Expressen > Kultur

Sunday, 21 April, 12:10

Expressen - 11 jan 19 kl. 10:14

Problemet är de goda människornas tystnadKaterina Janouch svarar Jens Liljestrand och Dan Korn..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Janouch, Jens Liljestrand, Dan Korn

Dela artikeln

2434 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problemetär de , goda, människornas, tystnad
Sydöstran - 06 okt 16 kl. 17:05

De goda människornas tystnad är farlig

På en skola i Eskilstuna fick en nioårig flicka sina byxor neddragna när hon stod med sin bricka i skolans matsal. Alla såg. Pojkarna på skolan mobbade henne dagligen och hon blev misshandlad på skolgården..

DN - 04 dec 18 kl. 05:30

Lisa Magnusson: Vi får aldrig bli som Kitty Genoveses grannar

Det sägs att det inte är de onda människornas brutalitet som är det värsta, utan de goda människornas tystnad. Men man skulle också kunna ifrågasätta hur goda de goda människorna egentligen är, som inte ingriper..

Dagens PS - 04 dec 18 kl. 11:08

Ledarkollen: tullar – ett tveeggat svärd

Dagens ledarkoll handlar om Kina och tullarna, om att inte bli förhärdad, om filosofi, om kulturelitens förfall och om det politiska skeendet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kina och tullar DI skriver om Kina och tullar: ”Tullar har också blivit ett tveeggat svärd eftersom den globala handeln med insatsdelar innebär att delarna till en bil kan tillverkas i tio länder och sättas ihop i ett annat.

GöteborgsPosten - 27 jan 14 kl. 18:35

Samling på universitetet under Förintelsedagen

Den 27 januari är förintelsens minnesdag. Detta uppmärksammades på Göteborgs universitet. – Det riktigt farliga är inte de onda människornas ondska, utan de goda människornas tystnad, sa Erik Ullenhag (FP) i sitt tal..

Sydsvenskan - 28 okt 15 kl. 04:00

Låt Österlen lysa – mot våld och rasism

Till helgen tänder vi många ljus för att ge höstmörkret en match. Byar, samhällen och städer runtom på Österlen och i kringliggande nejder kommer att tävla om att lysa upp bäst. Men är det inte just nu allra viktigast att tända ljus i protest mot det värsta mörkret; främlingsfientlighetens, de våldsamma brandattackernas, näthatets och undergångsprofetiornas?

BT - 19 jun 18 kl. 16:15

Hur längre dröjer det tills vi skakat av oss Malmödådet?

Martin Luther King Jr. sade en gång att den stora tragedin inte är de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad. Man skulle mycket väl kunna applicera det på att allt fler synes bli avtrubbade från skjutningarna..

Sydsvenskan - 05 aug 11 kl. 06:30

Den goda läsarkontakten

Efter attentaten i Norge har debatten om främlingsfientlighet på nätet blossat upp. Anders Mildner­ skriver att tidningarna måste ta större ansvar och så nya frön i kommentarsfälten.
Tänk dig att kommunen vill ge ungdomarna ett eget hus mitt i stan.

HBL - 14 nov 13 kl. 14:57

Sini Saarela lider för oss?

De flesta av mina vänner ser med sympati på miljöorganisationen Greenpeace som de anser att kämpar för en värld som kan överleva. När Greenpeaces aktivister klamrar sig fast vid en rysk båt för att ­demonstrera mot exploateringen av Ishavet känner de dåligt samvete – borde man själv vara där? När Sini ­Saarela nu lider i ett ryskt fängelse är hon därför en ställföreträdare, hon lider för våra underlåtenhetssynder.

Expressen - 22 dec 13 kl. 14:42

Hundratals malmöbor i protest mot nazism

Hundratals Malmöbor samlades på Möllevången på söndagen för att visa sitt stöd efter nazistattacken i Kärrtorp förra veckan. Tillsammans skrek ut de sin avsky mot nazism och fascism. – Det är de goda människornas tystnad som är farligast, sade riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S)..

Nya Wermlands Tidningen - 11 mar 14 kl. 06:00

Ukrainas sak är vår

Den största otjänsten är de goda människornas tystnad. Nästa gång kan det vara vi eller våra närmsta grannar i Baltikum, Finland eller Polen som hotas, skriver Michael Helmersson..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Stunden när vi insåg att vi var européer

Karin Olsson om branden i Notre-Dame och hoten mot Europa..

Expressen - 18 timmar sedan

Nu upptäcks konstgeniet – som gick i exil i Kalmar

En utställning som ger återupprättelse till den svensk-tyska konstnären Lotte Laserstein (1898-1993) har dragit storpublik till både Berlin och Frankfurt.Nina Lekander ser en konstnär och exil-kalmarit som fångar Weimarrepublikens stämningar..

Expressen - Igår: 06:30

Jag har varit patriarkalt medberoende

Är inte kvinnan en människa? I sin nya bok tjuvkopplar Ebba Witt-Brattström vittnesmålen från #metoo-kampanjen med litterära gestaltningar av övergrepp mot kvinnor.Expressen publicerar här ett exklusivt utdrag ur ”Historiens metoo-vrål”..

Expressen - Igår: 18:02

Krig utan logik kan aldrig leda till fred

Konfliktforskaren Mary Kaldor har följt hur krigen förändrats under decennier.I den senaste boken läser Per Wirtén att kriget mot terrorismen är farligast..

Expressen - I förrgår: 07:45

Vill du bo i det här dödshuset?

Alla ska vi dö – men nu närmar sig även mänsklighetens eftertext med stormsteg.
Karina Ericsson Wärn skriver om hur design ska få oss att försonas med det ofrånkomliga.  .

Expressen - I förrgår: 18:00

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..

Expressen - I förrgår: 15:55

”Det finns över 3 000 Notre-Dame i Sverige”

Måndagen den 15 april kablades bilder på den brinnande katedralen Notre-Dame ut över hela världen.Biskop Johan Dalman och konsthistoriker Paulina Sokolow gästade Kultur-Expressen på skärtorsdagen för ett samtal om förstörelse – och uppståndelse..

Expressen - I förrgår: 13:00

Kvinnan tar hela platsen på scen

Gift dig aldrig med en August!Maria Edström ser en monolog som kopplar greppet med vår uppjagade tid..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:30

Horace Engdahl blottar nattens mänsklighet

Horace Engdahl tar rygg på 1700-talsförfattaren Rétif de La Bretonne i sin nya bok.Cornell läser uppslagsrika reflexioner som för tanken till dagens svenska kulturklimat..

Expressen - 17 apr 19 kl. 15:09

Låt katedralerna brinna – för kultursidornas skull!

Notre-Dame har allvarliga problem.Ankan avlyssnar ett samtal på kulturredaktionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.