana skillnader, säger överläkaren Johan Arvidson..

GöteborgsPosten - 19 aug 13 kl. 15:47

Överläkaren ansåg att kidnapparen spelade sjuk

Den 23-årige man som misstänks för att ha försökt kidnappa en liten pojke på lekplatsen vid Drottning Silvias barnsjukhus hade precis släppts ut från en sluten psykiatrisk klinik. Överläkaren ansåg att han bara spelade psykiskt sjuk..

DN - 19 sep 13 kl. 15:41

Bergwall möter chefsöverläkaren i domstol

Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, ska möta chefsöverläkaren för Säters sjukhus i domstol i oktober. Det beslutade förvaltningsrätten i dag, torsdag..

Dalarnas tidningar - 12 mar 15 kl. 15:51

Ingalill Persson krävde ursäkt från överläkaren - JK-anmäls

Efter överläkaren Fredrik Bromans kritik mot landstingsledningen i ett debattinlägg gav landstingsrådet Ingalill Persson en replik..

Västerbottens Folkblad - 26 nov 15 kl. 17:18

[PLUS] Överläkaren skrev ut stora mängder narkotika

Överläkaren Tonny Andersen har upprepade gånger skrivit ut stora mängder narkotikaklassade....

Expressen - 07 maj 16 kl. 14:07

Sjuksköterskorna får stöd av överläkaren

De 24 IVA-sköterskorna som sagt upp sig i Kristianstad fortsätter skapa oro. Och ingen uppgörelse syns så långt blicken når. Nu har överläkaren Krystyna Dybkowska skickat ett vädjande brev till ansvariga politiker.

Fler nyheter från SVT

SVT - 13 timmar sedan

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - 15 timmar sedan

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - 17 timmar sedan

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - 19 timmar sedan

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - Igår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - Igår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - Igår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..

SVT - Igår: 21:08

Så hygieniskt är lösgodiset i ditt påskägg

Påsken är en riktig godishögtid då försäljningen skjuter i höjden. Många väljer att fylla påskäggen med lösgodis – men hur står det egentligen till med hygienen och smittorisken i självplockshyllorna? Enligt mikrobiologen är torrt och sockerrikt ledorden som garanterar ett fräscht lösgodis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.