SVT > Utrikes

Thursday, 24 January, 14:09

SVT - 11 jan 19 kl. 19:49

”Flickor ska bära rosa och pojkar ska bära blått”Damares Alves är tillträdande minister i president Jair Bolsonaros brasilianska regering. Och hon har redan hunnit skapa rubriker. I en ny video skriker hon till anhängare: ”En ny era har börjat i Brasilien, pojkar klär sig i blått och flickor i rosa!”.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alves, Jair Bolsonaros, Brasilien

Dela artikeln

647 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flickorska , bära, rosaoch , pojkarska , bära, blått
Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Vart tog 0,1 flickor och 0,3 pojkar vägen?

”För hundra år sedan dog 63,9 flickor och 79,7 pojkar innan de fyllde fem år.”Nyheten damp ner häromdagen och spred naturligtvis förstämning. Stackars barn.

Expressen - 15 jul 14 kl. 23:21

Flickor påstods vara pojkar under tävling

Två kortklippta flickspelare i ett fotbollslag blev påhoppade av motståndarlagens ledare under en turnering i Åhus. De elvaåriga flickorna påstods vara pojkar. – Det är det värsta jag varit med om.

Sydsvenskan - 11 feb 11 kl. 00:03

I skuggan av duktiga flickor

Pojkar presterar sämre än flickor i skolan och missgynnas vid betygsättning. Resurser måste nu satsas på att lösa dessa problem.
På Arabyskolan i Växjö har pojkarna bättre betyg än flickorna.

Nyheter 24 - 26 jun 11 kl. 21:55

Flickor görs till pojkar i Indien


Könsoperationer görs på små flickor i Indien. Strävan är att de ska bli pojkar. Längtan efter pojkar gör att föräldrar ändrar sina döttrars kön.

BT - 06 nov 13 kl. 00:30

Var rädd om duktiga flickor

Riktigt hur det gick till är oklart. Men i Uppdrag Gransknings program om svenska friskolor hamnade en grupp elever i kläm, nämligen de duktiga flickorna. Det var givetvis inte SVT:s avsikt.

SmålandsPosten - 19 mar 16 kl. 16:42

Gör flykt för kvinnor och flickor möjlig

Betydligt färre flickor och kvinnor än pojkar och män kan fly krig och terror för att söka asyl under rådande system. Bland de ensamkommande flyktingbarn Sverige tagit emot 2015 är 92 procent pojkar och endast 8 procent flickor..

Sydsvenskan - 17 feb 16 kl. 13:29

Fler flickor gifts bort

Den grupp flickor som utsätts för tvångsäktenskap och barnäktenskap i Sverige ökar. I många fall handlar det om ensamkommande flickor som gifts bort, skriver Dagens Nyheter.I mars 2014 startades en stödtelefon av länsstyrelsen i Östergötland, som har regeringens uppdrag att samordna myndigheternas arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck, könsstympning och tvångsäktenskap.

UNT - 28 nov 15 kl. 17:39

Därför får pojkar inte vara lucia

Flickor som stjärngossar, pojkar som lucior eller kanske rent av ett inställt luciatåg..

Nyan - 02 nov 18 kl. 15:37

Fler pojkar får stöd i skolan

En fjärdedel av grundskoleeleverna får någon form av stöd i skolan. Det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå. Den vanligaste formen är specialpedagogiskt stöd men det finns också allmänpedagogiskt och mångprofessionellt stöd.

Nyhetskanalen - 25 jan 11 kl. 07:10

Unga flickor mår sämre än pojkar

Många unga i Sverige mår dåligt. Maktlöshet och vantrivsel i skolan är viktiga orsaker till dålig hälsa hos svenska högstadieungdomar, enligt en studie som publiceras på tisdagen..

Aftonbladet - 26 jun 11 kl. 16:27

Flickor görs om till pojkar

Över 1 000 barn offer för "könskorrigerande operation" - för att föräldrarna hellre vill ha en pojkeKostnaden i Indien: 20 000 kr.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Nyhetsankaret Marzieh Hashemi har släppts fri

Efter att ha hållits frihetsberövad i tio dagar har nu nyhetsankaret Marzieh Hashemi släppts fri, uppger flera medier. Hennes plötsliga gripande på en amerikansk flygplats väckte ilska både hos iranierna och den iranska regimen. – Jag har mycket att säga om vad jag varit med om, säger Marzieh Hashemi i ett röstmeddelande..

SVT - 3 timmar sedan

Här tvättar de sig i odödlighetsnektar

Droppar av odödlighetsnektar spilldes på fyra platser i Indien, enligt legenden. Nu väntas uppemot 150 miljoner människor försöka få del av denna gudomlighet, genom renande bad i bland annat floden Ganges..

SVT - 20 timmar sedan

Egyptisk programledare döms till ett års fängelse – intervjuade homosexuell man

Programledaren Mohamed al-Gheiti döms för bland annat främjande av homosexualitet och religionsförakt efter att han intervjuat en anonym homosexuell man i sitt tv-program. För det får han ett års fängelse. – De försöker statuera exempel, säger aktivisten Dalia Alfaghal..

SVT - 16 timmar sedan

”Det finns en stor möjlighet att Maduro tvingas bort”

Under onsdagens massiva protester i Venezuela utropade sig oppositionsledaren Juan Guaido till tillfällig president. Bara minuter efter gick USA:s president Donald Trump ut och erkände honom. SVT:s utrikeskorrespondent Bert Sundström menar att situationen för Maduro som sittande president har förändrats signifikant.

SVT - 16 timmar sedan

Flera skjutna på bank i Florida – gisslansituation pågår

Flera personer har blivit skjutna på en bank i Florida i USA, skriver CNN. Enligt kanalen pågår en gisslansituation..

SVT - 16 timmar sedan

Ung och gammal ska övertala världsledarna att rädda världen

”Jag vet vad jag vill, vad som är rätt och vad jag ska göra” säger klimataktivisten Greta Thunberg, 16 när hon anländer till tågperrongen i Davos..

SVT - 17 timmar sedan

Plasthjälmar lättnad för påvens livgarde

Påvens traditionstyngda schweizergarde ska nu slippa den två kilo tunga plåthjälmen. Plasthjälmar framtagna med 3D-teknik ska nu lätta på livgardets börda..

SVT - 19 timmar sedan

Hundratusentals i demonstrationer mot Maduro i Venezuela

Fyra personer uppges ha dödats i samband med demonstrationer i Venezuela. En 16-årig flicka sköts ihjäl i Caracas och ytterligare tre personer har dödats i protester i de södra delarna av landet..

SVT - 22 timmar sedan

Spänt inför demonstrationer i Venezuela

Både oppositionen och anhängare till president Nicolás Maduro väntas delta i stora demonstrationer i Venezuela. Minst fyra personer har dödats i våldsamheter under natten före protesterna..

SVT - Igår: 10:20

Putin och Erdogan möts om Syrien

Ryssland och Turkiets presidenter möts i dag i Moskva för samtal om konflikten i Syrien, snart inne på sitt nionde år. De båda länderna befinner sig på olika sidor i kriget, men har samtidigt viktiga roller att spela..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.