SVT Debatt > Opinion

Monday, 22 April, 02:09

SVT Debatt - 11 jan 19 kl. 14:11

”Så här stoppar vi våldet i skolan””Elever som stängs av från den vanliga skolan bör erbjudas en alternativ skolgång av kommunen, en skolgång som är anpassad för att klara av svåra elever”, skriver Alexander Akterin..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Alexander Akterin

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: här , stopparvi , våldeti , skolan
Expressen - 19 nov 13 kl. 01:08

Vill att FN stoppar våldet i Centralafrika

NEW YORK. FN-chefen Ban Ki-Moon varnade på måndagen för att våldet i Centralafrikanska republiken kan komma att bli värre..

News55 - 20 apr 16 kl. 14:29

Artur Ringarts uppmaning till nyhetscheferna: Vägra fotbollsbevaka om inte klubbarna stoppar våldet på arenorna

Det var under gårdagens Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby på Tele2 arena som en åskådare tog sig in på pressläktaren och attackerade en journalist från TV4-gruppen. Nyhetsbyrån TT rapporterar att journalisten blev slagen i ansiktet och nedbrottad. Till nyhetsbyrån säger djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson att han inte vill kommentera händelsen innan han fått en bild av vad som hänt.

DN - 12 sep 17 kl. 18:55

Människorättsorganisationer kräver att FN stoppar våldet i Burma

NEW YORK. Människorättsorganisationerna Amnesty och Human Rights Watch kallar den humanitära katastrofen i Burma för etnisk rensning. De kräver nu omedelbara åtgärder från FN för att stoppa våldet mot den muslimska minoritetsgruppen rohingya..

Cornucopia - 20 aug 13 kl. 16:30

Lättkränkt stoppar information i skolan

Nu har information från den lokala församlingen om barn- och ungdomsverksamheten stoppats i den lokala skolan F - 9, efter att en person känt sig kränkt. Ingen tar som bekant skit i de lättkränktas land och enmansdiktaturen fortsätter.


Sedan tidigare har skolavslutningen i ortens största och bästa samlingslokal, kyrkan, stoppats av att en person kände sig kränkt av detta.

BT - 26 nov 16 kl. 01:00

För liten reskassa stoppar kultur i skolan

Hur mycket av kultur ett barn får möta under skoltiden beror till stor del på var någonstans i kommunen skolan ligger. En bov i dramat är att pengarna till bussresor inte räcker..

Kristianstadsbladet - 17 aug 13 kl. 08:00

Kristianstad ligger lågt med pengar till skolan

Arkivfoto: Kb
När nu terminen startar får elever olika mycket pengar till sin skolgång beroende på var de bor. Kristianstad tillhör halvan av Skånes kommuner som satsar minst på utbildning.
På måndag börjar skolarna efter sommarlovet.

Skånskan - 15 feb 16 kl. 18:02

Obama kräver att Putin stoppar våldet

Syrien Sam­ti­digt som Ryss­land bom­bar i Sy­ri­en krä­ver Ba­rack Oba­ma att Pu­tin stop­par vål­det, skri­ver Guar­di­an. Den bräck­li­ga över­ens­kom­mel­sen i Mün­chen ho­tar an­nars att spå­ra ur.
Fram­för allt vill USA att Ryss­land slu­tar att bom­ba mo­de­ra­ta re­bel­ler i Sy­ri­en så att di­plo­ma­tis­ka steg kan tas mot den be­grän­sa­de och till­fäl­li­ga va­pen­vi­la som för­vän­tas trä­da i kraft i mit­ten av vec­kan.

ÖstersundsPosten - 15 jan 16 kl. 08:59

Kommunen stoppar dricksvatten till skolan i Ångsta – vattnet otjänligt

Vattnet har under lång tid varit av dålig kvalitet, enligt Östersunds kommun. Vid den senaste provtagningen visade svaren att det fortfarande är problem med kvaliteten. Vattnet var onormal grumligt, hade avvikande färg och lukt och halten av fluorid var över gränsvärdet för otjänligt..

Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Frasen "Guds rike" stoppar kristen friskola

VÄSTERÅS. Skolinspektionen stoppar Skälbyskolan, med Citykyrkan som huvudman, från utvidgning till årskurs 7-9. Anledningen är en paragraf i stadgarna som beskriver målet för Citykyrkan att "upprätta Guds rike".

Kristianstadsbladet - 30 jul 13 kl. 16:12

Våldet i Syrien stoppar nödhjälp


Det fortsatta våldet i olika delar av Syrien hindrar FN:s livsmedelsprogram att nå fram till de nödställda. Organisationen uppskattar att 600 000 syrier inte kunnat nås på grund av det upptrappade våldet.Under tisdagen dödades totalt 17 människor varav 11 barn i flygbombningar av provinserna Aleppo och Homs, enligt oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

Greenpeace: ”Vi måste flytta fokus från individen i klimatfrågan”

”Vi har tio år på oss att styra om från det ohållbara till det hållbara”, säger Wronski..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Sverige kan, bör och tjänar på att gå före”

”Vårt land bubblar av företag som är redo att leverera lösningar i en värld som tar klimatfrågan på allvar”, skriver Pihl, Ekelund, Falk och Kramers..

SVT Debatt - 18 apr 19 kl. 20:59

Finalrepris väntar – Falun till Globen efter Aldeebs avgörande

I fjol vann Storvreta SM-guld efter 6-2 i finalen mot Falun. I år har Falun chans på revansch, efter att under torsdagen besegrat Mullsjö med 4-3 i den fjärde semifinalen och avancerat till Globen..

SVT Debatt - 18 apr 19 kl. 10:46

”Varför låter ni storföretag smita från skatt, finansministern?”

”Det är en fullständig skandal hur vår regering motarbetar de konkreta åtgärder som föreslås på EU-nivå”, skriver företrädare för Partiet Vändpunkt..

SVT Debatt - 17 apr 19 kl. 13:48

”Klart att det sticker i ögonen med 95 000 i månadslön”

”Det är förståeligt att det väcker frustration hos fast anställda barnmorskor att det kan komma en uthyrningsbarnmorska som får 95 000 kronor i lön och som samtidigt kan behöva en del hjälp för att kunna hitta och jobba på arbetsplatsen”, skriver Svenska Barnmorskeförbundet..

SVT Debatt - 17 apr 19 kl. 13:11

”Det finns en stor blind fläck när Indonesien går till val”

”Det flagranta ointresse som svenska nyhetsredaktioner visar för den blodiga tillvaron i Västpapua våren 2019 är inget annat än ett journalistiskt svek”, skriver Klas Lundström..

SVT Debatt - 17 apr 19 kl. 11:23

”Föräldraledighet ska inte finansieras av staten”

”Det finns alltså flera goda skäl att korta ledigheten – inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv”, skriver Siri Steijer och Kajsa Dovstad..

SVT Debatt - 16 apr 19 kl. 11:19

”Varför togs satsningen på Äldrelyftet bort, regeringen?”

”Vår förvåning och besvikelse över att regeringen väljer att plocka bort en satsning i budgeten som (S) hade som vallöfte och som Moderaterna och Kristdemokraterna hade sett till skulle ha blivit verklighet är stor”, skriver företrädare för Riksidrottsförbundet och pensionärsorganisationerna..

SVT Debatt - 16 apr 19 kl. 07:00

”Vi fortsätter att öka vårt stöd till de fattigaste”

”Linjen ligger fast, världens resurser behöver och ska fördelas solidariskt. Sverige fortsätter öka sitt stöd till de mest fattiga länderna när andra länder backar ur”, skriver Anders Österberg (S) och Janine Alm Ericson (MP)..

SVT Debatt - 15 apr 19 kl. 15:45

”Nu vill vi se en feministisk regering i Finland”

”Kvinnorna gör ett historiskt bra val och vi utgår ifrån att det fina valresultatet också återspeglas i ministerposterna”, säger Anna Jungner Nordgren, Svenska kvinnoförbundet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.