YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:16

YLE - 11 jan 19 kl. 18:31

Metrotrafiken stoppades i Helsingfors - krigstida bomb hittad på BrändöMetrotrafiken stoppades i Helsingfors på fredag på grund av larm om en hittad bomb. Nödcentralen fick larmet på fredag eftermiddag klockan 14, meddelar Helsingforspolisen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Brändö, Helsingforspolisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Metrotrafiken, stoppadesi , Helsingfors, krigstida, bomb, hittad, Brändö
YLE - 26 nov 12 kl. 10:01

Hbl: Katastrof nära i metrotrafiken i Helsingfors

En metrovagn med ett svårt slitet rullager höll på att orsaka en storolycka i Helsingfors för ett år sedan, rapporterar Hufvudstadsbladet. Rullagret hade skurit fast vilket ledde till att en bromsskiva började skära i vagnens golv. Senare visade det sig att axeln hade vridits kraftigt.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:27

Helsingfors förbereder sig för att västmetron försenas ytterligare – tidtabellen diskuteras på fredag

Helsingfors förbereder sig för att västmetron kan försenas ytterligare. Styrelsen för Helsingforsregionens trafik har fattat ett beslut om att den ersättande trafiken vid behov kan fortsätta till juni 2018. Styrelsen för Västmetrobolaget samlas till möte på fredag.

YLE - 03 dec 12 kl. 18:36

Metrotrafiken strular ännu

Det nya styrningssystem som Helsingfors stads trafikverk, HKL, tagit i bruk fortsätter att strula till det för metrotrafiken. Man har ännu inte lyckats installera en fungerande tidtabell i det nya systemet. Metrotågen styrs för tillfället manuellt och metrotågen går väldigt oregelbundet, vilket retat upp passagerarna.

YLE - 07 feb 16 kl. 05:59

Stort vattenläckage i Sörnäs - metrotrafiken påverkas

Ett stort vattenläckage inträffade tidigt i morse i Sörnäs i Helsingfors. Bland annat påverkas kollektivtrafiken i området. En underjordisk vattenledning brast i korsningen av Tavastvägen och Tågvägen, och vatten flödade ut på Sörnäs strandväg.

YLE - 14 sep 17 kl. 06:41

Allt fler i Esbo och Helsingfors utsätts för trafikbuller - kan orsaka skador i längden

Kring en fjärdedel av invånarna i Helsingfors utsätts för väg- och gatutrafikbuller. Ungefär en femtedel av alla Esbobor är bosatta i en bullerzon. Trafikbuller är farligt eftersom det i längden kan orsaka hörselproblem och stress.

YLE - 11 nov 13 kl. 15:06

Metrotrafiken övervakas dåligt

Trafiksäkerhetsverket borde ta över bevakningen av metrotrafiken, det anser en arbetsgrupp inom kommunikationsministeriet. I dag är det Helsingfors stad som övervakar säkerheten på metron enligt kriterier som stadens trafikverk själv gjort upp. Arbetsgruppen säger att Trafiksäkerhetsverket borde ta över övervakningen av metron före västmetron tas i bruk 2016.

YLE - 14 sep 17 kl. 12:43

Västmetrons testkörningar har avbrutits - påverkar den övriga metrotrafiken

Västmetrons testkörningar måste avbrytas på grund av ett elproblem. Avbrottet påverkar den övriga metrotrafiken. På torsdag testkördes hela metrolinjen.

YLE - 14 mar 16 kl. 14:15

Krigstida bomb fördes till Helsingforspolisen

Någon har hämtat en krigstida sprängladdning till polisstationen i Helsingfors, skriver Helsingforspolisen på Twitter. Sprängladdningen fördes till kundbetjäningsdesken. Sprängladdningar från krigstiden är så pass instabila att man inte ska röra eller förflytta dem, utan man ska ringa nödnumret 112 direkt, skriver polisen på Twitter.

YLE - 02 jul 17 kl. 14:54

200 personer evakuerades från metrotåg i Helsingfors

Ett metrotåg i Helsingfors evakuerades under söndagseftermiddagen när det plötsligt stannade strax efter att det hade lämnat Hertonäs station på väg in mot centrum. Orsaken var ett elfel. Ombord fanns några hundra passagerare som räddningsverket hjälpte bort.

YLE - 07 dec 12 kl. 14:04

Växelsystemet försenar metrotrafiken

Metrotrafiken segar fram med fördröjningar hela dagen. Ända sen måndag har det förekommit små avbrott i trafiken och stor trängsel i vangnar och på perronger vid rusningstid. Siemens har installerat ett nytt styrsystem i helgen och det har bidragit till förseningar hela veckan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 16 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 16 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 16 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 19 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 22 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.