Skånskan > Nyheter

Thursday, 24 January, 02:59

Skånskan - 11 jan 19 kl. 11:05

Kennelklubben: Aldrig hänt tidigareI media har han följt fallet med kennelägaren som efter att ha blivit brutalt överfallen, bunden och slagen medvetslös bestals på sex stycken sju veckor gamla golden retriever-valpar.
Det är en händelse som är svår att skydda sig mot, säger han.
– Det man kan göra är ju att försöka id-märka sina valpar så fort som möjligt så att de får en identitet. Det gör i alla fall att de blir svårare att sälja. Nu när de istället ochippade säljs på svarta marknaden är det svårare att bevisa att de tillhör den här kenneln, om man inte gör ett dna-test förstås.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hans Rosenberg, Svenska Kennelklubben

Dela artikeln

416 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kennelklubben, Aldrig, hänttidigare
Kristianstadsbladet - 11 jan 19 kl. 05:00

Svenska Kennelklubben: ”Aldrig hört om något liknande tidigare”

Svenska kennelklubben ser med bestörtning på vad som hänt en av deras medlemmar..

YLE - 26 mar 17 kl. 05:57

Málaga utlyser krig mot hundbajset med hjälp av dna - Finska Kennelklubben köper inte spansk idé

Staden Málaga i södra Spanien går till hård kamp mot hundbajset på gatorna. Man kommer att dna-testa alla stadens hundar för kunna slå fast vilken hund som har bajsat på gatan. Matte eller husse som inte plockar upp hundbajset hotas med böter på upp till 500 euro, rapporterar tidningen Diario Sur.

Expressen - 22 maj 16 kl. 14:48

"Har aldrig varit med om något liknande"

Den lilla chihuahua-hunden dumpades i en bur på parkeringsplatsen till en internationell hundutställning i Hässleholm. Den som gjorde det var troligen en person som hoppades att någon annan skulle förbarma sig över den. – Jag har haft hund i 24 år, men aldrig varit om något liknande tidigare, säger Christina Bjerstedt-Ohlsson, ordförande i Nordskånska Kennelklubben..

Expressen - 29 sep 14 kl. 09:22

Kennelklubben sågar nya Jagad av hundar

Svenska kennelklubben är upprörd över Malin Gramers och TV3:s nya program "Jagad av hundar". I programmet ska de tävlande springa från aggressiva hundar för att vinna pengar - något som enligt kennelklubben sänder ut helt fel signaler. - Det är en bisarr programidé, säger Hans Rosenberg, presstalesman..

YLE - 20 sep 18 kl. 16:35

Kennelklubben och Helsingfors universitet samarbetar för sundare hundavel - forskarna får tillgång till uppgifter om över 2 miljoner hundar

Finska Kennelklubben och Helsingfors universitet har slutit ett avtal för att göra hundaveln sundare. Kennelklubben har omfattande material om hundars hälsa och universitetet har forskarna, konstaterar de två..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Varning: Så varmt blir det i bilen – lämna aldrig hunden

Nu börjar det äntligen bli varmt ute och det är ju mest fördelar med det – med några få undantag. Däribland folk som lämnar sina hundar i bilen, utan en tanke på hur mycket ute- och innetemperaturen skiljer sig åt. Något som blir vardag för polisen, som får åka ut på utryckningar för att befria varma djur.

GöteborgsPosten - 29 sep 14 kl. 19:27

Kennelklubben skäller ut TV3:s nya satsning

På tisdag börjar TV3:s satsning Jagad av hundar. Programmet får skäll av Svenska Kennelklubben redan innan premiären.- Det är en bisarr programidé, säger presstalesman Hans Rosenberg till Expressen..

YA - 11 jan 16 kl. 03:00

Kennelklubben: Det är två olika raser idag

Ulf Uddman, vd för Svenska kennelklubben, ger sin syn på namnkonflikten och kritiken mot schäfrarnas sluttande ryggar..

Sydöstran - 17 aug 16 kl. 15:39

Kennelklubben går ut med uppmaning

Svenska kennelklubben går nu ut med en uppmaning till hundägare att inte lämna sina hundar obevakade..

