YLE > Finland

Tuesday, 23 April, 00:38

YLE - 11 jan 19 kl. 14:29

Norska polisen efterlyser finländska skidåkare - de var på Blåbærfjellet då lavinolyckan inträffadePolisen i Norge efterlyser två finländska medborgare som åkte skidor på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms samma dag som fyra andra skidåkare försvann i samma område - den 2 januari..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blåbærfjellet, Norge, Tamokdalen, Troms

Dela artikeln

36 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norska, polisen, efterlyser, finländska, skidåkarede var på , Blåbærfjellet, då lavinolyckan inträffade
YLE - 28 mar 14 kl. 12:36

Norsk polis tackar finländska dykare

Kropparna av de två finländska dykare som drunknade i Plurdalen i Norge i februari har börjat föras ut ur grottan, rapporterar den norska tidningen VG. En grupp finländska dykare hämtade under veckan upp kropparna ur 130 meters djup och tog dem till ytan. Enligt den norska polisen förs kropparna ut ur grottan i dag eller i morgon och efter det ska de obduceras.

YLE - 29 mar 14 kl. 14:44

Båda finländska dykarna bärgade i Norge

Nu har båda de omkomna finländska dykarna bärgats från Pluragrottan i Norge. Norska sportdykare drog upp den ena kroppen på fredagen och den andra i dag under ledning av myndigheterna. Trots att kropparna hade lyfts närmare ytan var det en krävande operation i den trånga grottan, uppger polisen i Helgeland för norska medier.

YLE - 05 feb 15 kl. 13:19

OECD: Finländska lärare uppskattade och engagerade

Lärare i finländska skolor upplever att de gör ett viktigt arbete, som är uppskattat i samhället. Det visar en stor europeisk jämförelse. Enligt Christer Holmlund, ordförande för Finlands svenska lärarförbund FSL, är detta tack vare att lärarna i Finland har en viss pedagogisk frihet.

YLE - 03 dec 12 kl. 14:29

Sporthörnan tog pulsen på det finländska F1-undret

Valtteri Bottas, Finlands senaste tillskott till VM-serien i formel 1, var föremål för diskussion i Sporthörnan. Utöver det finländska formel 1-undret var även Jukka Jalonens KHL-kontrakt, världscuperna i Ruka och VM i innebandy under lupp.
Spela upp klipp på Arenan
Formel-1-stallet Williams bekräftade i onsdags att finländaren Valtteri Bottas kommer att vara en av stallets två tävlingsförare nästa år.

HBL - 24 jul 14 kl. 12:19

Två finländska hjälparbetare skjutna i Afganistan

De två kvinnorna var på shoppingresa i staden Herat när de sköts i huvudet. Finländarna arbetade i Afghanistan med mentalvård för en kristen organisation.Okända gärningsmän sköt i dag två hjälparbetare i staden Herat i västra Afghanistan, uppger lokala myndigheter.

Nyan - 22 sep 17 kl. 11:11

Britt Lundberg stöder den finländska delegationens förslag

Britt Lundberg (C), president för Nordiska rådet, röstade i presidiet tidigare i veckan emot den finländska delegationens initiativ om att göra finskan och isländskan till officiella arbetsspråk i NR. Nu meddelar Lundberg att hon kommer röstar ja under sessionen i Helsingfors. – I den avgörande omröstningen i november kommer jag att rösta för det förslaget som de finska och isländska delegationerna gemensamt har gjort, säger Britt Lundberg i ett pressmeddelande.

YLE - 23 jul 14 kl. 16:21

Finländska par mest osams i Europa om hemarbete

Finländska par grälar mer om hemarbete än övriga europeiska par, visar en färsk undersökning i tidskriften Demographic Research. I undersökningen tillfrågades gifta och samboende par hur ofta de är oense om hemarbete, lönearbete och pengar. I undersökningen deltog drygt 9 600 personer i 22 europeiska länder.

YLE - 04 mar 15 kl. 14:15

Finländska Norwegian-piloter flyger strejkande piloters rutter

Flygbolaget Norwegian har flyttat över piloter från Finland till andra rutter, till följd av att bolagets skandinaviska piloter har gått i strejk. Piloterna vid Norwegians finländska dotterbolag har ett kollektivavtal och står därför utanför den strejk som berör bolagets danska, norska och svenska piloter. Enligt intresseorganisationen YTY som representerar de finländska Norwegian-piloterna har moderbolaget rätt att flytta finländska piloter till andra rutter då det gäller enskilda flygningar.

HBL - 02 mar 15 kl. 20:32

Finländska piloter får ersätta norska

Norwegian plockar in piloter från bland annat Finland som ersättare för de strejkande norska kollegerna. Det kritiseras skarpt i Norge.Stockholm De finländska piloterna hör till ett annat bolag än de norska, svenska och danska.

YLE - 17 jun 17 kl. 16:25

Svensk seger i Venlakavlen – Pyrintö bästa finländska lag

Natalia Gemperle avgjorde Venlakvalen på den sista sträckan och förde Alfta-Ösa OK till seger. Laget vann med en minut och 22 sekubder före Ol Norska. Tampereen Pyrintö gick i mål som fyra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Snön smälter och naturen vaknar till liv - nästa vecka får vi 20 grader

Tisdag och onsdag blir soliga dagar. Vi får sommarvärme, säger Yles meteorolog Kerttu Kotakorpi..

YLE - 5 timmar sedan

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka död

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka har avlidit. Sin främsta insats gjorde han som glaskonstnär vid Notsjö (numera Iittala). Han blev särskild känd för sina fågelskulpturer i glas..

YLE - 12 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 15 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - Igår: 21:54

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 21:54

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.