Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 27 February, 18:25

Cornucopia - 11 jan 19 kl. 15:41

Blivit med värmepumpNej, ni behöver inte oroa er. Jag kommer fortsätta värma huset med vet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Blanc, Lofoten, Toshiba, Mitsubishi Hero, Netatmo, kWh, Sveriges, SEK, Sverige, Sibiriens, Kanadas, Grönland, Johansson, VVS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blivit med värmepump
Cornucopia - 27 apr 16 kl. 13:14

Kamin plus frånluftsvärmepump - optimal uppvärmning för villan?

För en modern nybyggd villa kan en gammal hederlig vedkamin eller vedspis, kombinerat med en frånluftsvärmepump vara en optimal kombination för uppvärmning. Både kostnadseffektivt såväl som fungerande i en krissituation utan strömförsörjning, om än något annorlunda.
En frånluftsvärmepump kan enklast förklaras som ett fläktssystem, som tar värmeenergin från inneluften och skickar tillbaka den in i husets uppvärmning och varmvatten.

BT - 28 jul 14 kl. 14:29

Stal värmepump för 88 000 ? döms

En man i 30-årsåldern från Kungsbacka döms till skyddstillsyn efter att ha stulit en värmepump värd 87 649 kronor den 29 juni i år. Det var när mannen tillsammans med en annan okänd gärningsman, var i färd med att stjäla en pallyftare och en lastpall från Fotskäl AB, som ett vittne såg vad som var på väg att ske. Vittnet lyckades styra av stölden och fotograferade registreringsnumret på skåpbilen de färdades i.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 12 kl. 18:15

Söker bidrag för värmepump

Smyge byalag ansöker om ekonomisk hjälp till en värmepump.
I ett brev till kommunstyrelsen skriver byalaget att deras hus är mycket dyrt att värma upp med el, förra året kostade värmen 31 000 kronor. Huset hyrs ut till privata dagmammor, och då måste man ha värmen på, konstaterar byalaget.

GöteborgsPosten - 30 okt 12 kl. 17:02

Luftvärmepump exploderade i Frölunda

En villa i Västra Frölunda står i lågor. Enligt polisen är det en luftvärmepump som startat branden..

Trelleborgs Allehanda - 04 apr 13 kl. 13:11

Vitvaror och värmepump stulna

Foto: Robert Henriksson, Scanpix
På torsdagsförmiddagen upptäcktes att en eller fler gärningsmän stulit vitvaror och en värmepump från en villa i Västra Tommarp.
Stölden är polisanmäld..

PrivataAffärer - 24 jan 14 kl. 11:34

Så får du bäst utbyte av din värmepump

Slukar ditt hus mycket elvärme? Då kan en luft/luftvärmepump vara en snabbt intjänad investering. Så här går du tillväga för att få bäst utbyte av värmepumpen....

BT - 18 jul 14 kl. 10:26

Stal värmepump ? värd 87 000 kronor

87 000 kronor. Så högt värderas en värmepump som stals från en person i Sätila i slutet av juni. Nu åtalas en 29-årig man för stölden.

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 14 kl. 17:32

Universitetet bytte från ved till värmepump

Karlstads universitet har bytt värmesystem – från vedeldad fjärrvärme till elberoende värmepump. Därmed minskar andelen köpt energi med 70 procent. Akademiska hus som äger universitetets byggnader anser att satsningen är hållbar både ur ekonomisk och miljösynpunkt..

SvD - 28 nov 14 kl. 12:35

Tänk på detta när du väljer värmepump

Nu är vintern på intåg och med den betydligt högre elräkningar. Med rätt värmepump finns dock pengar att spara för husägaren..

Nyteknik - 09 jan 15 kl. 13:10

Värmepump i diskmaskinen kapar elnotan

När en värmepump värmer upp diskmaskinen kan elförbrukningen sjunka med mer än 40 procent..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Fler färdigställda lägenheter under 2019

Antalet färdigställda lägenheter i flerbostadshus ökade något under 2019. Anledningen är eftersläpningen av det stora antalet byggstarter innan spekulationen i obyggda bostadsrätter imploderade 2017. Nu har dock byggstarterna gått ner och man kan vänta sig färre färdigställda lägenheter under 2020.

