YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:15

YLE - 11 jan 19 kl. 12:43

Hbl: Det ska bli lättare för finskspråkiga att komma in på den svenska läkarutbildningenDet ska bli lättare för finskspråkiga att komma in på den svenskspråkiga läkarutbildningen vid Helsingfors Universitet, avslöjar [link:https://www.hbl.fi/artikel/svensksprakig-lakarutbildning-oppnas-upp-for-fler-finsksprakiga-redan-i-ar/;Hufvudstadsbladet;standard;]. Språkkraven kommer att mildras redan i vår..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors Universitet

Dela artikeln

60 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HblDet ska bli , lättareför , finskspråkigaatt , komma, in på den svenska läkarutbildningen
HBL - 29 jan 13 kl. 14:29

Kolumnist: Finskspråkiga vågar inte prata svenska

Finländare är snabba på att kritisera varandras språkkunskaper. Därför vågar många finskspråkiga inte prata svenska, skriver kolumnisten Aarno Laitinen i Iltalehti.Under rubriken "Det mångspråkiga Finland" berömmer Laitinen ungdomars språkkunskaper.

HBL - 23 apr 14 kl. 18:08

"Finskspråkiga kan stärka Svensk Ungdom"

Svensk Ungdoms förbundsordförande Niklas Mannfolk öppnar än en gång dörren för ett mångspråkigt parti genom att föreslå ett namnbyte.Ungdomspolitik
– Namnet Svensk Ungdom kan ge bilden av att vi driver endast svenska frågor, och det kan vara avskräckande trots att man kanske annars skulle omfatta vår politik, säger Svensk Ungdoms förbundsordförande Niklas Mannfolk.  Han ser ingen risk för att svenska frågor skulle hamna i skymundan om partiet bytte namn till exempel till Liberala Unga Liberaali Nuoret och på engelska Liberal Youth of  Finland.

HBL - 26 nov 13 kl. 10:02

Svenskspråkiga par håller ihop

De tillbringar mer tid tillsammans och inställningen till partnern förblir positiv en längre tid. Därför håller de svenskspråkiga paren ihop.Det är befolkningsförbundet Väestöliitto som i sin familjebarometer har utrett finländska parförhållanden.

HBL - 20 mar 15 kl. 12:15

Svenskspråkiga skolbarn testas med fel verktyg

Det finns en stor brist på psykologiska test som är anpassade för att utvärdera inlärningssvårigheter bland finlandsvenska barn. Pekka Räsänen, specialpsykolog vid Niilo Mäki-institutet i Jyväskylä, förbryllades över bristen då han arbetade med en guide för inlärningssvårigheter i matematik. – Det var en chock för mig att det inte finns test som är gjorda för finlandsvenskar.

HBL - 16 nov 14 kl. 14:11

Svenskspråkiga kommuner hotar försvinna

De helt svenskspråkiga kommunerna hotar försvinna från fasta Finland. Utöver Åland finns det tre enspråkigt svenska kommuner i Finland, och även de kan snart bli tvåspråkiga.Orsaken till förändringen är statsandelsreformen som träder i kraft vid årsskiftet.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:32

TS: Svenskspråkiga elever har svårt med språket

De svenskspråkiga elevernas jämförelsevis dåliga skolframgång kan bero på bristfälliga språkkunskaper. Det visar en studie vid Helsingfors universitet, skriver Turun Sanomat. Allt fler elever i de svenska skolorna har finska som hemspråk.

YLE - 22 jan 14 kl. 13:48

Hbl ber låginkomsttagare om ursäkt

Reklam för att börja prenumerera på Hufvudstadsbladet upprör. På flera håll i huvudstadsregionen finns reklamskyltar med budskapet "Justera din lön. Skaffa dig Hbl".

YLE - 22 jan 14 kl. 14:09

Hbl beklagar om låginkomsttagare tar illa upp

Reklam för att börja prenumerera på Hufvudstadsbladet upprör. På flera håll i huvudstadsregionen finns reklamskyltar med budskapet "Justera din lön. Skaffa dig Hbl".

YLE - 22 jan 14 kl. 14:50

Hbl beklagar om låginkomsttagare såras

Reklam för att börja prenumerera på Hufvudstadsbladet upprör. På flera håll i huvudstadsregionen finns reklamskyltar med budskapet "Justera din lön. Skaffa dig Hbl".

HBL - 25 okt 12 kl. 15:15

Hbl frågar: Vilka är de viktigaste valfrågorna?

Maktpartiernas kandidater i huvudstadsregionen uttalar sig om vilka frågor som är de mest centrala inför söndagens val. Helsingfors Tatu Rauhamäki (Saml): 1. Ett bättre fungerande Helsingfors.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 12 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 14 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 20 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 20 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.