SVT > Kultur

Sunday, 21 April, 12:41

SVT - 11 jan 19 kl. 13:22

Rättviseförmedlingen lägger nerRättviseförmedlingen, organisationen som har jobbat med att bryta mansdominansen i olika branscher, lägger ner från och med den första februari. – De förändringar vi har jobbat för har faktiskt hänt, säger Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz till Kulturnyheterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Rättviseförmedlingens, Seher Yilmaz, Kulturnyheterna

Dela artikeln

182 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättviseförmedlingenlägger , ner
DN - 11 jan 19 kl. 11:48

Rättviseförmedlingen lägger ner

Den 1 februari i år lägger Rättviseförmedlingen ner verksamheten. ”Efter nio år lämnar vi över stafettpinnen och ger plats åt andra att ta kampen vidare med nya metoder”, skriver ordföranden på sitt Instagramkonto..

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 14 kl. 15:21

Rättviseförmedlingen granskar media

Rättviseförmedlingen har fått 3,2 miljoner kronor i bidrag för att granska Sveriges medier. 2015 startar de Rättviseräknaren - en sajt som ska visa hur könsfördelningen ser ut bland de som syns och hörs i media.
Jämställdshetsorganisationen Rättviseförmedlingen har beviljats 3,2 miljoner kronor i statligt stöd från Vinnova under en fyraårsperiod.

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 15:25

Rättviseförmedlingen granskar media

Rättviseförmedlingen har fått 3,2 miljoner kronor i bidrag för att granska Sveriges medier. 2015 startar de Rättviseräknaren - en sajt som ska visa hur könsfördelningen ser ut bland de som syns och hörs i media.
Jämställdshetsorganisationen Rättviseförmedlingen har beviljats 3,2 miljoner kronor i statligt stöd från Vinnova under en fyraårsperiod.

Skånskan - 11 nov 15 kl. 14:00

Orättviseförmedlingen

Krönika Det är alltid synd när en bra idé slösas bort. Den numera missvisande namngivna Rättviseförmedlingen har på uppdrag av regeringen kommit med en lista på folk som kan öka mångfalden i departementets styrelser och insynsråd. Men Rättviseförmedlingen vill inte ha mångfald, de vill ha rätt likriktning.

Nyheter 24 - 21 jan 14 kl. 09:46

"Därför behövs Rättviseförmedlingen mer än någonsin"Rättvise-
förmedlingenViktor Adolfsson

Efter fyra år lämnar grundaren Lina Thomsgård sin skapelse Rättviseförmedlingen. Det är alldeles på sin plats att rikta ett stort tack för vad organisationen gjort hittills och vad den förhoppningsvis kommer göra i framtiden.För att försöka visa ett exempel på vilken skillnad de gjort kan jag bara gå till mig själv.

Västerbottens Folkblad - 12 jun 14 kl. 15:25

Rättviseförmedlingen granskar media

Rättviseförmedlingen har fått 3,2 miljoner kronor i bidrag för att granska Sveriges medier. 2015 startar de Rättviseräknaren – en sajt som ska visa hur könsfördelningen ser ut bland de som syns och hörs i media. Jämställdshetsorganisationen Rättviseförmedlingen har beviljats 3,2 miljoner kronor i statligt stöd från Vinnova under en fyraårsperiod.

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 04:00

Jaktsäsongen på Rättviseförmedlingen

För några år sedan fick pr-konsulten Lina Thomsgård en enkel men genial idé: Rättviseförmedlingen.Syftet är att hjälpa den som vill se över representationen av personer i sitt tv-program, sin personal, sin styrelse. Med hjälp av en enkel Facebook-grupp kan Rättviseförmedlingen nå tiotusentals personer, och hitta alternativ till det som är vanligast: manliga fotbollstränare för manliga fotbollslag och vad det nu kan vara.

Västerbottens Folkblad - 19 jan 16 kl. 20:00

Rättviseförmedlingen har en begränsad syn på diskriminering

Torsdag den 14 januari lyssnade jag, och ett stort antal andra kvinnor, på Soraya Hashim, presterad som Rättviseförmedlingens röst i sociala medier och ansvarig för Rättviseförmedlingens efterlysningsverksamhet. Rättviseförmedlingen är främst skattefinansierad och arbetar via nätet, så medborgarna kan tipsa om lämpliga kandidater till befattningar eller som sakkunniga. Föredraget hölls i Kvinnohistoriskt museum i Umeå och […].

Dagens Media - 19 aug 13 kl. 09:41

Andreas Drufva till Rättviseförmedlingen

Friends tidigare marknadschef Andreas Drufva är ny marknadschef på Rättviseförmedlingen, kan Dagens Media berätta..

Resume - 19 aug 13 kl. 11:20

Förste avlönade mannen på Rättviseförmedlingen


Rättviseförmedlingen rekryterar Andres Drufva från Friends som ny marknadschef.Han blir den första avlönade mannen i verksamheten..

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 12:25

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin död

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

SVT - I förrgår: 06:00

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - I förrgår: 20:17

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - 18 apr 19 kl. 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - 18 apr 19 kl. 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - 18 apr 19 kl. 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - 18 apr 19 kl. 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - 18 apr 19 kl. 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.