YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:44

YLE - 11 jan 19 kl. 12:43

Hbl: Det ska bli lättare för finskspråkiga att komma in på den svenska läkarutbildningenDet ska bli lättare för finskspråkiga att komma in på den svenskspråkiga läkarutbildningen vid Helsingfors Universitet, avslöjar [link:https://www.hbl.fi/artikel/svensksprakig-lakarutbildning-oppnas-upp-for-fler-finsksprakiga-redan-i-ar/;Hufvudstadsbladet;standard;]. Språkkraven kommer att mildras redan i vår..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors Universitet

Dela artikeln

60 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HblDet ska bli , lättareför , finskspråkigaatt , komma, in på den svenska läkarutbildningen
HBL - 29 jan 13 kl. 14:29

Kolumnist: Finskspråkiga vågar inte prata svenska

Finländare är snabba på att kritisera varandras språkkunskaper. Därför vågar många finskspråkiga inte prata svenska, skriver kolumnisten Aarno Laitinen i Iltalehti.Under rubriken "Det mångspråkiga Finland" berömmer Laitinen ungdomars språkkunskaper.

HBL - 23 apr 14 kl. 18:08

"Finskspråkiga kan stärka Svensk Ungdom"

Svensk Ungdoms förbundsordförande Niklas Mannfolk öppnar än en gång dörren för ett mångspråkigt parti genom att föreslå ett namnbyte.Ungdomspolitik
– Namnet Svensk Ungdom kan ge bilden av att vi driver endast svenska frågor, och det kan vara avskräckande trots att man kanske annars skulle omfatta vår politik, säger Svensk Ungdoms förbundsordförande Niklas Mannfolk.  Han ser ingen risk för att svenska frågor skulle hamna i skymundan om partiet bytte namn till exempel till Liberala Unga Liberaali Nuoret och på engelska Liberal Youth of  Finland.

HBL - 26 nov 13 kl. 10:02

Svenskspråkiga par håller ihop

De tillbringar mer tid tillsammans och inställningen till partnern förblir positiv en längre tid. Därför håller de svenskspråkiga paren ihop.Det är befolkningsförbundet Väestöliitto som i sin familjebarometer har utrett finländska parförhållanden.

HBL - 20 mar 15 kl. 12:15

Svenskspråkiga skolbarn testas med fel verktyg

Det finns en stor brist på psykologiska test som är anpassade för att utvärdera inlärningssvårigheter bland finlandsvenska barn. Pekka Räsänen, specialpsykolog vid Niilo Mäki-institutet i Jyväskylä, förbryllades över bristen då han arbetade med en guide för inlärningssvårigheter i matematik. – Det var en chock för mig att det inte finns test som är gjorda för finlandsvenskar.

HBL - 16 nov 14 kl. 14:11

Svenskspråkiga kommuner hotar försvinna

De helt svenskspråkiga kommunerna hotar försvinna från fasta Finland. Utöver Åland finns det tre enspråkigt svenska kommuner i Finland, och även de kan snart bli tvåspråkiga.Orsaken till förändringen är statsandelsreformen som träder i kraft vid årsskiftet.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:32

TS: Svenskspråkiga elever har svårt med språket

De svenskspråkiga elevernas jämförelsevis dåliga skolframgång kan bero på bristfälliga språkkunskaper. Det visar en studie vid Helsingfors universitet, skriver Turun Sanomat. Allt fler elever i de svenska skolorna har finska som hemspråk.

YLE - 22 jan 14 kl. 13:48

Hbl ber låginkomsttagare om ursäkt

Reklam för att börja prenumerera på Hufvudstadsbladet upprör. På flera håll i huvudstadsregionen finns reklamskyltar med budskapet "Justera din lön. Skaffa dig Hbl".

YLE - 22 jan 14 kl. 14:09

Hbl beklagar om låginkomsttagare tar illa upp

Reklam för att börja prenumerera på Hufvudstadsbladet upprör. På flera håll i huvudstadsregionen finns reklamskyltar med budskapet "Justera din lön. Skaffa dig Hbl".

YLE - 22 jan 14 kl. 14:50

Hbl beklagar om låginkomsttagare såras

Reklam för att börja prenumerera på Hufvudstadsbladet upprör. På flera håll i huvudstadsregionen finns reklamskyltar med budskapet "Justera din lön. Skaffa dig Hbl".

HBL - 25 okt 12 kl. 15:15

Hbl frågar: Vilka är de viktigaste valfrågorna?

Maktpartiernas kandidater i huvudstadsregionen uttalar sig om vilka frågor som är de mest centrala inför söndagens val. Helsingfors Tatu Rauhamäki (Saml): 1. Ett bättre fungerande Helsingfors.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 20 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 22 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.