SVT > Kultur

Thursday, 24 January, 03:48

SVT - 11 jan 19 kl. 13:22

Rättviseförmedlingen lägger nerRättviseförmedlingen, organisationen som har jobbat med att bryta mansdominansen i olika branscher, lägger ner från och med den första februari. – De förändringar vi har jobbat för har faktiskt hänt, säger Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz till Kulturnyheterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Rättviseförmedlingens, Seher Yilmaz, Kulturnyheterna

Dela artikeln

183 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättviseförmedlingenlägger , ner
DN - 11 jan 19 kl. 11:48

Rättviseförmedlingen lägger ner

Den 1 februari i år lägger Rättviseförmedlingen ner verksamheten. ”Efter nio år lämnar vi över stafettpinnen och ger plats åt andra att ta kampen vidare med nya metoder”, skriver ordföranden på sitt Instagramkonto..

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 14 kl. 15:21

Rättviseförmedlingen granskar media

Rättviseförmedlingen har fått 3,2 miljoner kronor i bidrag för att granska Sveriges medier. 2015 startar de Rättviseräknaren - en sajt som ska visa hur könsfördelningen ser ut bland de som syns och hörs i media.
Jämställdshetsorganisationen Rättviseförmedlingen har beviljats 3,2 miljoner kronor i statligt stöd från Vinnova under en fyraårsperiod.

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 15:25

Rättviseförmedlingen granskar media

Rättviseförmedlingen har fått 3,2 miljoner kronor i bidrag för att granska Sveriges medier. 2015 startar de Rättviseräknaren - en sajt som ska visa hur könsfördelningen ser ut bland de som syns och hörs i media.
Jämställdshetsorganisationen Rättviseförmedlingen har beviljats 3,2 miljoner kronor i statligt stöd från Vinnova under en fyraårsperiod.

Skånskan - 11 nov 15 kl. 14:00

Orättviseförmedlingen

Krönika Det är alltid synd när en bra idé slösas bort. Den numera missvisande namngivna Rättviseförmedlingen har på uppdrag av regeringen kommit med en lista på folk som kan öka mångfalden i departementets styrelser och insynsråd. Men Rättviseförmedlingen vill inte ha mångfald, de vill ha rätt likriktning.

Nyheter 24 - 21 jan 14 kl. 09:46

"Därför behövs Rättviseförmedlingen mer än någonsin"Rättvise-
förmedlingenViktor Adolfsson

Efter fyra år lämnar grundaren Lina Thomsgård sin skapelse Rättviseförmedlingen. Det är alldeles på sin plats att rikta ett stort tack för vad organisationen gjort hittills och vad den förhoppningsvis kommer göra i framtiden.För att försöka visa ett exempel på vilken skillnad de gjort kan jag bara gå till mig själv.

Västerbottens Folkblad - 12 jun 14 kl. 15:25

Rättviseförmedlingen granskar media

Rättviseförmedlingen har fått 3,2 miljoner kronor i bidrag för att granska Sveriges medier. 2015 startar de Rättviseräknaren – en sajt som ska visa hur könsfördelningen ser ut bland de som syns och hörs i media. Jämställdshetsorganisationen Rättviseförmedlingen har beviljats 3,2 miljoner kronor i statligt stöd från Vinnova under en fyraårsperiod.

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 04:00

Jaktsäsongen på Rättviseförmedlingen

För några år sedan fick pr-konsulten Lina Thomsgård en enkel men genial idé: Rättviseförmedlingen.Syftet är att hjälpa den som vill se över representationen av personer i sitt tv-program, sin personal, sin styrelse. Med hjälp av en enkel Facebook-grupp kan Rättviseförmedlingen nå tiotusentals personer, och hitta alternativ till det som är vanligast: manliga fotbollstränare för manliga fotbollslag och vad det nu kan vara.

Västerbottens Folkblad - 19 jan 16 kl. 20:00

Rättviseförmedlingen har en begränsad syn på diskriminering

Torsdag den 14 januari lyssnade jag, och ett stort antal andra kvinnor, på Soraya Hashim, presterad som Rättviseförmedlingens röst i sociala medier och ansvarig för Rättviseförmedlingens efterlysningsverksamhet. Rättviseförmedlingen är främst skattefinansierad och arbetar via nätet, så medborgarna kan tipsa om lämpliga kandidater till befattningar eller som sakkunniga. Föredraget hölls i Kvinnohistoriskt museum i Umeå och […].

