Expressen > Kultur

Thursday, 24 January, 03:02

Expressen - 11 jan 19 kl. 10:14

Problemet är de goda människornas tystnadKaterina Janouch svarar Jens Liljestrand och Dan Korn..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Janouch, Jens Liljestrand, Dan Korn

Dela artikeln

2434 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problemetär de , goda, människornas, tystnad
Sydöstran - 06 okt 16 kl. 17:05

De goda människornas tystnad är farlig

På en skola i Eskilstuna fick en nioårig flicka sina byxor neddragna när hon stod med sin bricka i skolans matsal. Alla såg. Pojkarna på skolan mobbade henne dagligen och hon blev misshandlad på skolgården..

DN - 04 dec 18 kl. 05:30

Lisa Magnusson: Vi får aldrig bli som Kitty Genoveses grannar

Det sägs att det inte är de onda människornas brutalitet som är det värsta, utan de goda människornas tystnad. Men man skulle också kunna ifrågasätta hur goda de goda människorna egentligen är, som inte ingriper..

Dagens PS - 04 dec 18 kl. 11:08

Ledarkollen: tullar – ett tveeggat svärd

Dagens ledarkoll handlar om Kina och tullarna, om att inte bli förhärdad, om filosofi, om kulturelitens förfall och om det politiska skeendet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kina och tullar DI skriver om Kina och tullar: ”Tullar har också blivit ett tveeggat svärd eftersom den globala handeln med insatsdelar innebär att delarna till en bil kan tillverkas i tio länder och sättas ihop i ett annat.

GöteborgsPosten - 27 jan 14 kl. 18:35

Samling på universitetet under Förintelsedagen

Den 27 januari är förintelsens minnesdag. Detta uppmärksammades på Göteborgs universitet. – Det riktigt farliga är inte de onda människornas ondska, utan de goda människornas tystnad, sa Erik Ullenhag (FP) i sitt tal..

Sydsvenskan - 28 okt 15 kl. 04:00

Låt Österlen lysa – mot våld och rasism

Till helgen tänder vi många ljus för att ge höstmörkret en match. Byar, samhällen och städer runtom på Österlen och i kringliggande nejder kommer att tävla om att lysa upp bäst. Men är det inte just nu allra viktigast att tända ljus i protest mot det värsta mörkret; främlingsfientlighetens, de våldsamma brandattackernas, näthatets och undergångsprofetiornas?

BT - 19 jun 18 kl. 16:15

Hur längre dröjer det tills vi skakat av oss Malmödådet?

Martin Luther King Jr. sade en gång att den stora tragedin inte är de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad. Man skulle mycket väl kunna applicera det på att allt fler synes bli avtrubbade från skjutningarna..

Sydsvenskan - 05 aug 11 kl. 06:30

Den goda läsarkontakten

Efter attentaten i Norge har debatten om främlingsfientlighet på nätet blossat upp. Anders Mildner­ skriver att tidningarna måste ta större ansvar och så nya frön i kommentarsfälten.
Tänk dig att kommunen vill ge ungdomarna ett eget hus mitt i stan.

HBL - 14 nov 13 kl. 14:57

Sini Saarela lider för oss?

De flesta av mina vänner ser med sympati på miljöorganisationen Greenpeace som de anser att kämpar för en värld som kan överleva. När Greenpeaces aktivister klamrar sig fast vid en rysk båt för att ­demonstrera mot exploateringen av Ishavet känner de dåligt samvete – borde man själv vara där? När Sini ­Saarela nu lider i ett ryskt fängelse är hon därför en ställföreträdare, hon lider för våra underlåtenhetssynder.

Expressen - 22 dec 13 kl. 14:42

Hundratals malmöbor i protest mot nazism

Hundratals Malmöbor samlades på Möllevången på söndagen för att visa sitt stöd efter nazistattacken i Kärrtorp förra veckan. Tillsammans skrek ut de sin avsky mot nazism och fascism. – Det är de goda människornas tystnad som är farligast, sade riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S)..

Nya Wermlands Tidningen - 11 mar 14 kl. 06:00

Ukrainas sak är vår

Den största otjänsten är de goda människornas tystnad. Nästa gång kan det vara vi eller våra närmsta grannar i Baltikum, Finland eller Polen som hotas, skriver Michael Helmersson..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

"MP:s miljöpolitik är en auktoritär vindflöjel"

Vad kommer ytterligare fyra år med miljöpartistisk kulturpolitik innebära? Och vilka förhoppningar ska man ha om nya kulturministern Amanda Lind?Veckans gäster i Kultur-Expressen är kulturskribenten Sara Abdollahi och Timbros Lars Anders Johansson..

Expressen - 10 timmar sedan

"Martina Montelius frustar över min barndom"

Ikväll poddar Martina Montelius och Gunilla Brodrej live på Teater Brunnsgatan 4 och i Expressen TV.Innehållet blir som vanligt högt och lågt och givetvis kommentarer apropå den nya kulturministern. .

Expressen - 12 timmar sedan

Skynda dig älskade, skynda att älska

Alice Staffan Beckman hjälper sin älskade att minnas sitt liv.Hanna Johansson upplever romanens sorgsna spänning..

Expressen - 20 timmar sedan

När tillväxten har blivit till religion

Yan Liankes nya roman är en hejdlös drift med det kapitalistiska Kina.Ulrika Knutson roas men sätter skrattet i halsen..

Expressen - Igår: 14:42

Amanda Linds liv verkar så trevligt

Varför vill man bli kulturminister, ett uppdrag som innebär ständigt arbete och kritik?
Martina Montelius undrar över Amanda Linds drivkraft när hon i stället kunde lajva och umgås med sin leviterande konstnärsmake..

Expressen - Igår: 09:34

Farlig äventyrsresa in i Systemets spritdimmor

Måns Wadensjös nya roman utforskar Systembolaget som arbetsplats.Martina Montelius läser en skräckskildring av ett psykologiskt totalhaveri..

Expressen - I förrgår: 20:00

Den sexuella extasen gör oss alla till förlorare

 Klarar samhället av att vi tappar kontrollen i extasens ögonblick?  Helena Granström skriver om männens oro i Arnault-domens spår. .

Expressen - I förrgår: 19:00

Barnen får demonstrera i Farsta – för att det är konst

Alla får inte plats i det offentliga rummet.Dan Hallemar ser en protest-performance med barn i Farsta centrum..

Expressen - I förrgår: 14:53

Ja, en riktig hippie som kulturminister!

Karin Olsson om den nya kultur, medie- och idrottsministern Amanda Lind..

Expressen - I förrgår: 06:30

Kärleken till hunden får oss att uthärda Hitler

Hédi Fried har tillsammans med Stina Wirsén gjort en bilderbok baserad på egna upplevelser av Förintelsen.Jens Liljestrand läser om den älskade hunden som blir trygghetssymbol i en värld av ofattbar ondska..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.