DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 12:19

DI - 11 jan 19 kl. 21:14

Budgetändringar kan ske redan i februariPå fredagen kom uppgifterna om att det finns en uppgörelse mellan S, MP, C och L. Det gör att budgeten kan ändras redan om en månad, menar Urban Hansson Brusewitz, tidigare chef för Finansdepartementets budgetavdelning. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urban Hansson Brusewitz, Finansdepartementets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Budgetändringarkan , skeredan i , februari
DI - 28 mar 18 kl. 09:05

Högre inkomster ökade saldot i statens budget

Saldot i statens budget för februari blev ett överskott på 49,8 miljarder kronor, vilket är 7,0 miljarder kronor mer än i februari 2017.  Det visar ESV:s rapport över statsbudgetens utfall..

DI - 31 mar 14 kl. 10:11

Stort överskott i statens budget

Saldot i statens budget för februari 2014 blev ett överskott på 42,2 miljarder kronor. Det visar ESV:s rapport över statsbudgetens utfall..

Affärsvärlden - 28 mar 19 kl. 14:13

Så stort blev överskottet i statens budget

Saldot i statens budget för februari blev ett överskott på 41,1 miljarder kronor, vilket är 8,8 miljarder kronor lägre än i samma månad 2018..

Affärsvärlden - 12 okt 15 kl. 16:55

M-ledaren: Finns utrymme för budgetändringar

För andra dagen i rad möts partiledarna Stefan Löfven (S) och Anna Kinberg Batra (M) i en debatt. Den här gången i Sveriges Radios Studio Ett..

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 15 kl. 06:00

Bråda budgetändringar

Krona för krona-principen om att alla satsningar skall vara fullt finansierade kastades i förra veckan ut genom fönstret. Regeringen skall lånefinansiera extra budgetsatsningar om elva miljarder kronor.

SmålandsPosten - 26 nov 14 kl. 06:12

Budget och taxor fastställda

Budget, skattesats och kommunala avgifter och taxor var några av de beslut kommunfullmäktiges ledamöter tog vid gårdagens möte i Borgen i Lenhovda. Budget och verksamhetsplanen för 2015–2017 är beslutad redan i juni men på grund av att det är valår och att ett nytt kommunfullmäktige har röstats fram krävdes ett nytt beslut av budgeten. Några förändringar är inte gjorda och budgeten fastställdes utan någon debatt.

YLE - 07 dec 15 kl. 21:49

Budgeten godkänd utan ändringar i Korsholm

Budgetmötet i Korsholms fullmäktige blev en närmare sex timmar lång historia som utmynnade i att budgeten godkändes utan några ändringar. Frågan om de små byskolorna i Petsmo, Hankmo och Kuni-Vassor var den fråga som diskuterats mest på förhand och som väckte mycket debatt på själva mötet. Något konkret motförslag lämnades ändå inte in.

Trelleborgs Allehanda - 18 sep 14 kl. 08:15

Inga förändringar med sista rösterna

Det blev inga förändringar i mandatfördelningen i kommunalvalet i Trelleborg när de sista rösterna räknades på onsdagen. Det handlar om de sena förtidsrösterna som inte hunnit fram till kommunen på valdagen.
Socialdemokraterna hade behövt få betydligt fler av de sena rösterna för att stjäla ett mandat från Söderslättspartiet.

Sydsvenskan - 08 jan 15 kl. 09:02

"Att sittande regering för oppositionens politik genom att administrera dess budget drar ett löjets skimmer över svensk demokrati."

Politikernas förakt och respektlöshet mot grundlagen (Regeringsformen) är författningsvidrig och därmed också ett hån mot medborgarna.Politikernas hantering av regeringskrisen rör sig mer om partitaktik än om respekt för grundlagen.Självklart handlade också talmannen partitaktiskt genom att inte pröva ett nytt regeringsalternativ med samtliga möjliga partier.

YLE - 27 okt 15 kl. 17:20

Mönstereleven Ingå gör effektiv budget

Ingå investerar försiktigt i nästa år. Till satsningarna hör tryggare trafik och pengar till kollektivtrafiken istället för indragna bussar. Framtiden för Wilhelmsdal blir ändå den hetaste potatisen, tror kommundirektören.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 1 timme sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 1 timme sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 1 timme sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..

DI - 2 timmar sedan

Svensken som ger Hollywoods storfilmer ett ansikte

Han är helt okänd för de flesta, men Marcell Bandicksson flimrar ofta förbi i eftertexterna i Hollywoods största filmer. Di har mött svensken som ger storfilmerna ett ansikte..

DI - 2 timmar sedan

Stort tapp för flygtrafiken i norr

Flygplatserna i landets fyra nordligaste län har tappat 50 000 resenärer under årets första kvartal jämfört med samma period förra året, rapporterar  P4 Västerbotten..

DI - 3 timmar sedan

Komplett guide: Så väljer du rätt form för ditt bolag

Ligger du i startgroparna för att starta eget? Se upp för att välja aktiebolag som bolagsform av slentrian. Det är krångligare och mer riskabelt än många tror.

DI - 3 timmar sedan

Louvrens anseende på spel i Mellanöstern

För ett drygt år sedan slog målningen ”Salvator Mundi” (världens frälsare) auktionsrekord. Budet landade på drygt 4 miljarder kronor för verket över Jesus Kristus med Leonardo Da Vinci som trolig konstnär. Personen som vann budgivningen var nära allierad med Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman, enligt New York Times..

DI - 4 timmar sedan

Anrik varuhuskedja i Danmark under rekonstruktion

Den danska varuhuskedjan Magasin du Nords engelska ägarbolag Debenhams är under rekonstruktion. Allt tyder nu på att varuhuset får en ny ägare, skriver Berlingske..

DI - 4 timmar sedan

Flygutsläpp från myndigheter ökar

Svenska myndigheters utsläpp av koldioxid från flygresor, fortsätter att öka för andra året i rad. Det visar Naturvårdsverkets senaste redovisning till regeringen, rapporterar  Sveriges Radio Ekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.