DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 14:29

Liknande nyheter

Taggar: LööfVi har , valtatt , släppafram , Löfven
Sydsvenskan - 19 feb 16 kl. 11:17

Stefan Löfven drar stora växlar på EU:s icke-beslut

EU:s stats- och regeringschefer har beslutat att flyktingar inte själva ska få välja vilket EU-land de söker asyl i. Precis samma sak bestämde de i Dublin för 26 år sen."En stor framgång", påstod statsminister Stefan Löfven efter nattmanglingen vid EU-toppmötet i Bryssel.

BT - 08 nov 14 kl. 07:49

De rödgröna har valt sin väg

Den 3 december kommer riksdagen att besluta om regeringens förslag till budget för nästa år. Som läget är just nu saknar de rödgröna tillräckligt stöd för att få den antagen. Sverige är på väg mot en regeringskris, och då har det ännu inte ens gått 100 dagar sedan Stefan Löfven (S) tillträdde som landets statsminister.

Dagens PS - 18 jan 19 kl. 09:57

Stefan Löfven vald till statsminister

Sveriges riksdag har i fredagens omröstning valt Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till statsminister, som nu kommer att regera tillsammans med Miljöpartiet. Beskedet var väntat då Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet i onsdags meddelade att de skulle skulle släppa fram honom. Regeringsbildningen går i mål som den trögaste i svensk politisk historia med 131 dagar mellan riksdagsval och framröstad statsminister..

Skånskan - 16 jan 19 kl. 11:21

”Sjöstedt agerar dörrmatta”

Inrikes Vänstens agerande kritiseras av kommunistiska partiet.
Samtidigt dömer M och KD ut överenskommelsen som förbi.Stefan Löfven väntas röstas igenom som statsminister på fredag.

BT - 23 okt 14 kl. 10:19

Värt sabotera 90-dagarsgarantin

BUDGETPROMENAD I DAG. Men avgörande spelet om ungdomsjobben dröjer till december. Redan klockan 8 i dag på morgonen överlämnas budgetpropositionen till riksdagen.

BT - 23 okt 14 kl. 13:26

Ledare: Värt sabotera 90-dagarsgarantin

Redan klockan 8 i dag på morgonen överlämnas budgetpropositionen till riksdagen. Magdalena Andersson väntar dock till klockan 12,30 innan hon promenerar från finansdepartementet på Jakobsgatan till riksdagens plenisal där hon en halvtimme senare ska förklara och försvara sin första nådiga lunta. Innan vi hunnit läsa helheten är det dock skäl att rikta en uppmaning till Moderaterna och trainee-partiledaren Anna Kinberg Batra: Anslut er till den övriga Alliansen i ett försök att stoppa Stefan Löfvens och Magdalena Anderssons kanske heligaste reform, den så kallade 90-dagarsgarantin.

Magazin24 - 19 okt 12 kl. 14:17

Revolutionära fronten: Att springa kapitalets ärenden

Att det socialdemokratiska partiet och dess representanter inte är några vänner till arbetarklassen, det är knappast någon nyhet. Att eftersträva fred mellan klasser och en samförståndspolitik har varit ryggraden inom svensk politik till följd av att det socialdemokratiska partiet har dominerat den parlamentariska politiken under de senaste decennierna. Partiet har för varje år som gått tagit ideologiska steg åt höger, för att nu verka som ett politiskt mittenparti.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

SEB-chefen: "Väldigt sunt" att konjunkturen viker

Det är bara sunt att konjunkturen nu mattas. Det anser SEB:s vd Johan Torgeby.  Och han tror att den nya regeringen blir bra för näringslivet.

DI - 15 minuter sedan

Svagare än väntat från budaktuella Ahlsell

Teknikhandelsbolaget Ahlsell, som är under uppköp av storägaren CVC Fonder, rapporterar ett svagare resultat än väntat för det fjärde kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

American Airlines ökar vinsten - aktien stiger i förhandeln

USA:s största flygbolag American Airlines stiger med nära 5 procent i förhandeln efter en ökad vinst i fjärde kvartalet..

DI - 45 minuter sedan

ECB rör inte räntan

Den europeiska centralnankens ECB:s råd lämnade på torsdagen räntorna oförändrade. .

DI - 45 minuter sedan

Europeiska flygbolag fortsätter att öka utsläppen trots motsatt mål

Europeiska flygbolag släpper ut mer växthusgaser som koldioxid och kväveoxid, trots ett branschmål om att senast 2050 ha halverat 2005 års utsläppsnivåer. Det konstateras i en ny rapport från EASA, European Aviation Safety Agency..

DI - 45 minuter sedan

Lucara Diamond: Studie om möjlighet till underjordsgruva klar i år

Den genomförbarhetsstudie som gruvbolaget Lucara Diamond arbetar med för att utreda möjligheterna till en underjordsgruva vid dagbrottet Karowe i Botswana väntas kunna presenteras i slutet av det andra halvåret 2019, uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Bristol-Myers Squibb överträffade förväntningarna i fjärde kvartalet

Läkemedelsjätten Bristol-Myers Squibbs resultat per aktie i fjärde kvartalet var drygt 10 procent över förväntan..

DI - 1 timme sedan

IAG säljer sitt innehav i Norwegian – kursen rasar i Oslo

Flygjätten IAG har inte längre några planer på att köpa Norwegian och ska sälja hela sitt innehav, rapporterar Bloomberg.  Norwegianaktien rasar 19 procent..

DI - 1 timme sedan

Per Bolund kandiderar till språkrörsposten

Finansmarkands och bostadsminiser Per Bolund kandiderar till posten som språkrör för Miljöpartiet. Det säger han i en intervju med DN.  .

DI - 1 timme sedan

Information about the Securities Council ruling concerning Demeter Finance´s public takeover offer to the shareholders of DDM Holding

The Securities Council (Sw. Aktiemarknadsnämnden) has in a ruling that was announced today held, amongst other things, that good practice on the securities market requires Demeter Finance to waive the completion condition 3 of its offer, except in respect of consent from the bondholders to the change of control that may occur as a result of the public offer, as well as to inform DDM’s shareholders and the securities market about this..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.