DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 05:35

DI - 11 jan 19 kl. 17:03

Förtroendekris skakar Svenska Kraftnät – "Utomordentligt allvarligt"Både regeringen och riksdagen agerar efter att Svenska Kraftnät har drabbats av en förtroendekris. Anledningen är uppgifter om bland annat oegentligeter och misstänkta överträdelser av Säkerhetskyddslagen vid myndigheten som ansvarar för elsystemet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska Kraftnät, Säkerhetskyddslagen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förtroendekris, skakarSvenska , Kraftnät, Utomordentligt, allvarligt
DN - 09 jan 19 kl. 20:50

Näringsutskottets ordförande kräver korten på bordet från regeringen

Nu kräver ordföranden i riksdagens näringsutskott Lars Hjälmered (M) att regeringen och den ansvarige ministern Ibrahim Baylan lägger korten på bordet när det gäller DN:s avslöjanden kring hur Svenska kraftnäts vd Ulla Sandborgh agerat. – Om en myndighetschef försökt hålla undan information i akt och mening att försöka påverka valutgången så är det utomordentligt allvarligt, säger han..

DN - 11 jan 19 kl. 12:23

Näringsutskottets ordförande: ”De har många frågor att besvara”

Näringsutskottets ordförande Lars Hjälmered (M) bjuder nu in energiminister Ibrahim Baylan (S) och Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh till näringsutskottets sammanträde på torsdag. Bakgrunden är DN:s rapportering om bland annat brister i säkerhetsprövningar. – Uppgifterna som framkommit är utomordentligt allvarliga och det finns många frågor de bör besvara, säger Lars Hjälmered.

Kristianstadsbladet - 04 jun 12 kl. 10:19

KFF-stjärnan kräver skärpning

Än en gång tappar Kristianstads FF en 1?0-ledning. Nu vill vänstermittfältaren Johan Svensson, 31, att laget skärper till sig ?

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 7 timmar sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 8 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 9 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 9 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 10 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 10 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 10 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 11 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 11 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.