Kristianstadsbladet > Ekonomi

Thursday, 24 January, 03:02

Kristianstadsbladet - 11 jan 19 kl. 18:28

Grönt ljus för firma efter godsstoppTre dagar efter att den danska trafikstyrelsen införde ett förbud mot en typ av godsvagn hävs stoppet för en transportfirma. Hector Rail blir därmed det första och hittills enda bolaget som återigen får köra godsvagnar som används för frakt av lastbilstrailers, så kallade semitrailers.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Rail

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför , firmaefter , godsstopp
YLE - 20 feb 13 kl. 06:36

Biaudet fick grönt ljus för glasögonreklam

Eva Biaudet har inte brutit mot tjänstemannalagen och hon har fått grönt ljus av inrikesministeriet för sin egen firmas bisysslor. Päivi Nerg, kanslichef på inrikesministeriet bekräftar att när Biaudet tillträdde sin nuvarande post som minoritetsombudsman, fick hon tillstånd att fortsätta upprätthålla sin firma på egen tid, eftersom det inte ansågs stå i strid med tjänstearbetet. Reklamer ingår också i den här verksamheten.

DrivaEget - 26 okt 15 kl. 07:28

Då bör du med enskild firma gå över till aktiebolag

 Guide / Starta eget  Valet mellan enskild firma och aktiebolag är ofta aktuell för företagare. Vi har frågat tre experter när de tycker att du med enskild firma satsa på aktiebolag istället. Anders Andersson, grundare av Driva Eget och ekonomiexpert: – Starta upp med enskild firma – det är lättare att komma igång med det och inkomsterna är förmodligen lägre i början.

YLE - 18 dec 14 kl. 11:09

Lyytikäinen: Framtiden är ljus för Hangö hamn

Det är dags att göra något nytt i hamnen nu, tycker hamndirektör Paavo Lyytikäinen efter att flera viktiga bitar fallit på plats. Han blir pensionerad vid årsskiftet och har sett hur allt från stål och bilar till tysk korv och griskultingar gått genom hamnen. Hangö är den ledande exporthamnen för levande grisar.

GöteborgsPosten - 08 nov 18 kl. 08:50

Enskild firma startar i Kungsbacka: Firma Benke

Firma Benke har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Mediauppdrag åt Sveriges tidningar, TV och Radio.".

YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

Sydsvenskan - 29 aug 11 kl. 06:30

Hatt vill ta makten från "Firma Bildt"

Hon är den nederlagstippade tung­viktaren i Centerns ledarval. Men IT-minister Anna-Karin Hatt påstår att hon inte tänker kasta in handduken: -?Jag hade inte ställt upp om jag inte trodde det fanns en god chans att bli vald.

Affärsvärlden - 28 nov 11 kl. 08:52

Ny firma rekryterar på utsatt marknad

En nybildad firma plockar upp handlarfolk från de utsatta bankerna..

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 12 kl. 13:29

Höganäsare drev firma på fickan - döms för ekobrott

En höganäsare i 60-årsåldern drev sin firma utan bokföring. Nu har han dömts till villkorlig dom för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll..

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 12 kl. 14:44

Många 65+ har egen firma

Antalet svenskar över 65 år som driver egen firma har ökat kraftigt de senaste åren. I Bolagsverkets register finns drygt 91 000 enskilda firmor registrerade på personer som är över 65. Många av nyföretagarna finns inom tjänstesektorn.

Nyhetskanalen - 14 feb 12 kl. 14:43

Många över 65 år har egen firma

Antalet svenskar över 65 år som driver egen firma har ökat kraftigt de senaste åren. I Bolagsverkets register finns drygt 91 000 enskilda firmor registrerade på personer som är över 65.

.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jun 12 kl. 07:30

Nolltaxerare hade firma i Estland

Han nolltaxerade men hade egen firma med anställda som jobbade svart. Nu kräver Skatteverket 42-åringen på cirka 1,2 miljoner kronor för obetalda skatter och arbetsgivaravgifter..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Förslag: Brottslingar ska portas från butiker

Personer som begår brott i en butik eller allvarligt trakasserar någon i lokalen ska kunna förbjudas att besöka den igen. Det föreslår regeringens utredare My Hedström som är byråchef vid Åklagarmyndigheten, skriver Handelsnytt.(TT).

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Uppåt på Wall Street

USA-börserna lyfte på onsdagen under ryckig handel. I början av dagen steg indexen rejält för att sedan falla tillbaka och därefter stiga igen.(TT).

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Fitch: Skuldberg gör stater sårbara

Det stora och snabbt växande offentliga skuldberget i världen kan skapa budget- och betalningsproblem när det globala ränteläget stiger, varnar ratinginstitutet Fitch Ratings i en färsk rapport.(TT).

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder dagens handel nedåt på bred front, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har efter drygt 20 minuters handel backat 0,6 procent. Marknaden präglas av oro för sämre global konjunktur och en fördjupad handelskonflikt mellan världens två största ekonomier: USA och Kina.

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

SKL vill teckna katastrofavtal

I spåren av sommarens omfattande skogsbränder uppstod allmän förvirring om arbetsvillkor och övertid. Nu vill arbetsgivarparten Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) teckna kollektivavtal för kris- och katastroflägen.(TT).

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Japanskt handelsunderskott 2018

Japan redovisade ett handelsunderskott för 2018, det första sedan 2015. Underskottet blev 1 203 miljarder yen, motsvarande närmare 100 miljarder kronor. Exporttillväxten sjönk till 4,1 procent, jämfört med 11,8 procent 2017, enligt data från landets finansdepartement.

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Börserna i Asien öppnar nedåt

De ledande börserna i Asien inledde onsdagen i moll. Tokyos ledande index Nikkei 225 tappade 0,8 procent medan Topix gick ned 0,7 i den inledande handeln.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 02:44

Subarus fabrik står stilla

Den japanska biltillverkaren Subarus största fabrik står stilla. Fabriken i Japan står för 60 procent av den globala tillverkningen, och produktionen stoppades för en vecka sedan då man upptäckt ett fel i en komponent som tillverkas av en underleverantör.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 23:44

Sverige går tillbaka som innovationsland

Sverige tappar fem placeringar på Bloombergs tio i topp-lista över världens främsta innovationsländer. Efter att förra året ha legat på en andra plats rankas vi numera som sjua. Sydkorea befäster sin position som nummer ett följt av Tyskland och Finland.

Kristianstadsbladet - Igår: 22:02

Grekiska fornminnen tas bort från fond

Greklands regering har avlägsnat 2 330 arkeologiska platser, monument och museum från en statlig fond för tillgångar. Orsaken är protester från greker som befarar att deras fornminnen ska säljas ut.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.