Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 03:00

Expressen - 11 jan 19 kl. 10:30

Madestam: Det innebär överenskommelsenAnnie Lööf uppges få igenom sina krav på reformer i arbetsrätten – och släpper fram Stefan Löfven som statsminister.Överenskommelsen är full av kompromisser och nu ställs partiledarna inför ett elddop för att motivera beslutet för sina väljare, menar Expressens politiska expert Jenny Madestam.– Det handlar om hur skicklig man är på att argumentera för sin sak. Att visa att man varit framgångsrik i förhandlingarna och fått igenom sakfrågor som är symboliskt viktiga..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lööf, Stefan Löfven, Expressens, Jenny Madestam

Dela artikeln

970 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MadestamDet , innebär, överenskommelsen
Politologerna - 12 okt 15 kl. 16:35

Decemberöverenskommelsen till minne

Fredagen den 9 oktober upphörde Decemberöverenskommelsen att gälla. Den är dock redan en del av svensk politisk historia, och därmed fortsatt intressant.   Följande text utgör underlag för ett föredrag jag höll den 17 mars 2015.

Supermiljöbloggen - 16 jun 16 kl. 08:31

Supermiljöpodden #13 – Energiöverenskommelsen

Lagom till säsongsavslutningen av Supermiljöpodden presenterades den nya energiöverenskommelsen i Sverige där fem riksdagspartier gått samman för att skapa en gemensam energipolitik. Men innebär överenskommelsen ett steg framåt eller kanske ett tillbaka på vägen från ett förnybart samhälle? Detta tillsammans med biologiskt mångfald i staden, infrastruktur för elbilar och ratificeringen av Parisavtalet diskuteras i det 13e avsnittet av Supermiljöpodden med Ellen Palm och Vera Telemo.

Expressen - 14 dec 17 kl. 11:46

Jenny Madestam: "Liten seger för allianspartierna"

Den nya pensionsöverenskommelsen mellan regeringen och alliansen är klar. Expressens politiska expert Jenny Madestam menar att detta kan ses som en seger för de som förespråkar en arbetslinje. – Hela idén bakom detta är att vi ska arbeta mer och att det inte ska löna sig att gå i pension tidigt.

Supermiljöbloggen - 11 jun 16 kl. 12:32

Energiöverenskommelsen: Ett steg mot 100 procent förnybart, men med stora svallvågor

Idag presenterades energiöverenskommelsen, en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Trots att en överenskommelse nu är gjord är det väldigt förvirrat bland partierna. Effektskatten på kärnkraft ska tas bort, vilket möjligör att kärnkraften kan fortsätta efter 2020, något som Vattenfalls VD menade skulle vara omöjligt med effektskatten.

Nyheter 24 - 04 jun 12 kl. 15:38

Eric Rosén: "Snart spricker den ansvarslösa migrationsöverenskommelsen"


KRÖNIKA. Om inte Miljöpartiet bluffar ser det ut som att den historiska enigheten bara var vackra ord. Miljöpartiet har den senaste tiden gång på gång gått ut och försökt öka trycket på regeringen i allmänhet och migrationsminister Tobias Billström (M) i synnerhet för att löftet om vård också för papperslösa ska realiseras.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 20:10

Partierna bakom decemberöverenskommelsen har brustit i pedagogiken.

Skarpt läge för decemberöverenskommelsen. På tisdagen röstade riksdagen om regeringens vårbudgetförslag. Någon osäkerhet om utgången var det aldrig, men enstaka moderata riksdagsledamöter förklarade på förhand att de tänkte gå emot partilinjen.

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 20:10

Partierna bakom decemberöverenskommelsen har brustit i pedagogiken.

Skarpt läge för decemberöverenskommelsen. På tisdagen röstade riksdagen om regeringens vårbudgetförslag. Någon osäkerhet om utgången var det aldrig, men enstaka moderata riksdagsledamöter förklarade på förhand att de tänkte gå emot partilinjen.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 12:22

Alliansen sågar överenskommelsen

Regeringens överenskommelse för att stoppa vinstjakten får skarp kritik från Alliansen och näringslivet. Bland annat tror kritikerna att begränsningarna kommer att slå hårt mot företagare inom vårdsektorn.
En seger för Jonas Sjöstedt.

