SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 23 January, 03:50

SVT Debatt - 11 jan 19 kl. 14:11

”Så här stoppar vi våldet i skolan”



”Elever som stängs av från den vanliga skolan bör erbjudas en alternativ skolgång av kommunen, en skolgång som är anpassad för att klara av svåra elever”, skriver Alexander Akterin..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Alexander Akterin

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: här , stopparvi , våldeti , skolan
Expressen - 19 nov 13 kl. 01:08

Vill att FN stoppar våldet i Centralafrika

NEW YORK. FN-chefen Ban Ki-Moon varnade på måndagen för att våldet i Centralafrikanska republiken kan komma att bli värre..

News55 - 20 apr 16 kl. 14:29

Artur Ringarts uppmaning till nyhetscheferna: Vägra fotbollsbevaka om inte klubbarna stoppar våldet på arenorna

Det var under gårdagens Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby på Tele2 arena som en åskådare tog sig in på pressläktaren och attackerade en journalist från TV4-gruppen. Nyhetsbyrån TT rapporterar att journalisten blev slagen i ansiktet och nedbrottad. Till nyhetsbyrån säger djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson att han inte vill kommentera händelsen innan han fått en bild av vad som hänt.

DN - 12 sep 17 kl. 18:55

Människorättsorganisationer kräver att FN stoppar våldet i Burma

NEW YORK. Människorättsorganisationerna Amnesty och Human Rights Watch kallar den humanitära katastrofen i Burma för etnisk rensning. De kräver nu omedelbara åtgärder från FN för att stoppa våldet mot den muslimska minoritetsgruppen rohingya..

Cornucopia - 20 aug 13 kl. 16:30

Lättkränkt stoppar information i skolan

Nu har information från den lokala församlingen om barn- och ungdomsverksamheten stoppats i den lokala skolan F - 9, efter att en person känt sig kränkt. Ingen tar som bekant skit i de lättkränktas land och enmansdiktaturen fortsätter.


Sedan tidigare har skolavslutningen i ortens största och bästa samlingslokal, kyrkan, stoppats av att en person kände sig kränkt av detta.

BT - 26 nov 16 kl. 01:00

För liten reskassa stoppar kultur i skolan

Hur mycket av kultur ett barn får möta under skoltiden beror till stor del på var någonstans i kommunen skolan ligger. En bov i dramat är att pengarna till bussresor inte räcker..

Kristianstadsbladet - 17 aug 13 kl. 08:00

Kristianstad ligger lågt med pengar till skolan

Arkivfoto: Kb
När nu terminen startar får elever olika mycket pengar till sin skolgång beroende på var de bor. Kristianstad tillhör halvan av Skånes kommuner som satsar minst på utbildning.
På måndag börjar skolarna efter sommarlovet.

Skånskan - 15 feb 16 kl. 18:02

Obama kräver att Putin stoppar våldet

Syrien Sam­ti­digt som Ryss­land bom­bar i Sy­ri­en krä­ver Ba­rack Oba­ma att Pu­tin stop­par vål­det, skri­ver Guar­di­an. Den bräck­li­ga över­ens­kom­mel­sen i Mün­chen ho­tar an­nars att spå­ra ur.
Fram­för allt vill USA att Ryss­land slu­tar att bom­ba mo­de­ra­ta re­bel­ler i Sy­ri­en så att di­plo­ma­tis­ka steg kan tas mot den be­grän­sa­de och till­fäl­li­ga va­pen­vi­la som för­vän­tas trä­da i kraft i mit­ten av vec­kan.

ÖstersundsPosten - 15 jan 16 kl. 08:59

Kommunen stoppar dricksvatten till skolan i Ångsta – vattnet otjänligt

Vattnet har under lång tid varit av dålig kvalitet, enligt Östersunds kommun. Vid den senaste provtagningen visade svaren att det fortfarande är problem med kvaliteten. Vattnet var onormal grumligt, hade avvikande färg och lukt och halten av fluorid var över gränsvärdet för otjänligt..

Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Frasen "Guds rike" stoppar kristen friskola

VÄSTERÅS. Skolinspektionen stoppar Skälbyskolan, med Citykyrkan som huvudman, från utvidgning till årskurs 7-9. Anledningen är en paragraf i stadgarna som beskriver målet för Citykyrkan att "upprätta Guds rike".

