Expressen > Kultur

Sunday, 21 April, 12:08

Expressen - 11 jan 19 kl. 18:20

Varför kallar du Lööf för landsförrädare, Skyttedal?En besviken Sara Skyttedal kallar Annie Lööf för "quisling" efter beskedet om uppgörelsen med Stefan Löfven.Jens Liljestrand skriver om ordens historiska betydelse och förräderiets olika former..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lööf, Sara Skyttedal, Annie Lööf, Stefan Löfven, Liljestrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför kallardu , Lööfför , landsförrädare, Skyttedal
Blekinge Läns tidning - 25 nov 15 kl. 20:00

SD-ledaren: "Löfven är en landsförrädare"

Sverigedemokraterna (SD) håller en låg profil i fullmäktige. På nätet är tonläget ett helt annat. Där höjer gruppledaren Tommy Strannemalm rösten.

Corren - 11 jan 19 kl. 17:19

Skyttedal kallar C för landsförrädare

Sara Skyttedal anklagar Centerpartiet och Annie Lööf för att vara quislingar, efter beskedet om att partiet släpper fram Löfven..

Expressen - 13 dec 13 kl. 10:16

Han pekades ut som förrädare av sin fru

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un ska ha låtit avrätta sin egen farbror, landets näst mäktigaste man Jang Song Thaek, efter att Jangs fru pekat ut honom som landsförrädare. Det rapporterar statliga nyhetsbyrån KCNA. som kallar Thaek för "mänskligt avskum" och "värre än en hund".

Nyheter 24 - 25 jul 13 kl. 10:18

"Go f*ck yourself!" ? polischef postar galen vapenvideo på YoutubeKritiseras

GILBERTON. Mark Kessler är polischef i den lilla staden Gilberton. Faktum är att han är stadens enda polis.

Nyheter 24 - 19 jul 13 kl. 14:45

17-åring misstänkt för hot mot Cuf-ordförande

STOCKHOLM. Precis när Almedalsveckan skulle avslutas på Gotland ringde någon till Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Hanna Wagenius, 24. Personen kallade henne landsförrädare och uttalade ett mordhot.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man aldrig blir rättvist framställd i media"

Han ringer till redaktionen nästan varje dag. Han vill diskutera publiceringar – och han har aldrig fel. Det är det alltid andra som har.

Cornucopia - 16 jul 18 kl. 19:56

Toppmötet: Trump förnekar rysk inblandning i amerikanska presidentvalet

Toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands diktator Vladimir Putin resulterade inte i något konkret. Annat än att Trump tog Putins sida i alla kritiska frågor och öppet gick emot de amerikanska underrättelsetjänsterna, inklusive ett förnekande av att de tolv åtalade ryska GRU-agenterna skulle agerat åt Ryssland. Flera amerikanska republikanska kongressmän och senatorer kallar nu Trump öppet för landsförrädare.

Nyheter 24 - 04 jul 12 kl. 16:59

Alex Bengtsson: "Näthatarna gömmer sig irl"


KRÖNIKA. Alex Bengtsson om näthatet: "På internet kan man hata men i verkligheten vill man inte prata" Almedalsveckan för mig har blivit den vecka på året då jag träffar ett flertal av alla de sverigedemokrater och nationaldemokrater (de sistnämnda är betydligt färre) som jag följer kontinuerligt via bloggar, tidningar och sociala medier. Det blir återseende med diverse personer som dagligen kallar mig ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Som vanligt när det gäller invandrare!"

Att överhuvudtaget sätta sig ner och studera, eller ännu hellre använda, en annan persons Facebookflöde är intressant. På ett sätt ger det en privat inblick som få andra saker gör. Att då ha tillgång till flera olika konton är självklart en fördel som journalist.

Sydsvenskan - 01 sep 15 kl. 16:53

I hatets tjänst. En ledarskribent i takt med sin tid.

I helgen drabbades frilansjournalisten Annika Hamrud och Dagens Nyheters Niklas Orrenius av en digital skitstorm.Deras brott var att försöka få en intervju med pseudonymen Julia Caesar, vars lika mångordiga som främlingsfientliga krönikor, i åratal spridits på diverse högerradikala propagandasajter och renderat henne en viss status inom den miljön.Oberoende av varandra hade de båda journalisterna gjort ett helt vanligt reporterarbete och ringt på Julia Caesars dörr – sammanlagt fyra gånger på ett år – och skickat mejl, och på så vis försökt få kontakt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Stunden när vi insåg att vi var européer

Karin Olsson om branden i Notre-Dame och hoten mot Europa..

Expressen - 18 timmar sedan

Nu upptäcks konstgeniet – som gick i exil i Kalmar

En utställning som ger återupprättelse till den svensk-tyska konstnären Lotte Laserstein (1898-1993) har dragit storpublik till både Berlin och Frankfurt.Nina Lekander ser en konstnär och exil-kalmarit som fångar Weimarrepublikens stämningar..

Expressen - Igår: 06:30

Jag har varit patriarkalt medberoende

Är inte kvinnan en människa? I sin nya bok tjuvkopplar Ebba Witt-Brattström vittnesmålen från #metoo-kampanjen med litterära gestaltningar av övergrepp mot kvinnor.Expressen publicerar här ett exklusivt utdrag ur ”Historiens metoo-vrål”..

Expressen - Igår: 18:02

Krig utan logik kan aldrig leda till fred

Konfliktforskaren Mary Kaldor har följt hur krigen förändrats under decennier.I den senaste boken läser Per Wirtén att kriget mot terrorismen är farligast..

Expressen - I förrgår: 07:45

Vill du bo i det här dödshuset?

Alla ska vi dö – men nu närmar sig även mänsklighetens eftertext med stormsteg.
Karina Ericsson Wärn skriver om hur design ska få oss att försonas med det ofrånkomliga.  .

Expressen - I förrgår: 18:00

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..

Expressen - I förrgår: 15:55

”Det finns över 3 000 Notre-Dame i Sverige”

Måndagen den 15 april kablades bilder på den brinnande katedralen Notre-Dame ut över hela världen.Biskop Johan Dalman och konsthistoriker Paulina Sokolow gästade Kultur-Expressen på skärtorsdagen för ett samtal om förstörelse – och uppståndelse..

Expressen - I förrgår: 13:00

Kvinnan tar hela platsen på scen

Gift dig aldrig med en August!Maria Edström ser en monolog som kopplar greppet med vår uppjagade tid..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:30

Horace Engdahl blottar nattens mänsklighet

Horace Engdahl tar rygg på 1700-talsförfattaren Rétif de La Bretonne i sin nya bok.Cornell läser uppslagsrika reflexioner som för tanken till dagens svenska kulturklimat..

Expressen - 17 apr 19 kl. 15:09

Låt katedralerna brinna – för kultursidornas skull!

Notre-Dame har allvarliga problem.Ankan avlyssnar ett samtal på kulturredaktionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.