Expressen > Nyheter

Sunday, 21 April, 11:11

Expressen - 11 jan 19 kl. 18:50

Då kommer tömningsrean – halva priset på leksakerHalva priset – till att börja med.Så kan den svenska superrean på leksaker se ut nästa vecka, skriver Aftonbladet.Det är leksaksjätten Top Toy som planerar tömningsrea på Toys R Us och BR, eftersom företaget går i konkurs.– Som det ser ut nu blir det rea i alla de affärer som är öppna och det som kommer att säljas är de varor som finns i de här affärerna, säger Lars Bo Kirk, talesman för Top Toy, till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Aftonbladet, Top Toy, Toys, Us, BR, Lars Bo Kirk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kommer , tömningsreanhalva , priset, leksaker
YLE - 03 sep 14 kl. 12:43

De tog till och med hennes leksaker

-Det tyngsta var sorgen och skammen efter interneringen, då vi inget hade kvar. Det säger årets Fredrika Runeberg-stipendiat Gunvor Brettschneider, som i flere år kämpat för upprättelse för den finska statens övertramp 1944.
Sovjeterna tog allting, till och med våra leksaker, inom ramen för återbetalningen av krigsskadeståndet.

Supermiljöbloggen - 30 sep 13 kl. 14:58

Kemikalieinspektionen har kartlagt giftiga leksaker

Kemikalieinspektionen har kontrollerat förekomsten av giftiga leksaker på den svenska marknaden och funnit att det finns fortsatta brister, särskilt bland mjuka plastleksaker och elektriska leksaker. Sveriges sextonde miljökvalitetsmål är att skapa en Giftfri miljö, och Kemikalieinspektionen (KemI) har på uppdrag av regeringen utarbetat en ?Handlingsplan för en giftfri vardag 2011?

YLE - 12 dec 13 kl. 10:01

Tukes hittade fyra farliga leksaker

I år finns det klart färre farliga leksaker till salu inför jul än under tidigare år. Det har Säkerhets- och kemikalieverket Tukes kommit fram till i sin kontroll inför julsäsongen. Av 30 testade leksaker var det bara två som hade säkerhetsbrister.

Skånskan - 29 okt 16 kl. 06:00

Ett rum fyllt med leksaker

HÖRBY En utställning för alla med barnasinnet i behåll har ställts i ordning i museets källare. Här visas leksaker från förr, hemmasydda dockkläder, bokmärken, cyklar av äldre snitt och mycket annat. ERWP.

Sydsvenskan - 29 apr 12 kl. 08:30

Nu ska farliga leksaker bort ur butikerna

I de tre storstäderna pågår just nu en jakt på farliga leksaker. Ftalater, flamskyddsmedel och tung­metaller är ämnen som miljö­inspektörerna letar efter i butikshyllorna.Sydsvenskan följde med miljöinspektören Anna Löfström på ett tillsyns­besök i Malmö.

SmålandsPosten - 07 nov 13 kl. 07:25

Glädjeyra då brandskadade leksaker ersattes

Efter att föräldraföreningen samlat ihop tiotusentals kronor kunde barnen på Montessoriförskolan på onsdagen ta emot ett stort lass med nyinköpta leksaker. Komplett glädjeyra utbröt, naturligtvis. Det var i mitten av augusti i år som ett helt leksaksförråd brändes upp på Montessoriskolan i Älmhult.

BT - 12 dec 13 kl. 11:06

Så undviker du att köpa farliga leksaker

Köp inte billiga leksaker från okända märken, manar Kemikalieinspektionen efter en tillsyn som hittills resulterat i tio förundersökningar. Mitt i pågående julrusch varnar Kemikalieinspektionen för farliga leksaker. Efter en tillsyn tidigare i år hittade myndigheten förbjudna halter av miljö- och hälsofarliga ämnen i 53 av 211 leksaker.

YLE - 03 jun 17 kl. 07:00

Då pengarna på sommaren går till barnens mat betyder donerade leksaker mycket

Hjälpbehovet bland barnfamiljer har ökat, berättar teamledaren Iina Kanerva på organisationen Hope i Helsingfors som samlar in använda leksaker, kläder och annat som barn i olika åldrar behöver. Just nu pågår en kampanj där man önskar få ihop grejer för barns utomhusaktiviteter under sommaren. iina kanerva Bild: Ulrica Fagerström/ Yle iina kanerva
På årsbasis är det nu till exempel 400 fler familjer än tidigare i huvudstadsregionen som önskar hjälp och totalt är det närmare 2000 familjer som via organisationen får hjälp med anskaffningar till barnen.

