DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 00:00

DI - 11 jan 19 kl. 17:03

Förtroendekris skakar Svenska Kraftnät – "Utomordentligt allvarligt"Både regeringen och riksdagen agerar efter att Svenska Kraftnät har drabbats av en förtroendekris. Anledningen är uppgifter om bland annat oegentligeter och misstänkta överträdelser av Säkerhetskyddslagen vid myndigheten som ansvarar för elsystemet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska Kraftnät, Säkerhetskyddslagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förtroendekris, skakarSvenska , Kraftnät, Utomordentligt, allvarligt
DN - 09 jan 19 kl. 20:50

Näringsutskottets ordförande kräver korten på bordet från regeringen

Nu kräver ordföranden i riksdagens näringsutskott Lars Hjälmered (M) att regeringen och den ansvarige ministern Ibrahim Baylan lägger korten på bordet när det gäller DN:s avslöjanden kring hur Svenska kraftnäts vd Ulla Sandborgh agerat. – Om en myndighetschef försökt hålla undan information i akt och mening att försöka påverka valutgången så är det utomordentligt allvarligt, säger han..

DN - 11 jan 19 kl. 12:23

Näringsutskottets ordförande: ”De har många frågor att besvara”

Näringsutskottets ordförande Lars Hjälmered (M) bjuder nu in energiminister Ibrahim Baylan (S) och Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh till näringsutskottets sammanträde på torsdag. Bakgrunden är DN:s rapportering om bland annat brister i säkerhetsprövningar. – Uppgifterna som framkommit är utomordentligt allvarliga och det finns många frågor de bör besvara, säger Lars Hjälmered.

DN - 31 jan 19 kl. 13:10

Moderaterna KU-anmäler Löfven och Baylan

Efter turerna på Svenska kraftnät KU-anmäler Moderaterna nu statsminister Stefan Löfven och den tidigare energiministern Ibrahim Baylan. – Det är utomordentligt allvarliga uppgifter som har framkommit, säger näringsutskottets ordförande Lars Hjälmered (M) till DN..

Kristianstadsbladet - 04 jun 12 kl. 10:19

KFF-stjärnan kräver skärpning

Än en gång tappar Kristianstads FF en 1?0-ledning. Nu vill vänstermittfältaren Johan Svensson, 31, att laget skärper till sig ?

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 1 timme sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 2 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 3 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 3 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 4 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 4 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 5 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 6 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 6 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.