DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 05:39

DI - 11 jan 19 kl. 17:43

Äntligen avskaffas värnskattenLEDARE. En av de få konkreta och datumsatta skatteförändringarna i fredagens politiska överenskommelse är den slopade värnskatten. Det är en skatt som har getts en oproportionerligt stor vikt i det politiska klimatet. Den är enbart skadlig, den kostar nästan ingenting att avskaffa, den skulle egentligen ha varit tillfällig men blev kvar i 25 år..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äntligen, avskaffas, värnskatten
SvD - 14 mar 13 kl. 10:52

?Värnskatten blir kvar?

Värnskatten kommer inte att kunna avskaffas under den kommande mandatperioden, om regeringen sitter kvar efter valet 2014..

DI - 09 nov 18 kl. 19:57

Kristerssons raka besked: "Värnskatten ska avskaffas"

Moderaterna lovar att driva igenom flera av Centerns och Liberalernas hjärtefrågor om Ulf Kristersson släpps fram som statsminister. Beskedet från M-ledaren är att en avveckling av värnskatten ska inledas under mandatperioden..

BT - 20 mar 13 kl. 17:13

Viktigt vägval att våga vägra värnskatt

?Det ska löna sig bättre att utbilda sig och ta ansvar. Skatteskalan ska göras plattare genom att värnskatten avskaffas och färre betalar statlig skatt.?

YA - 28 dec 12 kl. 04:00

Ta fram mangeln, Borg

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
YA anser: Skatterna har sänkts men krånglats till. Det är dags för en ny jobbfrämjande skattereform.
För drygt två decennier sedan fick Sverige ett tydligt skattesystem.

Cornucopia - 24 mar 15 kl. 11:41

SACO vill avskaffa reseavdraget för jobbpendlare

SACO:s skattehöjarivar och motvilja mot de egna medlemmarna fortsätter. Man vill avskaffa reseavdraget för jobbpendlare, med motiveringen att dessa fifflar och att höginkomsttagare (dvs SACO:s medlemmar) gynnas.

Det hela ligger i linje med att man också vill sätta åt medlemmar som bor i villa istället för att ha köpt ett bostadsbubbledyrt centralt klubbmedlemskap i en bostadsrättsförening, då SACO också vill återinföra fastighetsskatten på specifikt villor.

BT - 28 aug 14 kl. 21:33

Björklund: Värnplikt kan behövas

Folkpartiledaren Jan Björklund utesluter inte att "någon form" av värnplikt kan behövas. Han säger också ja till surrogatmödraskap om det inte blir kommersialiserat. Många av frågorna i SVT:s partiledarutfrågning rörde sig kring ämnen där FP tycker annorlunda än andra partier i regeringen.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 14:29

Moderaterna varnar: Flyktingkostnaden kan bli "gökungen" som tränger ut välfärden

Moderaterna varnar för att kostnaden för flyktingmottagandet ska gå ut över vården, skolan och omsorgen. "Det här riskerar att bli gökungen som tränger ut allt annat ur välfärdsboet", sade partiets ekonomisk-politiske talesman Ulf Kristersson när han och Anna Kinberg Batra presenterade Moderaternas skuggbudget. De senaste veckorna har tusen personer om dagen sökt asyl i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 14:29

Moderaterna varnar: Flyktingkostnaden kan bli "gökungen" som tränger ut välfärden

Moderaterna varnar för att kostnaden för flyktingmottagandet ska gå ut över vården, skolan och omsorgen. "Det här riskerar att bli gökungen som tränger ut allt annat ur välfärdsboet", sade partiets ekonomisk-politiske talesman Ulf Kristersson när han och Anna Kinberg Batra presenterade Moderaternas skuggbudget. De senaste veckorna har tusen personer om dagen sökt asyl i Sverige.

Dagens PS - Igår: 12:54

Skatten sänks med flera tusenlappar

Blir det jackpot i din plånbok med Sveriges nya regeringskonstellation? I dag blev Stefan Löfven på nytt statsminister i Sverige. Det var högst väntat då Centern, Liberalerna och Vänsterpartiet deklarerat att Löfven skulle släppas fram.

Helsingborgs Dagblad - 28 dec 15 kl. 19:33

Höjd skatt kan bli dyr affär.

Från årsskiftet lär Sverige ha världens högsta marginalskatt."Äntligen!", kan den politiska vänsterflygel där varje obeskattad inkomstkrona är en potentiell stöld från politikerna utbrista.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 7 timmar sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 8 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 9 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 9 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 10 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 10 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 10 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 11 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 11 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.