Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 04:17

Skånskan - 11 jan 19 kl. 15:47

Centerpartiet släpper fram LöfvenInrikes Centerpartiet kommet att släppa fram Stefan Löfven i nästa veckas statsministeromröstning.
Det avslöjade partiledare Annie Lööf vid en pressträff. Enligt Annie Lööf har ett genombrott skett i samtalet mellan S, C, L och MP, vilket resulterat i ett utkast till en överenskommelse mellan partierna. Centerna pekar på att överenskommensen innebär att man skapar förutsätningar för en regering, att ytterkantspartierna (SD och V) hålls borta samt en mer liberal reformpolitik.
– Detta är inte den lösning vi velat sett, men det är den bästa lösningen i denna besvärliga situation, sade Annie Lööf vid en pressträff under fredagseftermiddagen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Löfven, Centerpartiet, Stefan Löfven, Annie Lööf, MP, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

109 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerpartiet, släpperfram , Löfven
Skånskan - 12 jan 19 kl. 15:30

Klart: Centerpartiet släpper fram Löfven

Inrikes Centerpartiets kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Ni har även partiets förtroenderåd sagt ja.
Vid en pressträff under lördagen avlöjade partiledaren Annie Lööf att samtliga distrikt ställer sig bakom det utkast till överenskommelse som blivit resultatet av den senaste tidens överläggningar mellan S, C, L och Mp.

SVT - 10 dec 18 kl. 11:27

”Om Centerpartiet inte släpper fram Kristersson kan vi gå mot extraval”

Centerpartiet kom i dag med beskedet att de inte släpper fram Stefan Löfven (S) som statsminister. Det var bara några veckor sedan som Centerpartiet kom med samma besked om Ulf Kristersson.(M) – Om Centerpartiet står fast vid att inte släppa fram Ulf Kristersson då ser det ut som att vi mycket väl kan gå mot ett extraval, Elisabeth Marmorstein, SVT:s politikreporter..

Skånskan - 16 jan 19 kl. 10:37

Vänsterpartiet släpper fram Löfven

Inrikes Vänsterpartiet tolererar Stefan Löfven vid fredagens statsministeromröstning.
Om än med tvekan och ultimatum som följd.Det blir socialdemokraternas Stefan Löfven som kommer lyftas fram som fredagens statsministerkandidat.

Dagens PS - 28 nov 18 kl. 15:39

Björklund: Då släpper jag fram dig, Löfven

Liberalerna är beredda att släppa fram en regering ledd av Stefan Löfven om Socialdemokraterna är beredda att ”göra en rejäl högersväng” i framförallt den ekonomiska politiken och uppfylla ”högsta ställda krav” kring liberala strukturreformer. Det säger Liberalernas partiledare Jan Björklund vid en pressträff på onsdagen. Liberalerna kommer inte att ingå i en S-ledd regering, men är alltså beredda att dels släppa fram en sådan, och dels ingå ett budgetsamarbete för i första hand det kommande året.

SR - 10 dec 18 kl. 10:21

Lööf: C släpper inte fram Löfven

Det blir inget samarbete mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet. Det meddelar Annie Lööf på en pressträff idag. – Under de senaste fem dygnen har jag och Centerpartiet arbetat dag och natt för att få till ett sånt samarbete, men tyvärr har det inte gått..

DI - 19 aug 14 kl. 07:20

C och FP släpper fram Löfven

Centerpartiet och Folkpartiet går emot Moderaterna och kommer båda att lägga ned sina röster i riksdagen och släppa fram Stefan Löfven som statsminister om Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet får fler platser i riksdagen än allianspartierna efter valet i september..

VA - 27 nov 18 kl. 14:13

Lööf: Går Löfven med på vår kravlista släpper vi fram honom

 Centerpartiet kan tänka sig att släppa fram Stefan Löfven, men har en lång kravlista för detta. .

Cornucopia - 16 dec 18 kl. 14:38

Blir det en fjärde statsministeromröstning blir det extraval

Om det blir en fjärde statsministeromröstning efter nästa försök, kommer denna misslyckas och vi kommer få ett extraval. Orsaken är att Sverigedemokraterna har noll att förlora och allt att vinna på att rösta nej i den sista statsministervoteringen, vem denne än är. Den tredje, nästa statsministeromröstningen blir alltså avgörande för om vi får ett extraval.

