Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 04:50

Skånskan - 11 jan 19 kl. 12:01

Slog sönder hem efter flyttbeskedARLÖV Den 17-årige flyktingen fick besked om att han var tvungen att flytta från HVB-hemmet i Arlövsgården, eftersom han skulle fylla 18 år.
Han blev så upprörd att han slog sönder 20 fönster, 2 tv-apparater och delar av inredningen.Den numera 18-årige pojken åtalas nu för grov skadegörelse. Det uppstod skador för 178 440 kronor när han gick bärsärkagång.
Det var vid lunchtid den 28 oktober 2017 som den unge mannen beväpnade sig med en pinne och började gå loss på fönster och inredning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ARLÖV Den, HVB, Arlövsgården, Skåne

Dela artikeln

2203 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slog, sönder, hemefter , flyttbesked
LV - 03 okt 16 kl. 15:07

15-åring slog sönder HVB-hem

En 15-åring slog sönder delar av inredningen på ett HVB-hem i Gamleby, i söndags kväll. En polispatrull fick tillkallas för att lugna pojken..

BT - 27 okt 14 kl. 11:59

Slog sönder inredning på boende

En boende slog sönder saker på ett hem för personer med psykiska funktionshinder på söndagskvällen. Polisen kom till boendet, som ligger i Marks kommun, vid 23-tiden. – Mannen hade gått lös på inredningen där.

Sydöstran - 17 feb 17 kl. 15:07

Slog sönder fönster på boende

16-åring blev så arg att han slog att han slog sönder flera fönsterrutor och en microvågsugn på ett HVB-hem i Sölvesborg. Nu döms han till ungdomstjänst i 20 timmar..

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 03:33

Män slog sönder avdelning på hem


Tre män greps på torsdagskvällen i samband med upploppsliknande händelser på ett behandlingshem utanför Enköping. - Sju män födda 1976-1992 slog sönder avdelningen och bröt sig in i medicinförrådet. Dessutom hotade de personal och försökte stjäla en bil, säger länsvakthavande polisbefälet Mats Öjdal i Uppsala län.

BT - 15 jun 16 kl. 05:46

Slog sönder porslin och kastade på personal

Polisen larmades på tisdagskvällen till ett HVB-hem i Borås där en pojke i 16-årsåldern slog sönder inredning och försökte skada personalen..

Länstidningen i Jämtland - 27 jan 17 kl. 21:52

Ville flytta från HVB-hem – slog sönder inredning och husgeråd

Tonåringen hade hört att man fick flytta om man slog sönder saker och valde därför att krossa glas, koppar och tallrikar samt att förstöra en takplatta. Nu har hen dömts till ungdomstjänst och skadestånd..

ÖstersundsPosten - 27 jan 17 kl. 21:52

Ville flytta från HVB-hem – slog sönder inredning och husgeråd

Tonåringen hade hört att man fick flytta om man slog sönder saker och valde därför att krossa glas, koppar och tallrikar samt att förstöra en takplatta. Nu har hen dömts till ungdomstjänst och skadestånd..

Sydöstran - 04 okt 17 kl. 09:47

Slog sönder HVB-hem - åtalas

Den unge mannen gick bärsärk på HVB-hemmet. Han krossade 25 fönsterrutor, slog sönder inredning och möbler. Personalen fick låsa in sig på kontoret.

Sydöstran - 13 okt 17 kl. 14:52

Krossade fönster och slog sönder tvättmaskiner på boende - döms

En 17-årig kille slog sönder flera saker på ett HVB-hem i de norra kommundelarna. Nu döms han för skadegörelse..

SmålandsPosten - 09 dec 14 kl. 08:50

Kraftigt berusad man slog sönder villa

Efter en whiskeyprovning i Tingsryd och en blöt efterfest åkte en 43-årig man till Urshult och slog sönder stora delar av en villa. De boende i villan har ingen koppling till mannen och tvingades fly i panik från villan. Polisen larmades om vandaliseringen i Urshult strax innan midnatt under natten till tisdagen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Vårdare hotad med kniv och järnrör

MALMÖ Efter att ha blivit hotade med kniv, stol och järnrör av en anhörig kommer inte personal från ett assistansföretag att göra flera besök hos en person som behöver hjälp.
Företagets skyddsombud har utfärdat ett förbud enligt arbetsmiljölagen.Det aktuella företaget hjälper brukaren som bor i en lägenhet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Mållöst efter första perioden

ISHOCKEY Första perioden mellan Malmö Redhawks och gästande Djurgården slutade mållös, 0-0.– Ganska jämn och hård match med mycket speed och många målchanser. Kul att spela.

Skånskan - 10 timmar sedan

Religion inget skäl få annan mat

Skurup Specialkost av religiösa skäl ska inte erbjudas i Skurups skolor och förskolor.
– Överlag är det en rättviseaspekt, vi ska ha ett animaliskt alternativ och ett vegetariskt, inget tredje önskemål om vad man vill äta, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är snart dags att revidera kommunens mat- och måltidsplan som har bearbetats under förra mandatperioden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Högstadieungdomar i kommunen bär kniv

Skurup Polisen har tagit ungdomar så unga som 13 år på byn som bär kniv.
– Vi har sett fler brott mot knivlagen sen jul-lovets början och framåt, säger kommunpolis Sara Schön som vill varna för konsekvenserna av att beväpna sig.– Det är ett brott att bära kniv på allmän plats.

Skånskan - 9 timmar sedan

Skola får beröm efter granskning

eslöv Nya Östra skolan får tummen upp i en granskning som Skolinspektionen gjort.Skolan är en av 30 som valts ut till granskningen, där Skolinspektionen vill se att utbildningen vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Slutsatsen är att det fungerar väl.

Skånskan - 10 timmar sedan

Sjöbohem: Vi jobbar så fort vi kan

Sjöbo Morgan Johnsson, vd för Sjöbohem, tycker att det är konstigt att räddningstjänsten hotar med ett föreläggande när de fått förlängd tid att utreda trapplösningen.
– Vi måste ju först utreda om den lösningen som de säger går att göra.Morgan Johnsson är också förvånad över att räddningstjänsten anger exakt hur de ska lösa problemet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Lektionssalar stängs om inte åtgärder görs

Sjöbo Sjöbohem har fortfarande inte ordnat säkrare utrymningsvägar från slöjdsalarna på Emanuelskolan.
Nu går Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund vidare med ett föreläggande.
– Gör man inte åtgärderna får lokalerna inte användas, säger brandinspektören Claes Jeppsson.

Skånskan - 12 timmar sedan

Mindre hus på 58 kvadratmeter i Hörby har fått ny ägare

Hörby Fastigheten på adressen Fulltofta 4124 i Hörby har fått en ny ägare. Köpare är Viktor Lunderot, 19 år, från Hurva, och säljare är Andreas Nilsson. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 1 350 000 kronor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Bil tillbucklad på parkering

SVALÖV En bilägare på Södervångsgatan i Svalöv blev inte så glad när han kom ut för att köra iväg.
Där visade det sig att någon mindre nogräknad person inte sett upp tillräckligt.
Backat in i en den drabbade förarens bil som innebar både rejäla bucklor och lackskador i plåten.

Skånskan - 12 timmar sedan

Backspegel blev förstörd

KÅGERÖD En bilist har polisanmält att han fått sin bil förstörd.
Det handlar om en kvaddad backspegel som förstördes i samband med möte med en annan bil.
Händelsen inträffade på väg 1210 utanför Kågeröd när de båda bilarna skulle passera varandra.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.