SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 04:05

SVT - 11 jan 19 kl. 10:30

Skolan tog krafttag mot stöket – eleverna: Det fungerar Bråk, slagsmål och fyrverkerier som sköts inne på skolan. Det var sådant som kunde hända på Årbyskolan i Eskilstuna för två år sedan. Sedan dess har skolan tagit krafttag för att få förändring..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Årbyskolan, Eskilstuna

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolan, tog, krafttagmot , stöket, elevernaDet , fungerar
YLE - 06 jan 13 kl. 14:53

Paloniemi tog sina första världscupspoäng

Santeri Paloniemi fick till två bra åk i världscupdeltävlingen i slalom i Zagreb och tog genom en 25:e placering sina första världscuppoäng. Segern bergades av Österrikaren Marcel Hirscher. Paloniemi låg efter det första åket på 25:e plats.

YLE - 06 jan 13 kl. 15:40

Paloniemi tog sina andra världscupspoäng

Santeri Paloniemi fick till två bra åk i världscupdeltävlingen i slalom i Zagreb och tog genom en 25:e placering sina andra världscuppoäng. Segern bergades av Österrikaren Marcel Hirscher. Paloniemi låg efter det första åket på 25:e plats.

Nerikes Allehanda - 14 mar 17 kl. 10:53

Gustav Fridolin besöker Alléskolan

På onsdag gästar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) Alléskolan i Hallsberg. Besöket är en del i en skolturné han är ute på just nu..

Västerbottens Folkblad - 06 nov 15 kl. 09:00

[PLUS] Vad hände sen: Erland tog trädbråket ända till tingsrätten

Erland Johansson anklagade skogsbolaget för stöld efter en felavverkning. Eftersom han och....

Sydöstran - 08 mar 17 kl. 12:00

Här är grabbarna som tog över skolköket

Internationella kvinnodagen fick några killar på Af Chapman och Ehrensvärdska att kavla upp ärmarna..

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 10:00

Kommunen köper och river Röda skolan

Foto: Bosse Nilsson
Det kommunala fastighetsbolaget IFAB köper Röda skolan ? för att riva den. ?

Skånskan - 13 jan 16 kl. 07:00

Drömmen om att få gå i skolan

Skurup I går började skolan efter jullovet.
En del elever startar med motivationen på topp, som Khatira, som längtade efter att gå i skolan som barn, i krigets Afghanistan.Sorlet i korridoren avbryts av skratt och stoj.

YLE - 18 aug 15 kl. 18:02

Invandrarbarn har det kämpigt i skolan

Elever med invandrarbakgrund har svagare kunskaper i många skolämnen i jämförelse med resten av den finska befolkningen. Skillnaden i Finland är bland de största i hela Europa, visar forskning vid Statens revisionsverk. Det är viktigt för samhället att elever med invandrarbakgrund klarar sig bra i skolan eftersom antalet elever med främmande språk som modersmål är nästan dubbelt flera än för tio år sedan.

YLE - 18 aug 15 kl. 18:02

Forskare: Invandrarelever behöver mera stöd i skolan

Elever med invandrarbakgrund har svagare kunskaper i många skolämnen i jämförelse med resten av den finska befolkningen. Skillnaden i Finland är bland de största i hela Europa, visar forskning vid Statens revisionsverk. Det är viktigt för samhället att elever med invandrarbakgrund klarar sig bra i skolan eftersom antalet elever med främmande språk som modersmål är nästan dubbelt flera än för tio år sedan.

YLE - 24 mar 15 kl. 06:04

Sverigefinska skolan modell för Finland?

Flera tvåspråkiga skolor i Sverige klarar sig väldigt bra i svenska skolmätningar. Nu vill Sverigefinska skolan i Stockholm fungera som modell för Finland. De sverigefinska skolorna har en undervisningsmodell som saknas i den finlandssvenska skolvärlden - nämligen undervisning på både finska och svenska i alla ämnen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..

SVT - 5 timmar sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 6 timmar sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..

SVT - 9 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 11 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 11 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 18 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 22 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 21 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 22 timmar sedan

23 januari: Natten nyheterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.