BT - 06 okt 14 kl. 12:22

Alliansen sågar överenskommelsen

Regeringens överenskommelse för att stoppa vinstjakten får skarp kritik från Alliansen och näringslivet. Bland annat tror kritikerna att begränsningarna kommer att slå hårt mot företagare inom vårdsektorn. En seger för Jonas Sjöstedt.

Trelleborgs Allehanda - 06 okt 14 kl. 12:33

Alliansen sågar överenskommelsen

Regeringens överenskommelse för att stoppa vinstjakten får skarp kritik från Alliansen och näringslivet som tror att begränsningarna kommer att slå hårt mot företagare inom vårdsektorn.LO är nöjt - trots att medlemmar som jobbar i privata företag kan drabbas av de nya reglerna.
En seger för Jonas Sjöstedt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Stor polisinsats i Umeå – man skjuten till döds

Sent på onsdagskvällen ryckte flera polisbilar ut på ett larm i Umeå.Polisen beskriver det som ett "mycket grovt brott" och senare under onsdagsnatten bekräftar polisen för Västerbottens-Kuriren att en person har skjutits till döds och flera är skadade. .

Expressen - 2 timmar sedan

Tre personer döda i Sala – polisen utreder mord

Tre personer har anträffats döda i Sala. En förundersökning om mord är inledd. .

Expressen - 3 timmar sedan

Meghans tekopp sålde slut direkt – efter fikat med vännen

Meghan, hertiginna av Sussex, sminkör lade ut en bild på sociala medier där de drack te tillsammans.Då sålde tekopparna slut, skriver Daily Mail. .

Expressen - 3 timmar sedan

Greta Thunberg på plats i Davos: ”Skandalöst”

En viktig punkt på Världsekonomiskt forum i Davos är klimatmålen. Och nu har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, anlänt till den schweiziska skidresorten – med tåg.”Luftföroreningar är inte en prioritet för många av de ledare som samlas är.

Expressen - 4 timmar sedan

SD-toppen Jonas Millard kvar i riksdagen – får fortfarande lön

Inom ett dygn efter att Expressen avslöjade hur riksdagsledamoten Jonas Millard (SD) spridit ett rykte om att en kvinnlig partikamrat legat sig till ett jobb, och tipsat om en bildbank med smygtagna nakenbilder på kvinnor, så berättade Millard att han skulle avgå. Men trots att det gått över en månad sitter han fortfarande kvar i riksdagen och får lön på fredag, enligt Dagens Nyheter. ”Mitt entledigande har dock redan skickats in digitalt för en tid sedan och även ett underskrivet original har skickats in”, skriver Millard i ett sms till tidningen.

Expressen - 5 timmar sedan

Kraftig detonation – skador vid trapphus

En hög smäll hördes över Heleneholmsområdet i Malmö på onsdagskvällen.– Vi har haft en detonation på Estlandsgatan, det är något trapphus där dörren är skadad av en kraftigare explosion, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 5 timmar sedan

De sex männen dog i våldsamma krocken

Sex av kompisarna från Schweiz dog när de krockade med en malmlastbil i Kiruna. Endast 23-årige Ilja överlevde. Nu hedras de unga männen, som blev mellan 19 och 27 år, med bilder som anhöriga har godkänt.

Expressen - 5 timmar sedan

Flera skjutna utanför bank i Florida

Flera personer har blivit skjutna utanför en bank i Florida, det skriver CNN på Twitter. .

Expressen - 5 timmar sedan

Polisens vädjan: Sluta fotografera vid olyckor

Mobiltelefoner har blivit ett stort problem i olyckssammanhang.Privatpersoner prioriterar ofta att dokumentera olyckorna med sina mobilkameror – i stället för att larma SOS.– Det är olämpligt och respektlöst, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 6 timmar sedan

Martina och ponnyn Molly har varit vänner – i 24 år

På sin sjuårsdag fick Martina Nelje sig en överraskning av sin morfar som hon sent skulle glömma.I år fyller Molly 40 och är samma envisa häst som för 24 år sedan.– Hon gör lite som hon vill, säger Martina Nelje..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.