YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:19

YLE - 11 jan 19 kl. 11:22

Åklagare: Rektor kunde ha hindrat nu dömd lärare från att fortsätta sexchatta med elever – ingen polisanmälan gjordes trots stadens anvisningarEnligt åklagaren borde tidigare rektorn för Hoplaxskolan i Helsingfors enligt stadens anvisningar ha gjort en polisanmälan och en barnskyddsanmälan när hon fick reda på de sexrelaterade meddelanden som en manlig lärare skickat till en elev 2014. Rektorn gav en varning och står nu åtalad för brott mot tjänsteplikt. Läraren polisanmäldes först 2017 och dömdes i december 2018 för flera sexualbrott..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hoplaxskolan, Helsingfors

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagare, Rektorkunde ha , hindratnu , dömd, lärarefrån , att fortsätta sexchatta med elever ingen polisanmälan gjordes trots stadens anvisningar
DN - 01 dec 17 kl. 20:21

Åklagare: Rektor försökte köpa sex på hotell

En rektor i Umeå försökte köpa sex av en kvinna – men lyckades inte swisha pengar till henne efter samlaget. Han har nu fått ett strafföreläggande för brottet.  – Han kommer inte att jobba hos oss framöver, säger Umeå kommuns utbildningsdirektör till SVT.

YLE - 06 nov 12 kl. 15:31

Åklagare yrkar på villkorligt för tidigare YA-rektor

En tidigare rektor vid Yrkesakademin i Österbotten åtalas för grovt bedrägeri, grovt missbruk av tjänsteställning och brott mot tjänsteplikt.
Åklagaren yrkar på villkorligt fängelsestraff för den tidigare rektorn och hennes make. Rektorn åtalas för att ha använt sig av sin tjänsteställning för att ta in indiska studerande till Yrkesakademin och samtidigt har hon krävt betalningar av studerandena via sitt aktiebolag.

Kristianstadsbladet - 19 feb 13 kl. 10:16

Åtalas för hot mot rektor


En 15-årig flicka i Halmstad åtalas för att ha spottat sin rektor i håret och dessutom hotat henne till livet.Hotet var ägnat att hos rektorn "framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet", skriver vice chefsåklagare Peter Broberg i sin stämningsansökan.Händelsen ska ha inträffat i slutet av höstterminen i fjol.

Expressen - 14 apr 15 kl. 14:15

Förtalsutredning av Yaras rektor läggs ner

Förundersökningen om grovt förtal av Yaras rektor på Tullskolan i Karlskrona läggs ner. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors i dag beslutat..

Sydsvenskan - 14 apr 15 kl. 14:20

Yaras rektor inte utsatt för förtal

Den mördade åttaåringen Yara Alnajjars rektor utsattes inte för förtal i juridisk mening. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors kommit fram till och därför lagt ner förundersökningen.Åklagaren har bland annat granskat vad som sades om rektorn på en presskonferens den 12 maj förra året, då företrädare för kommunen berättade att rektorn stängts av från sin tjänst.

SvD - 14 apr 15 kl. 14:19

Yaras rektor inte utsatt för förtal

Den mördade åttaåringen Yara Alnajjars rektor utsattes inte för förtal i juridisk mening. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors kommit fram till och därför lagt ner förundersökningen..

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 15 kl. 14:20

Yaras rektor inte utsatt för förtal

Den mördade åttaåringen Yara Alnajjars rektor utsattes inte för förtal i juridisk mening. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors kommit fram till och därför lagt ner förundersökningen.Åklagaren har bland annat granskat vad som sades om rektorn på en presskonferens den 12 maj förra året, då företrädare för kommunen berättade att rektorn stängts av från sin tjänst.

DN - 16 jun 15 kl. 15:36

Åklagare granskar om Apple mutade svensk rektor

Rektorn knäckte extra för datorbolaget Apple och fick sparken av kommunen bland annat för att ha handlat in datorer för stora belopp. Nu granskar en åklagare om han gjort sig skyldig till mutbrott..

YLE - 29 jan 15 kl. 05:45

Gemensam rektor väcker rabalder i Esbo

Elever, föräldrar och personal i Mårtensbro skola och Sökövikens skola i Esbo är missnöjda med att de måste dela rektor. Många skolor i huvudstadsregionen har tagit i bruk modeller där en rektor leder skolverksamheten vid flera olika enheter. Mårtensbro skola och Sökövikens skola har haft en gemensam rektor i snart fem månader.

Skånskan - 02 feb 17 kl. 09:00

Ny rektor ska leda Balderskolan rätt

ERWP.fif(0)STAFFANSTORP
Louise Öst är ny rektor för Balderskolan i Staffanstorp. Hon har som projektledare drivit förändringsarbetet på skolan sedan i augusti.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 16 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 16 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 16 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 19 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 22 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.