DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 00:09

DI - 11 jan 19 kl. 17:03

Ekonomiprofessor: Den som lyfter luren driver prisetI alla finansiella transaktioner finns det som bekant minst en köpare och en säljare, men forskning säger att kursen i samband med transaktioner drivs av den som lyfter på luren och ringer upp den andra parten. Om köparen ringer säljaren går priset upp, medan om säljaren ringer köparen går priset ned. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EkonomiprofessorDen som , lyfter, luren, driver, priset
ÖstersundsPosten - 08 jun 14 kl. 12:34

Hela länet lyfter med VM

När Nalle Hansson, säkerhetschef på Skistar i Åre, lyfter luren och svarar befinner han sig fortfarande i ett glädjerus efter beskedet i Barcelona om att Åre får arrangera alpina VM 2019..

Sydsvenskan - 24 feb 14 kl. 05:30

Vårdcentraler får bonus om de lyfter luren snabbt

De skånska vårdcentralerna är sämst i landet på att svara i telefon.
Men sedan en bonus infördes har fler patienter kommit fram till vården.
27 vårdcentraler klarar fortfarande inte målen..

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

YLE - 16 jul 13 kl. 15:32

Ekonomiprofessor: "Välfärdsmodellen ohållbar"

Ska Finland ta sig ur den ekomomiska krisen måste sysselsättningen upp och arbete värderas. Det säger MIT-professorn Bengt Holmström. Det är ohållbart att det är så lönsamt att tacka nej till jobb och att lägre ansedda jobb inte värdesätts, säger Holmström som i dag debatterade ämnet på Suomi Areena i Björneborg.

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 08:27

Framgången driver Stephen King

Tänk om man hade möjlighet att resa tillbaka i tiden och förändra historien?Det är temat i Stephen Kings roman "22/11 1963" - där en man får möjligheten att förhindra mordet på John F Kennedy.
I den nu Sverigeaktuella boken får huvudpersonen en möjlighet att resa tillbaka i tiden, till några år innan Kennedymordet.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 08:27

Framgången driver Stephen King

Tänk om man hade möjlighet att resa tillbaka i tiden och förändra historien?Det är temat i Stephen Kings roman "22/11 1963" - där en man får möjligheten att förhindra mordet på John F Kennedy.
I den nu Sverigeaktuella boken får huvudpersonen en möjlighet att resa tillbaka i tiden, till några år innan Kennedymordet.

Kristianstadsbladet - 16 jun 11 kl. 06:30

När slumpen lyfter fram musik

Lagom morgonyr slog jag i söndags på tv:n. Snubblade rätt in i ett framträdande av den för mig helt ?
Lagom morgonyr slog jag i söndags på tv:n.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 07:52

Spekulationer bekymrar ekonomiprofessor

Hur ser den globala ekonomin ut i framtiden? Det är en av frågorna som världsledande ekonomer diskuterar på Grand hotell i Lund på fredag.
En av föredragshållarna är ekonomiprofessor Katarina Juselius, verksam vid Köpenhamns Universitet.

Affärsvärlden - 04 apr 14 kl. 07:26

Ekonomiprofessor lämnar Fed

Ekonomiprofessor Jeremy Stein, ledamot vid Federal Reserve, kommer att lämna den amerikanska centralbanken efter att ha tjänstgjort under två år..

Affärsvärlden - 10 apr 14 kl. 08:14

Ekonomiprofessor: Därför är Turning Torso så svårsåld

Turning Torsos ägare, HSB Malmö, betalar fem gånger mer än gängse marknadshyra för två konferensvåningar i huset. Det kan kanske förklara varför den skruvade skyskrapan är så svårsåld, tror en ekonomiprofessor..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 2 timmar sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 3 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 3 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 4 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 4 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 5 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 5 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 6 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 7 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.