YLE > Finland

Sunday, 20 January, 05:32

YLE - 11 jan 19 kl. 18:31

Metrotrafiken stoppades i Helsingfors - krigstida bomb hittad på BrändöMetrotrafiken stoppades i Helsingfors på fredag på grund av larm om en hittad bomb. Nödcentralen fick larmet på fredag eftermiddag klockan 14, meddelar Helsingforspolisen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Brändö, Helsingforspolisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Metrotrafiken, stoppadesi , Helsingfors, krigstida, bomb, hittad, Brändö
YLE - 26 nov 12 kl. 10:01

Hbl: Katastrof nära i metrotrafiken i Helsingfors

En metrovagn med ett svårt slitet rullager höll på att orsaka en storolycka i Helsingfors för ett år sedan, rapporterar Hufvudstadsbladet. Rullagret hade skurit fast vilket ledde till att en bromsskiva började skära i vagnens golv. Senare visade det sig att axeln hade vridits kraftigt.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:27

Helsingfors förbereder sig för att västmetron försenas ytterligare – tidtabellen diskuteras på fredag

Helsingfors förbereder sig för att västmetron kan försenas ytterligare. Styrelsen för Helsingforsregionens trafik har fattat ett beslut om att den ersättande trafiken vid behov kan fortsätta till juni 2018. Styrelsen för Västmetrobolaget samlas till möte på fredag.

YLE - 03 dec 12 kl. 18:36

Metrotrafiken strular ännu

Det nya styrningssystem som Helsingfors stads trafikverk, HKL, tagit i bruk fortsätter att strula till det för metrotrafiken. Man har ännu inte lyckats installera en fungerande tidtabell i det nya systemet. Metrotågen styrs för tillfället manuellt och metrotågen går väldigt oregelbundet, vilket retat upp passagerarna.

YLE - 07 feb 16 kl. 05:59

Stort vattenläckage i Sörnäs - metrotrafiken påverkas

Ett stort vattenläckage inträffade tidigt i morse i Sörnäs i Helsingfors. Bland annat påverkas kollektivtrafiken i området. En underjordisk vattenledning brast i korsningen av Tavastvägen och Tågvägen, och vatten flödade ut på Sörnäs strandväg.

YLE - 14 sep 17 kl. 06:41

Allt fler i Esbo och Helsingfors utsätts för trafikbuller - kan orsaka skador i längden

Kring en fjärdedel av invånarna i Helsingfors utsätts för väg- och gatutrafikbuller. Ungefär en femtedel av alla Esbobor är bosatta i en bullerzon. Trafikbuller är farligt eftersom det i längden kan orsaka hörselproblem och stress.

YLE - 11 nov 13 kl. 15:06

Metrotrafiken övervakas dåligt

Trafiksäkerhetsverket borde ta över bevakningen av metrotrafiken, det anser en arbetsgrupp inom kommunikationsministeriet. I dag är det Helsingfors stad som övervakar säkerheten på metron enligt kriterier som stadens trafikverk själv gjort upp. Arbetsgruppen säger att Trafiksäkerhetsverket borde ta över övervakningen av metron före västmetron tas i bruk 2016.

YLE - 14 sep 17 kl. 12:43

Västmetrons testkörningar har avbrutits - påverkar den övriga metrotrafiken

Västmetrons testkörningar måste avbrytas på grund av ett elproblem. Avbrottet påverkar den övriga metrotrafiken. På torsdag testkördes hela metrolinjen.

YLE - 14 mar 16 kl. 14:15

Krigstida bomb fördes till Helsingforspolisen

Någon har hämtat en krigstida sprängladdning till polisstationen i Helsingfors, skriver Helsingforspolisen på Twitter. Sprängladdningen fördes till kundbetjäningsdesken. Sprängladdningar från krigstiden är så pass instabila att man inte ska röra eller förflytta dem, utan man ska ringa nödnumret 112 direkt, skriver polisen på Twitter.

YLE - 02 jul 17 kl. 14:54

200 personer evakuerades från metrotåg i Helsingfors

Ett metrotåg i Helsingfors evakuerades under söndagseftermiddagen när det plötsligt stannade strax efter att det hade lämnat Hertonäs station på väg in mot centrum. Orsaken var ett elfel. Ombord fanns några hundra passagerare som räddningsverket hjälpte bort.

YLE - 07 dec 12 kl. 14:04

Växelsystemet försenar metrotrafiken

Metrotrafiken segar fram med fördröjningar hela dagen. Ända sen måndag har det förekommit små avbrott i trafiken och stor trängsel i vangnar och på perronger vid rusningstid. Siemens har installerat ett nytt styrsystem i helgen och det har bidragit till förseningar hela veckan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 12 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 14 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 17 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 19 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 19 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 20 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.