BT - 16 sep 14 kl. 14:26

Talmannen: Det här blir stökigt

Det är en komplicerad regeringsbildning som väntar, konstaterade riksdagens talman Per Westerberg i dag. I morgon börjar han sonderingarna bland partiledarna - och där ingår frågan om en budget kan gå igenom.På förmiddagen sammanträdde det så kallade talmanspresidiet, Per Westerberg och de tre vice talmännen.

SvD - 30 maj 16 kl. 07:24

Partiledardebatt med smäll på fingrarna

Det finns mycket att säga om söndagskvällens partiledardebatt i Agenda. Som åskådare blir man förstås lätt fångad av tonläge, stämning och dynamiken mellan deltagarna. Att alla var angelägna om att visa sig offensiva märktes i ordvalen, som var ganska hårda.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Vårdare hotad med kniv och järnrör

MALMÖ Efter att ha blivit hotade med kniv, stol och järnrör av en anhörig kommer inte personal från ett assistansföretag att göra flera besök hos en person som behöver hjälp.
Företagets skyddsombud har utfärdat ett förbud enligt arbetsmiljölagen.Det aktuella företaget hjälper brukaren som bor i en lägenhet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Mållöst efter första perioden

ISHOCKEY Första perioden mellan Malmö Redhawks och gästande Djurgården slutade mållös, 0-0.– Ganska jämn och hård match med mycket speed och många målchanser. Kul att spela.

Skånskan - 10 timmar sedan

Religion inget skäl få annan mat

Skurup Specialkost av religiösa skäl ska inte erbjudas i Skurups skolor och förskolor.
– Överlag är det en rättviseaspekt, vi ska ha ett animaliskt alternativ och ett vegetariskt, inget tredje önskemål om vad man vill äta, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är snart dags att revidera kommunens mat- och måltidsplan som har bearbetats under förra mandatperioden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Högstadieungdomar i kommunen bär kniv

Skurup Polisen har tagit ungdomar så unga som 13 år på byn som bär kniv.
– Vi har sett fler brott mot knivlagen sen jul-lovets början och framåt, säger kommunpolis Sara Schön som vill varna för konsekvenserna av att beväpna sig.– Det är ett brott att bära kniv på allmän plats.

Skånskan - 9 timmar sedan

Skola får beröm efter granskning

eslöv Nya Östra skolan får tummen upp i en granskning som Skolinspektionen gjort.Skolan är en av 30 som valts ut till granskningen, där Skolinspektionen vill se att utbildningen vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Slutsatsen är att det fungerar väl.

Skånskan - 9 timmar sedan

Sjöbohem: Vi jobbar så fort vi kan

Sjöbo Morgan Johnsson, vd för Sjöbohem, tycker att det är konstigt att räddningstjänsten hotar med ett föreläggande när de fått förlängd tid att utreda trapplösningen.
– Vi måste ju först utreda om den lösningen som de säger går att göra.Morgan Johnsson är också förvånad över att räddningstjänsten anger exakt hur de ska lösa problemet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lektionssalar stängs om inte åtgärder görs

Sjöbo Sjöbohem har fortfarande inte ordnat säkrare utrymningsvägar från slöjdsalarna på Emanuelskolan.
Nu går Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund vidare med ett föreläggande.
– Gör man inte åtgärderna får lokalerna inte användas, säger brandinspektören Claes Jeppsson.

Skånskan - 11 timmar sedan

Mindre hus på 58 kvadratmeter i Hörby har fått ny ägare

Hörby Fastigheten på adressen Fulltofta 4124 i Hörby har fått en ny ägare. Köpare är Viktor Lunderot, 19 år, från Hurva, och säljare är Andreas Nilsson. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 1 350 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bil tillbucklad på parkering

SVALÖV En bilägare på Södervångsgatan i Svalöv blev inte så glad när han kom ut för att köra iväg.
Där visade det sig att någon mindre nogräknad person inte sett upp tillräckligt.
Backat in i en den drabbade förarens bil som innebar både rejäla bucklor och lackskador i plåten.

Skånskan - 11 timmar sedan

Backspegel blev förstörd

KÅGERÖD En bilist har polisanmält att han fått sin bil förstörd.
Det handlar om en kvaddad backspegel som förstördes i samband med möte med en annan bil.
Händelsen inträffade på väg 1210 utanför Kågeröd när de båda bilarna skulle passera varandra.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.