Expressen > Nyheter

Monday, 22 April, 18:01

Expressen - 11 jan 19 kl. 15:21

Blufföretaget lurar dig att betala för gratistjänsterTrafikstyrelsen.com har köpt annonser så att de hamnar högst på Google för flera bilrelaterade sökord och har en sida som liknar en myndighets. Men allt de erbjuder är Transportstyrelsens gratistjänster – som de vilseleder konsumenter att betala 495 kronor för. – Jag jobbar jättemycket med det här just nu, säger Carolina Andersson, processråd på Konsumentombudsmannen. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Google, Transportstyrelsens, Carolina Andersson, Konsumentombudsmannen

Dela artikeln

91 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blufföretaget, lurardig att , betalaför , gratistjänster
DI - 28 nov 18 kl. 20:30

Nya knepet: Ta betalt för gratistjänster – här är värsta bluffarna

Klassiska blufföretag fortsätter att toppa anmälningarna till Konsumentverket, men många bolag har på sistone åren blivit mer kreativa. Senaste trenden är att ta betalt för gratistjänster, visar Råd och Röns "Skamlista"..

PrivataAffärer - 10 jul 18 kl. 12:58

70 nya blufföretag på Finansinspektionens varningslista

Finansinspektionen, FI, varnar kontinuerligt för blufföretagen som erbjuder svenska konsumenter finansiella tjänster utan att företaget har de tillstånd som krävs, varken i Sverige eller i andra länder. Att listan numera är så lång har en speciell förklaring, enligt Lars Malmström, avdelningschef på Konsumentkontakt på Finansinspektionen. Han har tidigare sagt till Privata Affärer att FI väljer att låta företag ligga kvar länge på varningslistan, eftersom det ofta tar tid innan en person eller ett bolag inser att de har blivit lurade, upp till flera år.

YLE - 21 nov 13 kl. 06:16

Vem som helst kan bli sms-bluffare

Från ett obekant, femsiffrigt nummer ramlar det in ett sms med uppmaningen om att svara ok för att bekräfta en fortlöpande prenumeration på ett nöjespaket till priset av 15 euro i veckan. En snabb sökning på numret visar att det tillhör det franska företaget Netsize SA, och att många fler har fått skumma meddelanden från samma nummer.

”En gång svarade jag på ett reklam-sms.

Skånskan - 27 apr 18 kl. 04:30

Blåstes på pengar – banken nekar henne ersättning

HÄSSLEHOLM Görel Andersson i Hässleholm fick pengar dragna från sitt konto av ett blufföretag. En snabb sökning vittnar om hundratals andra drabbade – men Sparbanken Skåne vägrar att ersätta henne.– Det handlar om totalt 500 kronor.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 12 kl. 15:26

Misstänkt bluffchef nekar till brott

Mannen som står åtalad för att ha varit hjärnan bakom blufföretaget Företagslansering Sverige AB säger själv att han bara varit it-konsult åt företaget. Han har fakturerat företaget summor som motsvarar 62 veckors arbete för tjänster som en vanlig konsult klarar av på två, enligt polisen..

UNT - 06 aug 15 kl. 17:04

Bluffade fler än 1 200 personer

Miljontals kronor har trillat in hos blufföretaget Svenska Bolagsbasen för webbtjänster som åklagaren beskriver som värdelösa..

BT - 22 dec 15 kl. 05:30

Småföretagare lurades på miljoner

Antalet målsägande är svindlande 1 260 stycken och miljontals kronor har trillat in hos blufföretaget Svenska bolagsbasen för webbtjänster som anses vara värdelösa. I dag kommer domen mot nio åtalade män i den jättelika bedrägerihärvan.(TT).

Sydsvenskan - 22 dec 15 kl. 05:31

Småföretagare lurades på miljoner

Antalet målsägande är svindlande 1 260 stycken och miljontals kronor har trillat in hos blufföretaget Svenska bolagsbasen för webbtjänster som anses vara värdelösa.
I dag kommer domen mot nio åtalade män i den jättelika bedrägerihärvan..