Dagens Media - 19 aug 13 kl. 09:41

Andreas Drufva till Rättviseförmedlingen

Friends tidigare marknadschef Andreas Drufva är ny marknadschef på Rättviseförmedlingen, kan Dagens Media berätta..

Resume - 19 aug 13 kl. 11:20

Förste avlönade mannen på Rättviseförmedlingen


Rättviseförmedlingen rekryterar Andres Drufva från Friends som ny marknadschef.Han blir den första avlönade mannen i verksamheten..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Gigant inom konstfilmen har gått bort

En av 1900-talets giganter inom avantgarde-filmen har gått bort: Litauiska filmaren, poeten och konstnären Jonas Mekas. Han blev 96 år gammal..

SVT - 8 timmar sedan

Filmrecension: Skalpellskarp dialog i The Favourite

”Den grekiske dysterkvisten har den här gången gjort en osedvanligt rolig film, som dessutom är smart, snygg som attan och extremt välspelad”. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin gillar Yorgos Lanthimos nya hårt Oscarnominerade film..

SVT - 9 timmar sedan

Caroline Albertine Minor: ”Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring”

Vad gör man när den man älskar glömmer vem man är? Den danska litteraturens nya stjärnskott Caroline Albertine Minor tar upp frågan i sin senaste bok Välsignelser, där hon bland annat skildrar den självupplevda skulden och sorgen efter att ha lämnat en man som förlorat minnet. – Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring, säger hon..

SVT - 12 timmar sedan

Sverigedemokraterna om Timbuktu-kritiken: Valaffischen inget upphovsrättbrott

Sverigedemokraterna bestrider den stämning som skickats in av musikförlaget Universal om att partiet ska ha gjort intrång på artisten Timbuktus upphovsrätt när de använde strofen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” i sina valkampanjaffisher i Stockholm..

SVT - Igår: 15:39

Sveriges kulturpolitik – detta hoppas branschorganisationerna på

Amanda Lind (MP) axlar en grannlaga uppgift som ny kulturminister, då branschens förväntningar är långt ifrån låga. – Vi behöver säkerställa en långsiktig finansiering av kulturen, säger Anna Serner, vd för Svenska filminstitutet..

SVT - 16 timmar sedan

James Gandolfinis son blir Tony Soprano i Sopranos-filmen

Nu är det klart vem som får James Gandolfinis roll som Tony Soprano i den kommande långfilmen ”The many saints of Newark”– och det är ingen annan än hans son, Michael Gandolfini, skriver Variety. -Det är en stor ära att föra min pappas arv vidare genom att träda in i rollen som en ung Tony Sorpano, säger Gandolfini till sajten..

SVT - 16 timmar sedan

Metoo-publiceringarna ledde till nytt rekord av PO-anmälningar

2018 ökade fällningarna i Pressens opinionsnämnd, PON, från 33 stycken 2017 till 86 stycken 2018. Ett av skälen är de metoo-publiceringar som gjordes under året..

SVT - 19 timmar sedan

Hundratals skånska kulturarbetare i gemensam protest: Stoppa nedskärningarna

Hundratals skånska teatergrupper, kulturscener, scenkonstgrupper och kulturarbetare går nu ut i en gemensam protest. Anledningen är att Region Skåne beslutat att banta länets kulturbudget med 20 miljoner. ”Kulturlivet inte bara utarmas, utan raseras helt av detta beslut”, skriver företrädare för Nätverket för Skånsk Scenkonst i ett gemensamt upprop..

SVT - 20 timmar sedan

De kan få Sveriges Radios lyrikpris

Fem lyriker har chansen att ta hem Sveriges Radios lyrikpris..

SVT - 20 timmar sedan

Peter Jacksons krigsdokumentär till Sverige

Sagan om ringen-regissören Peter Jacksons dokumentär, där moderna verktyg använts för att väcka liv i filmklipp från första världskriget, går upp på vita duken i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.