SVT > Inrikes

Monday, 22 April, 19:06

SVT - 11 jan 19 kl. 18:18

LO om överenskommelsen: ”Ökar klyftorna – inger oro”En av knäckfrågorna i förhandlingen har varit turordningsreglerna i LAS – Lagen om anställningsskydd. I utkastet till överenskommelsen mellan S, MP, C och L skriver parterna att det ska göras ”tydligt utökade undantag från turordningsreglerna”. Landsorganisationen LO anser att uppgörelsen ökar klyftorna i Sverige och ”inger oro”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LAS, LO, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO om överenskommelsen, Ökar, klyftorna, inger, oro
Sydsvenskan - 15 apr 13 kl. 06:30

Mager budget ökar klyftorna

Det blir reallöneökningar på rekordnivåer i år.
Regeringen bjuder däremot inte på något extra. Därmed ökar klyftorna ytterligare mellan dem som har och dem som inte har..

DN - 03 jan 17 kl. 15:53

”Minusräntan ökar klyftorna i samhället”

Negativa räntor ökar klyftorna i samhället. Vinnare är de som sitter på tillgångar som aktier och fastigheter. Till förlorarna hör pensionärer och löntagare..

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 13 kl. 06:00

Med hjälp av SD ökar klyftorna i Sverige

Välfärdsstaten Sverige börjar falla sönder och klyftorna mellan de som har ett arbete och de som står utanför arbetsmarknaden blir allt större..

Alliansfritt Sverige - 08 jun 14 kl. 12:43

Inte i något västland ökar klyftorna lika snabbt som i Sverige

Vi kan bekräfta ett rykte om att den relativa fattigdomen växer. Och inte bara det, Sverige är en av de snabbaste länderna att öka inkomstklyftorna jämfört med något annat västerländskt land. Hade det varit en tävling hade vi vunnit.

Sydöstran - 15 jul 17 kl. 15:00

Politik som befäster och ökar klyftorna

Det är bra att L och C visar avstånd till SD och ser att klyftorna i samhället växer..

Affärsvärlden - 05 sep 18 kl. 18:00

Därför ökar klyftorna

Fyra år med rödgrön regering har inte gjort Sverige mer jämlikt. Men det finns andra problem än de ökande klyftorna..

Sydöstran - 02 dec 18 kl. 14:00

SD-styret i Sölvesborg ökar klyftorna

Sverige är det land i Europa där fattigdomen ökar mest. De nu styrande politikerna i Sölvesborg vill bidra till ökningen. Men det var väl vad alla förväntade sig och de som röstade fram dem önskade.

Dagens PS - 12 apr 19 kl. 09:02

Andersson: Klyftorna ökar – börsens fel

Finansministern svär sig från ansvar för de ökade klyftorna i samhället. Det är börsen fel, hävdar hon. ”Kapitalinkomsterna ökade mycket under förra mandatperioden, bland annat för att börsen gick väldigt bra”, säger Magdalena Andersson till TT, som uppger att Stockholmsbörsens OMXS-index gick upp med med 34 procent mellan valet den 14 september 2014 och valet den 9 september förra året.

YLE - 02 nov 16 kl. 04:06

Inkomstskillnaderna ökar inte i Finland

Inkomstskillnaderna har inte ökat i Finland på 15 år. Arbetslöshetsersättningarna har jämnat ut skillnaderna när arbetslösheten har ökat. Utvecklingen i framtiden beror till stor del på vår egen politik.

News55 - 30 sep 16 kl. 11:47

Så mycket ökar din pension

Enligt Pensionsmyndighetens senaste siffror ökar inkomst- och tilläggspensionen med 2,8 procent. Ökningen överensstämmer med Pensionsmyndighetens tidigare prognoser och motsvarar 260 kronor i månaden efter skatt för en pensionär med 14 000 kronor i månaden. – Situationen blir plus minus noll i förhållande till prisutvecklingen, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, till Expressen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Flera skogsbränder i Sverige: ”Det är öppna lågor”

Flera skogsbränder härjar i Sverige under påskhelgen. I Valdemarsvik hotas bebyggelse av lågorna under måndagseftermiddagen – och i södra Sverige har flera bränder brutit ut. – Det är öppna lågor på platsen och vi har just nu sex brandbilar på platsen, säger Micael Svensson, inre befäl vid Räddningstjänsten nordväst..

SVT - 4 timmar sedan

Sol, moln och nederbörd – så blir Norrlands-vädret i veckan

Den som gillar sol och värme kan troligtvis skriva under på att påsken bjudit på bra väder. Men nu dalar temperaturerna något. – Det är fortfarande ovanligt varmt sett till årstiden, förklarar Åsa Rasmussen, SVT:s meteorolog..

SVT - 7 timmar sedan

Allt fler säljer först på trögare bomarknad

Tuffare bolåneregler och svajiga priser på bostadsmarknaden gör att allt fler väljer att sälja först och köpa sen. Det är en förklaring till det ökade utbudet av bostäder..

SVT - Igår: 12:28

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - Igår: 20:20

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - Igår: 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - I förrgår: 16:35

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - I förrgår: 14:31

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - I förrgår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - I förrgår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.