Nyteknik > Teknik

Monday, 22 April, 18:56

Nyteknik - 11 jan 19 kl. 14:00

Därför satsar branschen på nya generationens överljudsflygplanUSA verkar vara på väg att luckra upp reglerna kring överljudsflyg – och branschen är på hugget. Virgin Group och Japan Airlines har förbeställt överljudsplanet från Boom Supersonic. I mach 2,2 ska det avverka New York-London på tre timmar och 15 minuter..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
USA, Group, Japan Airlines, Boom Supersonic, New York-London

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför satsar, branschenpå nya , generationens, överljudsflygplan
SvD - 24 nov 16 kl. 06:00

Skogsbranschen ställer om – satsar 28 miljarder

Svenska skogsägare är nöjda med sin investering visar en färsk undersökning. Men efterfrågan på pappersprodukter förändras och industrin måste ställa om sin produktion. Nu satsar branschen 28 miljarder kronor på nya anläggningar för att möta framtiden..

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 01:02

Kina satsar på kärnkraft

Kina satsar på flera alternativa energikällor för att minska sitt kolberoende. Expansionen av kärnkraft har skett något i skymundan, även om myndigheterna redan 2008 planerade för mer kapacitet än resten av världen tillsammans. Olyckan i Fukushima fick dock allmänheten att förstå farorna med kärnkraft, och innebar ett tillfälligt byggstopp även i Kina.

HBL - 25 jun 13 kl. 14:27

Borealis satsar 75 miljoner i Sköldvik

Borealis inleder nu arbetet på att förnya polyetenanläggningen i Sköldvik. Fabriken uppgraderas till tredje generationens Borstar. Samtidigt görs också en uppgradering av polypropenanläggningen.

VA - 08 nov 16 kl. 12:25

”Sverige behöver det och klimatet behöver det” – svenska startupen som satsar på fjärde generationens kärnkraft

Nedmonteringen av den svenska kärnkraften måste upphöra, anser startupen Leadcold som utvecklar fjärde generationens kärnkraftsreaktorer. .

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 07:15

Softbank satsar 4,2 miljarder på internet via rymden

Japanska Softbank kommer att investera cirka 500 miljoner dollar, motsvarande 4,3 miljarder kronor, i OneWeb som satsar på bredband via satelliter. Det skriver Wall Street. Placeringen är en förlängning på tidigare investeringar som Softbank gjort i OneWeb.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

Årets företagare satsar vidare

BILLEBERGA Muhammed Mheisen, som äger och driver företaget Billeberga Bildemontering AB, har utsetts till årets företagare i Svalöv.
Han blev överraskad och mycket glad över utnämningen – men vilar inte på sina lagrar. Nästa år bygger han ut så att bildemonteringsföretaget blir Skånes största.

YLE - 04 jun 15 kl. 15:13

Hotell- och restaurangbranschen satsar på Guggenheim

Förbundet för hotell- och restaurangbranschen MaRa satsar nästan tre miljoner euro på Guggenheimmuseet. Museet skulle skapa hundratals jobb och locka turister till Finland, tror man inom branschen. Den 23 juni blir det klart vilket förslag som har vunnit arkitekturtävlingen som Guggenheimstiftelsen ordnar.

Länstidningen i Jämtland - 21 mar 17 kl. 05:30

"Här har vi en andra generationens ägare som också varit föräldraledig"

För Rickard Einebrant var det självklart att dela lika på föräldraledigheten med sin fru. Men han ångrar att han inte var hemma ännu längre.
Han ser också en stor förändring i den mansdominerade bransch han arbetar i.

Barometern - 21 aug 14 kl. 08:19

Fjärde generationens kärnkraft kommer att ge ren energi

Under nästan 20 år med den så kallade tankeförbudsparagrafen har Sverige hamnat efter i utvecklingen av kärnkraft, både ur ett anläggnings­perspektiv och sett till kärnteknisk forskning. Utifrån att kärnkraften står för nästan hälften av vår el-försörjning så har det statliga stödet till forskning på kärnteknikområdet under lång tid varit ytterst blygsamt. Synen på använt kärnbränsle har handlat om de mycket långa tiderna för slutförvaring.

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 15:10

Sjätte generationens krigföring - så ser ett modernt ryskt krig ut

Ryska inflytelseagenter och påverkansoperatörer, samt deras svans av volontärer försöker ofta hävda att de som varnar för det aggressiva Ryssland menar att Ryssland ska invadera hela Sverige. Så är inte fallet. Sjätte generationens krigföring och t ex de ryska anfall som Moskvas utrikespolitiska instituts Sven Hirdman har hotat att Sverige kommer utsättas för vid krigsrisk i Östersjön innebär att man uppnår sina mål utan att behöva besätta ett territorium.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Kapacitetsbrist – en risk för både miljö och samhälle

Energiområdet genomgår stora förändringar just nu. Vår strävan efter att leva miljösmart samtidigt som allt fler vill bo i storstadsregionerna pressar elnäten till bristningsgränsen. Resultatet blir kapacitetsbrist i våra storstäder.

Nyteknik - Igår: 06:00

Kanalbygget tog sig igenom djungeln – ”Landet bokstavligt talat förgiftat”

Centralamerikas djungler förlät varken hybrisfyllda drömmare eller dåligt genomtänkta beslut. Kampen för att förena Atlanten med Stilla havet krävde ett högt pris – i både pengar och människoliv..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Nyteknik - Igår: 06:45

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - I förrgår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.