DN > Inrikes

Thursday, 24 January, 03:40

DN - 11 jan 19 kl. 11:39

Här är Moderaternas bud till L och C – stänger ute SDDN har tagit del av ett dokument som innehåller förslag till en uppgörelse mellan M, C, KD och L. Det beskriver förutsättningarna för att C och L kan tolerera Ulf Kristersson som statsminister i en regering bestående av M och KD. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Moderaternas, SD, Ulf Kristersson, KD

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Moderaternas, budtill L och C , stänger, ute SD
DI - 11 jan 19 kl. 11:45

Moderaternas bud till C och L – ska stänga ute SD

Moderaternas förslag till uppgörelse mellan M, KD, C och L innebär att Centerpartiet och Liberalerna skulle utgöra opposition, men tolerera Ulf Kristersson som statsminister. Det visar dokument som DN tagit del av. Samarbete med Sverigedemokraterna utesluts..

DalaDemokraten - 25 sep 14 kl. 16:07

Insändare: Moderaternas skuta är illa ute

Så här efter valet ser det onekligen ut som om den moderata skutan är illa ute. Läcker den som ett såll?.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 04:41

Majoritet vill stänga ute SD


66 procent av väljarna tycker att det är rätt att övriga partier stänger ute Sverigedemokraterna för att de inte ska få något politiskt inflytande.Det beror framförallt på att man anser att SD är ett rasistiskt parti, enligt en Sifoundersökning som SR Ekot låtit göra.Var fjärde svensk anser däremot att ett eller flera partier bör samarbeta med SD efter valet.

BT - 12 sep 14 kl. 04:41

Majoritet vill stänga ute SD

66 procent av väljarna tycker att det är rätt att övriga partier stänger ute Sverigedemokraterna för att de inte ska få något politiskt inflytande. Det beror framförallt på att man anser att SD är ett rasistiskt parti, enligt en Sifoundersökning som SR Ekot låtit göra.Var fjärde svensk anser däremot att ett eller flera partier bör samarbeta med SD efter valet.

Barometern - 20 mar 14 kl. 07:58

C stänger dörren

På tisdagen meddelade Centerns Anders Andersson att Kalmarunionen med Socialdemokraterna och Vänstern ska bestå. Moderaternas nya förstanamn Christina Fosnes förhandlingsinviter avvisades en vecka efter det att hon valdes. Centern gav sig in i majoritetssamarbetet i en tid när Moderaternas lokala kris var som djupast och Allianssamarbetet sviktade på flera håll i länet.

Barometern - 20 mar 14 kl. 07:58

C stänger dörren

På tisdagen meddelade Centerns Anders Andersson att Kalmarunionen med Socialdemokraterna och Vänstern ska bestå. Moderaternas nya förstanamn Christina Fosnes förhandlingsinviter avvisades en vecka efter det att hon valdes. Centern gav sig in i majoritetssamarbetet i en tid när Moderaternas lokala kris var som djupast och Allianssamarbetet sviktade på flera håll i länet.

Barometern - 04 sep 14 kl. 06:15

Nytt bud kan hämta din röst

För att underlätta valdeltagande bland sjuka och äldre finns för första gången ett kommunalt bud, som kan komma och hämta ditt valkuvert. Birgitha Freij på kommunledningskontoret är nöjd med beslutet som hon menar ger bättre service.
Hur fungerar det nya kommunala budet?

Alliansfritt Sverige - 01 aug 13 kl. 10:57

Därför slår Centertoppar tillbaka mot Moderaternas ?Mosa Maud?-taktik

Igår uppdagades ett tidigare hemligstämplat dokument från en konslutfirma som säger att regeringen varskoddes om riskerna med Nuon-affären. Detta dokument har finansmarknadsminister Peter Norman hänvisat till som en del i det underlag som Maud Olofsson hade som beslutsunderlag till affären. Notera vem det är som får skulden även denna gång: Maud Olofsson.

