DN > Utrikes

Monday, 22 April, 02:59

DN - 11 jan 19 kl. 17:46

Karin Bojs: När klimatskeptiker går på djupetDe tvivlade på klimatforskningen, så de gjorde om alltihop själva. För snart tio år började en grupp världsberömda fysiker på Berkeley i Kalifornien gräva i gamla klimatdata..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Bojs, Berkeley, Kalifornien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karin, BojsNär , klimatskeptiker, går, djupet
SR - 18 aug 15 kl. 13:05

Karin Bojs bok om vårt ursprung – en vaccination mot rasism

"Min Europeiska familj" heter Karin Bojs nya bok, där hon med hjälp av den senaste DNA-tekniken söker sitt ursprung 54 000 år tillbaka i tiden. Karin Bojs berättar om vad hon hittat..

Västerbottens Folkblad - 23 nov 15 kl. 18:14

Augustpriset till Karin Bojs

Årets Augustpris i fackboksklassen går till ”Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren” av Karin Bojs. ”Sällan har 54 000 år flutit så lätt och så lärt”, konstaterar juryn.

Resume - 31 aug 13 kl. 07:30

Karin Bojs: Jag skriver en bok om min släkt under 50 000 år


Efter 16 år på Dagens Nyheter som landets mest välkända vetenskapsjournalist bestämde sig Karin Bojs för att säga upp sig och bli frilans. Nu skriver hon en bok om sin släkt som utspelar sig under 50 000 år..

DN - 14 aug 15 kl. 08:42

Karin Bojs väver samman dna-forskning med sin egen historia


Karin Bojs hade en liten släkt, tills hon bestämde sig för att göra ett dna-test och fick veta att hon stammar från Europas anmoder Ursula. I sin nya bok väver hon samman modern dna-forskning med människans – och sin egen – historia..

Nyteknik - 31 aug 15 kl. 10:37

Karin Bojs: Historien skrivs om av ingenjörer

Kryptoexperter, molekylärbiologer och kemister. I dag är det ingenjörer som driver historie- och släktforskningen framåt. Det konstaterar vetenskapsjournalisten Karin Bojs i sin senaste bok..

SmålandsPosten - 20 okt 15 kl. 06:57

Karin Bojs historia är vår historia

I två år har Karin Bojs plöjt hundratals forskningsrapporter, rest runt i Europa och intervjuat forskare och besökt fyndorter och utgrävningsplatser. Resultatet är en spännande populärvetenskaplig faktabok: Min Europeiska familj de senaste 54 000 åren..

SvD - 23 nov 15 kl. 18:18

Augustpriset till Karin Bojs

Årets Augustpris i fackboksklassen går till "Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren" av Karin Bojs. "Sällan har 54 000 år flutit så lätt och så lärt", konstaterar juryn..

DN - 23 nov 15 kl. 18:00

Fackbokspriset till Karin Bojs

Augustpriset i kategorin ”Årets svenska fackbok” går till författaren och DN-medarbetaren Karin Bojs ”Min europeiska familj – de senaste 54 000 åren”..

DN - 23 nov 15 kl. 18:00

Karin Bojs och Jonas Hassen Khemiri båda Augustvinnare

Augustpriset i kategorin ”Årets svenska fackbok” går till författaren och DN-medarbetaren Karin Bojs ”Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren”. ”Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiri tilldelas priset i den skönlitterära kategorin..

BT - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

Kristianstadsbladet - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

En död i fyrhjulingsolycka i Smedjebacken

En person omkom i en fyrhjulingsolycka i Smedjebacken i Dalarna på söndagen. Enligt P4 Dalarna ska den döde vara en man i 25-årsåldern och han ska ha avlidit vid olyckan..

DN - 4 timmar sedan

Hedman nominerad till Norris Trophy – igen

Victor Hedman, 28, vann Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back, förra säsongen..

DN - 4 timmar sedan

Rymdkapsel kan ha förstörts vid olycka i Florida

I juli skulle den flyga med astronauter ombord. Men i helgen drabbades Space X:s rymdkapsel av ett fel under ett test – lågor och rök sågs stiga upp från den..

DN - 5 timmar sedan

”Game of thrones” avsnitt två har läckt

Det andra avsnittet av ”Game of thrones” åttonde säsong har läckt på nätet. Avsnittet, som har premiär den 22 april i Sverige, gick att se redan på söndagskvällen i Tyskland, enligt Independent..

DN - 6 timmar sedan

Demonstration i Rabat för gripna aktivister

Tusentals människor samlades i Marockos huvudstad Rabat på söndagen för att manifestera till stöd för en stor grupp aktivister som dömts till fängelse..

DN - 6 timmar sedan

Kvinna död när bil voltade in i trädgård

En kvinna har avlidit sedan den bil hon färdades i voltade och for in i en trädgård i Slöinge i halland på söndagskvällen..

DN - 6 timmar sedan

Risken för skogsbränder sprider sig

Skogs- och gräsbränder härjar runtom i södra Sverige. Nu fortsätter solen gassa – och brandriskzonen kan vidgas, enligt SMHI..

DN - 8 timmar sedan

Tiotal döda i skred i Colombia

Minst 14 personer har omkommit i ett jordskred i sydvästra Colombia, meddelar landets beredskapsmyndighet. Ytterligare åtminstone fem personer har skadats..

DN - 9 timmar sedan

Anna, 11, fick inte stöd av skolan – varit hemma i två år

Anna, 11, blev som 9-åring utbränd efter att skolan inte lyckades ge henne rätt stöd. Hon har sedan dess varit hemma från skolan. – Anna kraschade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.