YLE > Svenskfinland

Wednesday, 24 April, 00:21

YLE - 11 jan 19 kl. 12:01

Nya Kvarkenfärjan ska byggas i RaumoNu är det klart, det blir Rauma Marine Constructions som får bygga den nya Kvarkenfärjan. Styrelsen för Kvarken Link fattade under förmiddagen beslut om att ingå intentionsavtal med Raumovarvet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kvarkenfärjan, Raumo, Rauma Marine Constructions, Kvarken Link, Raumovarvet

Dela artikeln

4194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya Kvarkenfärjanska , byggasi , Raumo
YLE - 29 jan 16 kl. 10:06

Tolppanen: Kvarkenfärjan fortfarande aktuell

Loppet är inte alls kört för Kvarkenfärjan. Det säger riksdagsledamot Maria Tolppanen (sannf). Trafikrådet Lassi Hilska vi Kommunikationsministeriet inte fört ansökan vidare, eftersom det inte finns pengar.

YLE - 20 mar 19 kl. 14:30

Wärtsilä levererar motorer till nya Kvarkenfärjan

Det blir som väntat Wärtsilä som levererar motorerna till den nya Kvarkenfärjan. Färjan börjar byggas på varvet i Raumo i år och blir klar för leverans i maj 2021..

YLE - 11 jan 19 kl. 12:01

Nya Kvarkenfärjan ska byggas i Raumo - leverans våren 2021

Nu är det klart, det blir Rauma Marine Constructions som får bygga den nya Kvarkenfärjan. Styrelsen för Kvarken Link fattade under fredagen beslut om att ingå intentionsavtal med Raumovarvet..

YLE - 12 jan 19 kl. 13:55

Ett fyraårigt projekt är rott i hamn: ”En glädjens dag att varvet nu kan börja planera Kvarkenfärjan”

I fredags kom beskedet om att Kvarken Link beställer den nya Kvarkenfärjan från Rauma Marine Constructions i Raumo. För RMC betyder beställningen att en milstolpe nåtts..

YLE - 10 feb 15 kl. 15:07

I mars får vi se nya Kvarkenfärjan

I mars kommer Wärtsilä med ett utkast för hur nya Kvarkenfärjan kunde se ut. Hittills har det bara funnits skisser, nu går man in i mera detaljer. Enligt Mathias Lindström på Kvarkenrådet kommer färjan att vara specialdesignad.

YLE - 08 jan 16 kl. 11:05

Nya Kvarkenfärjan kostar Vasa 7,3 miljoner

Den nya Kvarkenfärjan som planeras genom ett EU-projekt kommer att kosta Vasa stad 7,3 miljoner euro. På måndag tar stadsstyrelsen ställning till en första betalning. Vasa stad ska bidra med stora summor pengar till en ny Kvarkenfärja.

YLE - 12 jul 18 kl. 11:04

Nya Kvarkenfärjan kan byggas i Europa – fyra varv kvar i kampen

Fyra varv har tagit sig till slutomgången i kampen om att få bygga den nya Kvarkenfärjan som ska trafikera rutten mellan Vasa och Umeå. Tre varv finns i Europa och ett i Asien..

YLE - 16 sep 15 kl. 13:32

Kvarkenfärjan imponerar i EU

Vasa har fått besök av en riktig höjdare inom EU, Brian Simpson, koordinator för "Motorways of the sea". Projektet med ny Kvarkenfärja imponerar honom. Planerna på en ny Kvarkenfärja går vidare sedan Wärtsilä nu har gjort det inledande skisserna.

YLE - 14 okt 15 kl. 16:46

Nytt bolag grundas för Kvarkenfärjan

Vasa och Umeå grundar ett gemensamt aktiebolag. Bolaget ska styra EU-projektet som finns för förslaget till den nya Kvarkenfärjan. Ett nytt gemensamt bolag ska bildas mellan Vasa och Umeå.

YLE - 19 okt 12 kl. 12:40

Försäljning ombord nya Kvarkenfärjan är viktigt

Den nya Kvarkenfärjan Betancuria, som ska byta namn till Wasa Express, är nu på väg till Vasa. Hon lämnade Las Palmas sent på torsdag kväll och väntas anlända till Vasa 28 oktober. Wasa Express har förutom en fem gånger större passagerarkapacitet,1500 passagerare jämfört med 300 på RG 1, också ett större bildäck.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Korsholm möblerar om i kommunstyrelsen - två är redo att ta över ordförandeklubban

Kommunfullmäktige i Korsholm ska ta ställning till Lars Gästgivars (SFP) anhållan om befrielse från posten som styrelseordförande. Alice Lillas och Samuel Broman har meddelat att de är redo att ta över klubban..

YLE - 7 timmar sedan

Symaskiner, printrar och soffhäng eller tystnad och koncentration - hur ska framtidens bibliotek se ut?

Stadsbiblioteket i Karleby fick 400 kvadratmeter mera yta sedan yrkeshögskolan Centrias böcker flyttade ut. Men vad ska man göra med utrymmet? Fylla det med böcker eller blir det printrar, kafé och symaskiner som på centrumbiblioteket Ode i Helsingfors?.

YLE - 9 timmar sedan

Strandvägen i Korsnäs fick överraskande pengar – ”Yes, äntligen!”

För några veckor sedan fick NTM-centralen i Södra Österbotten 500 000 euro för brådskande vägprojekt. Efter att ha kört längs de österbottniska vägarna några dagar bestämde man sig för att Strandvägen i Korsnäs behöver pengarna mest..

YLE - 10 timmar sedan

Brand i silo vid UPM i Jakobstad

Det brinner i en silo på UPM:s fabriksområde på Alholmen i Jakobstad. Larmet kom klockan 13.15..

YLE - 12 timmar sedan

Efterlysningen 23.4

En upphittad cykel, en jättesnäll tupp och en cykelvagn. Det är sådant som avhandlats i Efterlysningen den här veckan..

YLE - 19 timmar sedan

Sydösterbotten brottas med arbetskraftsbrist – samarbete över kommungränserna allt mer viktigt

Att locka arbetskraft till landsbygden och mindre orter är som känt svårt. Därför vill man i Sydösterbotten allt mer samarbeta över kommungränserna för att öka befolkningsmängden och fylla lediga arbetsplatser..

YLE - Igår: 08:00

Efter 87 år har Kristinestad igen ett eget öl – "Vi tyckte det var roligt att återuppta traditionen"

Bryggeritraditionen i Kristinestad har långa anor, men det har gått en tid sedan det senast serverades lokalt öl i Kristinestad. Föreningen Kristinestads ölbryggarvänner gjorde slag i saken och brygger nu lokalt öl igen efter en paus på 87 år..

YLE - 20 apr 19 kl. 21:03

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - 20 apr 19 kl. 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - 19 apr 19 kl. 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.