YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:29

YLE - 11 jan 19 kl. 14:29

Norska polisen efterlyser finländska skidåkare - de var på Blåbærfjellet då lavinolyckan inträffadePolisen i Norge efterlyser två finländska medborgare som åkte skidor på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms samma dag som fyra andra skidåkare försvann i samma område - den 2 januari..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blåbærfjellet, Norge, Tamokdalen, Troms

Dela artikeln

36 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norska, polisen, efterlyser, finländska, skidåkarede var på , Blåbærfjellet, då lavinolyckan inträffade
YLE - 28 mar 14 kl. 12:36

Norsk polis tackar finländska dykare

Kropparna av de två finländska dykare som drunknade i Plurdalen i Norge i februari har börjat föras ut ur grottan, rapporterar den norska tidningen VG. En grupp finländska dykare hämtade under veckan upp kropparna ur 130 meters djup och tog dem till ytan. Enligt den norska polisen förs kropparna ut ur grottan i dag eller i morgon och efter det ska de obduceras.

YLE - 29 mar 14 kl. 14:44

Båda finländska dykarna bärgade i Norge

Nu har båda de omkomna finländska dykarna bärgats från Pluragrottan i Norge. Norska sportdykare drog upp den ena kroppen på fredagen och den andra i dag under ledning av myndigheterna. Trots att kropparna hade lyfts närmare ytan var det en krävande operation i den trånga grottan, uppger polisen i Helgeland för norska medier.

YLE - 05 feb 15 kl. 13:19

OECD: Finländska lärare uppskattade och engagerade

Lärare i finländska skolor upplever att de gör ett viktigt arbete, som är uppskattat i samhället. Det visar en stor europeisk jämförelse. Enligt Christer Holmlund, ordförande för Finlands svenska lärarförbund FSL, är detta tack vare att lärarna i Finland har en viss pedagogisk frihet.

YLE - 03 dec 12 kl. 14:29

Sporthörnan tog pulsen på det finländska F1-undret

Valtteri Bottas, Finlands senaste tillskott till VM-serien i formel 1, var föremål för diskussion i Sporthörnan. Utöver det finländska formel 1-undret var även Jukka Jalonens KHL-kontrakt, världscuperna i Ruka och VM i innebandy under lupp.
Spela upp klipp på Arenan
Formel-1-stallet Williams bekräftade i onsdags att finländaren Valtteri Bottas kommer att vara en av stallets två tävlingsförare nästa år.

HBL - 24 jul 14 kl. 12:19

Två finländska hjälparbetare skjutna i Afganistan

De två kvinnorna var på shoppingresa i staden Herat när de sköts i huvudet. Finländarna arbetade i Afghanistan med mentalvård för en kristen organisation.Okända gärningsmän sköt i dag två hjälparbetare i staden Herat i västra Afghanistan, uppger lokala myndigheter.

Nyan - 22 sep 17 kl. 11:11

Britt Lundberg stöder den finländska delegationens förslag

Britt Lundberg (C), president för Nordiska rådet, röstade i presidiet tidigare i veckan emot den finländska delegationens initiativ om att göra finskan och isländskan till officiella arbetsspråk i NR. Nu meddelar Lundberg att hon kommer röstar ja under sessionen i Helsingfors. – I den avgörande omröstningen i november kommer jag att rösta för det förslaget som de finska och isländska delegationerna gemensamt har gjort, säger Britt Lundberg i ett pressmeddelande.

YLE - 23 jul 14 kl. 16:21

Finländska par mest osams i Europa om hemarbete

Finländska par grälar mer om hemarbete än övriga europeiska par, visar en färsk undersökning i tidskriften Demographic Research. I undersökningen tillfrågades gifta och samboende par hur ofta de är oense om hemarbete, lönearbete och pengar. I undersökningen deltog drygt 9 600 personer i 22 europeiska länder.

YLE - 04 mar 15 kl. 14:15

Finländska Norwegian-piloter flyger strejkande piloters rutter

Flygbolaget Norwegian har flyttat över piloter från Finland till andra rutter, till följd av att bolagets skandinaviska piloter har gått i strejk. Piloterna vid Norwegians finländska dotterbolag har ett kollektivavtal och står därför utanför den strejk som berör bolagets danska, norska och svenska piloter. Enligt intresseorganisationen YTY som representerar de finländska Norwegian-piloterna har moderbolaget rätt att flytta finländska piloter till andra rutter då det gäller enskilda flygningar.

HBL - 02 mar 15 kl. 20:32

Finländska piloter får ersätta norska

Norwegian plockar in piloter från bland annat Finland som ersättare för de strejkande norska kollegerna. Det kritiseras skarpt i Norge.Stockholm De finländska piloterna hör till ett annat bolag än de norska, svenska och danska.

YLE - 17 jun 17 kl. 16:25

Svensk seger i Venlakavlen – Pyrintö bästa finländska lag

Natalia Gemperle avgjorde Venlakvalen på den sista sträckan och förde Alfta-Ösa OK till seger. Laget vann med en minut och 22 sekubder före Ol Norska. Tampereen Pyrintö gick i mål som fyra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 13 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 15 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 20 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 21 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.