GöteborgsPosten > Sport

Tuesday, 22 January, 09:52

Liknande nyheter

Taggar: Uddevalladuonbland världens bästa , domare
GöteborgsPosten - 08 jan 19 kl. 19:06

Uddevalladuon Josefine och Terese prisas för sin podd

Josefine Leander Nilsson och Terese Palmberg har tilldelats Sveriges arbetsterapeuters inspirationsutmärkelse för sin podd "Vardagsliv med Jossan och Tessan". 13 avsnitt har uddevalladuon hunnit med och för det kommande året har de storslagna planer..

YLE - 19 nov 14 kl. 04:00

Domare extraknäcker - närmare 100 000 euro extra per år

Vissa domare i Högsta domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen har under de senaste åren tjänat betydande summor vid sidan av sitt egentliga domarjobb, under ett visst hemlighetsmakeri. Rättsexperter anser att det är illa för tilltron till rättssystemet. Högsta domstolen En kartläggning som Yle Nyheter har gjort bland 41 domare i Högsta domstolen (HD) och Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) visar att två domare hade betydande sidoinkomster i fjol, på omkring 30 000 euro.

YLE - 02 sep 15 kl. 13:45

Unga domare får stå ut med hätska kommentarer

En ung fotbollsdomare får stå ut med mycket. Det händer att unga spelares föräldrar står vid sidan om planen och ropar glåpord. Stämningen blir dålig och fotbollen blir plötsligt något annat än en lek.

Cornucopia - 16 jul 16 kl. 15:56

Turkiet: Islamistregimen arresterar 10 domare från högsta domstolen - sparkar 2 745 domare

Blodet från nattens militärkuppförsök i Turkiet har inte torkat än, men Erdogans islamistregim tar omedelbart tillfället i akt och stärker sin makt. Tio stycken domare från högsta domstolen har arresterats och man har sparkat 2 745 övriga domare. Det ser ut som en hel reformering av domstolsväsendet är på gång och man riktar in sig på den oppositionella Gulans förmodade anhängare.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 13:57

Var sjätte domare är pensionär

Var sjätte aktiv domare i de svenska domstolarna är en vikarierande pensionär. Domarbrist hävdar fackförbundet Jusek, som menar att Domstolsverket agerat för sent.
Räknat i antal arbetade domartimmar svarade pensionärerna för ungefär fem och en halv procent.

BT - 25 jul 14 kl. 13:57

Var sjätte domare är pensionär

Var sjätte aktiv domare i de svenska domstolarna är en vikarierande pensionär. Domarbrist hävdar fackförbundet Jusek, som menar att Domstolsverket agerat för sent. Räknat i antal arbetade domartimmar svarade pensionärerna för ungefär fem och en halv procent.

YLE - 02 okt 15 kl. 14:25

Gestranius: Fyra domare räcker inte längre till

För Mattias Gestranius och Dennis Antamo är sexdomarsystemet vardag. Den finlandssvenska duon jobbar ständigt på att bli bättre som team ute i den tuffa konkurrensen i fotbolls-Europa. Det bär snart av ut i Europa igen för Finlands främsta herrdomare, Mattias Gestranius, 37.

YLE - 27 apr 15 kl. 11:37

”Gastande föräldrar förstör nya domare”

Domarbristen är stor inom många idrottsgrenar. I fotboll skrämmer föräldrar och åskådare nya domare då de skriker och skäller på dem. Alla inblandade i en fotbollsmatch borde ha större överseende med nya domare, säger Martin Stenström.

Sydsvenskan - 14 jan 12 kl. 19:53

Kvinnlig domare i manlig värld

Foto: Peter Frenesson
Det är inte lätt att vara domare. Det är heller inte lätt att vara kvinna i en manlig fotbollsvärld. I Skåne går det en kvinnlig domare på tjugo manliga.

Magazin24 - 15 dec 14 kl. 15:24

Köpingsdomare blir FIFA-domare

Mohammed Al-Hakim, från Köping, kan nu titulera sig FIFA-domare 2015. I förra veckan fick han det slutgiltiga besked om att han kommer 2015 att vara FIFA-domare. Mohammed Al-Hakim från Köping inledde som distriktsdomare 2002 i Västmanland.

YLE - 21 jun 17 kl. 13:51

Domare har annan rättsuppfattning än finländare i allmänhet

Det förekommer stor variation i finländares rättsuppfattning. Det framkommer i en undersökning som Justitieministeriet har beställt. I undersökningen ombads deltagarna ge straff för olika brott.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Skrällen Collins klar för semifinal

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Tsitsipas seglar vidare i Australian Open

Greken Stefanos Tsitsipas fortsätter att briljera i Australian Open-tennisen. I kvartsfinalen slog han ut spanjoren Roberto Bautista Agut efter 7–5, 4–6, 6–4 och 7–6..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Arvidsson fortsätter målfesten

Viktor Arvidsson gjorde sitt 19:e mål för säsongen när hans Nashville mötte Colorado på bortaplan. Nashville vann NHL-matchen med 4–1..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Personlig konkurs och inställt bröllop – Sebastian Idoff om karriären som försvann

Sebastian Idoff, 28, spåddes en lysande framtid i Frölunda men genombrottet kom aldrig.
Istället tog karriären andra vägar innan han la av – endast 28 år gammal efter en personlig konkurs och ett inställt bröllop.
– Det tuffaste är att man har svikit personer man älskade, säger han..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Danskens VM-löfte: "Vi slår gärna ut Norge"

Sverige och Danmark kan spela bort Norge i handbolls-VM. Danske bjässen Henrik Møllgaard har inget emot ett sådant scenario..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Rörd Wiberg tog emot hederspriset

Idrottsakademins hederspris gick i år till förra alpinstjärnan Pernilla Wiberg. Och hennes tacktal blev ett av de mest tårframkallande för dagen. Både för Wiberg själv och kanske framför allt för hennes mamma som var på plats..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Tyskland och Frankrike till VM-semi

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Efter OS-bragden – Hanna Öberg vinner Jerringpriset

Det stod mellan skidskytten Hanna Öberg och orienteraren Tove Alexandersson i kampen om Jerringpriset. Det slutade med seger för Hanna Öberg.
– Det här är helt sjukt, säger hon..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Jerringpriset till Hanna Öberg

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

TT-FLASH: Jerringpriset till Hanna Öberg

Skidskytten Hanna Öberg tilldelas Jerringpriset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.