SVT > Kultur

Sunday, 21 April, 12:32

SVT - 11 jan 19 kl. 13:08

Uppgifter: Stipendiat skapar bråk i AkademienSvenska Akademien gav 60 000 kronor till en författare som vittnade till fördel för Jean-Claude Arnault i hovrätten. Enligt Dagens Nyheter ska dock flera ledamöter i Akademien varit ovetande om varför pengarna skulle betalas ut till den berörda författaren. I ett mail till tidningen kallar ledamoten Per Wästberg det hela för ”beklagligt”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Akademien, Jean-Claude Arnault, Dagens Nyheter, Per Wästberg

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Stipendiat, skapar, bråki , Akademien
Aftonbladet - 19 jul 15 kl. 11:00

Uppgifter: IS skapar fäste i europeisk by

Uppsalanyheter.se - 12 jun 14 kl. 14:51

Nicole Kjellberg årets Anders Wall-stipendiat

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat. Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.

GT - 09 nov 14 kl. 12:30

Back skapar egna ideal

När jag var nitton var jag stipendiat på ett litet privat collage i St. Paul, USA. Alla de andra studenterna hade egen bil och pengar - åtminstone kändes det så.

Alingsås tidning - 24 maj 18 kl. 05:30

Peter Korpås lycklig stipendiat

Jiu jitsuledaren Peter Korpås får årets ungdomsledarpris i Herrljunga kommun. Han får bland annat priset för sina sociala egenskaper.
– Idrotten är en stor del av mitt liv och det försöker jag dela med mig av.

YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

NT - 14 sep 12 kl. 16:51

Gösta Ekman Zetterlund-stipendiat

Gösta Ekman har utsetts till årets Monica Zetterlund-stipendiat i kategorin "etablerad artist", skriver Svenska Dagbladet. För det får han 30 000 kronor och delar av juryns motivering lyder: "Vår så ytterligt mångsidige stipendiat har fortsatt att leka, i samma mångsidiga anda och han äger, till fullo, den egenskap som var Monicas signum; timing. Han har roat oss, glatt oss, rört oss och berört oss.

Nerikes Allehanda - 17 dec 16 kl. 11:59

Wessam årets Björn J:son Lindh-stipendiat

Wessam Ehjere är årets Björn J:son Lindh-stipendiat. Han kommer att tilldelas stipendiat under söndagkvällens julkonsert i Nora kyrka där han också kommer att spela..

Skånskan - 01 feb 17 kl. 14:53

Ylva Stenberg årets jenny Lind-stipendiat

Årets Jenny Lind-stipendiat är 26-åriga koloratursopranen Ylva Stenberg. ERWP.fif(0)Folkets hus och parker har sedan 1965 delat ut Jenny Lind-stipendiet till ung sångstuderande.

SVT - 2 timmar sedan

Inga uppgifter om skadade svenskar efter explosioner i Sri Lanka

UD har ännu inga uppgifter om skadade svenskar efter explosionerna på Sri Lanka. Enligt resebolagen finns ett 30-tal svenskar på plats. – Vi uppmanar svenskar på plats att höra av sig till sina anhöriga, Diana Qudhaib vid UD:s presstjänst..

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: Ecuadors ambassadör uppkallad till möte om Ola Bini

Utrikesdepartementet kallade på lördagskvällen upp Ecuadors ambassadör för att prata om fallet med gripne svensken Ola Bini, 36, enligt uppgifter till Expressen. .

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 12:25

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin död

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

SVT - I förrgår: 06:00

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - I förrgår: 20:17

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - 18 apr 19 kl. 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - 18 apr 19 kl. 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - 18 apr 19 kl. 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - 18 apr 19 kl. 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - 18 apr 19 kl. 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.