SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 03:22

SVT - 11 jan 19 kl. 15:45

Uppgörelsen mellan S, MP, L och C – punkt för punktSpråkkrav för nya medborgare, slopad värnskatt och ett återtagande av klimatsatsningarna som försvann när M och KD:s budget röstades igenom – det är några av de saker som den nya överenskommelsen mellan S, MP, L och C ska innehålla..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
KD

Dela artikeln

3426 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgörelsenmellan S MP L och C , punktför , punkt
Cornucopia - 12 jan 19 kl. 14:14

Uppgörelsen: Försvarsbudgethöjningarna ligger fast - 12 miljarder mer år 2021

Uppgörelsen S-M-L-C innebär att Moderaternas och Kristdemokraternas klubbade försvarsbudgettrappa ligger kvar. Försvarsbudgeten höjs alltså 3.75 GSEK 2019, 6.

HBL - 25 okt 13 kl. 17:51

Flygbranschen utanför uppgörelsen

Flygbranschen stannar utanför den centrala löneuppgörelsen. Förhandlingar fördes i flera timmar på riksförlikningsmannens byrå om kollektivavtal för bland andra flygarna och kabinpersonalen. Förhandlingarna låste sig och riksförlikningsman Esa Lonka såg inga förutsättningar för ett medlingsbud.

SR - 13 apr 16 kl. 19:01

Kritik i Europaparlamentet mot uppgörelsen med Turkiet

I dag på förmiddagen har Europaparlamentet i Strasbourg debatterat EU:s uppgörelse med Turkiet, den som innebär att flyktingar och migranter skickas tillbaka till Turkiet. EU:s ordförande Donald Tusk medgav att uppgörelsen har klara brister men det fanns inget alternativ, sade Tusk..

DN - 20 jun 14 kl. 06:36

Uppgörelsen gynnar både facket och företaget

Uppgörelsen om tågen gynnar både facket och företaget. Men det behövdes en öppen konflikt, som riskerade att sprida sig över arbetsmarknaden, för att komma dit..

Supermiljöbloggen - 24 okt 14 kl. 09:25

Uppgörelsen om 2030 målen – ett pinsamt misslyckande

Uppgörelsen om energi- och klimatmålen till 2030 är lägre än Kommissionens utgångsförslag och sämre än den svenska positionen.  Resultatet är ett bindande mål för alla EU-länder om 40 procent minskning av växthusgaser. Dessutom ska EU i sin helhet verka för 27 procent förnybar energi och 27 procent energieffektivisering.

SR - 13 dec 14 kl. 21:59

S håller fast vid uppgörelsen om vinster

Socialdemokraterna kommer stå fast vid uppgörelsen med Vänsterpartiet om vinstförbud i välfärden. Det säger S-ledaren och statsministern Stefan Löfven till TV4 Nyheterna..

Sydsvenskan - 07 jan 15 kl. 15:39

"Uppgörelsen har uppenbara avigsidor, såväl praktiska som principiella."

Decemberuppgörelsen mellan svenska riksdagspartier kan cementera blockpolitiken och är ett avsteg från principen om majoritetsstyre. Min förhoppning är att vi inom en snar framtid ska få en ny uppgörelse, skriver Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi..

DN - 22 jan 16 kl. 11:57

Nyanlända elever orsakar spricka i uppgörelsen

En spricka har uppstått i uppgörelsen mellan regeringen och oppositionen om integrationen. Liberalerna säger blankt nej till förslaget att inskränka fria skolvalet för att ge plats åt nyanlända elever. ”Det här kommer vi att motverka på alla sätt”, säger Christer Nylander (L)..

ÖstersundsPosten - 09 nov 16 kl. 14:49

Uppgörelsen är ett viktigt steg mot ett borgerligt maktskifte 2018

Uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna om integrationspolitiken i Östersunds kommun räddar Alliansen och möjliggör en eventuell borgerlig valvinst i kommunvalet 2018. Samtidigt stärker Socialdemokraterna sin position som samarbetsparti..

GöteborgsPosten - 30 nov 17 kl. 16:46

Uppgörelsen mellan S och MP får konsekvenser

Uppgörelsen mellan S och MP angående de så kallade ensamkommande reser en rad frågetecken. Ett av dem är hur de cirka 9 000 gymnasieplatser som nu krävs ska finansieras, skriver Dennis Dioukarev (SD) och Paula Bieler (SD)..

Cornucopia - 12 jan 19 kl. 10:17

Uppgörelsen: Inga förändringar i LAS förrän tidigast 2021

Bland många frågor i uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna så viftas det med en moderniserad arbetsrätt. Men det uppgörelsen egentligen säger är att frågan ska utredas. Resultaten från utredningen ska genomföras 2021, om inte parterna kommer överens om något annat.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..

SVT - 4 timmar sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 5 timmar sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..

SVT - 9 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 10 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 10 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 17 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 21 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 20 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 21 timmar sedan

23 januari: Natten nyheterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.