SVT > Kultur

Thursday, 24 January, 03:02

SVT - 11 jan 19 kl. 17:23

2018 rekordår för kinesisk filmindustri – och den internationella expansionen fortsätterKina fortsätter att satsa stort på film, och framför allt på att lansera filmer internationellt. 2018 var ett rekordår sett till landets biointäkter, och allt fler filmer når också internationella framgångar..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 2018, rekordårför , kinesisk, filmindustrioch den , internationella, expansionenfortsätter
DN - 26 dec 17 kl. 14:19

Sydkorea: Nord öppnar för samtal under 2018

Sydkorea förutspår att Nordkorea kommer att öppna sig för samtal med USA under 2018. Samtidigt visar kinesisk tulldata att Nordkoreas allierade följer FN-sanktionerna och export av oljeprodukter till diktaturen har stoppats..

SvD - 21 nov 14 kl. 22:44

New york: nya rekord efter kinesisk rÄntesÄnkning, djia +0,5%

USA-börserna steg på fredagen där S&P 500 och Dow Jones återigen nådde nya rekordnivåer. Riskaptiten stärktes av Kinas räntesänkning och Mario Draghis ord om att han ska göra vad som krävs för att höja inflationen. Uppgången avmattades något mot slutet av kvällen, främst på grund av att tekniksektorn tappat mark..

DI - 11 nov 15 kl. 10:28

Alibaba slår rekord på kinesisk singeldag

Den så kalladesingeldagen i Kina, landets största dag för onlinehandel, tycks i år bli större än tidigare..

Dagensanalys.se - 04 jan 19 kl. 18:14

Vad var hetast på DA under 2018?

Under året har vi skickat ut 52 nyhetsbrev med ”Veckans Hetaste”, det vill säga de tio artiklar som ni läsare plöjt igenom flest gånger varje vecka. Nu när det nya året precis börjat kan det vara spännande att se vilka teman som trendade under förra året. Här kommer därför Dagens Analys årskrönika!

Helsingborgs Dagblad - 07 okt 15 kl. 23:43

Tuff serieupptakt för Rekord

Om en vecka debuterar nyförvärvet Wang Zhi Xu i BTK Rekord. I väntan på kinesisk förstärkning var Warta tyngre, lurigare och bättre..

SR - 11 nov 16 kl. 17:58

Kinesisk näthandel slår rekord

11 november är utsedd till näthandelns dag i Kina, och årets jätterea har redan slagit slår rekord..

Realtid - 04 okt 17 kl. 11:12

Nytt rekord: Kinesisk porslinsskål såld för 308 miljoner kronor

En 1000 år gammal porslinsskål såldes på Sothebys i Hong Kong i tisdags. Priset blev 308 miljoner kronor, vilket är rekord för kinesiskt porslin. Det tidigare rekordet var på 290 miljoner kronor..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Uppåt för kinesisk export

Kinas export lyfte nästan 10 procent i september till motsvarande 186,6 miljarder dollar, vilket är rekord för en enskild månad. Samtidigt steg importen 2,4 procent till 158,7 miljarder dollar. Handelsöverskottet ökade därmed till nästan 28 miljarder dollar, enligt officiell statistik.

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 12 kl. 04:36

Uppåt för kinesisk export

Kinas export lyfte nästan 10 procent i september till motsvarande 186,6 miljarder dollar, vilket är rekord för en enskild månad. Samtidigt steg importen 2,4 procent till 158,7 miljarder dollar. Handelsöverskottet ökade därmed till nästan 28 miljarder dollar, enligt officiell statistik.

BT - 04 jun 14 kl. 17:50

Rekordmånga mindes kinesisk massaker

Medan säkerhetskontroller gjorde det omöjligt att i Peking uppmärksamma 25-årsdagen av massakern vid Himmelska fridens torg samlades tiotusentals människor i Hongkong för att minnas - och påminna om - händelsen. Manifestationen där var den enda större i sitt slag i Kina.- Den här händelsen måste gjutas in i allas hjärtan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Gigant inom konstfilmen har gått bort

En av 1900-talets giganter inom avantgarde-filmen har gått bort: Litauiska filmaren, poeten och konstnären Jonas Mekas. Han blev 96 år gammal..

SVT - 8 timmar sedan

Filmrecension: Skalpellskarp dialog i The Favourite

”Den grekiske dysterkvisten har den här gången gjort en osedvanligt rolig film, som dessutom är smart, snygg som attan och extremt välspelad”. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin gillar Yorgos Lanthimos nya hårt Oscarnominerade film..

SVT - 8 timmar sedan

Caroline Albertine Minor: ”Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring”

Vad gör man när den man älskar glömmer vem man är? Den danska litteraturens nya stjärnskott Caroline Albertine Minor tar upp frågan i sin senaste bok Välsignelser, där hon bland annat skildrar den självupplevda skulden och sorgen efter att ha lämnat en man som förlorat minnet. – Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring, säger hon..

SVT - 11 timmar sedan

Sverigedemokraterna om Timbuktu-kritiken: Valaffischen inget upphovsrättbrott

Sverigedemokraterna bestrider den stämning som skickats in av musikförlaget Universal om att partiet ska ha gjort intrång på artisten Timbuktus upphovsrätt när de använde strofen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” i sina valkampanjaffisher i Stockholm..

SVT - Igår: 15:39

Sveriges kulturpolitik – detta hoppas branschorganisationerna på

Amanda Lind (MP) axlar en grannlaga uppgift som ny kulturminister, då branschens förväntningar är långt ifrån låga. – Vi behöver säkerställa en långsiktig finansiering av kulturen, säger Anna Serner, vd för Svenska filminstitutet..

SVT - 15 timmar sedan

James Gandolfinis son blir Tony Soprano i Sopranos-filmen

Nu är det klart vem som får James Gandolfinis roll som Tony Soprano i den kommande långfilmen ”The many saints of Newark”– och det är ingen annan än hans son, Michael Gandolfini, skriver Variety. -Det är en stor ära att föra min pappas arv vidare genom att träda in i rollen som en ung Tony Sorpano, säger Gandolfini till sajten..

SVT - 15 timmar sedan

Metoo-publiceringarna ledde till nytt rekord av PO-anmälningar

2018 ökade fällningarna i Pressens opinionsnämnd, PON, från 33 stycken 2017 till 86 stycken 2018. Ett av skälen är de metoo-publiceringar som gjordes under året..

SVT - 18 timmar sedan

Hundratals skånska kulturarbetare i gemensam protest: Stoppa nedskärningarna

Hundratals skånska teatergrupper, kulturscener, scenkonstgrupper och kulturarbetare går nu ut i en gemensam protest. Anledningen är att Region Skåne beslutat att banta länets kulturbudget med 20 miljoner. ”Kulturlivet inte bara utarmas, utan raseras helt av detta beslut”, skriver företrädare för Nätverket för Skånsk Scenkonst i ett gemensamt upprop..

SVT - 19 timmar sedan

De kan få Sveriges Radios lyrikpris

Fem lyriker har chansen att ta hem Sveriges Radios lyrikpris..

SVT - 19 timmar sedan

Peter Jacksons krigsdokumentär till Sverige

Sagan om ringen-regissören Peter Jacksons dokumentär, där moderna verktyg använts för att väcka liv i filmklipp från första världskriget, går upp på vita duken i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.