Kristianstadsbladet - 30 jul 13 kl. 16:12

Våldet i Syrien stoppar nödhjälp


Det fortsatta våldet i olika delar av Syrien hindrar FN:s livsmedelsprogram att nå fram till de nödställda. Organisationen uppskattar att 600 000 syrier inte kunnat nås på grund av det upptrappade våldet.Under tisdagen dödades totalt 17 människor varav 11 barn i flygbombningar av provinserna Aleppo och Homs, enligt oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 11 timmar sedan

”Bara bra med en spelnörd som kulturminister!”

”Att ha rötterna i en av de största kulturrörelserna i Sverige är en stor bonus som ger henne bästa möjliga förutsättningar i sitt nya arbete”, skriver Anna Erlandsson, fd ordförande för Sverok om nya kulturministern Amanda Lind (MP)..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Sluta upprepa myten att HBTQ-rörelsen glorifierar sexköp”

”Sluta upprepa myten att hbtq-rörelsen glorifierar sexköp eller att det skulle vara okej där att vuxna män utnyttjar ungdomar. Att upprepa sådana myter är homofobiskt och gör det svårare för ungdomar som får höra sådana myter att söka hjälp”, skriver Frank Berglund, ordförande för RFSL Ungdom i en replik till Simon Häggström..

SVT Debatt - 20 timmar sedan

”Gör hemförsäkring obligatorisk för hyresgäster”

”Många vet inte vad försäkringen innehåller eller antar helt enkelt att det skydd försäkringen ger täcks av det allmänna eller av hyreskontraktet”, skriver Jenny Rudslätt, hem- och villaexpert på försäkringsbolaget If..

SVT Debatt - Igår: 10:06

”Samhället ser mellan fingrarna på manlig prostitution”

”Polis och socialtjänst har lagt minimala resurser på uppsökande arbete i dessa miljöer. Och inom delar av HBTQ-rörelsen har det sedan länge funnits en romantiserad bild av manlig prostitution, vilket resulterat i att dessa mäns utsatthet gång på gång sopats under mattan”, skriver Simon Häggström, författare och polis..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Sverige ska inte subventionera dem som motarbetar jämställdhet”

”På grund av luckor i lagen, okunskap hos myndigheter och missriktad väljvilja att inte kränka kulturella ´egenheter´ missar vi ofta det våld som pågår mitt ibland oss”, skriver tre ledande företrädare för Liberalerna på årsdagen av mordet på Fadime..

SVT Debatt - 19 jan 19 kl. 07:00

”Women´s March måste göra upp med judehatet”

”För två år sedan förstod jag inte hur pass infekterade av antisemitism de progressiva rörelserna faktiskt är. Som de flesta trodde jag då att antisemitism mest kom från högerextremistiskt håll”, skriver den judiska människorättsaktivisten Jackie Mhitaryan..

SVT Debatt - 18 jan 19 kl. 12:53

”Genusteorier leder fel i arbetet mot relationsvåld”

”Det går inte att blunda för att kvinnorna själva står för en stor del av allt relationsvåld, om man i detta begrepp också inkluderar psykiskt våld”, skriver Magnus Falkman..

SVT Debatt - 17 jan 19 kl. 15:47

”Min dröm är att Storbritannien stannar i EU”

”Vi måste göra vad vi kan för att få Storbritannien att stanna i EU”, säger Anna Maria Corazza Bildt (M)..

SVT Debatt - 17 jan 19 kl. 10:32

”Närodlat löser inte klimatproblemen”

”Maten vi äter i västvärlden är inte förenlig med klimatmålen”, säger David Bryngelsson, doktor i miljö och energi. Han menar att vi inte ska stirra oss blinda på närodlat och transporter..

SVT Debatt - 17 jan 19 kl. 09:28

”Idag lämnar jag Miljöpartiet”

”När rödgröna genomför högerpolitik kommer oppositionen mot de växande klyftorna komma från extremhögern”, skriver Carl Schlyter, som i protest lämnar Miljöpartiet idag..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.