DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 23:58

DI - 11 jan 19 kl. 17:47

Nordiska börserna avslutade veckan nedåtNordiska börser följde övriga Europa svagt nedåt på fredagen och samlingsindexet Vinx 30 minskade 0,2 procent till nivån 890. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordiska, börserna, avslutadeveckan nedåt
DI - 05 jul 16 kl. 17:16

Norden: Börserna avslutade nedåt

De nordiska börserna fortsatte handlas ned under tisdagen, och såg något bredare nedgångar än på måndagen. Ett rejält oljetapp tyngde framförallt Oslo-börsen. Samlingsindexet Nordic VINX hade klockan 17.

DI - 27 aug 15 kl. 17:15

Ordentliga uppgångar på de nordiska börserna

De nordiska börserna noterades för ordentliga uppgångar under torsdagens handel, i likhet med utvecklingen på de större europeiska börserna..

DI - 26 nov 15 kl. 17:55

Uppåt på de nordiska börserna

De nordiska börserna klättrade under torsdagens handel, och följde därmed utvecklingen i Europa överlag. Det nordiska samlingsindexet VINX Benchmark hade vid stängning stigit 0,8 procent till nivån 239..

DI - 06 jun 18 kl. 17:46

Blandat på de nordiska börserna

De nordiska börserna gick åt olika håll på onsdagen. I Oslo och Helsingfors steg börserna medan Köpenhamn föll..

DI - 11 okt 18 kl. 17:43

Nedåt på bred front på nordiska börserna

De nordiska börserna tappade under torsdagen efter branta amerikanska börsnedgångar på onsdagen som även fick Asienbörserna att rasa. Samlingsindexet Vinx 30 försvagades 2,2 procent till nivån 889..

DI - 12 nov 18 kl. 17:42

Oslo mot strömmen när de nordiska börserna backade

De nordiska börserna sjönk på måndagen med undantag för Oslo som gick mot strömmen. I Europa noterades tydliga nedgångar på samtliga av de ledande handelsplatserna. Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,3 procent till nivån 908..

DI - 15 jan 19 kl. 17:50

Nordiska börserna handlades uppåt på tisdagen

De nordiska börserna handlades uppåt på tisdagen i likhet med övriga Europa. Positiva uttalanden från Kina om skattesänkningar gav stöd, vilket även gav skjuts åt USA-börserna i öppningen. Det regionala samlingsindexet Vinx 30 ökade 0,6 procent till nivån 887..

DI - 14 maj 14 kl. 17:55

Blandat på nordiska börserna

De nordiska börserna gick åt olika håll under onsdagens handel, med uppgångar i Köpenhamn och Oslo. Vinnaren i Köpenhamn var FLSmidth som klättrade efter rapport..

Affärsvärlden - 14 okt 14 kl. 10:40

De nordiska börserna mot strömmen

De nordiska börserna går emot nedgångarna i omvärlden och kurserna på Stockholmsbörsen noteras i klart positivt territorium på tisdagsförmiddagen..

DI - 31 mar 15 kl. 17:08

Breda nedgångar på nordiska börserna

De nordiska börserna backade på tisdagen. På Oslobörsen fick DNO:s ägare en kalldusch efter besked om produktionsstopp, och i Köpenhamn handlades Maersk lägre efter avskiljd utdelning..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 1 timme sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 2 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 3 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 3 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 4 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 4 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 5 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 6 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 6 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.