SVT > Kultur

Thursday, 24 January, 03:35

SVT - 11 jan 19 kl. 13:08

Uppgifter: Stipendiat skapar bråk i AkademienSvenska Akademien gav 60 000 kronor till en författare som vittnade till fördel för Jean-Claude Arnault i hovrätten. Enligt Dagens Nyheter ska dock flera ledamöter i Akademien varit ovetande om varför pengarna skulle betalas ut till den berörda författaren. I ett mail till tidningen kallar ledamoten Per Wästberg det hela för ”beklagligt”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Akademien, Jean-Claude Arnault, Dagens Nyheter, Per Wästberg

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Stipendiat, skapar, bråki , Akademien
Aftonbladet - 19 jul 15 kl. 11:00

Uppgifter: IS skapar fäste i europeisk by

Uppsalanyheter.se - 12 jun 14 kl. 14:51

Nicole Kjellberg årets Anders Wall-stipendiat

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat. Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.

GT - 09 nov 14 kl. 12:30

Back skapar egna ideal

När jag var nitton var jag stipendiat på ett litet privat collage i St. Paul, USA. Alla de andra studenterna hade egen bil och pengar - åtminstone kändes det så.

Alingsås tidning - 24 maj 18 kl. 05:30

Peter Korpås lycklig stipendiat

Jiu jitsuledaren Peter Korpås får årets ungdomsledarpris i Herrljunga kommun. Han får bland annat priset för sina sociala egenskaper.
– Idrotten är en stor del av mitt liv och det försöker jag dela med mig av.

YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

NT - 14 sep 12 kl. 16:51

Gösta Ekman Zetterlund-stipendiat

Gösta Ekman har utsetts till årets Monica Zetterlund-stipendiat i kategorin "etablerad artist", skriver Svenska Dagbladet. För det får han 30 000 kronor och delar av juryns motivering lyder: "Vår så ytterligt mångsidige stipendiat har fortsatt att leka, i samma mångsidiga anda och han äger, till fullo, den egenskap som var Monicas signum; timing. Han har roat oss, glatt oss, rört oss och berört oss.

Nerikes Allehanda - 17 dec 16 kl. 11:59

Wessam årets Björn J:son Lindh-stipendiat

Wessam Ehjere är årets Björn J:son Lindh-stipendiat. Han kommer att tilldelas stipendiat under söndagkvällens julkonsert i Nora kyrka där han också kommer att spela..

Skånskan - 01 feb 17 kl. 14:53

Ylva Stenberg årets jenny Lind-stipendiat

Årets Jenny Lind-stipendiat är 26-åriga koloratursopranen Ylva Stenberg. ERWP.fif(0)Folkets hus och parker har sedan 1965 delat ut Jenny Lind-stipendiet till ung sångstuderande.

YLE - 24 jan 14 kl. 14:05

Pengabrist i skolorna skapar nyhjälplöshet

Bristen på pengar i skolorna skapar hjälplösa medborgare, som inte längre får lära sig grundläggande vardagskunskaper, varnar lärarfacket OAJ. Lärarfacket OAJ skriver i ett pressmeddelande att nedskärningarna inom utbildningssektorn har lett till att grundskolan inte längre klarar av att uppfylla sin roll och sköta alla sina uppgifter. När också materialutgifterna har skurits ner till miniminivå, klarar skolan inte längre av att uppnå sina uppfostringsmål.

YLE - 04 okt 13 kl. 16:48

Adobe-användares uppgifter stulna

Den amerikanska mjukvarujätten Adobe har utsatts för ett omfattande dataintrång, varvid miljontals användares uppgifter har stulits. Cyberattacken påminner än en gång om vikten att inte använda samma lösenord till flera olika tjänster, säger IT-expert. Adobes säkerhetschef Brad Arkin skriver i ett blogginlägg att dataintrånget upptäcktes för två veckor sedan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Gigant inom konstfilmen har gått bort

En av 1900-talets giganter inom avantgarde-filmen har gått bort: Litauiska filmaren, poeten och konstnären Jonas Mekas. Han blev 96 år gammal..

SVT - 8 timmar sedan

Filmrecension: Skalpellskarp dialog i The Favourite

”Den grekiske dysterkvisten har den här gången gjort en osedvanligt rolig film, som dessutom är smart, snygg som attan och extremt välspelad”. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin gillar Yorgos Lanthimos nya hårt Oscarnominerade film..

SVT - 8 timmar sedan

Caroline Albertine Minor: ”Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring”

Vad gör man när den man älskar glömmer vem man är? Den danska litteraturens nya stjärnskott Caroline Albertine Minor tar upp frågan i sin senaste bok Välsignelser, där hon bland annat skildrar den självupplevda skulden och sorgen efter att ha lämnat en man som förlorat minnet. – Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring, säger hon..

SVT - 12 timmar sedan

Sverigedemokraterna om Timbuktu-kritiken: Valaffischen inget upphovsrättbrott

Sverigedemokraterna bestrider den stämning som skickats in av musikförlaget Universal om att partiet ska ha gjort intrång på artisten Timbuktus upphovsrätt när de använde strofen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” i sina valkampanjaffisher i Stockholm..

SVT - Igår: 15:39

Sveriges kulturpolitik – detta hoppas branschorganisationerna på

Amanda Lind (MP) axlar en grannlaga uppgift som ny kulturminister, då branschens förväntningar är långt ifrån låga. – Vi behöver säkerställa en långsiktig finansiering av kulturen, säger Anna Serner, vd för Svenska filminstitutet..

SVT - 15 timmar sedan

James Gandolfinis son blir Tony Soprano i Sopranos-filmen

Nu är det klart vem som får James Gandolfinis roll som Tony Soprano i den kommande långfilmen ”The many saints of Newark”– och det är ingen annan än hans son, Michael Gandolfini, skriver Variety. -Det är en stor ära att föra min pappas arv vidare genom att träda in i rollen som en ung Tony Sorpano, säger Gandolfini till sajten..

SVT - 16 timmar sedan

Metoo-publiceringarna ledde till nytt rekord av PO-anmälningar

2018 ökade fällningarna i Pressens opinionsnämnd, PON, från 33 stycken 2017 till 86 stycken 2018. Ett av skälen är de metoo-publiceringar som gjordes under året..

SVT - 19 timmar sedan

Hundratals skånska kulturarbetare i gemensam protest: Stoppa nedskärningarna

Hundratals skånska teatergrupper, kulturscener, scenkonstgrupper och kulturarbetare går nu ut i en gemensam protest. Anledningen är att Region Skåne beslutat att banta länets kulturbudget med 20 miljoner. ”Kulturlivet inte bara utarmas, utan raseras helt av detta beslut”, skriver företrädare för Nätverket för Skånsk Scenkonst i ett gemensamt upprop..

SVT - 20 timmar sedan

De kan få Sveriges Radios lyrikpris

Fem lyriker har chansen att ta hem Sveriges Radios lyrikpris..

SVT - 20 timmar sedan

Peter Jacksons krigsdokumentär till Sverige

Sagan om ringen-regissören Peter Jacksons dokumentär, där moderna verktyg använts för att väcka liv i filmklipp från första världskriget, går upp på vita duken i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.