YLE - 24 maj 18 kl. 14:07

Finska Kennelklubben: Hundägaren är alltid ansvarig om hunden beter sig aggressivt

Finska Kennelklubben är oroad över den senaste tidens hundattacker och påminner hundägarna om att de alltid bär ansvaret om hunden orsakar skada..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Strejk riktad mot an­nat fack­för­bund

I går mor­se stannade verk­sam­heten i 15 hamnar, bland andra Malmö och Helsingborg, åt­min­sto­ne del­vis. Hamn­ar­be­tar­för­bun­det hade tagit ut sina med­lemmar i strejk, och ar­bets­gi­va­ren Sveriges Hamnar hade svarat med en lock­out mot sam­ma grupp.
Det är inte första gången Hamn­ar­be­tar­för­bun­det strejkar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ingen semi för Sverige – Danmark för starka

Handbolls-VM Det blir ingen VM-semifinal för de svenska handbollsherrarna. Sverige var tvingat att vinna med minst tre mål i den kokande häxkitteln i Herning. Danmark kunde inför den stora sjungande hemmapubliken besegra Sverige med 30-26 (13-13) och är klart för semifinal.

Skånskan - 5 timmar sedan

Segerlösa sviten spräckt mot Sävehof

HANDBOLL H65 Höör hade aldrig vunnit hemma mot Sävehof. Nu är den sviten spräckt. Med eftertryck.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fotosnack och hjärtknipande duo

eslöv De Skånebaserade fotograferna Anne-Grethe Holt och Bengt Persson gästar Galleri M den 9 februari.De kommer att berätta om sin bakgrund som fotografer och vilka projekt de arbetar med just nu. Start klockan 15.

Skånskan - 6 timmar sedan

Två bilar i krock

Höör Två bilar har krockat på Tjörnarpsvägen i Höör. Två bilar ska vara inblandade i krocken i kosrningen med Frostavallsvägen.
Det är ännu oklart om någon skadats.

Skånskan - 8 timmar sedan

Får biståndsnej efter försvunna brev

Höör Socialnämnden i Höör får rätt i förvaltningsrätten efter att ha nekat ekonomiskt bistånd till en Höörsbo som uppgav att hans arbetsansökningar kommit bort med posten.Det var i höstas som socialnämnden i Höör nekade bistånd enligt socialtjänstlagen till en Höörsbo i 50-årsåldern. Till följd av detta var 50-åringen tvungen att säga upp sitt bostadskontrakt då han inte hade någon försörjning.

Skånskan - 8 timmar sedan

Kedjehus på 250 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv 4 250 000 kronor fick Baidar Saberg, 35 år, ge för kedjehuset på adressen Västergatan 23 i Eslöv. Huset har en boyta på 250 kvadratmeter. Köpet från säljaren Elisabet Edin och Lars Jörgen Roth blev klart i december 2018.

Skånskan - 9 timmar sedan

Framgångar för Ystads SK

BOXNING Uppe i Sölvesborg noterade de unga boxarna från Ystads SK framgångar i den sydsvenska diplomserien.Det blev YSK-guld genom Maja Jönsson (58 kg, 3-0 mot Isabella Dahlqvist, Höllviken) och Noah Pettersson (58 kg, 3-0 mot Helsingborgs BK:s Amin Alidaur) samt silver för Rasmus Dagberg (57 kg, 0-3 mot Höllvikens Axel Härestedt och Caisa Norlander (0-3 mot Ljungbys Maja Wäzseran).
Den gångna helgen var Ystads SK representerat av två boxare, Sami Chermiti och Noel Gabor, i det sydsvenska distriktslaget som mötte Danmark.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kulturskolans elever ordnade öppen filmcasting

Sjöbo För att hitta skådespelare till de filmer som ska spelas in under våren ordnade elever på Kulturskolan för första gången en öppen casting på Navet på onsdagseftermiddagen.I ett antal år har det ordnats filmkurs för eleverna på Kulturskolan och en av uppgifterna varje läsår är att producera en egen film.
– Eleverna får göra allt från att skriva manus, agera till att spela in.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kommundirektör med fallskärm får dubbla löner

SJÖBO/Hörby I mitten av december avtackades Sjöbos kommundirektör efter 18 års tjänst.
Men om en dryg vecka tar sig Roger Larsson an samma arbetsuppgifter i Hörby kommun, nu som obunden konsult med egen firma.
Tar han inte ut någon lön från företaget de kommande åren måste Sjöbo kommun betala ut en fallskärm på drygt två miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.