YLE > Finland

Sunday, 20 January, 05:35

YLE - 11 jan 19 kl. 11:22

Åklagare: Rektor kunde ha hindrat nu dömd lärare från att fortsätta sexchatta med elever – ingen polisanmälan gjordes trots stadens anvisningarEnligt åklagaren borde tidigare rektorn för Hoplaxskolan i Helsingfors enligt stadens anvisningar ha gjort en polisanmälan och en barnskyddsanmälan när hon fick reda på de sexrelaterade meddelanden som en manlig lärare skickat till en elev 2014. Rektorn gav en varning och står nu åtalad för brott mot tjänsteplikt. Läraren polisanmäldes först 2017 och dömdes i december 2018 för flera sexualbrott..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hoplaxskolan, Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagare, Rektorkunde ha , hindratnu , dömd, lärarefrån , att fortsätta sexchatta med elever ingen polisanmälan gjordes trots stadens anvisningar
DN - 01 dec 17 kl. 20:21

Åklagare: Rektor försökte köpa sex på hotell

En rektor i Umeå försökte köpa sex av en kvinna – men lyckades inte swisha pengar till henne efter samlaget. Han har nu fått ett strafföreläggande för brottet.  – Han kommer inte att jobba hos oss framöver, säger Umeå kommuns utbildningsdirektör till SVT.

YLE - 06 nov 12 kl. 15:31

Åklagare yrkar på villkorligt för tidigare YA-rektor

En tidigare rektor vid Yrkesakademin i Österbotten åtalas för grovt bedrägeri, grovt missbruk av tjänsteställning och brott mot tjänsteplikt.
Åklagaren yrkar på villkorligt fängelsestraff för den tidigare rektorn och hennes make. Rektorn åtalas för att ha använt sig av sin tjänsteställning för att ta in indiska studerande till Yrkesakademin och samtidigt har hon krävt betalningar av studerandena via sitt aktiebolag.

Kristianstadsbladet - 19 feb 13 kl. 10:16

Åtalas för hot mot rektor


En 15-årig flicka i Halmstad åtalas för att ha spottat sin rektor i håret och dessutom hotat henne till livet.Hotet var ägnat att hos rektorn "framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet", skriver vice chefsåklagare Peter Broberg i sin stämningsansökan.Händelsen ska ha inträffat i slutet av höstterminen i fjol.

Expressen - 14 apr 15 kl. 14:15

Förtalsutredning av Yaras rektor läggs ner

Förundersökningen om grovt förtal av Yaras rektor på Tullskolan i Karlskrona läggs ner. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors i dag beslutat..

Sydsvenskan - 14 apr 15 kl. 14:20

Yaras rektor inte utsatt för förtal

Den mördade åttaåringen Yara Alnajjars rektor utsattes inte för förtal i juridisk mening. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors kommit fram till och därför lagt ner förundersökningen.Åklagaren har bland annat granskat vad som sades om rektorn på en presskonferens den 12 maj förra året, då företrädare för kommunen berättade att rektorn stängts av från sin tjänst.

SvD - 14 apr 15 kl. 14:19

Yaras rektor inte utsatt för förtal

Den mördade åttaåringen Yara Alnajjars rektor utsattes inte för förtal i juridisk mening. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors kommit fram till och därför lagt ner förundersökningen..

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 15 kl. 14:20

Yaras rektor inte utsatt för förtal

Den mördade åttaåringen Yara Alnajjars rektor utsattes inte för förtal i juridisk mening. Det har vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors kommit fram till och därför lagt ner förundersökningen.Åklagaren har bland annat granskat vad som sades om rektorn på en presskonferens den 12 maj förra året, då företrädare för kommunen berättade att rektorn stängts av från sin tjänst.

DN - 16 jun 15 kl. 15:36

Åklagare granskar om Apple mutade svensk rektor

Rektorn knäckte extra för datorbolaget Apple och fick sparken av kommunen bland annat för att ha handlat in datorer för stora belopp. Nu granskar en åklagare om han gjort sig skyldig till mutbrott..

YLE - 29 jan 15 kl. 05:45

Gemensam rektor väcker rabalder i Esbo

Elever, föräldrar och personal i Mårtensbro skola och Sökövikens skola i Esbo är missnöjda med att de måste dela rektor. Många skolor i huvudstadsregionen har tagit i bruk modeller där en rektor leder skolverksamheten vid flera olika enheter. Mårtensbro skola och Sökövikens skola har haft en gemensam rektor i snart fem månader.

Skånskan - 02 feb 17 kl. 09:00

Ny rektor ska leda Balderskolan rätt

ERWP.fif(0)STAFFANSTORP
Louise Öst är ny rektor för Balderskolan i Staffanstorp. Hon har som projektledare drivit förändringsarbetet på skolan sedan i augusti.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 12 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 14 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 17 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 19 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 20 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.