DN > Inrikes

Thursday, 24 January, 14:03

DN - 11 jan 19 kl. 22:31

Trump: Inget nationellt nödläge – just nuVid ett möte i Vita huset på fredagen sade USA:s president Donald Trump att han avvaktar med att utlysa nationellt nödläge för att finansiera muren mot Mexiko, enligt CBS News. Men han utesluter inte att göra det senare – om kongressen inte kommer överens om budgeten.  – Jag kommer inte göra det så snabbt, säger han..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Vita, USA, Donald Trump, Mexiko, CBS News

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, Inget, nationellt, nödläge, justnu
DN - 27 jan 17 kl. 13:05

Inget nationellt förbud mot nötkött i Indien

Det blir inget nationellt förbud mot att slakta kor i Indien. Landets högts domstol har sagt nej till den hindunationalistiska regeringens förslag.  .

DN - 26 okt 17 kl. 17:29

Trump utlyser nationellt nödläge mot smärtstillande medel

USA:s president Donald Trump kommer att utlysa ett nationellt medicinskt nödläge när det gäller missbruk av opioider, bland annat vissa typer av smärtstillande medel. 100 amerikaner dör varje dag till följd av överdoser..

SvD - 27 jan 17 kl. 12:41

Inget nationellt förbud mot koslakt i Indien

Det kommer inte att införas ett nationellt förbud mot att slakta kor i Indien. Landets högsta domstol har sagt nej till ett förslag om detta eftersom den inte vill lägga sig i de lokala reglerna om vad som ska gälla för slakt av djuret, som många hinduer ser som heligt..

UNT - 07 jan 19 kl. 20:08

Trump planerar nationellt tal vid gränsen

USA:s president Donald Trump kommer att göra en resa till landets södra gräns, meddelar Vita husets pressekreterare Sarah Sanders..

DI - 07 jan 19 kl. 20:16

Trump planerar nationellt tal vid gränsen

USA:s president Donald Trump kommer att göra en resa till landets södra gräns, meddelar Vita husets pressekreterare Sarah Sanders..

SVT - 19 sep 17 kl. 16:34

Trump: ”Inget annat val än att förgöra Nordkorea”

USA:s president Donald Trumps debut i FN blev en kraftfull verbal attack mot Nordkorea och ledaren Kim Jong-Un. – Om USA hotas, har vi inget annat val än att fullständigt förgöra Nordkorea, dundrade Trump..

SvD - 09 nov 16 kl. 11:59

”Upp till bevis Trump – inget stoppar dig”

Nu kan Donald Trump göra i princip vad han vill. Det menar SvD:s chefredaktör Fredric Karén. Andreas Cervenka liknar Trump vid en slumpgenerator.

DN - 18 okt 15 kl. 18:59

Trump: Inget 11:e september om jag hade varit president

Donald Trump säger att han inte ger George W Bush skulden för 11:e septemberattackerna. Däremot hävdar affärsmagnaten som vill bli Republikanernas presidentkandidat 2016, att om han hade varit USA:s president när det begav sig så hade attackerna aldrig ägt rum..

SVT - 09 dec 15 kl. 17:44

USA-expert om Trump: ”Inget tycks skada honom”

Donald Trump leder bland de republikanska kandidaterna inför de amerikanska premiärvalen – trots verbala attacker och direkta förolämpningar mot såväl politiska motståndare som folk- och religionsgrupper. Men upprepade övertramp tycks inte bita på den stenrike fastighetsmagnaten, enligt USA-experten Dag Blanck..

SVT Debatt - 17 feb 17 kl. 07:00

”Trump – inget hopp för mellanösterns kristna”

”Nu har Trump-administrationen sänkt totala antalet flyktingar till att bli 50 000, med andra ord kommer inte fler än högst 20 000 kristna komma till USA”, skriver Nuri Kino..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Filmrecension: Stum Britt-Marie städar bort sin själ

Nya Fredrik Backman-filmatiseringen ”Britt-Marie var här” har alldeles för låg närvarokänsla. En märkligt stum och distanserad skildring där man aldrig kommer någon nära, allra minst titelpersonen själv, spelad av Pernilla August..

DN - 1 timme sedan

Striden om namnet Makedonien

Efter åratal av bråk mellan två folk föds nu ett nytt europeiskt land – Nordmakedonien. DN förklarar varför namnet Makedonien väckt så starka känslor de senaste 28 åren..

DN - 2 timmar sedan

Konsertrecension: Ghostemane skapar primal oreda och återuppväcker nu metal

Som för att bevisa hur hiphoppen kan återanvända precis allt lyckas Floridarapparen Ghostemane i sin larmande oreda påminna om både Marilyn Manson och Limp Bizkit..

DN - 2 timmar sedan

Smithsonian blöder miljoner på grund av nedstängningen

En miljon dollar, motsvarande ungefär nio miljoner svenska kronor – så mycket har museijätten Smithsonian förlorat på nedstängningen av delar av den amerikanska statsapparaten..

DN - 3 timmar sedan

Tre ryska militärplan kränkte Sverige

Tre ryska militära plan kränkte i lördags svenskt luftrum söder om Blekinge. Det var ett signalspaningsplan som eskorterades av två stridsflygplan som kom in på svenskt område söder om Karlshamn..

DN - 4 timmar sedan

Utvisningsstopp till afghansk provins

Ingen bör längre utvisas till provinsen Nangarhar i östra Afghanistan. Våldsnivån är för hög, anser Migrationsverket..

DN - 4 timmar sedan

Digitalisering ska göra nationella prov mer likvärdiga

År 2022 ska de nationella proven i grund- och gymnasieskolan vara digitaliserade. Syftet är att proven och bedömningarna ska bli mer likvärdiga, rättssäkra och effektiva. – Sverige har en lång tradition av att lärare rättar sina egna elevers prov.

DN - 4 timmar sedan

Kyla får Niagarafallen att frysa till is

En köldknäpp i Nordamerika har fått delar av Niagarafallen att frysa till is. Turister på plats liknar landskapet med en scen ur filmen Frost. .

DN - 4 timmar sedan

Rånare gripna efter några minuter

En man utsattes på onsdagskvällen för ett rån på Värtavägen på Gärdet i Stockholm. Runt en kvart senare kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmännen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.