GöteborgsPosten > Opinion

Wednesday, 23 January, 04:32

GöteborgsPosten - 11 jan 19 kl. 16:26

Hjörne: Den nya regeringen blir en politisk skvaderEn regering med S och MP, stödd av L och C blir ingen katastrof. Den blir sannolikt något bättre än den tidigare V- och, inte sällan, SD-stödda regeringen. Men den blir ändå bara näst bäst..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
MP

Dela artikeln

760 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HjörneDen nya , regeringenblir en , politisk, skvader
Regeringen - 21 maj 12 kl. 09:45

Dialog eller monolog? - politisk debatt på internet

Bloggar, twitter och andra fora på internet erbjuder nya möjligheter för politisk debatt. Men lyssnar vi på andra eller bara på likasinnade? Framtidskommissionen anordnar ett seminarium imorgon om politisk debatt på internet.

Regeringen - 01 sep 14 kl. 15:38

Regelverket för politisk information i skolorna utreds

Regeringen har tillsatt en utredning som ska analysera de bestämmelser som reglerar hur skolor ska förhålla sig när det gäller att bjuda in politiska partier i skolorna. Utredaren ska överväga om skolan ska kunna begränsa det antal politiska partier som skolan tar emot på objektiva grunder, till exempel till sådana partier som för tillfället sitter i riksdagen. Utredare blir Johan Hirschfeldt.

Regeringen - 08 nov 16 kl. 12:56

Remiss SOU 2016:4 Politisk information i skolan - ett led i demokratiuppdraget

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2016:4 Politisk information i skolan - ett led i demokratiuppdraget..

Regeringen - 18 apr 12 kl. 08:37

Stockholm Internet Forum - för global social, ekonomisk och politisk utveckling

Konferensen Stockholm Internet Forum 2012 är det senaste konkreta exemplet på regeringens politik för friheten på internet. Den syftar till att fördjupa diskussionerna om hur frihet och öppenhet på internet främjar social, ekonomisk och politisk utveckling i hela världen. Läs mer om detta i regeringens nyhetsbrev och på konferensens webbplats.

Regeringen - 05 jun 12 kl. 10:27

Schengensamarbetet het politisk fråga på kommande rådsmöte

När rådet för rättsliga och inrikes frågor håller sitt möte 7-8 juni i Luxemburg förväntas ministrarna nå en politisk överenskommelse om en utvärderingsmekanism för Schengen. Andra frågor på agendan är en diskussion om hur EU kan hjälpa Grekland med asyl- och migrationsfrågor, samt rätten till försvarare för personer som är frihetsberövade. Justitieminister Beatrice Ask och migrationsminister Tobias Billström deltar på mötet.

Regeringen - 08 jan 15 kl. 14:10

Regeringen stärker miljömålsarbetet

Klimat- och miljöminister Åsa Romson presenterade nya åtgärder för att stärka Sveriges miljömålsarbete vid en pressträff idag. Regeringen ger Miljömålsberedningen i uppdrag att utreda hur ett klimatpolitiskt ramverk för en långsiktig klimatpolitik ska kunna utformas i bred politisk dialog. Samtidigt inrättas ett Miljömålsråd för att stärka myndigheternas samarbete kring miljömålen.

Regeringen - 05 jul 11 kl. 15:24

Politisk vilja krävs i klimatförhandlingarna

Sverige deltog som ett av sju EU-länder när miljö- och klimatministrar från 35 länder träffades 3-4 juli i Berlin för klimatdiskussioner. Detta var det första politiska mötet i en större krets sedan klimatmötet i Cancún i december 2010. - De utsläppsminskningar som ligger på bordet är ännu för låga för att nå klimatmålen och förhandlingarna under våren har gått alldeles för långsamt.

Regeringen - 07 mar 12 kl. 11:23

Ökad politisk styrning av Schengen efterfrågas

Flera Schengenrelaterade händelser förra året belyste utmaningen med styrningen av samarbetet. EU:s medlemsländer efterfrågar nu särskilt möjligheten till politisk styrning. Denna diskussion, samt frågan om solidaritet inom asyl- och migrationsområdet, är huvudämnen på det kommande mötet i rådet för rättsliga och inrikes frågor i Bryssel den 8 mars.

Regeringen - 07 jun 12 kl. 10:27

Politisk diskussion om Schengen

Rådet för rättsliga och inrikes frågor träffas den 7-8 juni i Luxemburg. Under mötets första dag antog ministrarna det danska ordförandeskapets kompromissförslag om kommissionens lagstiftningspaket om Schengen. Paketet innehåller bland annat en utvärderingsmekanism för Schengen.

Regeringen - 12 dec 14 kl. 19:40

Ansträngningar att nå en politisk lösning i Syrien i fokus på utrikesministermöte

EU:s utrikesministrar kommer att ta upp läget i Syrien på utrikesrådet i Bryssel den 15 december. Bland annat kommer de att diskutera hur EU kan stödja FN-sändebudet för Syrien, Staffan de Mistura, i hans arbete. Sverige representeras av utrikesminister Margot Wallström.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Lär av misstagen, Löfven!

Många unga människor lever under hedersförtryck trots att det gått 17 år sedan Fadime Sahindal mördades av sin pappa. Politikerna har mycket att lära av den senfärdiga hanteringen av frågan..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 03:27

Sverigeaktuell rappare anklagas för mord

Den franske rapparen MHD är anklagad för mord. Hans advokat säger i ett uttalande att anklagelserna kommer efter ett gängslagsmål i juli i fjol som ledde till att en ung man avled..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:00

Snart ny säsong av "Stockholmspolisen"

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:00

Kallur och Björnstad leder Eldsjälsgalan

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:15

Lena Söderblom: "Mycket märklig upplevelse"

Hon slog igenom som en ekorrpigg Fröken April men levde länge i skuggan av sin berömde pappa. Under Lena Söderbloms dag på slottet berättar hon om hur det var att växa upp som kändisbarn..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 07:53

Kevin Hart i "Monopol"-film

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 08:23

Vampire Weekend pytsar ut dubbelalbum

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 08:31

Här blir det teaterövningar hela våren

I december spelade de Dickens En julsaga för Strömstadsborna. Nu startar teatergruppen för ungdom vårterminen..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 08:33

Fina formbesked från Laleh och Sarah Klang

Två starka låtar när Laleh och Sarah Klang släpper nytt samma dag. "Den sitter som en smäck redan efter en halv lyssning", skriver Johan Lindqvist..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 08:35

Är det här slutet för vandringssägnerna?

Om alla märkliga utmaningar och skrönor till slut förverkligas av någon med en mobil och ett sociala medier-konto – blir det slutet för vandringssägnen?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.