Cornucopia - 7 timmar sedan

OMXS30 nosar på 2015 års nivåer

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har varit nere och nosat på nivåerna från 2015. Samtidigt bör det börja bli segt på nedsidan, då området runt 1700 bör vara ett rejält psykologiskt stöd, där börsen vänt eller handlats väldigt mycket.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Skärp er!

Skrev några rader som sammantaget utgör en sk rant på Twitter igår, återpublicerar det väsentligaste nedan. Beskedet jag vill ge till bloggläsarna är det samma - försök göra coronaviruset till en politisk fråga eller en fråga om människors ursprung så åker du ut från vitlistan.
Från en plats i Sverige.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Nedåt i Asien och USA - men tech upp

På morgonen faller börserna i Asien, och följer därmed efter nedgångarna i USA igår kväll. De amerikanska börserna var dock splittrade och tech i form av Nasdaq-börsen steg. Microsoft vinstvarnade på grund av coronaviruset och Tysklands folkhälsominister varnade för början på en epidemi.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Försvarsmaktens CBRN-kompani och Akademiska i Uppsala har genomfört lyckad coronaövning

Försvarsmaktens CBRN-kompani i Umeå har i tysthet genomfört en lyckad coronaövning tillsammans med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kompaniet omgrupperade sitt mobila biologiska laboratorie till Uppsala och man arbetade tillsammans på mindre än ett dygn fram lyckad arbetsgång för att låta Försvarsmakten stödja den civila sjukvården.
Gamla hederliga SkyddsR F Stab, från min militärtjänstgöring och 170 timmars utbildning i CBRN (hette ABC på den tiden), i egenskap av stabschef på ett pansarskyttekompani.

Cornucopia - Igår: 17:18

Vad behövs i matväg för att preppa för flera veckors karantän eller sjukdom?

Vid långvarig sjukdom - i synnerhet om man också är belagd med karantän - eller avstängning av ett område, bostad eller påtvingad hemkarantän på grund av Covid-19, så krävs det rejält med prepps. Antagligen är det rätt få som är förberedda på detta, och vad är lämpligt att ha hemma om du själv eller anhöriga kommer vara sjuka i flera veckor? Och har du mat till husdjuren?

Cornucopia - Igår: 15:45

Gästinlägg: SAS och en missnöjd kund

Nedanstående är ett gästinlägg signerat författarkollegan Dan Buthler (aktuell med romanen En perfekt storm tillsammans med Leffe Grimwalker), som fastnat på Gran Canaria på grund av sandstormen.

Jag och sonen åkte till Gran Canaria med SAS den 15:e februari, med planerad hemresa den 22:e. När vi anlände till flygplatsen för att åka tillbaka till Arlanda var det, förståeligt nog, kaotiskt.

Cornucopia - Igår: 14:31

Oro för och myndighetsåtgärder mot Covid-19 lamslår turistnäringen - det kommer konkurser

Oron för viruset och  myndighetsåtgärder mot viruset SARS-CoV-2 och sjukdomen Covid-19 kommer slå stenhårt mot turistnäringen världen runt, och det har redan börjat.  Det kommer bli konkurser hos allt från researrangörer, flygbolag, hotell och fastighetsägare om hysterin och överreaktionerna fortsätter eskalera.
Teneriffa.

Cornucopia - Igår: 08:33

Översvämning på väg bort från hemförsäkringen i utsatta områden - inte "plötslig oförutsedd skada"

I spåren av klimatförändringar har försäkringsbolaget fortsatt tröttna på de förutsägbara översvämningarna. Det är inte en "plötslig oförutsedd skada" när ett hus i ett översvämningsområde översvämmas, och ska således inte täckas av försäkring. Det finns tydliga karteringar om var det är översvämningsrisk, och det ska helt enkelt inte byggas där.

Cornucopia - Igår: 07:06

Rött över hela linjen - fortsatta nedgångar i Asien - årets uppgång utplånad

Det är rött i indexen över hela linjen såväl i Europa, USA igår kväll och Asien nu på morgonen. För de flesta index är årets uppgång utplånad. Även marknadsräntorna steg och sänkte obligationsfonder, och guldet föll tillbaka, de senare två förvisso mindre nedgångar än börsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.