YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:26

YLE - 11 jan 19 kl. 16:41

De ungas regering leds också av tre män i kostym - regeringsbildningen slutade i dramatikDe politiska ungdomsförbundens regeringsförhandlingar slutade i dramatik på fredagen. Ungdomarnas regering ville satsa på utbildning och en ambitiös miljöpolitik, men möttes av kritik..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De ungas, regering, ledsockså av , tre, mäni , kostym regeringsbildningen slutade i dramatik
SvD - 31 mar 15 kl. 07:58

Arbetsmarknadspolitiken har brister med S-ledd regering, menar LO

LO ryter till mot regeringen rörande arbetsmarknadspolitiken. "Vi förväntar oss mer av en S-ledd regering" skriver tre ledande LO-företrädare i en debattartikel i Dagens Industri..

UNT - 15 jan 18 kl. 15:00

Tre omaka partier

Norge får en ny regering av tre partier som står långt från varandra..

YLE - 24 jun 14 kl. 04:53

Finland fick ny regering

President Sauli Niinistö har beviljat Jyrki Katainens (Saml) regering avsked och har utnämnt en ny regering. Den nya regeringen leds av Alexander Stubb (Saml). Riksdagen röstade om statsministern i går.

Politikerbloggen - 02 jul 12 kl. 09:32

NOVUS Bör MP ingå i en M-ledd regering?

NOVUS. 51 procent av svenskarna säger nej till att Miljöpartiet skulle ingå i en regering som leds av en moderat statsminister. Det visar en mätning från Novus som presenteras av TV4Nyheterna idag.

Kristianstadsbladet - 05 aug 13 kl. 16:12

Irans nya regering utsedd


Irans nye president Hassan Rohani presenterade på måndagen sin nya regering. De 18 ministrarna - samtliga män - är erfarna politiker från hela det politiska spektrumet.Sju är reformsinnade, tre konservativa, fyra moderata och fyra anses vara oberoende.

BT - 05 aug 13 kl. 16:14

Irans nya regering utsedd

Irans nye president Hassan Rohani presenterade på måndagen sin nya regering. De 18 ministrarna - samtliga män - är erfarna politiker från hela det politiska spektrumet. Sju är reformsinnade, tre konservativa, fyra moderata och fyra anses vara oberoende.

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 14 kl. 08:55

Ungas uteliv får betyget godkänt

Arkivfoto: Annika af Klercker/SvD/TT
Trelleborgs kommun klarar precis nivån för godkänt i en undersökning av utelivet för unga. Möjligheten att umgås på nyktra mötesplatser samt marknadsföringen av dessa platser hjälper upp betyget.
Det är Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, som undersökt vad kommunerna i landet gör för satsningar på ungas fritid.

DN - 24 jun 14 kl. 09:57

Ny finländsk regering utnämnd

Finland har fått en ny regering. President Sauli Niinistö hade tidigare beviljat statsminister Jyrki Katainens regering avsked och har nu utnämnt den nya regeringen som leds av Alexander Stubb från det konservativa Samlingspartiet..

Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 10:05

Ny finländsk regering utnämnd


Finland har fått en ny regering. President Sauli Niinistö hade tidigare beviljat statsminister Jyrki Katainens regering avsked och har nu utnämnt den nya regeringen som leds av Alexander Stubb från det konservativa Samlingspartiet.Riksdagen valde Stubb till ny statsminister redan på måndagen och Stubb enades samma dag med partistyrelsen om vilka från partiet som blir ministrar i den nya regeringen.

DalaDemokraten - 24 jun 14 kl. 10:05

Ny finländsk regering utnämnd

Finland har fått en ny regering. President Sauli Niinistö hade tidigare beviljat statsminister Jyrki Katainens regering avsked och har nu utnämnt den nya regeringen som leds av Alexander Stubb från det konservativa Samlingspartiet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 12 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 15 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 20 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 21 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.