SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 14:49

SVT - 11 jan 19 kl. 18:18

LO om överenskommelsen: ”Ökar klyftorna – inger oro”En av knäckfrågorna i förhandlingen har varit turordningsreglerna i LAS – Lagen om anställningsskydd. I utkastet till överenskommelsen mellan S, MP, C och L skriver parterna att det ska göras ”tydligt utökade undantag från turordningsreglerna”. Landsorganisationen LO anser att uppgörelsen ökar klyftorna i Sverige och ”inger oro”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LAS, LO, Sverige

Dela artikeln

217 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO om överenskommelsen, Ökar, klyftorna, inger, oro
Sydsvenskan - 15 apr 13 kl. 06:30

Mager budget ökar klyftorna

Det blir reallöneökningar på rekordnivåer i år.
Regeringen bjuder däremot inte på något extra. Därmed ökar klyftorna ytterligare mellan dem som har och dem som inte har..

DN - 03 jan 17 kl. 15:53

”Minusräntan ökar klyftorna i samhället”

Negativa räntor ökar klyftorna i samhället. Vinnare är de som sitter på tillgångar som aktier och fastigheter. Till förlorarna hör pensionärer och löntagare..

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 13 kl. 06:00

Med hjälp av SD ökar klyftorna i Sverige

Välfärdsstaten Sverige börjar falla sönder och klyftorna mellan de som har ett arbete och de som står utanför arbetsmarknaden blir allt större..

Alliansfritt Sverige - 08 jun 14 kl. 12:43

Inte i något västland ökar klyftorna lika snabbt som i Sverige

Vi kan bekräfta ett rykte om att den relativa fattigdomen växer. Och inte bara det, Sverige är en av de snabbaste länderna att öka inkomstklyftorna jämfört med något annat västerländskt land. Hade det varit en tävling hade vi vunnit.

Sydöstran - 15 jul 17 kl. 15:00

Politik som befäster och ökar klyftorna

Det är bra att L och C visar avstånd till SD och ser att klyftorna i samhället växer..

Affärsvärlden - 05 sep 18 kl. 18:00

Därför ökar klyftorna

Fyra år med rödgrön regering har inte gjort Sverige mer jämlikt. Men det finns andra problem än de ökande klyftorna..

Sydöstran - 02 dec 18 kl. 14:00

SD-styret i Sölvesborg ökar klyftorna

Sverige är det land i Europa där fattigdomen ökar mest. De nu styrande politikerna i Sölvesborg vill bidra till ökningen. Men det var väl vad alla förväntade sig och de som röstade fram dem önskade.

YLE - 02 nov 16 kl. 04:06

Inkomstskillnaderna ökar inte i Finland

Inkomstskillnaderna har inte ökat i Finland på 15 år. Arbetslöshetsersättningarna har jämnat ut skillnaderna när arbetslösheten har ökat. Utvecklingen i framtiden beror till stor del på vår egen politik.

News55 - 30 sep 16 kl. 11:47

Så mycket ökar din pension

Enligt Pensionsmyndighetens senaste siffror ökar inkomst- och tilläggspensionen med 2,8 procent. Ökningen överensstämmer med Pensionsmyndighetens tidigare prognoser och motsvarar 260 kronor i månaden efter skatt för en pensionär med 14 000 kronor i månaden. – Situationen blir plus minus noll i förhållande till prisutvecklingen, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, till Expressen.

DN - 18 jun 17 kl. 18:26

Ewa Stenberg: Satsningen riskerar öka klyftorna

Bristen på behöriga lärare växer snabbt. Det har inte hindrat partierna från att lova nya reformer som bygger på att anställa fler lärare. Vid politikerveckan på Järva gjorde regeringen det igen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Här är ministern som vill ta över efter Gustav Fridolin

MP-ministern Per Bolund kandiderar till Miljöpartiets språkrörspost, uppger Dagens Nyheter. – Jag lyssnar till Greta Thunberg när hon säger till alla vuxna att det är dags att ta ansvar, säger han till DN..

SVT - 1 timme sedan

Försvaret: Bröllop betyder bröllop – inte terrordåd

Bröllop är inte ett kodord för terrordåd utan betyder just – bröllop. Det hävdar en av de huvudmisstänkta när rättegången om förberedelse för terroristbrott i dag gick in på sin femte dag..

SVT - 3 timmar sedan

Marmorstein svarar – ställ dina frågor om läget i politiken

Efter en historiskt turbulent period i svensk politik har Sverige fått en ny regering. Men vad kan vi förvänta oss i politiken efter att S och MP inlett ett budgetsamarbete med C och L? SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein reder ut alla frågetecken i Marmorstein svarar på Svt.

SVT - 3 timmar sedan

Tre ryska militärflygplan har kränkt svenskt territorium

Försvarsmakten uppger att tre ryska flygplan har kränkt svenskt luftrum söder om Karlshamn.den 19 januari..

SVT - 5 timmar sedan

LO kritiska mot regeringen – kräver skattehöjningar

LO kritiserar regeringens nya ekonomiska politik och kräver en rad skattehöjningar för att förhindra att klyftorna i samhället ökar..

SVT - 5 timmar sedan

”Bröllopschatt” i fokus på femte dagen i terrorrättegången

Syftar ”bröllop” på terrorattentat? Det är en av frågorna som väntas diskuteras när den femte rättegångsdagen drar igång mot de tre terrormisstänkta männen..

SVT - 8 timmar sedan

Veckans brott avslöjar: Sexhandel på dejtingappen Tinder

”Hur mycket?” ”Vad kostar en mysträff?” ”Du får 3 000”.

SVT - 8 timmar sedan

Juristen om dejtingappen: Inget straffrättsligt ansvar

Att dejtingappen Tinder används för sexköp är inget som förvånar Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Men rent straffrättsligt har Tinder inget ansvar, säger han. – Det är en oerhört komplex fråga..

SVT - 8 timmar sedan

”Prostitution har alltid letat sig in där människor finns”

Daniella Skönborg, 24, var tidigare prostituerad på gatan och på sexsajter. Hon menar att dejtingappen Tinder kan få kvinnor – och män – att också hamna där. – Är man skör eller befinner sig i en svår situation så tror jag det är svårt att stå emot, säger hon..

SVT - 14 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.