DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 06:29

DI - 11 jan 19 kl. 20:37

USA:s ”shutdown” har redan kostat mer än hälften av Donald Trumps murOm nedstängningen av federala myndigheter i USA tillåts pågå ytterligare två veckor kommer den att kosta ekonomin 6 miljarder dollar, enligt S&P Global Ratings. Det är mer än Donald Trump vill lägga på att bygga en mur mot Mexiko..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Donald Trumps, Global Ratings, Donald Trump, Mexiko

Dela artikeln

167 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, shutdownhar redan , kostat, mer, än, hälftenav , Donald Trumps mur
DN - 10 jan 19 kl. 20:42

DN förklarar: Det innebär USA:s ”shutdown”

På grund av ett budgetbråk mellan president Donald Trump och kongressen har delar av statsapparaten varit stängda sedan 22 december. DN förklarar USA:s ”shutdown”..

Expressen - 04 sep 15 kl. 14:55

Say Lou Lou: "I USA är det lite mer galet"

De var aktuella på festivalen Way out west och även på Allsång i Skansen. Nu släpper syskonduo Say Lou Lou en ny singel och nästa vecka börjar deras tre veckor långa USA-turné. – I USA är det lite mer galet, säger Miranda Jansson Kileby, medlem i Say Lou Lou..

DN - 08 okt 14 kl. 16:36

USA-studie: Påkostat bröllop jämnar vägen för skilsmässa

Se upp, giftaslystna, med hur mycket pengar ni satsar på ert bröllop. En ny studie visar att risken för att äktenskapet ska gå i kras är 3,5 gånger större om bröllopet går på 20.000 dollar eller mer, jämfört med ett ”budgetbröllop” för mellan 5.

DN - 08 okt 14 kl. 16:36

USA-studie: Påkostat bröllop kan bädda för skilsmässa

Se upp, giftaslystna, med hur mycket pengar ni satsar på ert bröllop. En ny studie visar att risken för att äktenskapet ska gå i kras är 3,5 gånger större om bröllopet går på 20.000 dollar (motsvarande 144.

YLE - 05 jun 15 kl. 04:35

USA:s ambassadör: Mer näringslära behövs i de finländska skolorna

USA:s mångåriga ambassadör i Finland, Bruce Oreck, säger i en intervju för Yle Nyheter att hälsokunskap och näringslära borde bli en mer central del av undervisningen i de finländska skolorna. - Absolut, det gäller att att veta vad man äter för att veta om man hjälper eller skadar sig själv via maten. Det är bättre att veta än att inte veta, säger Bruce Oreck, som är en stor hälsofantast och har tävlat som kroppsbyggare.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 11 kl. 03:58

USA:s Panetta: Israel mer isolerat

Israel är allt mer isolerat i Mellanöstern och det är ingen god sak för landet, säger USA:s nya försvarsminister Leon Panetta. Panetta inleder ett besök i Mellanöstern under måndagen. Han ska då bekräfta USA:s säkerhetslöften till israelerna, sade han ombord på flyget från Washington..

Opinionen.se - 01 mar 13 kl. 15:06

USA: Lägre inkomster, mer konsumtion

Konsumtionen i USA steg 0,2 procent i januari jämfört med månaden innan, då den ökade 0,1 procent enligt statistik från USA:s handelsdepartement. Utvecklingen låg i linje med marknadens förväntningar, men i en tidigare preliminär beräkning skattades konsumtionsökningen i december något mer, med 0,2 procent. Samtidigt visar statistik att hushållens inkomster föll 3,6 procent i januari, den största nedgången på 20 år.

SvD - 14 apr 14 kl. 16:39

Usa: redo infÖra mer sanktioner mot ryssland - lew

USA står redo att införa mer sanktioner mot Ryssland..

DI - 14 dec 18 kl. 08:35

Fraktkostnaden mellan USA och Kina har mer än fördubblats

Det har blivit dyrare att skeppa containrar mellan Kina och USA. Fraktpriserna har mer än fördubblats på ett år enligt siffror från Freightos som refereras av CNBC. .

DI - 15 jul 16 kl. 16:07

USA:s industrilager steg mer än väntat

Lagren av osålda varor hos USA:s detaljhandel, grossister och fabriker steg 0,2 procent i maj, jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 7 timmar sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 9 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 10 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 10 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 11 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 11 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 11 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 12 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 12 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.