DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 05:35

DI - 11 jan 19 kl. 17:49

Europabörserna: Tvärnit för fordonssektorn och oljebolag



Europabörserna rörde sig generellt nedåt på fredagen efter att ha inlett dagen i positivt territorium, samlingsindexet Stoxx 600 var dock upp omkring 0,1 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stoxx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europabörserna, Tvärnitför , fordonssektornoch , oljebolag
DI - 21 jun 18 kl. 18:05

Europabörserna nedåt – fordonssektorn svag

De europeiska börserna hade en negativ utveckling under torsdagen. Handelskriget mellan USA och Kina fortsatte att tynga indexen. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,9 procent.

DI - 17 mar 15 kl. 18:02

Europabörserna: Fordonssektorn föll

Med ett svagare ZEW-index än väntat i ryggen sjönk Europabörserna på tisdagen. I synnerhet tungt gick det för fordonsbolag..

Affärsvärlden - 30 sep 15 kl. 11:31

Kraftigt lyft på Europabörserna

De ledande Europabörserna handlas högre på onsdagen. Fordonssektorn går starkt efter gårdagens nyhet från Kina att införa skattelättnader på mindre fordon. Även matvarukedjor avancerade under förmiddagen med brittiska Sainsbury i spetsen..

DI - 27 dec 18 kl. 17:57

Nedåt på Europabörserna när kraftbolag och fordonssektorn tyngde

Europabörserna utvecklades svagt efter juluppehållet med sjunkande kurser på torsdagen.  .

DI - Igår: 18:01

Fordon i topp på Europabörserna efter handelsoptimism

Europabörserna stärktes på bred front under fredagen då bland annat fordonssektorn tog fart efter positiva signaler i handelsutvecklingen mellan USA och Kina. Samlingsindexet Stoxx 600 stärktes 1,8 procent..

Affärsvärlden - 09 nov 15 kl. 11:51

Oljebolag lyfter på Europabörserna

Europabörserna handlades överlag lägre på måndagen efter en blandad utveckling i Asien under morgonen och en oförändrad stängning i USA i fredags. Bästa sektorer var råvaror och olja, sämsta var fastigheter och konsumentvaror..

DI - 28 dec 18 kl. 18:04

Oljebolag i täten när Europabörserna gick starkt framåt – Stoxx 600 upp 2 procent

Europabörserna utvecklades starkt på fredagen, efter torsdagens breda nedgångar. Fredagens handel fick stöd av den starka avslutningen i USA på torsdagen samt stigande kurser i Asien under morgonen..

DI - 21 aug 15 kl. 12:19

Europabörser: Tungt för oljebolag

De ledande Europabörserna backar på fredagen pressade av tillväxtoro. Efter ett par timmars handel hade dock de inledande kursfallen dämpats betänkligt..

DI - 10 dec 18 kl. 18:16

Europabörser: Tunga nedgångar i Europa

Europabörserna sjönk närmare 2 procent på måndagen med fordonssektorn som sänke. Börserna fortsatte därmed de senaste handelsdagarnas svängiga handel i spåren av fortsatt oro kring USA:s och Kinas handelskonflikt. Svag kinesisk makrodata tyngde också börshumöret..

DI - 13 nov 18 kl. 17:56

Europabörser: Oljebolag förlorare när indexen steg

Europabörserna handlades överlag högre på tisdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 ökade 0,7 procent. Flera oljebolag tyngde emellertid utvecklingen mot bakgrund av ett fortsatt sjunkande oljepris..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 7 timmar sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 8 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 9 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 9 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 10 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 10 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 10 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 11 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 11 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.