DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 05:45

DI - 11 jan 19 kl. 17:03

Ekonomiprofessor: Den som lyfter luren driver prisetI alla finansiella transaktioner finns det som bekant minst en köpare och en säljare, men forskning säger att kursen i samband med transaktioner drivs av den som lyfter på luren och ringer upp den andra parten. Om köparen ringer säljaren går priset upp, medan om säljaren ringer köparen går priset ned. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EkonomiprofessorDen som , lyfter, luren, driver, priset
ÖstersundsPosten - 08 jun 14 kl. 12:34

Hela länet lyfter med VM

När Nalle Hansson, säkerhetschef på Skistar i Åre, lyfter luren och svarar befinner han sig fortfarande i ett glädjerus efter beskedet i Barcelona om att Åre får arrangera alpina VM 2019..

Sydsvenskan - 24 feb 14 kl. 05:30

Vårdcentraler får bonus om de lyfter luren snabbt

De skånska vårdcentralerna är sämst i landet på att svara i telefon.
Men sedan en bonus infördes har fler patienter kommit fram till vården.
27 vårdcentraler klarar fortfarande inte målen..

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

YLE - 16 jul 13 kl. 15:32

Ekonomiprofessor: "Välfärdsmodellen ohållbar"

Ska Finland ta sig ur den ekomomiska krisen måste sysselsättningen upp och arbete värderas. Det säger MIT-professorn Bengt Holmström. Det är ohållbart att det är så lönsamt att tacka nej till jobb och att lägre ansedda jobb inte värdesätts, säger Holmström som i dag debatterade ämnet på Suomi Areena i Björneborg.

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 08:27

Framgången driver Stephen King

Tänk om man hade möjlighet att resa tillbaka i tiden och förändra historien?Det är temat i Stephen Kings roman "22/11 1963" - där en man får möjligheten att förhindra mordet på John F Kennedy.
I den nu Sverigeaktuella boken får huvudpersonen en möjlighet att resa tillbaka i tiden, till några år innan Kennedymordet.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 08:27

Framgången driver Stephen King

Tänk om man hade möjlighet att resa tillbaka i tiden och förändra historien?Det är temat i Stephen Kings roman "22/11 1963" - där en man får möjligheten att förhindra mordet på John F Kennedy.
I den nu Sverigeaktuella boken får huvudpersonen en möjlighet att resa tillbaka i tiden, till några år innan Kennedymordet.

Kristianstadsbladet - 16 jun 11 kl. 06:30

När slumpen lyfter fram musik

Lagom morgonyr slog jag i söndags på tv:n. Snubblade rätt in i ett framträdande av den för mig helt ?
Lagom morgonyr slog jag i söndags på tv:n.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 07:52

Spekulationer bekymrar ekonomiprofessor

Hur ser den globala ekonomin ut i framtiden? Det är en av frågorna som världsledande ekonomer diskuterar på Grand hotell i Lund på fredag.
En av föredragshållarna är ekonomiprofessor Katarina Juselius, verksam vid Köpenhamns Universitet.

Affärsvärlden - 04 apr 14 kl. 07:26

Ekonomiprofessor lämnar Fed

Ekonomiprofessor Jeremy Stein, ledamot vid Federal Reserve, kommer att lämna den amerikanska centralbanken efter att ha tjänstgjort under två år..

Affärsvärlden - 10 apr 14 kl. 08:14

Ekonomiprofessor: Därför är Turning Torso så svårsåld

Turning Torsos ägare, HSB Malmö, betalar fem gånger mer än gängse marknadshyra för två konferensvåningar i huset. Det kan kanske förklara varför den skruvade skyskrapan är så svårsåld, tror en ekonomiprofessor..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 7 timmar sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 8 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 9 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 9 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 10 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 10 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 10 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 11 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 11 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.