SVT > Inrikes

Monday, 22 April, 18:19

SVT - 11 jan 19 kl. 16:29

Partierna ger besked om läget i regeringsfråganAnnie Lööf har meddelat att C-ledningen rekommenderar för partiet att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, efter en överenskommelse mellan C, L, S och MP. Ulf Kristersson kommer att hålla en pressträff efter beskedet, som SVT Nyheter sänder direkt här. Även Ebba Busch Thor kommer att hålla en pressträff, som vi också sänder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lööf, Stefan Löfven, MP, Kristersson, SVT Nyheter, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partiernager , beskedom , lägeti , regeringsfrågan
Alliansfritt Sverige - 19 aug 14 kl. 10:57

… Och där hamnade regeringsfrågan i Moderaternas knä

DET HÄR HANDLAR
FRÅGAN OM Alliansen kan regera i minoritet,
även om de skulle bli mindre än
de rödgröna, eftersom
Sverigedemokraterna uteslutande
röstar med alliansen. Igår gav både centerledaren Annie Lööf och folkpartiledaren Jan Björklund ett tydligt besked. De kommer inte regera vidare i minoritet med passivt stöd om de rödgröna blir större än alliansen men inte får egen majoritet.

Alliansfritt Sverige - 20 aug 14 kl. 11:29

Alliansens fyra partier har tre olika svar i regeringsfrågan

  Tycker du att alliansens besked i regeringnsfrågan är röriga? Det tycker vi med, så vi sammanställde de olika linjerna. Moderatlinjen Moderaterna trasslar in sig denna fråga och verkar köra på två linjer: "regeringsalternativet"-linjen och "största minoriteten vinner"-linjen.

Barometern - 22 aug 14 kl. 08:05

Självmål i regeringsfrågan

”Det får vara slut med taktiserandet”, sade Socialdemokraternas Stefan Löfven när han i går inledde sin presskonferens för att ge besked i regeringsfrågan. Är det någon som drivits av taktik i frågan är det Stefan Löfven själv. Det är mycket visserligen möjligt att Löfven har en ärlig avsikt att bryta blockpolitiken.

DI - 07 okt 16 kl. 16:14

Alliansledarna inte överens i regeringsfrågan

Alliansen är splittrad i regeringsfrågan och från de mindre partierna kommer nu rakt motstridiga besked. Men M-ledaren Anna Kinberg Batra vill inte sätta ned foten..

Kristianstadsbladet - 21 nov 13 kl. 09:22

Löfven och (S) utan svar i den avgörande regeringsfrågan

Foto: Leif R Jansson / TT
I dag skriver Alliansens partisekreterare om deras målsättning att göra hela Sverige till ett ännu bättre land att leva i.
Stefan Löfven har sedan han blev partiordförande återkommande lovat att ge besked i frågan om Socialdemokraternas regeringsalternativ inför valet 2014. Löftet till väljarna har varit att ”i god tid före valet” svara på frågan om vilka andra partier Socialdemokraterna avser att regera tillsammans med.

Kristianstadsbladet - 17 nov 13 kl. 13:59

Besked i regeringsfrågan önskas


Klara besked i regeringsfrågan innan valet betyder mycket för svenskarna.Nästan sju av tio eller 68 procent anser att det är viktigt att få veta vilket eller vilka partier det parti man röstar på tänker bilda regering med, visar en ny undersökning av opinionsinstitutet Novus.Bara 19 procent tycker inte att det är viktigt.

BT - 17 nov 13 kl. 14:01

Besked i regeringsfrågan önskas

Klara besked i regeringsfrågan innan valet betyder mycket för svenskarna. Nästan sju av tio eller 68 procent anser att det är viktigt att få veta vilket eller vilka partier det parti man röstar på tänker bilda regering med, visar en ny undersökning av opinionsinstitutet Novus.Bara 19 procent tycker inte att det är viktigt.

SR - 10 dec 18 kl. 09:00

C väntas ge besked regeringsfrågan

Centerpartiet väntas lämna besked lämna besked om regeringsfrågan under en pressträff klockan 10, det erfar Ekot..

SmålandsPosten - 31 jan 14 kl. 00:30

Ökat tryck i regeringsfrågan

I Sverige förs en debatt om hur lika Socialdemokraterna och Moderaterna är. När Alliansen sänker inkomstskatten för löntagarna är det största oppositionspartiets replik: vi tänker inte höja den. Även i Danmark har Socialdemokraterne under Helle Thorning-Schmidts ledning bedrivit en mittenorienterad ekonomisk politik.

Expressen - 08 nov 13 kl. 01:37

Löfvens besked i regeringsfrågan

Stefan Löfven kan tänka sig att regera över blockgränsen. I en artikel på DN Debatt i dag lämnar han besked i regeringsfrågan och slår fast att det enda parti S inte kan samarbeta med är Sverigedemokraterna. – Vi är beredda att ta ansvar för Sverige - även i ett svårt parlamentariskt läge.

UNT - 17 nov 13 kl. 13:59

Besked i regeringsfrågan önskas

Klara besked i regeringsfrågan innan valet betyder mycket för svenskarna. Nästan sju av tio eller 68 procent anser att det är viktigt att få veta vilket eller vilka partier det parti man röstar på tänker regera med.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Flera skogsbränder i Sverige: ”Det är öppna lågor”

Flera skogsbränder härjar i Sverige under påskhelgen. I Valdemarsvik hotas bebyggelse av lågorna under måndagseftermiddagen – och i södra Sverige har flera bränder brutit ut. – Det är öppna lågor på platsen och vi har just nu sex brandbilar på platsen, säger Micael Svensson, inre befäl vid Räddningstjänsten nordväst..

SVT - 4 timmar sedan

Sol, moln och nederbörd – så blir Norrlands-vädret i veckan

Den som gillar sol och värme kan troligtvis skriva under på att påsken bjudit på bra väder. Men nu dalar temperaturerna något. – Det är fortfarande ovanligt varmt sett till årstiden, förklarar Åsa Rasmussen, SVT:s meteorolog..

SVT - 6 timmar sedan

Allt fler säljer först på trögare bomarknad

Tuffare bolåneregler och svajiga priser på bostadsmarknaden gör att allt fler väljer att sälja först och köpa sen. Det är en förklaring till det ökade utbudet av bostäder..

SVT - Igår: 12:28

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - Igår: 20:20

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - Igår: 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - I förrgår: 16:35

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - I förrgår: 14:31

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - I förrgår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - I förrgår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.