YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:35

YLE - 11 jan 19 kl. 12:38

KD vill låta familjerna bestämma självaKristdemokraterna går till riksdagsval med temat ”du ska kunna lita på Finland”. Partiet talar bland annat för barnvänlighet och bättre äldreomsorg..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD vill låta, familjerna, bestämma, själva
ÖstersundsPosten - 29 jun 15 kl. 11:00

Familjer ska bestämma själva

Det visar sig att 76 procent av svenskarna anser att föräldrarna själva ska bestämma över sin föräldraledighet enligt en ny undersökning från Novus..

Barometern - 23 okt 13 kl. 08:19

Låt de äldre och sjuka bestämma själva

på Birgitta Axelsson Edströms inlägg ?Kalmarmodellen av LOV endast en tummetott?. Att Birgitta Axelsson Edström vill ta bort möjligheten för Kalmars äldre och sjuka medborgare rätten att själv få bestämma vem/vilka man vill släppa in i sitt hem är helt i linje med kommunismen.

SN - 01 feb 16 kl. 08:30

"Låt pensionärer bestämma själva"

Låt alla över 80 år själva besluta om de vill bo hemma eller på äldreboende. Det förslår Rolf Göran Benedicks i ett medborgarförslag till Gnesta kommun..

YLE - 03 dec 15 kl. 11:12

Funktionshinderdagen: Ändra lagen och låt oss bestämma själva

Självständighet är inte en självklarhet för alla i Finland och självständighet är en rättighet också för personer med funktionsnedsättning, betonar verksamhetsledare Lisbeth Hemgård vid
intresseorganisationen för personer med utvecklingsstörning i Finland, FDUV. Hon uttalar sig med anledning av Internationella funktionshinderdagen som samlar både berörda och anhöriga till evenemang runtom i Finland. Både lagen och inställningen måste ändras, säger Hemgård.

Barometern - 15 feb 14 kl. 10:51

Varför inte låta familjerna själva bestämma?

Jag är en ung stark kvinna med livet framför mig. Om allt går som planerat så tänker jag både göra karriär och bilda familj. Den ekvationen har varit otänkbar för många kvinnor genom historien.

SmålandsPosten - 07 jun 14 kl. 09:35

Låt oss själva bestämma om arbetstiden

Vill du själv bestämma om du ska arbeta och konsumera mycket eller arbeta lite mindre och konsumera mindre? Eller vill du hellre att gammaldags politiker ska bestämma över ditt liv?
De arbetsplatser som kommer att rekrytera de duktigaste medarbetarna i framtiden blir troligen de som har ett flexibelt system där vi själva kan välja hur mycket vi ska jobba, med ansvar för kunderna.

SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 06:00

Låt oss själva bestämma över vårt arbete

LIVET OCH ARBETET Vi behöver arbetskritik, för det finns andra sätt att organisera ett samhälle än att fylla det med stundtals meningslöst arbete. Riksdagspartierna hyllar arbete som vår räddning, men vi som arbetar måste få vara med och bestämma vilket samhälle vi ska bygga upp och hur, eftersom det genomsyrar hela våra liv, skriver Samira Ariadad. Arbetslöshet är ett problem för många, i synnerhet ungdomar.

YLE - 14 mar 13 kl. 10:00

Lojoborna ska få bestämma om soptransporten

Lojoborna föreslås själva få bestämma om sin soptransport. Det beslöt Lojo stadsfullmäktige föreslå för avfallsnämnden. Efter en mycket livlig diskussion och två omröstningar i stadsfullmäktige, fattades beslutet som föreslår att Lojoborna själva ska få besluta om hur de sköter sina soptransporter.

YLE - 23 maj 13 kl. 06:15

Vasaskolorna får själva bestämma om morris och eftis

Från och med hösten får skolorna i Vasa själva bestämma hur verksamheten före och efter skoldagen ska se ut. Enligt det tidigare förslaget skulle morris och eftis ordnas från 8 till 16, men nämnden för småbarnsfostran och grundläggande utbildning beslöt på onsdagens möte att ge skolorna högst en timme till per dag att disponera fritt. - Det verkar som om det inte är så många barn riktigt tidigt på morgonen, så nu kan skolorna till exempel ordna verksamhet mellan 7.

YLE - 17 aug 13 kl. 10:41

"Kommunerna ska själva få bestämma om vindkraft"

Spela upp klipp på ArenanMiljöminister Ville Niinistö (Gröna) vill inte ta bort beslutanderätten från kommunerna när det gäller planeringen av vindkraftsparker. Stängningen av kolkraftverket i Ingå är i linje med regeringens strävan att i högre grad satsa på förnybar energi. Enligt miljöminister Ville Niinistö borde användningen av kolkraft minska i så snabb takt som möjligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 13 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 15 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 20 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 21 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 21 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.