Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 23 January, 05:00

Blekinge Läns tidning - 12 jan 19 kl. 04:00

Muslimsk begravningsplats klarDen första muslimska begravningsplatsen i Karlshamns kommun är klar. Detta efter flera års arbete. Den är anlagd vid kyrkogården i Asarum. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Karlshamns, Asarum

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Muslimsk, begravningsplats, klar
Nyan - 22 maj 15 kl. 11:30

Eriksson vill ha muslimsk begravningsplats

En muslimsk begravningsplats är en del av en lyckad integrationspolitik, tycker Ålands framtids Anders Eriksson. – Jag har träffat inflyttade som berättat om ett tragiskt fall om en 18-årig pojke som dog på Åland och familjen ville begrava på en muslimsk begravningsplats. Men en sådan finns inte här och i stället fick familjen stora kostnader för en begravning i Sverige, säger Anders Eriksson.

Nyan - 22 maj 15 kl. 08:30

Han vill ha muslimsk begravningsplats

En muslimsk begravningsplats är en del av en lyckad integrationspolitik, tycker Ålands Framtids Anders Eriksson. – Jag har träffat inflyttade som berättat om en tragiskt fall om en 18-årig pojke som dog på Åland och familjen ville begrava på en muslimsk begravningsplats. Men en sådan finns inte här och i stället fick familjen stora kostnader för en begravning i Sverige, säger Anders Eriksson.

Vimmerby Tidning - 30 jun 11 kl. 08:15

Muslimsk begravningsplats

Arbetet med en muslimsk begravningsplats är igång på allvar.
I jämnhöjd med kyrkan, till vänster om den, är det tänkt att det ska bli plats för i vart fall 50 gravar.
?

Nyan - 09 sep 15 kl. 12:00

Initiativ för muslimsk begravningsplats

En privatperson har kontaktat landskapsregeringen för att informera om hur en muslimsk begravningsplats på Åland skulle kunna se ut. Han har tidigare vänt sig till Mariehamns församling, där fullmäktige ansåg att det kunde vara en fråga för landskapet. Mannen erbjuder sig träffa representanter för landskapsregeringen.

Corren - 17 nov 18 kl. 07:00

Ny muslimsk begravningsplats i Motala

Det har funnits en muslimsk begravningsplats på Motala griftegård sedan 1997..

Barometern - 11 dec 18 kl. 12:54

Borgholm får muslimsk begravningsplats

Ett 80-tal gravplatser ska iordningställas och vara färdiga till sommaren. Tidigare har kyrkan hänvisat till kyrkogården i Kalmar. En landskapsarkitekt ska ta itu med uppdraget..

SVT - 22 feb 17 kl. 11:39

Muslimsk organisation samlade in halv miljon för att reparera judisk begravningsplats

Över 200 gravstenar vältes och skadades under helgen på den judiska begravningsplatsen Chesed Shel Emeth i Missouri, USA. Två muslimsk-amerikanska organisationer startade då en crowdfund-kampanj för att samla in pengar till reparationer. Målet var 180.

Nyheter 24 - 03 maj 11 kl. 16:03

Starkt motstånd mot Jämtins förslag om muslimsk helgdag


Carin Jämtin tycker att Sverige behöver en muslimsk helgdag. Och hon får stöd av partiets kristna avdelning. Men alla delar inte hennes åsikt.?

Dagen - 23 feb 17 kl. 12:00

Judisk begravningsplats skändades

På bara några få timmar lyckades en muslimsk organisation samla in nära tvåhundratusen kronor för att reparera den judiska begravningsplatsen Chesed Shel Emeth i Missouri, USA..

Dagen - 02 maj 11 kl. 16:33

Muslimsk ungdomsförening kan ha missbrukat bidrag

En muslimsk ungdomsförening i Göteborg lät en kontroversiell muslimsk predikant föreläsa. Därför kan man tvingas betala tillbaka statliga bidrag på drygt en halv miljon kronor.

TUFF, föreningen för unga muslimer i Göteborg, drev ett projekt med syftet att motverka islamofobi.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Larm om smäll i Göteborg

En explosion har under natten inträffat i en lokal i centrala Göteborg. Polisens tekniker är på plats, men omständigheterna är inte klara.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Sociala satsningar ska hindra bränslestölder

Mexiko sjösätter flera sociala satsningar i fattiga områden där bränslestölder blivit vanliga.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Han räddar elake Herman Hedning från graven

Herman Hedning reser sig ur graven. Serietidningen räddas av den tidigare Karlshamnsbon Jonas Darnell. Och en mängd fans..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Sony flyttar europeiskt huvudkontor

Den japanska elektronikjätten Sony flyttar sitt europeiska huvudkontor från London till Nederländerna inför brexit, meddelar företaget. Företaget vill undvika tullrelaterade effekter som kan följa när britterna lämnar EU.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Japanskt handelsunderskott 2018

Japan redovisade ett handelsunderskott för 2018, det första sedan 2015. Underskottet blev 1 203 miljarder yen, motsvarande närmare 100 miljarder kronor. Exporttillväxten sjönk till 4,1 procent, jämfört med 11,8 procent 2017, enligt data från landets finansdepartement.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Mest minus temperaturmässigt i dag

Efter en klar och kall natt i större delen av Sverige väntar ingen större förändringar under dagen. - Det är ett lugnt väderläge, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Börserna i Asien öppnar nedåt

De ledande börserna i Asien inledde onsdagen i moll. Tokyos ledande index Nikkei 225 tappade 0,8 procent medan Topix gick ned 0,7 i den inledande handeln.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Smack the pony"-gänget jobbar ihop igen

Den brittiska komedisuccén "Smack the pony" blev en stor succé när den sändes åren 1999-2003 och visades även i Sverige. Det ansågs revolutionerande med tre kvinnor som spelade nästan alla roller och gjorde det med en rå humor.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Bezos företag skjuter upp rymdfarkost

I eftermiddag är det dags för den tionde uppskjutningen av Amazongrundaren Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin. Den obemannade New Shepard ska skjutas upp från Texas, USA. Ombord finns forskningsexperiment från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ingemar från Karlskrona överlevde den svåra flygolyckan

15 människor dog i flygolyckan utanför Los Angeles i januari för 50 år sedan. Det är en av de värre SAS-krascherna i historien. Men en passagerare från Blekinge överlevde..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.