DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 00:38

DI - 11 jan 19 kl. 20:37

USA:s ”shutdown” har redan kostat mer än hälften av Donald Trumps murOm nedstängningen av federala myndigheter i USA tillåts pågå ytterligare två veckor kommer den att kosta ekonomin 6 miljarder dollar, enligt S&P Global Ratings. Det är mer än Donald Trump vill lägga på att bygga en mur mot Mexiko..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Donald Trumps, Global Ratings, Donald Trump, Mexiko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, shutdownhar redan , kostat, mer, än, hälftenav , Donald Trumps mur
DN - 10 jan 19 kl. 20:42

DN förklarar: Det innebär USA:s ”shutdown”

På grund av ett budgetbråk mellan president Donald Trump och kongressen har delar av statsapparaten varit stängda sedan 22 december. DN förklarar USA:s ”shutdown”..

Expressen - 04 sep 15 kl. 14:55

Say Lou Lou: "I USA är det lite mer galet"

De var aktuella på festivalen Way out west och även på Allsång i Skansen. Nu släpper syskonduo Say Lou Lou en ny singel och nästa vecka börjar deras tre veckor långa USA-turné. – I USA är det lite mer galet, säger Miranda Jansson Kileby, medlem i Say Lou Lou..

DN - 08 okt 14 kl. 16:36

USA-studie: Påkostat bröllop jämnar vägen för skilsmässa

Se upp, giftaslystna, med hur mycket pengar ni satsar på ert bröllop. En ny studie visar att risken för att äktenskapet ska gå i kras är 3,5 gånger större om bröllopet går på 20.000 dollar eller mer, jämfört med ett ”budgetbröllop” för mellan 5.

DN - 08 okt 14 kl. 16:36

USA-studie: Påkostat bröllop kan bädda för skilsmässa

Se upp, giftaslystna, med hur mycket pengar ni satsar på ert bröllop. En ny studie visar att risken för att äktenskapet ska gå i kras är 3,5 gånger större om bröllopet går på 20.000 dollar (motsvarande 144.

YLE - 05 jun 15 kl. 04:35

USA:s ambassadör: Mer näringslära behövs i de finländska skolorna

USA:s mångåriga ambassadör i Finland, Bruce Oreck, säger i en intervju för Yle Nyheter att hälsokunskap och näringslära borde bli en mer central del av undervisningen i de finländska skolorna. - Absolut, det gäller att att veta vad man äter för att veta om man hjälper eller skadar sig själv via maten. Det är bättre att veta än att inte veta, säger Bruce Oreck, som är en stor hälsofantast och har tävlat som kroppsbyggare.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 11 kl. 03:58

USA:s Panetta: Israel mer isolerat

Israel är allt mer isolerat i Mellanöstern och det är ingen god sak för landet, säger USA:s nya försvarsminister Leon Panetta. Panetta inleder ett besök i Mellanöstern under måndagen. Han ska då bekräfta USA:s säkerhetslöften till israelerna, sade han ombord på flyget från Washington..

Opinionen.se - 01 mar 13 kl. 15:06

USA: Lägre inkomster, mer konsumtion

Konsumtionen i USA steg 0,2 procent i januari jämfört med månaden innan, då den ökade 0,1 procent enligt statistik från USA:s handelsdepartement. Utvecklingen låg i linje med marknadens förväntningar, men i en tidigare preliminär beräkning skattades konsumtionsökningen i december något mer, med 0,2 procent. Samtidigt visar statistik att hushållens inkomster föll 3,6 procent i januari, den största nedgången på 20 år.

SVT - 19 feb 19 kl. 03:25

Huawei-grundare avfärdar USA-hot: ”Vi är mer avancerade”

Huaweis grundare Ren Zhengfei avfärdar trycket från USA i en intervju med brittiska BBC. – Det finns inget sätt som USA kan krossa oss. Världen kan inte lämna oss för att vi är mer avancerade, säger han..

SvD - 14 apr 14 kl. 16:39

Usa: redo infÖra mer sanktioner mot ryssland - lew

USA står redo att införa mer sanktioner mot Ryssland..

DI - 14 dec 18 kl. 08:35

Fraktkostnaden mellan USA och Kina har mer än fördubblats

Det har blivit dyrare att skeppa containrar mellan Kina och USA. Fraktpriserna har mer än fördubblats på ett år enligt siffror från Freightos som refereras av CNBC. .

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 2 timmar sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 3 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 4 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 4 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 4 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 5 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 6 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 6 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 7 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.