DN > Utrikes

Wednesday, 23 January, 05:01

DN - 11 jan 19 kl. 17:46

Karin Bojs: När klimatskeptiker går på djupetDe tvivlade på klimatforskningen, så de gjorde om alltihop själva. För snart tio år började en grupp världsberömda fysiker på Berkeley i Kalifornien gräva i gamla klimatdata..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Bojs, Berkeley, Kalifornien

Dela artikeln

794 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karin, BojsNär , klimatskeptiker, går, djupet
SR - 18 aug 15 kl. 13:05

Karin Bojs bok om vårt ursprung – en vaccination mot rasism

"Min Europeiska familj" heter Karin Bojs nya bok, där hon med hjälp av den senaste DNA-tekniken söker sitt ursprung 54 000 år tillbaka i tiden. Karin Bojs berättar om vad hon hittat..

Västerbottens Folkblad - 23 nov 15 kl. 18:14

Augustpriset till Karin Bojs

Årets Augustpris i fackboksklassen går till ”Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren” av Karin Bojs. ”Sällan har 54 000 år flutit så lätt och så lärt”, konstaterar juryn.

Resume - 31 aug 13 kl. 07:30

Karin Bojs: Jag skriver en bok om min släkt under 50 000 år


Efter 16 år på Dagens Nyheter som landets mest välkända vetenskapsjournalist bestämde sig Karin Bojs för att säga upp sig och bli frilans. Nu skriver hon en bok om sin släkt som utspelar sig under 50 000 år..

DN - 14 aug 15 kl. 08:42

Karin Bojs väver samman dna-forskning med sin egen historia


Karin Bojs hade en liten släkt, tills hon bestämde sig för att göra ett dna-test och fick veta att hon stammar från Europas anmoder Ursula. I sin nya bok väver hon samman modern dna-forskning med människans – och sin egen – historia..

Nyteknik - 31 aug 15 kl. 10:37

Karin Bojs: Historien skrivs om av ingenjörer

Kryptoexperter, molekylärbiologer och kemister. I dag är det ingenjörer som driver historie- och släktforskningen framåt. Det konstaterar vetenskapsjournalisten Karin Bojs i sin senaste bok..

SmålandsPosten - 20 okt 15 kl. 06:57

Karin Bojs historia är vår historia

I två år har Karin Bojs plöjt hundratals forskningsrapporter, rest runt i Europa och intervjuat forskare och besökt fyndorter och utgrävningsplatser. Resultatet är en spännande populärvetenskaplig faktabok: Min Europeiska familj de senaste 54 000 åren..

SvD - 23 nov 15 kl. 18:18

Augustpriset till Karin Bojs

Årets Augustpris i fackboksklassen går till "Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren" av Karin Bojs. "Sällan har 54 000 år flutit så lätt och så lärt", konstaterar juryn..

DN - 23 nov 15 kl. 18:00

Fackbokspriset till Karin Bojs

Augustpriset i kategorin ”Årets svenska fackbok” går till författaren och DN-medarbetaren Karin Bojs ”Min europeiska familj – de senaste 54 000 åren”..

DN - 23 nov 15 kl. 18:00

Karin Bojs och Jonas Hassen Khemiri båda Augustvinnare

Augustpriset i kategorin ”Årets svenska fackbok” går till författaren och DN-medarbetaren Karin Bojs ”Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren”. ”Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiri tilldelas priset i den skönlitterära kategorin..

BT - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

Kristianstadsbladet - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Smällar i Kista – bombgruppen på plats

En hög smäll har hörts vid ett flerfamiljshus i sydöstra delen av Kista. Nationella bombgruppen är på plats och polisen utreder allmänfarlig ödeläggelse. – Mycket talar för att det varit någon typ av explosion snarare än en sten som krossat rutorna, säger Anna Westberg presstalesperson vid polisregion Stockholm.

DN - 5 timmar sedan

Funktionsnedsatt flicka körd till fel bostad

En skoltaxi i Malmö lämnade av en nioårig funktionsnedsatt flicka som inte kan prata hemma hos fel föräldrar. Hennes föräldrar var utom sig av oro och först efter en timme kom flickan hem, skriver Sydsvenskan..

DN - 6 timmar sedan

Viralt ”hån” i USA omvärderas efter nya klipp

Hånade gymnasiepojkar en man ur den amerikanska ursprungsbefolkningen – eller försökte de lugna en spänd situation under ett besök i Washington DC? Händelsen som har skapat stora rubriker i USA har nu omvärderats..

DN - 6 timmar sedan

Smällar i Kista – bombgruppen på väg

Någon form av hög smäll har hörts i sydöstra delen av Kista. Polisens bombgrupp är på väg. – Vi har konstaterat en krossad ruta på ett bostadshus, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl hos polisen..

DN - 7 timmar sedan

Nya problem fördröjer arbetet för att nå pojken i brunnen

Borrningsarbetet för att nå fram till den tvåårige pojke som föll ner i en djup brunn i Spanien gick under tisdagen in i ett avgörande skede, men stötte återigen på problem som nu fördröjer processen ytterligare..

DN - 7 timmar sedan

Kulturkommissionen: Tror Henrik Bromander på elallergi?

Spoilervarning! I 2019 års första avsnitt av DN Kulturs podcast Kulturkommissionen avhandlas Henrik Bromanders nya roman ”Högspänning”..

DN - 7 timmar sedan

Risk för fallande bostadspriser vid slopat ränteavdrag

Sänkta eller slopade ränteavdrag för bostäder har under de senaste åren regelbundet föreslagits för att komma till bukt med hushållens bolåneskulder. Men de goda argumenten är få och konsekvenserna kan bli stora, skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB på DN Debatt, och varnar för kraftigt fallande bostadspriser..

DN - 8 timmar sedan

Ronnie Hellströms guldbollar värderade under ”Antikrundan”

Vad är en Guldboll värd? Ronnie Hellström tog med sina två dyrgripar till SVT:s ”Antikrundan” för att få svar. Men han skulle aldrig sälja dem.

DN - 8 timmar sedan

Rekordmånga privatjet till Davos

Trots att klimatfrågan tar större plats än någonsin under årets ekonomiska toppmöte i Davos väljer många deltagare att flyga privatjet till den schweiziska orten, skriver The Guardian. Enligt experter handlar det om uppemot 1.500 plan..

DN - 8 timmar sedan

En belåten Bolsonaro klev upp på scenen i Davos

DAVOS. Donald Trump deltar inte på årets Världsekonomiska forum, vilket har gett Brasiliens nyvalde högerpopulistiska president en plats i rampljuset. I sitt tal i Davos valde Jair Bolsonaro samma tema som Trump gjorde förra året; att hans land ska bli mer näringslivsvänligt och öppnare för investeringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.