Skånskan > Nyheter

Thursday, 17 January, 18:42

Skånskan - 11 jan 19 kl. 16:09

Omstritt avtal sägs upp med Vidarklinikenskåne Den antroposofiska Vidarkliniken i Järna har haft det tufft. Stockholms läns landsting och Västra Götaland har sagt upp avtalen med kliniken efter kritik mot verksamheten. Nu drar sig Region Skåne ur också.I mars förra året sa Region Skåne ja till att förlänga avtalet med Vidarkliniken, efter mycket diskussion med kritik mot klinikens omdebatterade och ifrågasatta metoder.
Regionens revisorer hade lämnat en rapport om Vidarkliniken där inga brister framkom.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vidarkliniken, Den, Järna, Västra Götaland, Region Skåne, Gilbert Tribo, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omstritt, avtal, sägsupp med , Vidarkliniken
Barometern - 07 nov 13 kl. 11:38

Planerat avtal för smärtvård oroar

Landstinget i Kalmar län planerar att teckna avtal med en extern verksamhet som arbetar med personer som lider av långvarig smärta. Oppositionen oroas nu för att antroposofernas kontroversiella Vidarklinik i Järna kan komma ifråga.
Om en knapp månad ska landstingsfullmäktige anta budget och plan för de kommande tre åren.

SR - 30 jun 16 kl. 05:00

Stockholms landsting bryter med Vidarkliniken

Landstinget i Stockholm kommer inte att förlänga sitt avtal med den kontroversiella antroposofiska Vidarkliniken i Järna, uppger källor för Ekot..

Dagens Medicin - 09 nov 16 kl. 15:52

Vidarkliniken varslar 17

Efter att Stockholms läns landsting och Västra Götaland sagt upp avtal med den antroposofiska Vidarkliniken i Järna har 17 varslats..

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 16 kl. 23:09

Region Skåne kan bryta avtal med antroposofisk klinik

Region Skånes avtal med den antroposofiska Vidarkliniken kan komma att sägas upp i förtid..

Dagens Medicin - 30 jun 16 kl. 08:36

SLL på väg att bryta med Vidarkliniken

Det blir inget förlängt avtal med den antroposofiska kliniken i Järna och Stockholms läns landsting, enligt källor till Ekot..

NT - 28 dec 16 kl. 13:30

Avtal rivs upp efter brister

Efter årsskiftet avbryter Region Östergötland samarbetet med Vidarkliniken som har öppenvårdsmottagning i Norrköping..

Sydsvenskan - 07 sep 16 kl. 16:07

Region Skåne ser över avtal med Vidarkliniken

Nya krav på att bryta upp samarbetet..

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 16 kl. 16:07

Region Skåne ser över avtal med Vidarkliniken

Nya krav på att bryta upp samarbetet..

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 17 kl. 21:00

Region Skåne behåller avtal med Vidarkliniken

Den medicinska granskningen av skånska patienters journaler visade inga brister..

Sydsvenskan - 26 mar 17 kl. 21:00

Region Skåne behåller avtal med Vidarkliniken

Den medicinska granskningen av skånska patienters journaler visade inga brister..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Plan klar för handel och avfallscentral

SJÖBO Senare än beräknat – men nu skickas planen för handels- och industriområdet söder om återvinningscentralen vidare till kommunfullmäktige.Planarbetet för Bäckadalsområdet, med plats för bland annat en omlastningscentral för avfall, startade redan 2017 men råkade ut för förseningar på vägen.
I det första planförslaget fanns det en möjlighet till att bygga ett tankställe, men då enbart ett tankställe för biogas.

Skånskan - 1 timme sedan

Ystadselevers soppa föll juryn i smaken

Västervångskolans elevers vintersoppa med naanbr ystad Segern innebär att Ystadseleverna Saga Andersson och Agnes Rosengren Asp har chans att gå vidare till final i Stockholm.
Men det var en knepigtuppgift för den eminenta juryn att bestämma sig för en vinnare. Mats Rodenstam, Mr Gourmet, Johan Liljegren, Orkla foods Sverige, och Joakim Johansson, kökschef på Hotel Continental, smakade, betraktade och doftade på rätterna.

Skånskan - 1 timme sedan

Olycka på E22 – vägen avstängd

Trafik Vid 16.45-tiden var två personbilar inblandade i en trafikolycka på E22 vid Segevång i södergående riktning.Ambulans har kallats till platsen, men skadeläget hos de inblandade är i nuläget oklart.

Skånskan - 1 timme sedan

Polisen vill stävja bilinbrotten

Löddeköpinge På onsdagseftermiddagen bröt sig tjuvar in i en bil som stod parkerad utanför Bauhaus på Center Sydområdet i Löddeköpinge.
Inbrottet genomfördes under den kvart ägaren var inne i varuhuset. Bytet blev en väska med en dator i.

Skånskan - 1 timme sedan

Nu grävs centrum upp för nytt avlopp

SVEDALA Nu är det igång, det omfattande arbetet med att under ett halvår byta ut avloppsrör och lägga ner fjärrvärme i centrala Svedala.
Nya körvägar krävs när Kyrkogatan och Storgatan nu är avstängda.Arbetet med att byta ut 80 år gamla dagvattenledningar längs Kyrkogatan har nu rullat igång och det första grävningarna har inletts på den del av Kyrkogatan där den övergår i Järnvägsgatan, strax före Södergatan.

Skånskan - 2 timmar sedan

S-topp sågar danskt förslag

Skåne – Ett mycket dåligt förslag, som inte är bra för Skåne och integrationen över Öresund.Så kommenterar Henrik Fritzon (S) oppositionsledare i Region Skåne den danske statsministern Lars Lökke Rasmussens (Venstre) förslag om att slopa de fem folkvalda regionerna i Danmark.
– I Sverige har vi formerat oss i regioner.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till hus i Svalöv

Svalöv Hedvig Sofia Eleonora Weibull, 36, och Felix Gustaf Mathias Heuman, 41, är nya ägare till huset på Rönnebergsvägen 23 i Svalöv. Byggår för huset är 1920 och boarean är 184 kvadratmeter. Säljare är Charlotte Fabech och Ulf Albert Knutsson Näsman.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ystads IF kombinerar nytta med VM-nöje

De skånska elitlagen i handboll är inne i en tuff träningsperiod under VM-uppehållet. Men Ystads IF kombinerar nytta med nöje – laget träningsmatchar i Herning och passar på att se Sverige spela i VM.– Vi åker till Herning fredag morgon och ska ha ett träningsläger där fredag till måndag.

Skånskan - 2 timmar sedan

Körde olovligt vid Tjörnarp

Tjörnarp Förra lördagen stoppades en bilist på riksväg 23 i höjd med Tjörnarp och det visade sig att mannen som framförde bilen – en man i 40-årsåldern – inte hade något körkort.
Han åtalas nu i Lunds tingsrätt misstänkt för grov olovlig körning. Anledningen att brottet rubriceras som grovt är att han tidigare dömts för liknande händelser.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stoppades på Malmövägen

Höör En man åtalas i Lunds tingsrätt ­misstänkt för grov olovlig körning sedan han i söndags stoppades då han körde bil i Höör trots att han inte har något körkort. Han stoppades på ­Malmövägen.
Mannen, som är i 30-årsåldern, har tidigare dömts för liknande brottslighet och brottet rubriceras därför som grovt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.