Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 April, 23:54

Expressen - 11 jan 19 kl. 10:30

Madestam: Det innebär överenskommelsenAnnie Lööf uppges få igenom sina krav på reformer i arbetsrätten – och släpper fram Stefan Löfven som statsminister.Överenskommelsen är full av kompromisser och nu ställs partiledarna inför ett elddop för att motivera beslutet för sina väljare, menar Expressens politiska expert Jenny Madestam.– Det handlar om hur skicklig man är på att argumentera för sin sak. Att visa att man varit framgångsrik i förhandlingarna och fått igenom sakfrågor som är symboliskt viktiga..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lööf, Stefan Löfven, Expressens, Jenny Madestam

Dela artikeln

985 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MadestamDet , innebär, överenskommelsen
Politologerna - 12 okt 15 kl. 16:35

Decemberöverenskommelsen till minne

Fredagen den 9 oktober upphörde Decemberöverenskommelsen att gälla. Den är dock redan en del av svensk politisk historia, och därmed fortsatt intressant.   Följande text utgör underlag för ett föredrag jag höll den 17 mars 2015.

Supermiljöbloggen - 16 jun 16 kl. 08:31

Supermiljöpodden #13 – Energiöverenskommelsen

Lagom till säsongsavslutningen av Supermiljöpodden presenterades den nya energiöverenskommelsen i Sverige där fem riksdagspartier gått samman för att skapa en gemensam energipolitik. Men innebär överenskommelsen ett steg framåt eller kanske ett tillbaka på vägen från ett förnybart samhälle? Detta tillsammans med biologiskt mångfald i staden, infrastruktur för elbilar och ratificeringen av Parisavtalet diskuteras i det 13e avsnittet av Supermiljöpodden med Ellen Palm och Vera Telemo.

Expressen - 14 dec 17 kl. 11:46

Jenny Madestam: "Liten seger för allianspartierna"

Den nya pensionsöverenskommelsen mellan regeringen och alliansen är klar. Expressens politiska expert Jenny Madestam menar att detta kan ses som en seger för de som förespråkar en arbetslinje. – Hela idén bakom detta är att vi ska arbeta mer och att det inte ska löna sig att gå i pension tidigt.

Supermiljöbloggen - 11 jun 16 kl. 12:32

Energiöverenskommelsen: Ett steg mot 100 procent förnybart, men med stora svallvågor

Idag presenterades energiöverenskommelsen, en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Trots att en överenskommelse nu är gjord är det väldigt förvirrat bland partierna. Effektskatten på kärnkraft ska tas bort, vilket möjligör att kärnkraften kan fortsätta efter 2020, något som Vattenfalls VD menade skulle vara omöjligt med effektskatten.

Expressen - 06 feb 19 kl. 14:39

Madestam: Avgången kan få konsekvenser för Löfven

Liberalernas partiledare Jan Björklund avgår som partiledare, erfar Di.Enligt ett pressmeddelande som ligger ute på Liberalerna i Stockholms hemsida ställer Jan Björklund inte upp till omval.En ny partiledare får konsekvenser för regeringsöverenskommelsen, menar statsvetaren Jenny Madestam.

Nyheter 24 - 04 jun 12 kl. 15:38

Eric Rosén: "Snart spricker den ansvarslösa migrationsöverenskommelsen"


KRÖNIKA. Om inte Miljöpartiet bluffar ser det ut som att den historiska enigheten bara var vackra ord. Miljöpartiet har den senaste tiden gång på gång gått ut och försökt öka trycket på regeringen i allmänhet och migrationsminister Tobias Billström (M) i synnerhet för att löftet om vård också för papperslösa ska realiseras.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 20:10

Partierna bakom decemberöverenskommelsen har brustit i pedagogiken.

Skarpt läge för decemberöverenskommelsen. På tisdagen röstade riksdagen om regeringens vårbudgetförslag. Någon osäkerhet om utgången var det aldrig, men enstaka moderata riksdagsledamöter förklarade på förhand att de tänkte gå emot partilinjen.

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 20:10

Partierna bakom decemberöverenskommelsen har brustit i pedagogiken.

Skarpt läge för decemberöverenskommelsen. På tisdagen röstade riksdagen om regeringens vårbudgetförslag. Någon osäkerhet om utgången var det aldrig, men enstaka moderata riksdagsledamöter förklarade på förhand att de tänkte gå emot partilinjen.

