Skånskan > Nyheter

Tuesday, 23 April, 23:53

Skånskan - 11 jan 19 kl. 11:05

Kennelklubben: Aldrig hänt tidigareI media har han följt fallet med kennelägaren som efter att ha blivit brutalt överfallen, bunden och slagen medvetslös bestals på sex stycken sju veckor gamla golden retriever-valpar.
Det är en händelse som är svår att skydda sig mot, säger han.
– Det man kan göra är ju att försöka id-märka sina valpar så fort som möjligt så att de får en identitet. Det gör i alla fall att de blir svårare att sälja. Nu när de istället ochippade säljs på svarta marknaden är det svårare att bevisa att de tillhör den här kenneln, om man inte gör ett dna-test förstås.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hans Rosenberg, Svenska Kennelklubben

Dela artikeln

419 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kennelklubben, Aldrig, hänttidigare
Kristianstadsbladet - 11 jan 19 kl. 05:00

Svenska Kennelklubben: ”Aldrig hört om något liknande tidigare”

Svenska kennelklubben ser med bestörtning på vad som hänt en av deras medlemmar..

YLE - 26 mar 17 kl. 05:57

Málaga utlyser krig mot hundbajset med hjälp av dna - Finska Kennelklubben köper inte spansk idé

Staden Málaga i södra Spanien går till hård kamp mot hundbajset på gatorna. Man kommer att dna-testa alla stadens hundar för kunna slå fast vilken hund som har bajsat på gatan. Matte eller husse som inte plockar upp hundbajset hotas med böter på upp till 500 euro, rapporterar tidningen Diario Sur.

Expressen - 22 maj 16 kl. 14:48

"Har aldrig varit med om något liknande"

Den lilla chihuahua-hunden dumpades i en bur på parkeringsplatsen till en internationell hundutställning i Hässleholm. Den som gjorde det var troligen en person som hoppades att någon annan skulle förbarma sig över den. – Jag har haft hund i 24 år, men aldrig varit om något liknande tidigare, säger Christina Bjerstedt-Ohlsson, ordförande i Nordskånska Kennelklubben..

Expressen - 29 sep 14 kl. 09:22

Kennelklubben sågar nya Jagad av hundar

Svenska kennelklubben är upprörd över Malin Gramers och TV3:s nya program "Jagad av hundar". I programmet ska de tävlande springa från aggressiva hundar för att vinna pengar - något som enligt kennelklubben sänder ut helt fel signaler. - Det är en bisarr programidé, säger Hans Rosenberg, presstalesman..

YLE - 20 sep 18 kl. 16:35

Kennelklubben och Helsingfors universitet samarbetar för sundare hundavel - forskarna får tillgång till uppgifter om över 2 miljoner hundar

Finska Kennelklubben och Helsingfors universitet har slutit ett avtal för att göra hundaveln sundare. Kennelklubben har omfattande material om hundars hälsa och universitetet har forskarna, konstaterar de två..

UT - 12 timmar sedan

Brunnen redan sinad: ”Aldrig varit med om att det hänt så tidigt”

Inget regn på över en månad och nu börjar brunnen sina för Göran Bylins djur. - Jag har aldrig varit med om detta tidigare..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Varning: Så varmt blir det i bilen – lämna aldrig hunden

Nu börjar det äntligen bli varmt ute och det är ju mest fördelar med det – med några få undantag. Däribland folk som lämnar sina hundar i bilen, utan en tanke på hur mycket ute- och innetemperaturen skiljer sig åt. Något som blir vardag för polisen, som får åka ut på utryckningar för att befria varma djur.

GöteborgsPosten - 29 sep 14 kl. 19:27

Kennelklubben skäller ut TV3:s nya satsning

På tisdag börjar TV3:s satsning Jagad av hundar. Programmet får skäll av Svenska Kennelklubben redan innan premiären.- Det är en bisarr programidé, säger presstalesman Hans Rosenberg till Expressen..

YA - 11 jan 16 kl. 03:00

Kennelklubben: Det är två olika raser idag

Ulf Uddman, vd för Svenska kennelklubben, ger sin syn på namnkonflikten och kritiken mot schäfrarnas sluttande ryggar..