Nyheter 24 - 12 mar 14 kl. 14:27

De samlar in leksaker till flyktingbarnFalskt utvisningsbesked

GÄVLE. Inga leksaker i leksaksrummet? Det tyckte Kaisa Andrén och några av hennes klasskompisar var fel och tog tag i det.

YLE - 01 mar 16 kl. 08:23

Barn överger leksaker allt tidigare

Dockor, små traktorer i sandlådan och digitala prylar konkurrerar om barnens uppmärksamhet i dag. Barns verklighet fylls av ljud, visuella bilder och virtuella berättelser. - Tiden som barn använder för att leka blir allt kortare, uppskattar Riia Sandström, ordförande för Finlands Leksaksförening.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Lego-familjens miljonregn – så mycket tar de ut i lön

Danmarks rikaste familj blir ännu rikare. Lego-magnaten Kjeld Kirk Kristiansen och hans tre barn plockar ut hundratals miljoner i lön för 2018.– Det är ju familjens egna pengar.

Expressen - 45 minuter sedan

Svenske Lars om dådet: ”Vi förstår ingenting”

Svenskar med band till Sri Lanka är i sorg efter att över 150 personer har dött i explosioner runtom i landet.Lars Englund, som arrangerar resor till ön, är chockad.– Vi förstår ingenting, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

21-åringens varning efter mardrömsbehandlingen

Fillers i läpparna är en trend som bara verkar fortsätta växa. När brittiska Beth Carigs, 21 hittade en Facebookannons som lovade större läppar till en billig peng bokade hon snabbt in en tid på salongen. Men allt gick fel och Beth fick betala dyrt.

Expressen - 2 timmar sedan

Italiensk åklagare kom över svenskt underrättelsematerial

En svensk officer fick i uppdrag att utreda en åklagare och domare som misstänktes för att ha tagit emot mutor. Det slutade med att en italiensk åklagare kom över svenskt underrättelsematerial – efter att ha borrat upp officerens kassaskåp, skriver Svenska Dagbladet. Enligt tidningen finns det misstankar om en mörkläggning av korruptionsutredningen i EU:s rättskipande insats.

Expressen - 2 timmar sedan

Skolbyggnad förstörd i brand

En våldsam brand utbröt natten mot söndag i Vesslarp i Östra Göinge.När räddningstjänsten fick larmet slog lågorna ut ur den övertända skolbyggnaden..

Expressen - 2 timmar sedan

”Önskar L all framgång – men bibehåller min valhemlighet”

BRYSSEL. ”Cecilia Wikström inte längre toppkandidat till EU-parlamentet”. Så löd rubriken på pressmeddelandet som Liberalerna skickade ut den 9 mars, knappt 2,5 månad innan valet.

Expressen - 3 timmar sedan

En död efter brand i lägenhet – polis utreder

En man har omkommit i en lägenhetsbrand i Mariastad.Branden bröt ut under lördagskvällen och mannen fördes till sjukhus i ambulans, men avled på sjukhus.Polisen har upprättat en anmälan och ska genomföra en teknisk undersökning..

Expressen - 3 timmar sedan

Upplysningen vänner är anfrätta av självgodhet

Även tron på förnuft och framsteg kan bli en förblindande myt.Malte Persson skärskådar den intellektuella samtidens syn på upplysningen..

Expressen - 3 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: Explosioner under påskmässa i Sri Lanka • Nu går Ukraina till val • Två döda skadade efter skjutning

Flera explosioner har inträffat vid kyrkor och hotell i Sri Lanka. Mint 20 personer uppges vara döda och minst 80 personer skadade, enligt internationella medier.
I dag väljer Ukraina ny president.

Expressen - 4 timmar sedan

Explosioner vid två kyrkor i Sri Lanka

Explosioner har gått av vid två kyrkor i Sri Lanka under påskmässan.Det rapporterar AFP på påskdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.