Skånskan > Nyheter

Wednesday, 24 April, 22:38

Skånskan - 11 jan 19 kl. 16:09

Omstritt avtal sägs upp med Vidarklinikenskåne Den antroposofiska Vidarkliniken i Järna har haft det tufft. Stockholms läns landsting och Västra Götaland har sagt upp avtalen med kliniken efter kritik mot verksamheten. Nu drar sig Region Skåne ur också.I mars förra året sa Region Skåne ja till att förlänga avtalet med Vidarkliniken, efter mycket diskussion med kritik mot klinikens omdebatterade och ifrågasatta metoder.
Regionens revisorer hade lämnat en rapport om Vidarkliniken där inga brister framkom.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vidarkliniken, Den, Järna, Västra Götaland, Region Skåne, Gilbert Tribo, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omstritt, avtal, sägsupp med , Vidarkliniken
Barometern - 07 nov 13 kl. 11:38

Planerat avtal för smärtvård oroar

Landstinget i Kalmar län planerar att teckna avtal med en extern verksamhet som arbetar med personer som lider av långvarig smärta. Oppositionen oroas nu för att antroposofernas kontroversiella Vidarklinik i Järna kan komma ifråga.
Om en knapp månad ska landstingsfullmäktige anta budget och plan för de kommande tre åren.

SR - 30 jun 16 kl. 05:00

Stockholms landsting bryter med Vidarkliniken

Landstinget i Stockholm kommer inte att förlänga sitt avtal med den kontroversiella antroposofiska Vidarkliniken i Järna, uppger källor för Ekot..

Dagens Medicin - 09 nov 16 kl. 15:52

Vidarkliniken varslar 17

Efter att Stockholms läns landsting och Västra Götaland sagt upp avtal med den antroposofiska Vidarkliniken i Järna har 17 varslats..

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 16 kl. 23:09

Region Skåne kan bryta avtal med antroposofisk klinik

Region Skånes avtal med den antroposofiska Vidarkliniken kan komma att sägas upp i förtid..

Dagens Medicin - 30 jun 16 kl. 08:36

SLL på väg att bryta med Vidarkliniken

Det blir inget förlängt avtal med den antroposofiska kliniken i Järna och Stockholms läns landsting, enligt källor till Ekot..

NT - 28 dec 16 kl. 13:30

Avtal rivs upp efter brister

Efter årsskiftet avbryter Region Östergötland samarbetet med Vidarkliniken som har öppenvårdsmottagning i Norrköping..

Sydsvenskan - 07 sep 16 kl. 16:07

Region Skåne ser över avtal med Vidarkliniken

Nya krav på att bryta upp samarbetet..

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 16 kl. 16:07

Region Skåne ser över avtal med Vidarkliniken

Nya krav på att bryta upp samarbetet..

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 17 kl. 21:00

Region Skåne behåller avtal med Vidarkliniken

Den medicinska granskningen av skånska patienters journaler visade inga brister..

Sydsvenskan - 26 mar 17 kl. 21:00

Region Skåne behåller avtal med Vidarkliniken

Den medicinska granskningen av skånska patienters journaler visade inga brister..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Äntligen ja till ny cykelbana

MALMÖ Redan 2013 togs ett beslut om att bygga en cykelbana längs med Tessins väg och österut mot Bellevue.Nu har fastighets- och gatukontoret hittat ett sätt att finansiera det efterlängtade projektet genom att söka ett statligt stöd för att främja hållbara stadsmiljöer.
– Cykelbanan har visat sig bli dyrare än vad vi tidigare har tagit beslut om på grund av för höga marknadspriser.

Skånskan - 1 timme sedan

Falsk färdtjänst slog till på Ribersborg

Malmö En man i 90-årsåldern ska ha fått skjuts hem under onsdagskvällen av vad han trodde var färdtjänst.När ”färdtjänsten” har kört hem den äldre mannen följer de efter honom in i bostaden. De två männen från den falska färdtjänsten begär sedan pengar för körningen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Beslut om vandrarhem skjuts upp

VÄGGARP/ÖRTOFTA Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden sade vid senaste mötet nej till en förfrågan från Örtofta slottsförvaltning som vill bygga om den problemdrabbade före detta Slottsparkens förskola till vandrarhem.Skälet var att handlingarna inte var kompletta.
Ansökan lämnades in i mitten av februari och förslaget från förvaltningen var att ordföranden Bengt Andersson (M) skulle kunna ta beslutet själv, innan nästa nämndsammanträde i maj, eftersom plan- och bygglagen ändrats så att bygglovsansökningar måste avgöras inom tio veckor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fängelse för penningtvättare

Malmö En 34-årig Malmöbo döms till ett och ett halvt års fängelse för att ha tagit emot stora summor på sina konton – pengar som utländska företag lurats att föra över.Kort därefter har han pytsat ut pengarna på en rad andra konton, några av dem med kopplingar till personer han har i sin bekantskapskrets. Nu döms 34-åringen för grovt penningtvättsbrott.

Skånskan - 3 timmar sedan

MFF i underläge mot Hammarby

FOTBOLL Malmö FF har fått en dålig start på allsvenska hemmamatchen mot Hammarby hemma på Stadion. Gästerna tog ledningen efter elva minuters spel.Det var en snabb omställning som skapade ett friläge – och Johan Dahlin i Malmömålet var chanslös på avslutet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Känd duo revyar i bygdegården

björnstorp Artisterna Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd gör näst sista föreställningen av sin ”88-kronorsrevy” på Norra Ugglarps bygdegård i Björnstorp på fredag kväll.Det blir en picknickrevy där publiken tar med sig matsäck och dryck att njuta av före och till föreställningen.
Deras 88-kronorsrevyn har nu spelats runt om i Skåne.

Skånskan - 4 timmar sedan

Cigarettfimp startade brand

Sjöbo Strax efter klockan fyra på onsdagseftermiddagen fick SOS in ett larm om en brand några meter från ett flerfamiljshus på Föreningsgatan i centrala Sjöbo.
När räddningstjänsten anlände hade någon redan släckt branden i gräset med en pulversläckare. Branden ska troligen ha startats av en cigarettfimp.

Skånskan - 5 timmar sedan

Föräldrar och personal är chockerade över beskedet

Slimminge Lärare och föräldrar är helt tagna på sängen av beslutet att lägga ned skolan.
– Det här beslutet är taget över huvudet på oss, säger Anna Fredriksson.Anna Fredriksson är trebarnsmor och Slimmingebo.

Skånskan - 5 timmar sedan

Slimmingeby skola läggs ned

Slimminge Slimmingeby skola läggs ned efter vår- terminen.
Till hösten ska Slimmingeskolans 80 elever bussas till Hallenborgsskolan.Det står klart efter ett färskt beslut från skol- och utbildningsutskottet i tisdags kväll.

Skånskan - 5 timmar sedan

Resor, bingo eller fotanalys

MALMÖ Strumpor utan söm och resår, gratis klippning, spela bingo eller kolla in en resa till Svalbard. Seniorerna hade olika anledningar till att de sökt sig till Malmömässan för att bekanta sig mera med någon av de 120 utställarna.Förutom att besöka alla montrar finns det också möjlighet att delta i 30 olika aktiviteter och lyssna till 60 föreläsare till och med fredag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.