SVT > Inrikes

Monday, 22 April, 02:55

SVT - 11 jan 19 kl. 10:30

Skolan tog krafttag mot stöket – eleverna: Det fungerar Bråk, slagsmål och fyrverkerier som sköts inne på skolan. Det var sådant som kunde hända på Årbyskolan i Eskilstuna för två år sedan. Sedan dess har skolan tagit krafttag för att få förändring..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Årbyskolan, Eskilstuna

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolan, tog, krafttagmot , stöket, elevernaDet , fungerar
YLE - 06 jan 13 kl. 14:53

Paloniemi tog sina första världscupspoäng

Santeri Paloniemi fick till två bra åk i världscupdeltävlingen i slalom i Zagreb och tog genom en 25:e placering sina första världscuppoäng. Segern bergades av Österrikaren Marcel Hirscher. Paloniemi låg efter det första åket på 25:e plats.

YLE - 06 jan 13 kl. 15:40

Paloniemi tog sina andra världscupspoäng

Santeri Paloniemi fick till två bra åk i världscupdeltävlingen i slalom i Zagreb och tog genom en 25:e placering sina andra världscuppoäng. Segern bergades av Österrikaren Marcel Hirscher. Paloniemi låg efter det första åket på 25:e plats.

Nerikes Allehanda - 14 mar 17 kl. 10:53

Gustav Fridolin besöker Alléskolan

På onsdag gästar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) Alléskolan i Hallsberg. Besöket är en del i en skolturné han är ute på just nu..

Västerbottens Folkblad - 06 nov 15 kl. 09:00

[PLUS] Vad hände sen: Erland tog trädbråket ända till tingsrätten

Erland Johansson anklagade skogsbolaget för stöld efter en felavverkning. Eftersom han och....

Sydöstran - 08 mar 17 kl. 12:00

Här är grabbarna som tog över skolköket

Internationella kvinnodagen fick några killar på Af Chapman och Ehrensvärdska att kavla upp ärmarna..

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 10:00

Kommunen köper och river Röda skolan

Foto: Bosse Nilsson
Det kommunala fastighetsbolaget IFAB köper Röda skolan ? för att riva den. ?

Skånskan - 13 jan 16 kl. 07:00

Drömmen om att få gå i skolan

Skurup I går började skolan efter jullovet.
En del elever startar med motivationen på topp, som Khatira, som längtade efter att gå i skolan som barn, i krigets Afghanistan.Sorlet i korridoren avbryts av skratt och stoj.

YLE - 18 aug 15 kl. 18:02

Invandrarbarn har det kämpigt i skolan

Elever med invandrarbakgrund har svagare kunskaper i många skolämnen i jämförelse med resten av den finska befolkningen. Skillnaden i Finland är bland de största i hela Europa, visar forskning vid Statens revisionsverk. Det är viktigt för samhället att elever med invandrarbakgrund klarar sig bra i skolan eftersom antalet elever med främmande språk som modersmål är nästan dubbelt flera än för tio år sedan.

YLE - 18 aug 15 kl. 18:02

Forskare: Invandrarelever behöver mera stöd i skolan

Elever med invandrarbakgrund har svagare kunskaper i många skolämnen i jämförelse med resten av den finska befolkningen. Skillnaden i Finland är bland de största i hela Europa, visar forskning vid Statens revisionsverk. Det är viktigt för samhället att elever med invandrarbakgrund klarar sig bra i skolan eftersom antalet elever med främmande språk som modersmål är nästan dubbelt flera än för tio år sedan.

YLE - 24 mar 15 kl. 06:04

Sverigefinska skolan modell för Finland?

Flera tvåspråkiga skolor i Sverige klarar sig väldigt bra i svenska skolmätningar. Nu vill Sverigefinska skolan i Stockholm fungera som modell för Finland. De sverigefinska skolorna har en undervisningsmodell som saknas i den finlandssvenska skolvärlden - nämligen undervisning på både finska och svenska i alla ämnen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 14 timmar sedan

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - Igår: 20:20

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - Igår: 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - Igår: 16:35

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - Igår: 14:31

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - Igår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - Igår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - I förrgår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.