DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 03:14

DI - 11 jan 19 kl. 21:14

Budgetändringar kan ske redan i februariPå fredagen kom uppgifterna om att det finns en uppgörelse mellan S, MP, C och L. Det gör att budgeten kan ändras redan om en månad, menar Urban Hansson Brusewitz, tidigare chef för Finansdepartementets budgetavdelning. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urban Hansson Brusewitz, Finansdepartementets

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Budgetändringarkan , skeredan i , februari
DI - 28 mar 18 kl. 09:05

Högre inkomster ökade saldot i statens budget

Saldot i statens budget för februari blev ett överskott på 49,8 miljarder kronor, vilket är 7,0 miljarder kronor mer än i februari 2017.  Det visar ESV:s rapport över statsbudgetens utfall..

DI - 31 mar 14 kl. 10:11

Stort överskott i statens budget

Saldot i statens budget för februari 2014 blev ett överskott på 42,2 miljarder kronor. Det visar ESV:s rapport över statsbudgetens utfall..

Affärsvärlden - 12 okt 15 kl. 16:55

M-ledaren: Finns utrymme för budgetändringar

För andra dagen i rad möts partiledarna Stefan Löfven (S) och Anna Kinberg Batra (M) i en debatt. Den här gången i Sveriges Radios Studio Ett..

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 15 kl. 06:00

Bråda budgetändringar

Krona för krona-principen om att alla satsningar skall vara fullt finansierade kastades i förra veckan ut genom fönstret. Regeringen skall lånefinansiera extra budgetsatsningar om elva miljarder kronor.

SmålandsPosten - 26 nov 14 kl. 06:12

Budget och taxor fastställda

Budget, skattesats och kommunala avgifter och taxor var några av de beslut kommunfullmäktiges ledamöter tog vid gårdagens möte i Borgen i Lenhovda. Budget och verksamhetsplanen för 2015–2017 är beslutad redan i juni men på grund av att det är valår och att ett nytt kommunfullmäktige har röstats fram krävdes ett nytt beslut av budgeten. Några förändringar är inte gjorda och budgeten fastställdes utan någon debatt.

YLE - 07 dec 15 kl. 21:49

Budgeten godkänd utan ändringar i Korsholm

Budgetmötet i Korsholms fullmäktige blev en närmare sex timmar lång historia som utmynnade i att budgeten godkändes utan några ändringar. Frågan om de små byskolorna i Petsmo, Hankmo och Kuni-Vassor var den fråga som diskuterats mest på förhand och som väckte mycket debatt på själva mötet. Något konkret motförslag lämnades ändå inte in.

Trelleborgs Allehanda - 18 sep 14 kl. 08:15

Inga förändringar med sista rösterna

Det blev inga förändringar i mandatfördelningen i kommunalvalet i Trelleborg när de sista rösterna räknades på onsdagen. Det handlar om de sena förtidsrösterna som inte hunnit fram till kommunen på valdagen.
Socialdemokraterna hade behövt få betydligt fler av de sena rösterna för att stjäla ett mandat från Söderslättspartiet.

Sydsvenskan - 08 jan 15 kl. 09:02

"Att sittande regering för oppositionens politik genom att administrera dess budget drar ett löjets skimmer över svensk demokrati."

Politikernas förakt och respektlöshet mot grundlagen (Regeringsformen) är författningsvidrig och därmed också ett hån mot medborgarna.Politikernas hantering av regeringskrisen rör sig mer om partitaktik än om respekt för grundlagen.Självklart handlade också talmannen partitaktiskt genom att inte pröva ett nytt regeringsalternativ med samtliga möjliga partier.

YLE - 27 okt 15 kl. 17:20

Mönstereleven Ingå gör effektiv budget

Ingå investerar försiktigt i nästa år. Till satsningarna hör tryggare trafik och pengar till kollektivtrafiken istället för indragna bussar. Framtiden för Wilhelmsdal blir ändå den hetaste potatisen, tror kommundirektören.

Cornucopia - 06 dec 18 kl. 14:40

SD: Röstar på M+KD:s budget

Sverigedemokraterna gav nyss beskedet på en presskonferens att de sannolikt röstar på M+KD:s budget. Det betyder i så fall att den budgeten går igenom om inte Centerpartiet eller Liberalerna röstar på samma budget som kommunisterna i Vänsterpartiet.
Det börjar bli akut i riksdagen, med sex dagar tills budgetomröstningen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Fiaskot: Sverige rasar på listan över världens mest innovativa länder

Sverige rasar i listan över världens mest innovativa länder. Från att tidigare ha nosat på förstaplatsen faller Sverige nu till sjunde plats i Bloombergs sammanställning. .

DI - 4 timmar sedan

Fem ihjälskjutna i Floridabank

En beväpnad man har skjutit ihjäl fem människor på en bank i Sebring i Florida, rapporterar amerikanska medier. Den misstänkte skytten, som identifierats som en 21-årig man, barrikaderade sig inne i byggnaden i samband med angreppet. Han överlämnade sig senare till polisen, skriver ABC News..

DI - 4 timmar sedan

Elekta-konkurrenten Varian rapporterar lägre vinst men högre intäkter än väntat

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:06 dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal..

DI - 4 timmar sedan

Fordonsjätten Ford bommar vinstförväntningarna

Ford redovisar en nettoförlust på 116 miljoner dollar, motsvarande 3 cent per aktie. Justerat för jämförelsestörande poster uppgick resultatet till 30 cent per aktie..

DI - 4 timmar sedan

Texas Instruments levererar lägre intäkter men bättre resultat än väntat

Det amerikanska teknikbolaget Texas Instruments bommar förväntningarna på intäkterna men levererar ett bättre resultat per aktie än väntat. Prognoserna för första kvartalet ligger samtidigt något lågt jämfört med snittprognoserna i Bloombergs analytikersammanställning..

DI - 5 timmar sedan

Spelmiljardären: ”Det finns ett visst mått av hyckleri i den här branschen”

Spelreklam får mycket kritik – och nu bör branschen ta itu med saken på egen hand innan myndigheter blandar sig i, säger Unibetgrundaren Anders Ström i en intervju med Di. Han avslöjar också hemligheten bakom Kindreds framgång och vad han tror kommer att hända på den svenska spelmarknaden..

DI - 5 timmar sedan

Wall Street vänder upp kort innan stängning

Wall Street vänder upp igen under den sista handelstimmen. Strax innan stängning är storbolagsindex S&P 500 upp 0,1 procent efter att som mest ha tappat 0,7 procent tidigare under kvällen..

DI - 5 timmar sedan

Debatt: Regeringen måste låna till snabbtågen

DEBATT. Överenskommelsen mellan S, MP, C och L slår fast att stambanor för höghastighetståg ska färdigställas och finansieringsdiskussionerna återupptas. För en så omfattande investering räcker inte Trafikverkets investeringsbudget, skriver företrädare för fyra handelskamrar.

DI - 5 timmar sedan

Buffet-favoriten Synchrony går mot bästa börsdagen någonsin efter stark rapport

Kreditkortsbolaget Synchrony Financial ser ut att göra sin bästa dag någonsin på Wall Street. Med mindre än en timme kvar av onsdagshandeln är aktien upp 10,8 procent på en stark kvartalsrapport..

DI - 6 timmar sedan

Expert: Början på slutet för Maduro

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó utropade sig på onsdagen till landets tillfällige president, och erkändes snabbt av en rad länder, inklusive USA. "Jag tror inte att Maduro kommer behålla makten året ut", säger Latinamerikaexperten Edme Dominguez..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.