Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 04:04

Sydsvenskan - 11 jan 19 kl. 19:00

Den läckande elkabeln i Öresund hittad – två hål har läckt ut tusentals liter oljaTvå hål har läckt ut tusentals liter olja i vattnet..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Öresund

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den läckande, elkabelni , Öresund, hittad, två, hålhar , läckt ut tusentals liter olja
Helsingborgs Dagblad - 11 jan 19 kl. 19:00

Den läckande elkabeln i Öresund hittad – två hål har läckt ut tusentals liter olja

Två hål har läckt ut tusentals liter olja i vattnet..

Skånskan - 20 mar 18 kl. 15:46

Gäckande läcka hittad

LÖVESTAD
Efter mycket letande och grävande – på tisdagen var den stora vattenläckan i Lövestad till sist lokaliserad och tätad. Läckan fanns i det andra hålet som VA-verket grävde vid Daliegatan men låg väldigt djupt.
Dessutom hade det utforsande vattnet letat sig vidare i en dräneringsledning, vilket gjorde att den var svår att upptäcka.

Skånskan - 31 jan 14 kl. 09:39

Ovanlig delfin hittad strandad i Öresund

En för Öresund mycket ovanlig delfinart har hittad död utanför Helsingör. En privatperson hittade det strandade djuret som visade sig vara en vitnosdelfin..

Nyheter 24 - 04 sep 13 kl. 11:46

Testikelätande fisk hittad i ParisI Sverige i augusti

PARIS. Tidigare har en testikelätande kusin till pirayorna, kallad Pacu, fångats i svenska Öresund. Nu har ett exemplar även dykt upp i floden Seine, alltså samma flod som flyter genom Paris, skriver Telegraph.

Vimmerby Tidning - 27 feb 14 kl. 08:39

Nu är Gäckande läckan äntligen hittad

Gäckande läckan kan vara hittad.
I flera dagar har personalen på ÖSK jagat en vattenläcka i centrala Hultsfred. Någonstans har det runnit ut mellan 250 och 300 kubikmeter vatten varje dygn.

UNT - 11 aug 17 kl. 10:56

Saknad ubåt hittad i Öresund efter sökpådrag

Två räddningshelikoptrar och tre fartyg sökte efter en privatbyggd ubåt i Öresund som anmälts saknad..

Hela Gotland - 02 apr 11 kl. 04:00

Nya elkabeln klar om fem år

Om sex år kan den nya elkabeln mellan Gotland och fastlandet vara inkopplad. Det tror Svenska Kraftnät som nu bokat in en träff med länsstyrelsen och region Gotland..

Hela Gotland - 31 aug 11 kl. 04:00

Regionsstyrelsen om nya elkabeln

Sprängningar och markarbeten för den nya elkabeln kan få effekter på de vattenbrunnar som finns i området i Västerhejde. Därför kan det behövas skyddsåtgärder.Det skriver Region Gotland till Svenska Kraftnät..

Hela Gotland - 30 jun 12 kl. 04:00

Elkabeln är snart lagad

I helgen ska elkabeln mellan fastlandet och Gotland vara lagad och i början av nästa vecka kan den tas i drift igen.- Det är vår förhoppning, men det kan bli senare om det blir mycket sjögång, säger Roger Lindmark, informationsansvarig vid Vattenfall Eldistribution..

Hela Gotland - 03 jul 12 kl. 04:00

Nu fungerar elkabeln till Gotland igen

Nu fungerar elkabeln mellan Gotland och Västervik igen..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Subarus fabrik står stilla

Den japanska biltillverkaren Subarus största fabrik står stilla. Fabriken i Japan står för 60 procent av den globala tillverkningen, och produktionen stoppades för en vecka sedan då man upptäckt ett fel i en komponent som tillverkas av en underleverantö.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Chris Brown nekar till våldtäkt

Den amerikanske sångaren Chris Brown nekar via sitt Instagramkonto till anklagelserna om att ha våldtagit en kvinna i Paris. "Jag vill vara väldigt tydlig. Det här är falskt och skitsnack", skriver han, och tillägger att anklagelserna är respektlösa mot.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Oklart vad som orsakat explosion

Polisen har ännu inte någon klar bild av vad som orsakat explosionen i Kista på tisdagskvällen. Nationella bombskyddet och polisens tekniker undersöker platsen men visste vid 01.00 inte vad som ligger bakom explosionen, som skedde inne i en pizzeria.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kvinna biten i ansiktet av hund

En kvinna har blivit biten i ansiktet av en hund i Kinna, skriver Borås Tidning. Polisen uppger att kvinnan matade hunden när den anföll. – Det handlade inte om någon lösspringande hund eller liknande utan hon kände till den sedan tidigare, säger Per-An.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Grekiska fornminnen tas bort från fond

Greklands regering har avlägsnat 2 330 arkeologiska platser, monument och museum från en statlig fond för tillgångar. Orsaken är protester från greker som befarar att deras fornminnen ska säljas ut. Den arkeologiska fyndplatsen Knossos på Kreta var en a.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tio nötkreatur gick ner sig i älv – avlivades

Tio nötkreatur har avlivats sedan de gått ner sig i Gideälven norr om Örnsköldsvik. När djurägaren, som bor en bit bort, kom dit sent på tisdagseftermiddagen såg han att djuren forcerat ett stängsel och tagit sig ut på älven där isen brustit. Räddningst.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Stephen Colberts Trump-serie får ny säsong

Den animerade komediserien "Our cartoon president" kommer att få en andra säsong, rapporterar Variety. Serien handlar om USA:s president Donald Trump och hans personal i Vita huset. Den baseras på en återkommande sketch i pratshowen "The late show with.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Glöm klimatet – Davoshöjdare flyger privatjet

Klimatmålen är ett av årets hetaste teman under årets upplaga av Världsekonomiskt forum. Men att döma av antalet deltagare som flyger privatjet till årets event tycks gräddan inte drabbats nämnvärt av klimatångest. Den schweiziska alpstaden Davos fylls.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Usain Bolt lägger ner fotbollskarriären

Förre sprinterstjärnan Usain Bolt sadlade om till fotboll efter att ha ställt löparskorna på hyllan 2017. Den satsningen har dock avslutats. Efter att ha tackat nej till erbjudanden från både maltesiska Valletta och australiensiska Central Coast Mariner.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Inga nya sanktioner mot Rusada

"Den här gången ser vi mellan fingrarna men krånglar ni igen kommer ni inte undan". Ungefär så resonerar Wada – som väljer att inte straffa den ryska antidopningsorganisation Rusada. Den internationella antidopningsbyråns exekutiva kommitté sammanträdde.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.