SVT > Utrikes

Monday, 22 April, 18:35

SVT - 11 jan 19 kl. 19:49

”Flickor ska bära rosa och pojkar ska bära blått”Damares Alves är tillträdande minister i president Jair Bolsonaros brasilianska regering. Och hon har redan hunnit skapa rubriker. I en ny video skriker hon till anhängare: ”En ny era har börjat i Brasilien, pojkar klär sig i blått och flickor i rosa!”.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Alves, Jair Bolsonaros, Brasilien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flickorska , bära, rosaoch , pojkarska , bära, blått
Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Vart tog 0,1 flickor och 0,3 pojkar vägen?

”För hundra år sedan dog 63,9 flickor och 79,7 pojkar innan de fyllde fem år.”Nyheten damp ner häromdagen och spred naturligtvis förstämning. Stackars barn.

Expressen - 15 jul 14 kl. 23:21

Flickor påstods vara pojkar under tävling

Två kortklippta flickspelare i ett fotbollslag blev påhoppade av motståndarlagens ledare under en turnering i Åhus. De elvaåriga flickorna påstods vara pojkar. – Det är det värsta jag varit med om.

Sydsvenskan - 11 feb 11 kl. 00:03

I skuggan av duktiga flickor

Pojkar presterar sämre än flickor i skolan och missgynnas vid betygsättning. Resurser måste nu satsas på att lösa dessa problem.
På Arabyskolan i Växjö har pojkarna bättre betyg än flickorna.

Nyheter 24 - 26 jun 11 kl. 21:55

Flickor görs till pojkar i Indien


Könsoperationer görs på små flickor i Indien. Strävan är att de ska bli pojkar. Längtan efter pojkar gör att föräldrar ändrar sina döttrars kön.

BT - 06 nov 13 kl. 00:30

Var rädd om duktiga flickor

Riktigt hur det gick till är oklart. Men i Uppdrag Gransknings program om svenska friskolor hamnade en grupp elever i kläm, nämligen de duktiga flickorna. Det var givetvis inte SVT:s avsikt.

SmålandsPosten - 19 mar 16 kl. 16:42

Gör flykt för kvinnor och flickor möjlig

Betydligt färre flickor och kvinnor än pojkar och män kan fly krig och terror för att söka asyl under rådande system. Bland de ensamkommande flyktingbarn Sverige tagit emot 2015 är 92 procent pojkar och endast 8 procent flickor..

Sydsvenskan - 17 feb 16 kl. 13:29

Fler flickor gifts bort

Den grupp flickor som utsätts för tvångsäktenskap och barnäktenskap i Sverige ökar. I många fall handlar det om ensamkommande flickor som gifts bort, skriver Dagens Nyheter.I mars 2014 startades en stödtelefon av länsstyrelsen i Östergötland, som har regeringens uppdrag att samordna myndigheternas arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck, könsstympning och tvångsäktenskap.

UNT - 28 nov 15 kl. 17:39

Därför får pojkar inte vara lucia

Flickor som stjärngossar, pojkar som lucior eller kanske rent av ett inställt luciatåg..

Nyan - 02 nov 18 kl. 15:37

Fler pojkar får stöd i skolan

En fjärdedel av grundskoleeleverna får någon form av stöd i skolan. Det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå. Den vanligaste formen är specialpedagogiskt stöd men det finns också allmänpedagogiskt och mångprofessionellt stöd.

Expressen - 19 feb 19 kl. 15:01

”Varför ska 1 000 tjejer kallas för pojkar här?”

Är det rimligt att fotbollsspelande flickor kallas för pojkar? Den frågan har återigen seglat upp inför Brommapojkarnas årsmöte. I kväll röstar medlemmarna om klubbnamnet ännu en gång..

Nyhetskanalen - 25 jan 11 kl. 07:10

Unga flickor mår sämre än pojkar

Många unga i Sverige mår dåligt. Maktlöshet och vantrivsel i skolan är viktiga orsaker till dålig hälsa hos svenska högstadieungdomar, enligt en studie som publiceras på tisdagen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Se när bomben exploderar i Sri Lankas huvudstad

Här detonerar bomben – mitt framför ögonen på polisen. Explosionen, som fångades på film, ska ha inträffat i samband med att polisen försökte desarmera en bomb efter gårdagens terrordåd i Sri Lanka..

SVT - 5 timmar sedan

Dansk företagsledare förlorade tre barn i terrordådet i Sri Lanka

Den danske företagsledaren Anders Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn när terrorbomberna detonerade i Sri Lanka. Uppgifterna bekräftas av företaget Bestseller..

SVT - 6 timmar sedan

Resor till Sri Lanka får bokas om

De som har inbokade resor till Sri Lanka med svenska charterbolag den närmaste tiden har fått möjlighet att boka om sina resor. För dem som redan befinner sig i landet är det en god idé att kontakta sina försäkringsbolag för att se vad som gäller efter UD:s reseavrådan..

SVT - 7 timmar sedan

Jordbävning i Filippinerna

En jordbävning med magnituden 6,4 har drabbat Filippinerna..

SVT - 8 timmar sedan

SVT:s korrespondent efter terrordådet i Sri Lanka: ”Råder en chockstämning”

Sri Lanka är i chock efter terrordådet där minst 290 personer miste livet. Enligt SVT:s Asien-korrespondent, Ulrika Bergsten, är regeringen helt tagen på sängen, detta då islamistisk terrorism är något helt nytt i landet..

SVT - 14 timmar sedan

Efter dåden i Sri Lanka – bomb desarmerad på flygplats

Fler än 200 personer dog efter explosionerna i Sri Lanka under påskdagen. Men gärningsmännens mål tycks ha varit att ha ihjäl ännu fler. Lankesisk polis har nu lyckats desarmera en bomb på en flygplats i landet..

SVT - 19 timmar sedan

Gripna släpps efter mord på journalist i Nordirland

Två unga män greps efter kravallerna i staden Londonderry i Nordirland där journalisten Lyra McKee skottskadades och senare avled. Nu meddelar polisen i Nordirland att männen, som är 18 respektive 19 år, släpps..

SVT - 20 timmar sedan

Svenska paret firade påsk på hotellet – då kom bombmännen

Anna Kalm och hennes man Patrik Alm tog in på lyxhotellet Shangri-La i Sri Lanka över påskhelgen. Då kom bombmännen tidigt på söndagsmorgonen. – Vi käkade i restaurangen strax innan det hände, säger Patrik till SVT Nyheter..

SVT - 22 timmar sedan

Drottningens bror räddade familjen efter kriget – höll på att kosta honom livet

Drottning Silvia var tre år gammal när hon och hennes familj lämnade Tyskland med båt efter kriget, tillsammans med 700 brasilianska migranter och flyktingar. Hennes bror Ralf spelade en avgörande roll – och det höll på att kosta honom livet. För första gången berättar de båda syskonen offentligt om de dramatiska händelserna..

SVT - 22 timmar sedan

Sri Lanka: 28 dödades i attacken mot kyrkan i Batticaloa – hälften av offren barn

Zion church i Batticaloa var en av kyrkorna som drabbades av bombdåden i Sri Lanka. I dådet miste 28 personer livet – hälften barn. -Vi kommer att ta oss igenom det här, säger kyrkans ledare Jacob Ratnam till TT.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.