Nyteknik > Teknik

Thursday, 24 January, 04:08

Nyteknik - 11 jan 19 kl. 14:00

Därför satsar branschen på nya generationens överljudsflygplanUSA verkar vara på väg att luckra upp reglerna kring överljudsflyg – och branschen är på hugget. Virgin Group och Japan Airlines har förbeställt överljudsplanet från Boom Supersonic. I mach 2,2 ska det avverka New York-London på tre timmar och 15 minuter..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
USA, Group, Japan Airlines, Boom Supersonic, New York-London

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför satsar, branschenpå nya , generationens, överljudsflygplan
SvD - 24 nov 16 kl. 06:00

Skogsbranschen ställer om – satsar 28 miljarder

Svenska skogsägare är nöjda med sin investering visar en färsk undersökning. Men efterfrågan på pappersprodukter förändras och industrin måste ställa om sin produktion. Nu satsar branschen 28 miljarder kronor på nya anläggningar för att möta framtiden..

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 01:02

Kina satsar på kärnkraft

Kina satsar på flera alternativa energikällor för att minska sitt kolberoende. Expansionen av kärnkraft har skett något i skymundan, även om myndigheterna redan 2008 planerade för mer kapacitet än resten av världen tillsammans. Olyckan i Fukushima fick dock allmänheten att förstå farorna med kärnkraft, och innebar ett tillfälligt byggstopp även i Kina.

HBL - 25 jun 13 kl. 14:27

Borealis satsar 75 miljoner i Sköldvik

Borealis inleder nu arbetet på att förnya polyetenanläggningen i Sköldvik. Fabriken uppgraderas till tredje generationens Borstar. Samtidigt görs också en uppgradering av polypropenanläggningen.

VA - 08 nov 16 kl. 12:25

”Sverige behöver det och klimatet behöver det” – svenska startupen som satsar på fjärde generationens kärnkraft

Nedmonteringen av den svenska kärnkraften måste upphöra, anser startupen Leadcold som utvecklar fjärde generationens kärnkraftsreaktorer. .

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 07:15

Softbank satsar 4,2 miljarder på internet via rymden

Japanska Softbank kommer att investera cirka 500 miljoner dollar, motsvarande 4,3 miljarder kronor, i OneWeb som satsar på bredband via satelliter. Det skriver Wall Street. Placeringen är en förlängning på tidigare investeringar som Softbank gjort i OneWeb.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

Årets företagare satsar vidare

BILLEBERGA Muhammed Mheisen, som äger och driver företaget Billeberga Bildemontering AB, har utsetts till årets företagare i Svalöv.
Han blev överraskad och mycket glad över utnämningen – men vilar inte på sina lagrar. Nästa år bygger han ut så att bildemonteringsföretaget blir Skånes största.

YLE - 04 jun 15 kl. 15:13

Hotell- och restaurangbranschen satsar på Guggenheim

Förbundet för hotell- och restaurangbranschen MaRa satsar nästan tre miljoner euro på Guggenheimmuseet. Museet skulle skapa hundratals jobb och locka turister till Finland, tror man inom branschen. Den 23 juni blir det klart vilket förslag som har vunnit arkitekturtävlingen som Guggenheimstiftelsen ordnar.

Länstidningen i Jämtland - 21 mar 17 kl. 05:30

"Här har vi en andra generationens ägare som också varit föräldraledig"

För Rickard Einebrant var det självklart att dela lika på föräldraledigheten med sin fru. Men han ångrar att han inte var hemma ännu längre.
Han ser också en stor förändring i den mansdominerade bransch han arbetar i.

Barometern - 21 aug 14 kl. 08:19

Fjärde generationens kärnkraft kommer att ge ren energi

Under nästan 20 år med den så kallade tankeförbudsparagrafen har Sverige hamnat efter i utvecklingen av kärnkraft, både ur ett anläggnings­perspektiv och sett till kärnteknisk forskning. Utifrån att kärnkraften står för nästan hälften av vår el-försörjning så har det statliga stödet till forskning på kärnteknikområdet under lång tid varit ytterst blygsamt. Synen på använt kärnbränsle har handlat om de mycket långa tiderna för slutförvaring.

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 15:10

Sjätte generationens krigföring - så ser ett modernt ryskt krig ut

Ryska inflytelseagenter och påverkansoperatörer, samt deras svans av volontärer försöker ofta hävda att de som varnar för det aggressiva Ryssland menar att Ryssland ska invadera hela Sverige. Så är inte fallet. Sjätte generationens krigföring och t ex de ryska anfall som Moskvas utrikespolitiska instituts Sven Hirdman har hotat att Sverige kommer utsättas för vid krigsrisk i Östersjön innebär att man uppnår sina mål utan att behöva besätta ett territorium.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Första lovande försöket: Påskynda däggdjurs genutveckling

Forskare har för första gången lyckats snabba på evolutionen hos däggdjur med hjälp av gensaxen Crispr. Men försöket lyckades bara på honorna..

Nyteknik - 11 timmar sedan

”Kostnad för höjd säkerhet – peanuts jämfört med omställning”

LÄSARBREV. Kostnaden för att höja kärnkraftsäkerheten är inte i närheten av vad det kostar att ställa om energisystemet när vi står utan kärnkraften, skriver civilingenjören Lars Wiegert..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Northvolt storrekryterar under året

Företaget Northvolt, som planerar att dra igång svensk batteritillverkning, räknar med att rekrytera 200 personer under 2019. Ett brett spann av ingenjörer behövs..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Musk vill bygga partikelaccelerator med Cern

Bilar, rymdraketer och nu partikelacceleratorer? Elon Musk erbjuder sig att vara med i bygget av Cerns:s nya ”Future Circular Collider”. Och enligt entreprenören skulle det innebära kostnadsbesparingar på flera miljarder euro..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Heta framtidssatsningen: 220 miljoner till skola och entreprenörskap

Framtidssatsningar för att stärka Sverige som kunskapsnation med starkt entreprenörskap. Det är målet med de 220 miljoner som satsas på IVA..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Xiaomis vikbara telefon överraskar med sin design

Försäljningen av nya mobiltelefoner går trögt. Flera stora tillverkare hoppas att vikbara modeller ska kunna skaka liv i marknaden. Och nu har kinesiska Xiaomi visat upp sin prototyp..

Nyteknik - 15 timmar sedan

VW: Nya miljökraven begränsar möjligheten att köra bil

Om EU:s föreslagna utsläppsregler blir verklighet kommer VW Group och andra tillverkare bli tvungna att höja sina priser. Nu anser bolagets vd att de nya miljökraven innebär att vissa människor inte längre har råd att köra bil..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Matematik gör det möjligt för robot att klättra vertikalt på flygplan

Komposit sänker flygplanens bränsleförbrukning. Men är dyrt att inspektera. I Luleå utvecklas därför en autonom robot som kan göra jobbet..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Gruvdrift på månen ska bli verklighet redan 2025

Den europeiska rymdorganisationen ESA börjar förbereda sig för att utvinna raketbränsle på månen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219000 dieselbilar tillverkade 2015-2016, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande av Volvo Cars..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.