Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 22 January, 09:54

Liknande nyheter

Taggar: Senaste nyttom , regeringsbildningen
Dagens PS - 30 dec 18 kl. 23:25

Gott nytt 2018 – med årets nyhetsraketer

Tack för ett fantastiskt 2018, kära läsare, nu tar vi klivet in i ett lika spännande som oförutsägbart 2019. Och vi gör det med en sprakande kavalkad av era favoritartiklar under året som gått. Mycket läsnöje.

Dagens PS - 30 dec 18 kl. 23:25

Gott nytt år – med bästa nyhetsraketerna

Tack för ett fantastiskt 2018, kära läsare, nu tar vi klivet in i ett lika spännande som oförutsägbart 2019. Och vi gör det med en sprakande kavalkad av era favoritartiklar under året som gått. Mycket läsnöje.

YLE - 28 maj 15 kl. 10:26

Chatta om regeringsbildningen

Blev någonting oklart för dig i regeringsprogrammet? Är det någonting du vill fråga angående regeringsbildningen? Vilka saker kommer att förändras i och med den borgerliga regeringen vid rodret?

DI - 24 jun 18 kl. 16:30

Debatt: Migrationsfrågan nyckeln till regeringsbildningen

DEBATT. Om valresultatet speglar opinionsundersökningarna kommer regeringsbildningen att bli problematisk. Valet av talman kan komma att ge en vink om hur regeringsbildningen kommer att utvecklas, skriver Per Westerberg (M), riksdagens talman 2006 till 2014..

Ekonomistas - 28 sep 18 kl. 11:42

Spelteoretiska resonemang om regeringsbildningen

Vad har spelteori att säga om regeringsbildningen? Frågan har ställts mig i dagarna i letandet efter nya vinklar på frågan ”Vilka regeringskonstalationer är mest sannolika?” Det finns många sätt att närma sig en sådan fråga.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sätt press på regeringsbildningen

Det är olyckligt att regeringsbildningen tar sådan tid. Det utdragna förfarandet med olika sonderingar av olika partiledare gör att det inte sätts tillräcklig press på partierna för att lösa det låsta politiska läget. Så var det heller aldrig tänkt att regeringsbildningen skulle fungera, men talmannen Andreas Norlén riskerar nu att skapa ett olyckligt prejudikat..

YA - 9 timmar sedan

Nytt försök att få bidrag till slottsmuseet

Trots att fornminnesföreningen förra året fick avslag på sin ansökan till kommunen om ett årligt bidrag på 500 000, gör man nu ett nytt försök. ”Vi hoppas få gehör från den nya ledningen”, säger föreningens ordförande Bruno Lindquist..

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Supermetrics lanserar nytt verktyg för Excel

Finska marknadsanalysföretaget Supermetrics har släppt ett nytt verktyg som ska hjälpa marknadsförare att skapa insiktsfulla rapporter i Excel. Verktyget samlar in data från över 50 olika plattformar och annonsnätverk för att skapa visuella rapporter och dashboards. Företaget menar att det nya verktyget, som automatiserar långa och repetitiva uppgifter, kommer att spara företag hundratals timmar varje år, samtidigt som det minskar risken för mänskliga fel och tar bättre beslut i realtid.

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Ett nytt sjukhus är en vacker visionär tanke

Ett nytt sjukhus låter som en vacker visionär tanke. Verkligheten kan se betydligt gråare ut, skriver Lennart Rydberg..

SR - 4 timmar sedan

Tyskland och Frankrike i nytt vänskapsavtal

Tysklands och Frankrikes regeringschefer, Merkel och Macron, ska i tyska Aachen på tisdagen underteckna ett nytt vänskapsavtal..

BT - 3 timmar sedan

Norgren släpper nytt och åker på turné

Efter snart fyra års väntan – i april är Daniel Norgren tillbaka med ett nytt album, följt av en vårturné med stopp på Åhaga i Borås. – Det är mer vind och öppnare spjäll, säger Tvärredsartisten..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Säsongens kallaste natt i norr

Vinterkylan har tagit norra Sverige i besittning och den gångna natten uppmättes säsongens hittills lägsta temperatur, minus 35,6 grader i Geilas i södra Lapplandsfjällen. – De senaste tre dagarna har säsongsrekordet putsats nedåt och det kan bli nytt s.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fallande bostadsbygge bromskloss i ekonomin

Orostecken från såväl inhemsk ekonomi som exportsektorn gör att banken SEB skruvar ner sin BNP-prognos rejält. Samtidigt väntas bostadspriserna sjunka ytterligare. BNP-tillväxten för 2019 väntas landa på 1,6 procent.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Pressat jobb får kvinnor att gå upp i vikt

Höga krav på jobbet ökar kvinnors risk att gå upp i vikt, enligt en studie från Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och Umeå universitet. Sambandet syns oavsett om kvinnorna är högutbildade eller inte, medan det inte gäller för män. "Det vi k.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Man från Malmö inför rätta i danskt terrormål

I dag inleds terrorrättegången i Köpenhamn mot en syrisk man som varit bosatt i Malmö. Han har tidigare varit åtalad för en brandattack i en shiamuslimsk lokal i Malmö, men friats. Enligt åklagaren planerade den 31-årige mannen tillsammans med andra att.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Elva spelare försvinner från Lunds BK

Nystart i Krubban med nygamle tränaren Jack Majgaard Jensen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Lärare tränas att hantera skolattacker

Ingen går säker mot ett skolattentat. Det menar kommunen i Laholm, som har utbildat skolpersonal i att hantera pågående dödligt våld (PDV). Laholm är först ut i Halland med PDV-utbildningen, vilket P4 Halland har rapporterat om.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Indonesisk talang provtränar med FC Rosengård

"Det vi har sett på video har sett väldigt intressant ut", säger sportchefen Therese Sjögran ..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Asiatiska börserna nedåt

De större asiatiska börserna ligger på minus i den inledande handeln. Hongkongs Hang Seng och Shanghais kompositindex backade båda 0,5 procent i öppningen, medan Tokyobörsens Nikkei 225 inledde uppåt, men vid lunchtid hade fallit till strax under nollan.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

”Jag vill kämpa för att varenda barn ska få en skolgång värd namnet”

Niels Paarup-Petersen (C), ny ledamot riksdagens utbildningsutskott..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Svagt år men starkt kvartal för Sydkorea

Sydkoreas ekonomi tuffar på, och avslutningen på 2018 blev bättre än vad analytikerna förutspått. Fjärde kvartalet uppvisade en tillväxt på 3,1 procent på årsbasis, vilket är den kraftigaste ökningen på fem kvartal. Analytikerna hade räknat med en tillv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.