DN > Inrikes

Thursday, 24 January, 13:55

Liknande nyheter

Taggar: Nya beskedet, Saudiska, kvinnan, flyktfår , asyli , Kanada
DN - 08 jan 19 kl. 14:30

Saudiska kvinnan i samtal med FN

Den 18-åriga saudiska kvinnan som tagit sin tillflykt till Thailand har på tisdagen intervjuats av FN:s flyktingorgan UNHCR. Samtidigt har kvinnans pappa och bror landat i Bangkok, men det är oklart om hon kommer att träffa familjen. .

NT - 03 aug 12 kl. 13:21

Saudiska i historisk OS-debut

Wojdan Shaherkani blev den första saudiska kvinnan att tävla i ett olympiskt spel. Den historiska judokans OS-debut varade dock bara i 82 sekunder, sedan blev hon utslagen av Melissa Mojica från Puerto Rico..

DN - 10 jan 19 kl. 15:39

Kvinnlig nakenprotest i Australien för att bevilja saudiska 18-åringen asyl

Rahaf al-Qunun, den 18-åriga saudiska kvinnan som flyr sitt hemlands könsdiskriminerande lagar, har fått problem. Australien, dit hon sökt asyl, kanske inte släpper in henne. På torsdagen hölls en sympatiaktion för 18-åringen i Sydney..

DN - 11 jan 19 kl. 12:21

Saudiska 18–åringen ska ha fått asyl i Australien

Rahaf al-Qunun, den 18-åriga saudiska kvinnan som flytt sitt hemlands könsdiskriminerande lagar, har fått asyl i Australien, uppger Thailands myndigheter..

Expressen - 11 jun 13 kl. 16:07

Anhörig till gripna kvinnan: "Är helt chockad"

Den 60-åriga kvinnan som misstänks för det 25 år gamla mordet i Husby fick tidigare i veckan en kallelse av polisen, som hade frågor om en klocka som tillhör henne. Det berättar en anhörig för Expressen.se.

Sydsvenskan - 03 okt 12 kl. 02:07

Det är skamligt, men kanske det bästa för den saudiska kvinnan

Ikea kan inte genom sin katalog förändra ett uråldrigt patriarkaliskt samhälles moralregler.
Det skriver Monica Lövestam-Adrian, som har besökt Ikeas varuhus i Saudiarabien många gånger. Under ett år arbetade hon som ögonläkare i landet..

Aftonbladet - 30 maj 13 kl. 09:53

Den första saudiska kvinnan på toppen

Raha Moharrak har bestigit världens högsta berg ? men får inte köra bil.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 15 kl. 15:29

USA och Ryssland sviker syrier på flykt

USA och Ryssland bär ett tungt ansvar för kriget i Syrien som drivit miljoner människor på flykt.Trots det vänder stormakterna ryggen åt flyktingarna.Ryssland har stängt dörren helt för syrier.

Sydsvenskan - 08 sep 15 kl. 15:29

USA och Ryssland sviker syrier på flykt

USA och Ryssland bär ett tungt ansvar för kriget i Syrien som drivit miljoner människor på flykt.Trots det vänder stormakterna ryggen åt flyktingarna.Ryssland har stängt dörren helt för syrier.

SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 06:10

Efter 15 år på flykt har de hittat ett hem

I lägenheten i utkanten av Danmarks tredje största stad dukar Nelli Petrosian fram armenisk pizza, lahmajon, tillsammans med yoghurt att blanda med mineralvatten. Kaffet är kokt och en tårta står förberedd på diskbänken. Armenien är landet hennes man Edgar en gång flydde från för att undgå kriget i Nagorno Karabach och en tvångsrekrytering till armén.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Filmrecension: Stum Britt-Marie städar bort sin själ

Nya Fredrik Backman-filmatiseringen ”Britt-Marie var här” har alldeles för låg närvarokänsla. En märkligt stum och distanserad skildring där man aldrig kommer någon nära, allra minst titelpersonen själv, spelad av Pernilla August..

DN - 1 timme sedan

Striden om namnet Makedonien

Efter åratal av bråk mellan två folk föds nu ett nytt europeiskt land – Nordmakedonien. DN förklarar varför namnet Makedonien väckt så starka känslor de senaste 28 åren..

DN - 2 timmar sedan

Konsertrecension: Ghostemane skapar primal oreda och återuppväcker nu metal

Som för att bevisa hur hiphoppen kan återanvända precis allt lyckas Floridarapparen Ghostemane i sin larmande oreda påminna om både Marilyn Manson och Limp Bizkit..

DN - 2 timmar sedan

Smithsonian blöder miljoner på grund av nedstängningen

En miljon dollar, motsvarande ungefär nio miljoner svenska kronor – så mycket har museijätten Smithsonian förlorat på nedstängningen av delar av den amerikanska statsapparaten..

DN - 3 timmar sedan

Tre ryska militärplan kränkte Sverige

Tre ryska militära plan kränkte i lördags svenskt luftrum söder om Blekinge. Det var ett signalspaningsplan som eskorterades av två stridsflygplan som kom in på svenskt område söder om Karlshamn..

DN - 3 timmar sedan

Utvisningsstopp till afghansk provins

Ingen bör längre utvisas till provinsen Nangarhar i östra Afghanistan. Våldsnivån är för hög, anser Migrationsverket..

DN - 4 timmar sedan

Digitalisering ska göra nationella prov mer likvärdiga

År 2022 ska de nationella proven i grund- och gymnasieskolan vara digitaliserade. Syftet är att proven och bedömningarna ska bli mer likvärdiga, rättssäkra och effektiva. – Sverige har en lång tradition av att lärare rättar sina egna elevers prov.

DN - 4 timmar sedan

Kyla får Niagarafallen att frysa till is

En köldknäpp i Nordamerika har fått delar av Niagarafallen att frysa till is. Turister på plats liknar landskapet med en scen ur filmen Frost. .

DN - 4 timmar sedan

Rånare gripna efter några minuter

En man utsattes på onsdagskvällen för ett rån på Värtavägen på Gärdet i Stockholm. Runt en kvart senare kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmännen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.