SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 13:48

SVT - 11 jan 19 kl. 16:29

Partierna ger besked om läget i regeringsfråganAnnie Lööf har meddelat att C-ledningen rekommenderar för partiet att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, efter en överenskommelse mellan C, L, S och MP. Ulf Kristersson kommer att hålla en pressträff efter beskedet, som SVT Nyheter sänder direkt här. Även Ebba Busch Thor kommer att hålla en pressträff, som vi också sänder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lööf, Stefan Löfven, MP, Kristersson, SVT Nyheter, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

468 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partiernager , beskedom , lägeti , regeringsfrågan
Alliansfritt Sverige - 19 aug 14 kl. 10:57

… Och där hamnade regeringsfrågan i Moderaternas knä

DET HÄR HANDLAR
FRÅGAN OM Alliansen kan regera i minoritet,
även om de skulle bli mindre än
de rödgröna, eftersom
Sverigedemokraterna uteslutande
röstar med alliansen. Igår gav både centerledaren Annie Lööf och folkpartiledaren Jan Björklund ett tydligt besked. De kommer inte regera vidare i minoritet med passivt stöd om de rödgröna blir större än alliansen men inte får egen majoritet.

Alliansfritt Sverige - 20 aug 14 kl. 11:29

Alliansens fyra partier har tre olika svar i regeringsfrågan

  Tycker du att alliansens besked i regeringnsfrågan är röriga? Det tycker vi med, så vi sammanställde de olika linjerna. Moderatlinjen Moderaterna trasslar in sig denna fråga och verkar köra på två linjer: "regeringsalternativet"-linjen och "största minoriteten vinner"-linjen.

Barometern - 22 aug 14 kl. 08:05

Självmål i regeringsfrågan

”Det får vara slut med taktiserandet”, sade Socialdemokraternas Stefan Löfven när han i går inledde sin presskonferens för att ge besked i regeringsfrågan. Är det någon som drivits av taktik i frågan är det Stefan Löfven själv. Det är mycket visserligen möjligt att Löfven har en ärlig avsikt att bryta blockpolitiken.

DI - 07 okt 16 kl. 16:14

Alliansledarna inte överens i regeringsfrågan

Alliansen är splittrad i regeringsfrågan och från de mindre partierna kommer nu rakt motstridiga besked. Men M-ledaren Anna Kinberg Batra vill inte sätta ned foten..

Kristianstadsbladet - 21 nov 13 kl. 09:22

Löfven och (S) utan svar i den avgörande regeringsfrågan

Foto: Leif R Jansson / TT
I dag skriver Alliansens partisekreterare om deras målsättning att göra hela Sverige till ett ännu bättre land att leva i.
Stefan Löfven har sedan han blev partiordförande återkommande lovat att ge besked i frågan om Socialdemokraternas regeringsalternativ inför valet 2014. Löftet till väljarna har varit att ”i god tid före valet” svara på frågan om vilka andra partier Socialdemokraterna avser att regera tillsammans med.

Kristianstadsbladet - 17 nov 13 kl. 13:59

Besked i regeringsfrågan önskas


Klara besked i regeringsfrågan innan valet betyder mycket för svenskarna.Nästan sju av tio eller 68 procent anser att det är viktigt att få veta vilket eller vilka partier det parti man röstar på tänker bilda regering med, visar en ny undersökning av opinionsinstitutet Novus.Bara 19 procent tycker inte att det är viktigt.

BT - 17 nov 13 kl. 14:01

Besked i regeringsfrågan önskas

Klara besked i regeringsfrågan innan valet betyder mycket för svenskarna. Nästan sju av tio eller 68 procent anser att det är viktigt att få veta vilket eller vilka partier det parti man röstar på tänker bilda regering med, visar en ny undersökning av opinionsinstitutet Novus.Bara 19 procent tycker inte att det är viktigt.