Alliansfritt Sverige - 22 okt 13 kl. 15:12

Moderaternas toppnamn i Göteborg omkörd av nykomling

"Folket" och medlemmarna har fått säga sitt, Moderaternas ordförande i Göteborg, Jonas Ransgård, är inte längre deras förstaval. Det är nykomlingen Hampus Magnusson. Och där kom ännu ett bevis på att Jonas Ransgård inte är stark internt.

Alliansfritt Sverige - 19 jun 14 kl. 14:30

Moderaternas kamp mot satiren och förnuftet går vidare

För en tid sedan anmälde Moderaterna teatergruppen Nationalscen för varumärkesintrång. Detta efter att de ställt upp en valstuga vid namn "äkta Moderaterna" och delat ut direkta citat från Moderaternas partiledare, Fredrik Reinfeldts, två böcker. Idag kom domen.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Viktors val: Kulturministern – inte som alla andra

Om resten av Sverige var som kulturvärlden så hade Anders Ygeman fått avgå för att han inte är elektriker. Äntligen onsdag, med Sveriges ledande samhällsmagasin..

DN - 7 timmar sedan

Monsén bröt finger men tror på VM-start

Fruktade Hahnenkammrennen fortsätter att skörda offer redan innan det klassiska störtloppet körts. Senast att råka illa ut: Svenske talangen Felix Monsén, 24, bröt vänster lillfinger under träningsåket..

DN - 8 timmar sedan

Norge krossade Ungern – detta gäller för att Sverige ska gå vidare

Norge krossade Ungern med 35-26 i sin sista match i mellanrundan i VM. Det innebär att Sverige måste vinna över Danmark senare i kväll med tre mål för att gå till en VM-semifinal..

DN - 8 timmar sedan

Vackert och tänkvärt på Stockholms gallerier

Stockholms gallerier har öppnat vårsäsongen. Sebastian Johan och Birgitta Rubin gör fyra nedslag bland mentala rum och tidstypiska mätningar..

DN - 8 timmar sedan

Den föränderliga konstmaskinen Ernst Billgren

Målaren Ernst Billgren är tillbaka med dystopiska dagdrömmar blandat med rävar, ekorrar och änder. Ingen nyckelutställning men fartfyllt och underhållande, tycker Sebastian Johans..

DN - 8 timmar sedan

Hovet gapade tomt när Djurgården föll i matinématch

Dålig is som resulterade i en uppskjuten match. Det var allt som behövdes för att skapa problem i det redan tajta SDHL-schemat. Lösningen blev den ovanliga matchstarten klockan halv fyra på en onsdagseftermiddag.

DN - 10 timmar sedan

Säkerhetsskyddschefen larmade Säpo om brister på Svenska kraftnät

Svenska kraftnäts dåvarande säkerhetsskyddschef Alireza Hafezi varnade redan i maj förra året Säpo för luckor i myndighetens säkerhetsarbete. Hans bedömning: bristerna kunde få allvarliga konsekvenser för verksamheten, samhället och Sveriges säkerhet. – Jag upplevde att det var svårt att få gehör internt så jag ville att vår tillsynsmyndighet skulle få kännedom om vad som var på gång, säger han till DN..

DN - 10 timmar sedan

Två personer saknas efter isolycka

Fem personer har gått genom isen i höjd med Långsand utanför Skutskär..

DN - 11 timmar sedan

40-tal hästar döda vid uttorkat vattenhål – extremhetta plågar Australien

Ett 40-tal vilda hästar har hittats döda nära Santa Teresa i centrala Australien. Orsaken ska vara det extrema vädret där temperaturen legat på över 40 grader tolv dagar i sträck, rapporterar The Guardian. .

DN - 11 timmar sedan

Östlund vidare till EM-final i Minsk trots miss

Anita Östlund tog sig till final i konståknings-EM i Minsk. Men hon var ändå inte helt nöjd efter onsdagens korta program där hon slutade på 17:e plats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.