GöteborgsPosten > Opinion

Tuesday, 22 January, 09:03

GöteborgsPosten - 07 jan 19 kl. 08:31

Minoritetsstyre kräver fler samtal över partigränserHur ska sjukvården bedrivas, kollektivtrafiken planeras och vad ska en teaterbiljett kosta - det är frågor som beslutas på regionnivå. Men när mandatfördelningen inte lett till en styrande majoritet så innebär det inte heller någon given linje i de kommande årens politiska beslut..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minoritetsstyre, kräver, fler, samtalöver , partigränser
Alliansfritt Sverige - 21 aug 13 kl. 14:49

Vi ser gärna fler offentliga maktkamper inom M

På Alliansfritt är vi är vi stora vänner av interna stridigheter inom alliansen. Särskilt när stridigheten är inom ett parti och ju närmare valet vi kommer ju desto mer exalterade blir vi. Därför är den maktstrid som nu blossat upp inom Moderaterna i Karlskrona där partiets kretsordförande Nicklas Platow utmanar paritets gruppledare och kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg något vi gläds extra mycket åt.

Blekinge Läns tidning - 11 sep 18 kl. 05:00

Statsvetaren: ”Det ser ut att bli ett borgerligt minoritetsstyre”

Valet är över men vilka som ska bilda regering i Sverige eller vilka som ska styra i de olika kommunerna i Blekinge är långt ifrån klart. Bland annat ser det ut som att alliansen kan få makten i landstinget i Blekinge. – Det ser ut att bli ett borgerligt minoritetsstyre där, säger statsvetaren Erik Wångmar..

GöteborgsPosten - 07 nov 18 kl. 11:36

Alliansen bildar historiskt minoritetsstyre i Göteborg

Alliansen kommer att bilda minoritetsstyre i Göteborg, det meddelade gruppledarna för de fyra borgerliga partierna under en presskonferens på onsdagen.
– I dag kan vi presentera ett nytt styre för Göteborg. Vi ser att staden behöver ny riktning efter ett antal år med S-styre, säger Axel Josefson..

YA - 05 okt 18 kl. 00:01

Alliansen satsar på minoritetsstyre – kommunalrådsposten kan delas

Socialdemokraterna har inte blivit inbjudna till några samtal och ett SD-samarbete är i nuläget uteslutet för både S, M och C. Moderaternas Per-Martin Svensson tror att ett besked om Tomelillas nya styre kan lämnas senast tisdag nästa vecka. Blir det alliansen och MP kan kommunalrådsposten komma att delas mellan C och M..

Skånskan - 16 okt 18 kl. 13:26

Fyrklöver utökas till fem

SVEDALA Svedalas fyrklöver blir nästa mandatperiod en femklöver.
Nu ansluter Kristdemokraterna i Svedalas minoritetsstyre.– Det känns rimligt att bygga vidare på det vi redan har.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 19:57

Nya realiteter kräver nya lösningar

Efter Benjamin Netanyahus seger i det israeliska valet har debatten präglats av tongångar om att Israel inte vill ha fred och ska påtvingas en lösning. Företrädare för detta är bland annat samhällsdebattören Göran Rosenberg. Det har blivit ett allmänt paradigm i samhällsdebatten om att Israel som judisk stat upphör om inte en tvåstatslösning kommer till stånd, nu senast hävdat på Aftonbladet Debatt av Sam Carlshamre och Ylva Karlsson.

Sydsvenskan - 23 mar 15 kl. 19:57

Nya realiteter kräver nya lösningar

Efter Benjamin Netanyahus seger i det israeliska valet har debatten präglats av tongångar om att Israel inte vill ha fred och ska påtvingas en lösning. Företrädare för detta är bland annat samhällsdebattören Göran Rosenberg. Det har blivit ett allmänt paradigm i samhällsdebatten om att Israel som judisk stat upphör om inte en tvåstatslösning kommer till stånd, nu senast hävdat på Aftonbladet Debatt av Sam Carlshamre och Ylva Karlsson.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 14:00

Eslöv handfast exempel på styre över blockgränserna

ESLÖV Eslöv var ett handfast exempel och kommunalråden Johan Andersson (S) och Henrik Wöhlecke (M) fanns på scenen när kommun- och landstingspolitiker från hela landet samlades till SKL:s demokratidag i onsdags och seminarieämnet var ”Det nya politiska landskapets utmaningar”.Det handlade om de politiska församlingar där man numera regerar över blockgränserna.
”Idag har nästan två tredjedelar av alla kommuner, landsting och regioner minoritetsstyre och/eller blocköverskridande styre.

YA - 11 okt 18 kl. 15:00

Ingen framtida femklöver – Miljöpartiet vill inte samarbeta med alliansen

Miljöpartiet vill inte ingå i något minoritetsstyre med alliansen i Tomelilla. Därmed blir det ingen femklöver utan enbart allianspartierna som kommande mandatperiod kan komma att styra Tomelilla, om de tidigare planerna går i lås..

Skånskan - 02 okt 14 kl. 15:47

Skåne får nytt minoritetsstyre

Socialdemokraterna och Miljöpartiet tar över rodret i Region Skåne..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Den säkra asylprövningen är en illusion

I många fall kan det vara svårt att avgöra vem som har tillräckliga skyddsbehov för att få stanna i Sverige. Ett kvotsystem vore ärligare, rättvisare och mer effektivt..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Sänk straffmyndighetsåldern och slopa straffrabatter för unga

För att hindra de gängkriminellas medvetna rekrytering av underåriga borde straffmyndighetsåldern sänkas till 14 år. Den nuvarande lagstiftningen har blivit föråldrad..

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 06:00

Fram för mer decentralisering

Sveriges kommuner står inför stora utmaningar i form av fler vårdkrävande äldre, växande välfärdsbehov, snabb urbanisering och akuta behov av bättre integration. En del av svaret är stärkt lokalt självstyre..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:00

Moderater inför avgörande vägval

Ska Moderaterna försöka hålla fast vid gamla konfliktlinjer eller bejaka de nya? Frågan är lika avgörande som svår för partiet..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 05:00

Henrik Ripa (M) vet inte vad rädsla är

Krisen på Sahlgrenska kan inte tystas eller hållas intern vilket Sjukhusets styrelseordförande, moderaten Henrik Ripa önskar. Problemen är av allmänintresse och det är utmärkt att läkarna varnar för överbeläggning och dåliga arbetsvillkor..

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 14:42

Januariblåsningen – en fars i många akter

Det är bara att gratulera Stefan Löfven (S) till århundradets maktspel. Under onsdagen meddelade Jonas Sjöstedt (V) att partiet lägger ner sina röster i fredagens statsministeromröstning. Löfven har därmed lyckats uppnå sina två främsta mål: att behålla regeringsmakten och att splittra Alliansen..

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 05:59

Se Vänersborgs HC-Jonstorp direkt

På onsdagskvällen möts Vänersborgs HC-Jonstorp i alltvåan. TTELA direktsänder matchen på ttela.se med start klockan 18.

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 06:00

Andreas ställs mot gamla lagkompisar

Vänersborgs HC mot Jonstorps IF i Alltvåans fjärde omgång och live på ttela.se. För VHC:s Andreas Karlsson är matchen speciell..

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 07:32

Pingislegendar vikarierar som förbundskapten

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 09:45

Zibanejad skänkte VM-bonus till flicklagOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.