Sydöstran - 17 aug 16 kl. 15:39

Kennelklubben går ut med uppmaning

Svenska kennelklubben går nu ut med en uppmaning till hundägare att inte lämna sina hundar obevakade..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Fick raljant rim i motionssvaret

STAFFANSTORP Torbjörn Lövendahl (S) föreslog i en motion ett socialt bokslut i kommunen.
Till svar fick han en raljant dikt. Nu drar han tillbaka motionen med hänvisning till kränkande och förolämpande behandling.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hon kämpade för sin dansdröm

Självkänsla. Den internationellt prisade dansprofilen Bella Malekian grundade Malmö Dansakademi när hon var femton år. I dag föreläser hon om sin kamp för att förverkliga sina drömmar och om rätten till en egen identitet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Diesel stals i Värlinge

STEHAG Någon gång den gångna helgen var det någon som bröt upp en fordonstank till en arbetsplats i Värlinge utanför Stehag, och stal diesel för cirka 3 000 kronor. Det var ett åkeri som drabbades av stölden..

Skånskan - 5 timmar sedan

Inbrott på Ekenässkolan

ESLÖV När personalen på Ekenässkolan kom till jobbet på tisdagsmorgonen såg de att någon brutit sig in där och orsakat en massa skador.
En ytterdörr och sju dörrar inne på skolan hade antingen brutits upp eller sparkats in. En mobiltelefon stals vid tillfället..

Skånskan - 6 timmar sedan

Erosionsexpert siar om Skurups kust

Skurup Professor Hans Hanson och kommunens tjänstemän svarar på frågor om allt som rör kommunens kustremsa på lördag. Allt om erosion, översvämningar, ansvar och innehållet i den kommande kustförvaltningsplanen.Hans Hanson, professor i kustprocesser, håller ett föredrag om Skurup kommuns kust på Svaneholms slott.

Skånskan - 7 timmar sedan

Brister hos tandläkare

MALMÖ Sju patientjournaler har granskats och
i dessa har inspektionen för vård och omsorg bland annat hittat felvända röntgenbilder som är svåra att tolka och uppgifter om otäta och för korta rotfyllningar.
Vid ett tillfälle bar tandläkaren sin egen långärmade skjorta när han skulle sterilisera instrument.Nu begär IVO, inspektionen för vård och omsorg att tandläkarens legitimation ska återkallas.

Skånskan - 7 timmar sedan

Stenevi utmanar MP:s valberedning

MALMÖ Märta Stenevi som är gruppledare för Miljöpartiet i Malmö kandiderar till posten som partisekreterare.
Hon är inte valberedningens kandidat men stöttas av bland andra Grön ungdom och Miljöpartiet i Kronobergs län.Miljöpartiet de gröna i Kronobergs län hade medlemsmöte nyligen inför kongressen i Örebro.

Skånskan - 7 timmar sedan

Familjebageriet ska säljas efter 46 år

STAFFANSTORP Efter 46 år i branschen ska Bengts konditori i Staffanstorp säljas.
Före påsk lades det ut till försäljning och familjen bakom verksamheten hoppas att det ska kunna drivas vidare av någon annan på ungefär samma sätt som i dag.– Vi har diskuterat inom familjen under en längre tid och beslutet att sälja har vuxit fram, säger My Folkstrand Dahse som jobbar i konditoriet och är barnbarn till Bengt Petersson.

Skånskan - 8 timmar sedan

Vill att droghundar söker i skolor

KÄVLINGE Socialdemokraterna i Kävlinge vill att fältassistenter anställs och att kommunen ingår avtal med polisen om att hundar regelbundet ska få söka efter droger i kommunens grundskolor.Förslagen presenteras i en motion till kommunfullmäktige och den har skrivits under av flera socialdemokratiska kommunföreträdare. I motionen hänvisar man till brottsstatistiken för Kävlinge.

Skånskan - 8 timmar sedan

Stal pass från gäster på Grand

LUND Nå­gon tog sig in i om­kläd­nings­rummet för per­so­nalen på Grand ho­tell un­der ons­dags­ef­ter­mid­dagen.
En­ligt an­mä­lan till po­lisen ska per­sonen där ha stulit en elek­tro­nisk hu­vud­nyc­kel, det vill säga ett nyc­kel­kort till alla rum i ho­tellet. Med hjälp av kortet lyc­kades per­sonen ta sig in på ett ho­tell­rum och stal två pass, samt en da­tor från ett an­nat ho­tell­rum.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.