DN > Inrikes

Wednesday, 24 April, 00:25

DN - 11 jan 19 kl. 11:39

Här är Moderaternas bud till L och C – stänger ute SDDN har tagit del av ett dokument som innehåller förslag till en uppgörelse mellan M, C, KD och L. Det beskriver förutsättningarna för att C och L kan tolerera Ulf Kristersson som statsminister i en regering bestående av M och KD. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Moderaternas, SD, Ulf Kristersson, KD

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Moderaternas, budtill L och C , stänger, ute SD
DI - 11 jan 19 kl. 11:45

Moderaternas bud till C och L – ska stänga ute SD

Moderaternas förslag till uppgörelse mellan M, KD, C och L innebär att Centerpartiet och Liberalerna skulle utgöra opposition, men tolerera Ulf Kristersson som statsminister. Det visar dokument som DN tagit del av. Samarbete med Sverigedemokraterna utesluts..

DalaDemokraten - 25 sep 14 kl. 16:07

Insändare: Moderaternas skuta är illa ute

Så här efter valet ser det onekligen ut som om den moderata skutan är illa ute. Läcker den som ett såll?.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 04:41

Majoritet vill stänga ute SD


66 procent av väljarna tycker att det är rätt att övriga partier stänger ute Sverigedemokraterna för att de inte ska få något politiskt inflytande.Det beror framförallt på att man anser att SD är ett rasistiskt parti, enligt en Sifoundersökning som SR Ekot låtit göra.Var fjärde svensk anser däremot att ett eller flera partier bör samarbeta med SD efter valet.

BT - 12 sep 14 kl. 04:41

Majoritet vill stänga ute SD

66 procent av väljarna tycker att det är rätt att övriga partier stänger ute Sverigedemokraterna för att de inte ska få något politiskt inflytande. Det beror framförallt på att man anser att SD är ett rasistiskt parti, enligt en Sifoundersökning som SR Ekot låtit göra.Var fjärde svensk anser däremot att ett eller flera partier bör samarbeta med SD efter valet.

Barometern - 20 mar 14 kl. 07:58

C stänger dörren

På tisdagen meddelade Centerns Anders Andersson att Kalmarunionen med Socialdemokraterna och Vänstern ska bestå. Moderaternas nya förstanamn Christina Fosnes förhandlingsinviter avvisades en vecka efter det att hon valdes. Centern gav sig in i majoritetssamarbetet i en tid när Moderaternas lokala kris var som djupast och Allianssamarbetet sviktade på flera håll i länet.

Barometern - 20 mar 14 kl. 07:58

C stänger dörren

På tisdagen meddelade Centerns Anders Andersson att Kalmarunionen med Socialdemokraterna och Vänstern ska bestå. Moderaternas nya förstanamn Christina Fosnes förhandlingsinviter avvisades en vecka efter det att hon valdes. Centern gav sig in i majoritetssamarbetet i en tid när Moderaternas lokala kris var som djupast och Allianssamarbetet sviktade på flera håll i länet.

Barometern - 04 sep 14 kl. 06:15

Nytt bud kan hämta din röst

För att underlätta valdeltagande bland sjuka och äldre finns för första gången ett kommunalt bud, som kan komma och hämta ditt valkuvert. Birgitha Freij på kommunledningskontoret är nöjd med beslutet som hon menar ger bättre service.
Hur fungerar det nya kommunala budet?

Alliansfritt Sverige - 01 aug 13 kl. 10:57

Därför slår Centertoppar tillbaka mot Moderaternas ?Mosa Maud?-taktik

Igår uppdagades ett tidigare hemligstämplat dokument från en konslutfirma som säger att regeringen varskoddes om riskerna med Nuon-affären. Detta dokument har finansmarknadsminister Peter Norman hänvisat till som en del i det underlag som Maud Olofsson hade som beslutsunderlag till affären. Notera vem det är som får skulden även denna gång: Maud Olofsson.

