DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 23:59

DI - 11 jan 19 kl. 19:38

Efter Lööfs besked – så påverkas din plånbokÖverenskommelsen i regeringsfrågan rymmer en mängd besked i ekonomiska frågor. Godispåsen är välfylld och ger stora effekter för plånboken för många hushåll..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lööfs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter Lööfs, besked, , påverkasdin , plånbok
BT - 08 sep 14 kl. 07:52

Så påverkas boräntorna av valet

Om mindre än en vecka är det val och den parlamentariska ovissheten får ekonomin att pendla. När det gäller Bolåneräntor är det annorlunda. – Vi kan inte se några tecken på stigande räntor till följd av valet, säger Swedbank Sjuhärads vice vd HC Ackermann.

BT - 02 dec 14 kl. 18:48

Så påverkas Borås av krisen: "Jättetråkiga konsekvenser"

Vänsterpartiet förbereder sig på nyval. Och gruppledaren Ida Legnemark (V) lyfter fram hur boråsarna direkt kommer att påverkas av det som nu sker på riksplanet. – Jag kan inte påstå att jag är förvånad.

PrivataAffärer - 12 feb 15 kl. 11:19

Så påverkas du av minusräntan

Riksbankens besked att sänka räntan till -0,10 procent och stödköpa statsobligationer är historiskt. Så här påverkas du av beskedet....

Nyteknik - 15 jun 16 kl. 07:03

Hur påverkas träffbilden av vinkeln?

TEKNIKFRÅGAN. Hur påverkas träffbilden om målet befinner sig i en vinkel, på exempelvis 45 grader? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga..

BT - 27 okt 18 kl. 06:49

JUST NU: Jätteföretag i konkurs – 500 boråsare riskerar påverkas

Ännu är det högst oklart hur anställda och studerande på Miroi AB påverkas av utbildningsföretagets konkurs. Först nästa vecka kan det komma besked..

Cornucopia - 13 apr 19 kl. 09:05

Så lite påverkas Spiltan Högräntefond av en konkurs i Oscar Properties

Spiltan Fonder har accepterat en förlängning av Oscar Properties (OP) obligationslån. Hur mycket skulle en konkurs i OP påverka fonden Spiltan Högräntefond påverkas av det? Bloggen ställde frågan till Spiltan Fonder.

SN - 31 mar 13 kl. 16:20

Besked måndag om byggstrejk Silon kan påverkas

På annandagen ska Sveriges Byggindustrier lämna besked om budet i byggkonflikten. Kan varken arbetsgivare eller fack svara blir det storstrejk. Det påverkar bland annat silon i Nyköping..

SmålandsPosten - 11 jun 14 kl. 00:39

Partierna bör ge besked om vindkraften

Kommuner som satsar på vindkraft kan räkna med partipolitisk turbulens. Igår rapporterade Sveriges radio om vindkraftsfrågan i Ljungby. Där finns planer på att bygga nya vindkraftsfält.

BT - 11 nov 14 kl. 12:45

Inga besked om amorteringskrav

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) hade inga raka besked om de planerade amorteringskraven efter Finansiella stabilitetsrådets möte. Nu kommer Finansinspektionen, som är makrotillsynsmyndighet, att presentera sin syn på saken.- Vi har sett en gemensam oro över hur mycket skuldsättningen har stigit.

YLE - 28 okt 15 kl. 10:40

Arcada tar Novias besked med ro

Yrkeshögskolan Novias beslut om att börja utreda samordning med Åbo Akademi tas emot med ro av Arcada. Enligt rektor Henrik Wolff påverkas inte Arcada dramatiskt om en sammanslagning med Novia inte blir av. Yrkeshögskolan Novias beslut om att börja utreda samordning med Åbo Akademi istället för med yrkeshögskolan Arcada i Helsingfors, kommer inte som en överraskning för Arcadas rektor Henrik Wolff.

YLE - 04 apr 16 kl. 11:56

Snart får de första ÅA-anställda besked om de får behålla jobbet

På tisdag börjar uppsägningarna vid Åbo Akademi. Men redan i dag kommer de första att få veta att dåliga nyheter är att vänta. Den här veckan börjar uppsägningarna vid Åbo Akademi.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 1 timme sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 2 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 3 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 3 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 4 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 4 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 5 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 6 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 6 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.