YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:56

YLE - 11 jan 19 kl. 12:38

KD vill låta familjerna bestämma självaKristdemokraterna går till riksdagsval med temat ”du ska kunna lita på Finland”. Partiet talar bland annat för barnvänlighet och bättre äldreomsorg..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD vill låta, familjerna, bestämma, själva
ÖstersundsPosten - 29 jun 15 kl. 11:00

Familjer ska bestämma själva

Det visar sig att 76 procent av svenskarna anser att föräldrarna själva ska bestämma över sin föräldraledighet enligt en ny undersökning från Novus..

Barometern - 23 okt 13 kl. 08:19

Låt de äldre och sjuka bestämma själva

på Birgitta Axelsson Edströms inlägg ?Kalmarmodellen av LOV endast en tummetott?. Att Birgitta Axelsson Edström vill ta bort möjligheten för Kalmars äldre och sjuka medborgare rätten att själv få bestämma vem/vilka man vill släppa in i sitt hem är helt i linje med kommunismen.

SN - 01 feb 16 kl. 08:30

"Låt pensionärer bestämma själva"

Låt alla över 80 år själva besluta om de vill bo hemma eller på äldreboende. Det förslår Rolf Göran Benedicks i ett medborgarförslag till Gnesta kommun..

YLE - 03 dec 15 kl. 11:12

Funktionshinderdagen: Ändra lagen och låt oss bestämma själva

Självständighet är inte en självklarhet för alla i Finland och självständighet är en rättighet också för personer med funktionsnedsättning, betonar verksamhetsledare Lisbeth Hemgård vid
intresseorganisationen för personer med utvecklingsstörning i Finland, FDUV. Hon uttalar sig med anledning av Internationella funktionshinderdagen som samlar både berörda och anhöriga till evenemang runtom i Finland. Både lagen och inställningen måste ändras, säger Hemgård.

Barometern - 15 feb 14 kl. 10:51

Varför inte låta familjerna själva bestämma?

Jag är en ung stark kvinna med livet framför mig. Om allt går som planerat så tänker jag både göra karriär och bilda familj. Den ekvationen har varit otänkbar för många kvinnor genom historien.

SmålandsPosten - 07 jun 14 kl. 09:35

Låt oss själva bestämma om arbetstiden

Vill du själv bestämma om du ska arbeta och konsumera mycket eller arbeta lite mindre och konsumera mindre? Eller vill du hellre att gammaldags politiker ska bestämma över ditt liv?
De arbetsplatser som kommer att rekrytera de duktigaste medarbetarna i framtiden blir troligen de som har ett flexibelt system där vi själva kan välja hur mycket vi ska jobba, med ansvar för kunderna.

SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 06:00

Låt oss själva bestämma över vårt arbete

LIVET OCH ARBETET Vi behöver arbetskritik, för det finns andra sätt att organisera ett samhälle än att fylla det med stundtals meningslöst arbete. Riksdagspartierna hyllar arbete som vår räddning, men vi som arbetar måste få vara med och bestämma vilket samhälle vi ska bygga upp och hur, eftersom det genomsyrar hela våra liv, skriver Samira Ariadad. Arbetslöshet är ett problem för många, i synnerhet ungdomar.

YLE - 14 mar 13 kl. 10:00

Lojoborna ska få bestämma om soptransporten

Lojoborna föreslås själva få bestämma om sin soptransport. Det beslöt Lojo stadsfullmäktige föreslå för avfallsnämnden. Efter en mycket livlig diskussion och två omröstningar i stadsfullmäktige, fattades beslutet som föreslår att Lojoborna själva ska få besluta om hur de sköter sina soptransporter.

YLE - 23 maj 13 kl. 06:15

Vasaskolorna får själva bestämma om morris och eftis

Från och med hösten får skolorna i Vasa själva bestämma hur verksamheten före och efter skoldagen ska se ut. Enligt det tidigare förslaget skulle morris och eftis ordnas från 8 till 16, men nämnden för småbarnsfostran och grundläggande utbildning beslöt på onsdagens möte att ge skolorna högst en timme till per dag att disponera fritt. - Det verkar som om det inte är så många barn riktigt tidigt på morgonen, så nu kan skolorna till exempel ordna verksamhet mellan 7.

YLE - 17 aug 13 kl. 10:41

"Kommunerna ska själva få bestämma om vindkraft"

Spela upp klipp på ArenanMiljöminister Ville Niinistö (Gröna) vill inte ta bort beslutanderätten från kommunerna när det gäller planeringen av vindkraftsparker. Stängningen av kolkraftverket i Ingå är i linje med regeringens strävan att i högre grad satsa på förnybar energi. Enligt miljöminister Ville Niinistö borde användningen av kolkraft minska i så snabb takt som möjligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 20 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 23 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.