Alliansfritt Sverige - 22 okt 13 kl. 15:12

Moderaternas toppnamn i Göteborg omkörd av nykomling

"Folket" och medlemmarna har fått säga sitt, Moderaternas ordförande i Göteborg, Jonas Ransgård, är inte längre deras förstaval. Det är nykomlingen Hampus Magnusson. Och där kom ännu ett bevis på att Jonas Ransgård inte är stark internt.

Alliansfritt Sverige - 19 jun 14 kl. 14:30

Moderaternas kamp mot satiren och förnuftet går vidare

För en tid sedan anmälde Moderaterna teatergruppen Nationalscen för varumärkesintrång. Detta efter att de ställt upp en valstuga vid namn "äkta Moderaterna" och delat ut direkta citat från Moderaternas partiledare, Fredrik Reinfeldts, två böcker. Idag kom domen.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Boende evakuerades: ”Blev värre och värre under dagen”

HÄSTVEDA. Under tisdagskvällen fortsatte arbetet med att bekämpa den omfattande skogsbranden mellan Hästveda och Osby. Samtidigt evakuerade polisen ett femtiotal personer bosatta i de värst drabbade områdena.

DN - 45 minuter sedan

Leipzig till cupfinal – Forsberg målskytt

Leipzig är klart för final i den tyska cupen efter seger mot Hamburg i semifinalen. En av målskyttarna: landslagsmittfältaren Emil Forsberg..

DN - 2 timmar sedan

Österrikisk politiker avgår efter dikt som jämförde migranter med råttor

BERLIN. Dikten ”stadsråttan” jämför migranter med råttor och delades ut till alla hushåll i Adolf Hitlers födelsestad, Braunau am Inn under påskhelgen.  På tisdagen avgick författaren, Christian Schilcher från det högerpopulistiska partiet FPÖ, från posten som stadens viceborgmästare efter en kritikstorm.

DN - 2 timmar sedan

Ungdomarna bakom Djurgårdens finalkross

Inga onödiga utvisningar – då vann Djurgården den andra finalmatchen mot Frölunda med 5–1. Och det var ungdomarna som visade vägen i ett rödklätt och kokande Globen. Nu är det kvitterat i finalserien.

DN - 2 timmar sedan

Nya uppgifter: Indien varnade två timmar före attackerna

Den lankesiska säkerhetstjänsten varnades för att flera kyrkor var mål för ett terrorattentat bara timmar innan attackerna inleddes i söndags. Det uppger en tidning i Sri Lanka..

DN - 3 timmar sedan

Ica, Coop och Lidl skrotar engångsgrillar

I skuggan av förra årets bränder slutar Ica, Lidl och Coop att sälja engångsgrillar. Först 2020 tror Coop att företaget kommer ha hittat en ersättare till den populära grillen. Men på Lidl begraver man grillen helt och hållet.

DN - 3 timmar sedan

”Goda chanser att Sverige får arrangera vinter-OS 2026”

Sverige har ansökt om att arrangera vinter-OS och Paralympics 2026 med namnet Stockholm Åre 2026. Men Stockholms stad kommer inte bidra med personal eller pengar.  – Vi måste ha respekt för de politiska synpunkterna men väldigt många är positiva, säger Mats Årjes, SOK:s ordförande..

DN - 3 timmar sedan

På torsdag kan Joe Biden bli kandidat nummer 23

På torsdag ser Demokraterna ut att få ännu en presidentkandidat – den tidigare vicepresidenten Joe Biden..

DN - 5 timmar sedan

Flera helikoptrar bekämpar gräs- och skogsbränderna

På tisdagen fortsatte gräs- och skogbränderna att rasa runt om i Sverige. Vid 18-tiden räknade SOS Alarm till 45 pågående insatser gällande brand utomhus i terräng och övrigt. Såväl MSB som försvarsmakten har satt in helikoptrar för att bekämpa bränderna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.