SvD - 22 dec 15 kl. 05:30

Småföretagare lurades på miljoner

Antalet målsägande är svindlande 1 260 stycken och miljontals kronor har trillat in hos blufföretaget Svenska bolagsbasen för webbtjänster som anses vara värdelösa. I dag kommer domen mot nio åtalade män i den jättelika bedrägerihärvan..

UNT - 22 dec 15 kl. 05:30

Småföretagare lurades på miljoner

Antalet målsägande är svindlande 1 260 stycken och miljontals kronor har trillat in hos blufföretaget Svenska bolagsbasen för webbtjänster som anses vara värdelösa..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Bil dödskraschade in i Åsas trädgård

Åsa Everås såg hur en personbil kom flygande över trädgårdshäcken och landade på familjens gräsmatta.Tre vuxna och tre barn färdades i bilen – en kvinna dog i olyckan– Jag sprang ut och skrek till min man att han skulle ringa 112. Det var kaos i hela trädgården, berättar Åsa Everås..

Expressen - 45 minuter sedan

Brand på herrgård – polis och räddningstjänst på plats

Det brinner på Norsborgs herrgård, i Botkyrka kommun. Polis och räddningstjänst befinner sig på platsen, skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 1 timme sedan

Flygkaos: SAS-piloter varslar om strejk

Flygkaos väntar om SAS-piloterna gör slag i saken och verkställer den strejk som utlysts av nordiska flygförare. Med förhandlingarna fortfarande på bordet riskerar 1 500 flygplan i Sverige, Norge och Danmark att bli stående redan nästa fredag.– Skulle en strejk bryta ut så lär den bli ganska omfattande, säger Knut Morten Johansen som är informationschef på SAS.

Expressen - 1 timme sedan

17-åring döms för våldtäkt mot barn

En 17-åring hemmahörande i Västerbottens län döms för två fall av grov våldtäkt mot barn. Han utsatte under 2016 och 2017 flera barn för sexuella övergrepp, skriver SVT Västerbotten..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt mordförsök i Kalix – tre häktade

Tre män har häktats misstänkta för mordförsök på en man i 40-årsåldern i en ort utanför Kalix på skärtorsdagen. De tre männen är i åldrarna 30–50 år och de häktades i Gällivare tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, den högre misstankegraden, rapporterar SVT Norrbotten..

Expressen - 1 timme sedan

25 grader varmt – sedan vänder det

Vi har blivit bortskämda med sommarvärme på flera håll i landet under påsken och det ser ut att fortsätta i veckan – med upp till 25 graders värme. Men alla orter har inte samma tur, det väntas både regn och vind på sina håll och lagom till valborg kan supervärmen ha blåst bort. .

Expressen - 2 timmar sedan

Männen våldtog och mördade Liga – går fria

Liga Skromane, 33, reste till Indien för en behandling mot PTSD. Plötsligt försvann hon.40 dagar senare hittades Liga – våldtagen och mördad.

Expressen - 2 timmar sedan

Trump gör inte undantag i sanktionerna mot Iran

De sanktioner som USA införde i somras slog hårt mot bland annat Irans oljeexport. Men åtta länder fick undantagstillstånd – tillstånd som nu inte kommer att förnyas, meddelar Vita huset..

Expressen - 2 timmar sedan

Meghan och Harry planerar Afrikaflytt – efter prinsfejden

Rivaliteten mellan de brittiska prinsparen växer. Enligt brittisk press är stämningen så frostig att Harry och Meghan nu planerar att flytta till Afrika för att tina upp relationerna igen. Källor menar att William är hotad av Harrys popularitet.

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna misstänkt för mordförsök

En kvinna har blivit knivskuren utomhus i Trollhättan.En annan kvinna misstänks för dådet.– En kvinna är gripen misstänkt för försök till mord, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.