DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 00:00

DI - 11 jan 19 kl. 17:49

Europabörserna: Tvärnit för fordonssektorn och oljebolagEuropabörserna rörde sig generellt nedåt på fredagen efter att ha inlett dagen i positivt territorium, samlingsindexet Stoxx 600 var dock upp omkring 0,1 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stoxx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europabörserna, Tvärnitför , fordonssektornoch , oljebolag
DI - 21 jun 18 kl. 18:05

Europabörserna nedåt – fordonssektorn svag

De europeiska börserna hade en negativ utveckling under torsdagen. Handelskriget mellan USA och Kina fortsatte att tynga indexen. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,9 procent.

DI - 07 feb 19 kl. 18:04

Europabörser: Tvärnit för Fiat i Milano, aktien tyngde fordonssektorn

Europabörserna handlades nedåt på bred front under torsdagen. .

DI - 17 mar 15 kl. 18:02

Europabörserna: Fordonssektorn föll

Med ett svagare ZEW-index än väntat i ryggen sjönk Europabörserna på tisdagen. I synnerhet tungt gick det för fordonsbolag..

Affärsvärlden - 30 sep 15 kl. 11:31

Kraftigt lyft på Europabörserna

De ledande Europabörserna handlas högre på onsdagen. Fordonssektorn går starkt efter gårdagens nyhet från Kina att införa skattelättnader på mindre fordon. Även matvarukedjor avancerade under förmiddagen med brittiska Sainsbury i spetsen..

DI - 27 dec 18 kl. 17:57

Nedåt på Europabörserna när kraftbolag och fordonssektorn tyngde

Europabörserna utvecklades svagt efter juluppehållet med sjunkande kurser på torsdagen.  .

DI - 18 jan 19 kl. 18:01

Fordon i topp på Europabörserna efter handelsoptimism

Europabörserna stärktes på bred front under fredagen då bland annat fordonssektorn tog fart efter positiva signaler i handelsutvecklingen mellan USA och Kina. Samlingsindexet Stoxx 600 stärktes 1,8 procent..

DI - 24 jan 19 kl. 17:56

Europabörserna åt olika håll – fordonssektorn gick framåt

Europabörserna gick åt olika håll på torsdagen då London återigen hade en minusdag. Regionala Stoxx 600 steg 0,2 procent..

DI - 13 feb 19 kl. 18:14

Fordonssektorn ledde Europabörserna högre

Europabörserna utvecklades positivt under onsdagen efter ökad global handelsoptimism. Regionala Stoxx 600 steg 0,6 procent. .

Affärsvärlden - 09 nov 15 kl. 11:51

Oljebolag lyfter på Europabörserna

Europabörserna handlades överlag lägre på måndagen efter en blandad utveckling i Asien under morgonen och en oförändrad stängning i USA i fredags. Bästa sektorer var råvaror och olja, sämsta var fastigheter och konsumentvaror..

DI - 28 dec 18 kl. 18:04

Oljebolag i täten när Europabörserna gick starkt framåt – Stoxx 600 upp 2 procent

Europabörserna utvecklades starkt på fredagen, efter torsdagens breda nedgångar. Fredagens handel fick stöd av den starka avslutningen i USA på torsdagen samt stigande kurser i Asien under morgonen..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 1 timme sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 2 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 3 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 3 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 4 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 4 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 5 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 6 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 6 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.