YLE - 01 mar 16 kl. 10:33

Sipilä: Överenskommelsen inte tillräcklig för att sänka skatterna

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att det fortfarande finns brister i överenskommelsen om det så kallade samhällsfördraget. Regeringen och arbetsmarknadsparterna samlades på tisdag morgon i statsministerns tjänstebostad Villa Bjälbo för att diskutera samhällsfördraget. Helheten räcker inte till för att man ska kunna genomföra skattelättnader, säger Sipilä.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 12:22

Alliansen sågar överenskommelsen

Regeringens överenskommelse för att stoppa vinstjakten får skarp kritik från Alliansen och näringslivet. Bland annat tror kritikerna att begränsningarna kommer att slå hårt mot företagare inom vårdsektorn.
En seger för Jonas Sjöstedt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Till sjukhus efter fall från hjullastare

En man i 50-årsåldern skadades på tisdagskvällen när han föll tre meter från en hjullastare på ett företag i Kalmar.Han fördes till sjukhus med ambulans..

Expressen - 2 timmar sedan

Stora brandhotet – vädret: ”Sprider fort”

Det torra och blåsiga vädret gör att det för säsongen råder ovanligt hög brandrisk. Och rådande väder ser ut att fortsätta några dagar till – innan välbehövligt regn väntas. – Den här torra luften och det blåsiga vädret gör att bränderna sprider sig fort, säger Leif Sandahl, expert på brandbekämpning på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Expressen - 2 timmar sedan

Tv-profilen döms – kommer få lämna USA

NEW YORK. Den svenska tv-profilen har nått en uppgörelse i fallet om det sexövergrepp han anklagades för i Florida. Han erkänner sig skyldig till en lägre brottsrubricering och kommer få lämna landet med en villkorlig dom.

Expressen - 2 timmar sedan

Pojke kidnappades – tvingades klä av sig

Tonåringen och hans kompisar stoppades av flera personer som befann sig i en bil.Offret blev avtvingad sina kläder mitt i vintern och tvingades in i bagageluckan på bilen som körde i väg.Nu har en annan tonåring dömts för olaga frihetsberövande sedan allt filmats med en mobiltelefon.

Expressen - 2 timmar sedan

Danmarks sorg efter miljardärens tre barn

Anders Holch Povlsen och hans fru Anne Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn under söndagens attacker i Sri Lanka. Nu sörjs barnen av många danskar. Över hela landet vajar Dannebrogen på halv stång på tisdagen.

Expressen - 2 timmar sedan

Ebba, 19: ”Porr är min generations sexkunskap”

Ebba Bjelke, 19, exponerades för porr för första gången som åttaåring.Fler än 7 av 10 föräldrar inte tror att deras barn tittar på eller exponeras för nätporr, enligt en ny Sifo-undersökning.Samtidigt märker Ebba hur jämnåriga ungdomar påverkas av våldsamma sexfilmer – och vill att fler ska ägna sig åt porrkritiska samtal.

Expressen - 3 timmar sedan

Björklunds drag: Locka över M om kärnkraften

Liberalerna kan stoppa den blocköverskridande energiuppgörelsen från 2016, rapporterar Dagens industri. Partiet vill i stället ha en mer kärnkraftsvänlig uppgörelse med Moderaterna och Kristdemokraterna.– Vi måste både behålla den kärnkraft vi har och vara beredda att bygga ny kärnkraft, säger partiledaren Jan Björklund till Di..

Expressen - 3 timmar sedan

Blodig konflikt låg bakom dubbelmordet i Helsingborg

Den 26-åring som mördades tillsammans med en 27-åring i Helsingborg under påskhelgen låg i konflikt med ett kriminellt gäng. Konflikten ledde till att han och en kamrat bröt med en gängledare, enligt polisen.Då utsattes 26-åringens kamrat för ett mordförsök.

Expressen - 4 timmar sedan

Städaren ville ”tysta” flickvän – ströp henne

Den dokumenterat våldsamme städaren släpptes ur fängelset efter att ha slagit och hotat sin flickvän. – Jag såg hans hat i ögonen, sa kvinnan i förhör. När hon förmedlade sin ovilja att flytta med honom till hemlandet dödade han henne..

Expressen - 4 timmar sedan

Han mördade sambon – för att hon påminde om hans mamma

Mikael Hagelin mördade sin mamma.Sex år senare mördade han sin flickvän Candra Eklund för att hon påminde om mamman.– Hon började skrika och bete sig ungefär som mamman hade gjort när han mördade henne.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.