SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 10:29

SVT - 11 jan 19 kl. 15:45

Uppgörelsen mellan S, MP, L och C – punkt för punktSpråkkrav för nya medborgare, slopad värnskatt och ett återtagande av klimatsatsningarna som försvann när M och KD:s budget röstades igenom – det är några av de saker som den nya överenskommelsen mellan S, MP, L och C ska innehålla..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
KD

Dela artikeln

3510 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgörelsenmellan S MP L och C , punktför , punkt
Cornucopia - 12 jan 19 kl. 14:14

Uppgörelsen: Försvarsbudgethöjningarna ligger fast - 12 miljarder mer år 2021

Uppgörelsen S-M-L-C innebär att Moderaternas och Kristdemokraternas klubbade försvarsbudgettrappa ligger kvar. Försvarsbudgeten höjs alltså 3.75 GSEK 2019, 6.

HBL - 25 okt 13 kl. 17:51

Flygbranschen utanför uppgörelsen

Flygbranschen stannar utanför den centrala löneuppgörelsen. Förhandlingar fördes i flera timmar på riksförlikningsmannens byrå om kollektivavtal för bland andra flygarna och kabinpersonalen. Förhandlingarna låste sig och riksförlikningsman Esa Lonka såg inga förutsättningar för ett medlingsbud.

SR - 13 apr 16 kl. 19:01

Kritik i Europaparlamentet mot uppgörelsen med Turkiet

I dag på förmiddagen har Europaparlamentet i Strasbourg debatterat EU:s uppgörelse med Turkiet, den som innebär att flyktingar och migranter skickas tillbaka till Turkiet. EU:s ordförande Donald Tusk medgav att uppgörelsen har klara brister men det fanns inget alternativ, sade Tusk..

DN - 20 jun 14 kl. 06:36

Uppgörelsen gynnar både facket och företaget

Uppgörelsen om tågen gynnar både facket och företaget. Men det behövdes en öppen konflikt, som riskerade att sprida sig över arbetsmarknaden, för att komma dit..

Supermiljöbloggen - 24 okt 14 kl. 09:25

Uppgörelsen om 2030 målen – ett pinsamt misslyckande

Uppgörelsen om energi- och klimatmålen till 2030 är lägre än Kommissionens utgångsförslag och sämre än den svenska positionen.  Resultatet är ett bindande mål för alla EU-länder om 40 procent minskning av växthusgaser. Dessutom ska EU i sin helhet verka för 27 procent förnybar energi och 27 procent energieffektivisering.

SR - 13 dec 14 kl. 21:59

S håller fast vid uppgörelsen om vinster

Socialdemokraterna kommer stå fast vid uppgörelsen med Vänsterpartiet om vinstförbud i välfärden. Det säger S-ledaren och statsministern Stefan Löfven till TV4 Nyheterna..

Sydsvenskan - 07 jan 15 kl. 15:39

"Uppgörelsen har uppenbara avigsidor, såväl praktiska som principiella."

Decemberuppgörelsen mellan svenska riksdagspartier kan cementera blockpolitiken och är ett avsteg från principen om majoritetsstyre. Min förhoppning är att vi inom en snar framtid ska få en ny uppgörelse, skriver Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi..

DN - 22 jan 16 kl. 11:57

Nyanlända elever orsakar spricka i uppgörelsen

En spricka har uppstått i uppgörelsen mellan regeringen och oppositionen om integrationen. Liberalerna säger blankt nej till förslaget att inskränka fria skolvalet för att ge plats åt nyanlända elever. ”Det här kommer vi att motverka på alla sätt”, säger Christer Nylander (L)..

ÖstersundsPosten - 09 nov 16 kl. 14:49

Uppgörelsen är ett viktigt steg mot ett borgerligt maktskifte 2018

Uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna om integrationspolitiken i Östersunds kommun räddar Alliansen och möjliggör en eventuell borgerlig valvinst i kommunvalet 2018. Samtidigt stärker Socialdemokraterna sin position som samarbetsparti..

GöteborgsPosten - 30 nov 17 kl. 16:46

Uppgörelsen mellan S och MP får konsekvenser

Uppgörelsen mellan S och MP angående de så kallade ensamkommande reser en rad frågetecken. Ett av dem är hur de cirka 9 000 gymnasieplatser som nu krävs ska finansieras, skriver Dennis Dioukarev (SD) och Paula Bieler (SD)..

Cornucopia - 12 jan 19 kl. 10:17

Uppgörelsen: Inga förändringar i LAS förrän tidigast 2021

Bland många frågor i uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna så viftas det med en moderniserad arbetsrätt. Men det uppgörelsen egentligen säger är att frågan ska utredas. Resultaten från utredningen ska genomföras 2021, om inte parterna kommer överens om något annat.

Fler nyheter från SVT

SVT - 14 timmar sedan

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - 15 timmar sedan

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - 17 timmar sedan

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - 19 timmar sedan

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - Igår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - Igår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - Igår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..

SVT - Igår: 21:08

Så hygieniskt är lösgodiset i ditt påskägg

Påsken är en riktig godishögtid då försäljningen skjuter i höjden. Många väljer att fylla påskäggen med lösgodis – men hur står det egentligen till med hygienen och smittorisken i självplockshyllorna? Enligt mikrobiologen är torrt och sockerrikt ledorden som garanterar ett fräscht lösgodis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.