SR - 10 dec 18 kl. 09:00

C väntas ge besked regeringsfrågan

Centerpartiet väntas lämna besked lämna besked om regeringsfrågan under en pressträff klockan 10, det erfar Ekot..

SmålandsPosten - 31 jan 14 kl. 00:30

Ökat tryck i regeringsfrågan

I Sverige förs en debatt om hur lika Socialdemokraterna och Moderaterna är. När Alliansen sänker inkomstskatten för löntagarna är det största oppositionspartiets replik: vi tänker inte höja den. Även i Danmark har Socialdemokraterne under Helle Thorning-Schmidts ledning bedrivit en mittenorienterad ekonomisk politik.

Expressen - 08 nov 13 kl. 01:37

Löfvens besked i regeringsfrågan

Stefan Löfven kan tänka sig att regera över blockgränsen. I en artikel på DN Debatt i dag lämnar han besked i regeringsfrågan och slår fast att det enda parti S inte kan samarbeta med är Sverigedemokraterna. – Vi är beredda att ta ansvar för Sverige - även i ett svårt parlamentariskt läge.

UNT - 17 nov 13 kl. 13:59

Besked i regeringsfrågan önskas

Klara besked i regeringsfrågan innan valet betyder mycket för svenskarna. Nästan sju av tio eller 68 procent anser att det är viktigt att få veta vilket eller vilka partier det parti man röstar på tänker regera med.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Här är ministern som vill ta över efter Gustav Fridolin

MP-ministern Per Bolund kandiderar till Miljöpartiets språkrörspost, uppger Dagens Nyheter. – Jag lyssnar till Greta Thunberg när hon säger till alla vuxna att det är dags att ta ansvar, säger han till DN..

SVT - 45 minuter sedan

Försvaret: Bröllop betyder bröllop – inte terrordåd

Bröllop är inte ett kodord för terrordåd utan betyder just – bröllop. Det hävdar en av de huvudmisstänkta när rättegången om förberedelse för terroristbrott i dag gick in på sin femte dag..

SVT - 2 timmar sedan

Marmorstein svarar – ställ dina frågor om läget i politiken

Efter en historiskt turbulent period i svensk politik har Sverige fått en ny regering. Men vad kan vi förvänta oss i politiken efter att S och MP inlett ett budgetsamarbete med C och L? SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein reder ut alla frågetecken i Marmorstein svarar på Svt.

SVT - 2 timmar sedan

Tre ryska militärflygplan har kränkt svenskt territorium

Försvarsmakten uppger att tre ryska flygplan har kränkt svenskt luftrum söder om Karlshamn.den 19 januari..

SVT - 4 timmar sedan

LO kritiska mot regeringen – kräver skattehöjningar

LO kritiserar regeringens nya ekonomiska politik och kräver en rad skattehöjningar för att förhindra att klyftorna i samhället ökar..

SVT - 4 timmar sedan

”Bröllopschatt” i fokus på femte dagen i terrorrättegången

Syftar ”bröllop” på terrorattentat? Det är en av frågorna som väntas diskuteras när den femte rättegångsdagen drar igång mot de tre terrormisstänkta männen..

SVT - 7 timmar sedan

Veckans brott avslöjar: Sexhandel på dejtingappen Tinder

”Hur mycket?” ”Vad kostar en mysträff?” ”Du får 3 000”.

SVT - 7 timmar sedan

Juristen om dejtingappen: Inget straffrättsligt ansvar

Att dejtingappen Tinder används för sexköp är inget som förvånar Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Men rent straffrättsligt har Tinder inget ansvar, säger han. – Det är en oerhört komplex fråga..

SVT - 7 timmar sedan

”Prostitution har alltid letat sig in där människor finns”

Daniella Skönborg, 24, var tidigare prostituerad på gatan och på sexsajter. Hon menar att dejtingappen Tinder kan få kvinnor – och män – att också hamna där. – Är man skör eller befinner sig i en svår situation så tror jag det är svårt att stå emot, säger hon..

SVT - 13 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.